הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אזורי שומן עיקש

hamstring boy

משתמש מתחיל
215
36
נק' מוניטין:
84
215
36
אני שמן לשעבר אחרי מסה בה הגעתי ל16 א"ש ותמיד השומן ממה לא הפריע לי גם לא בבטן חוץ מהשומן שנאגר לי במותניים.
אני לא בהגדרה של "גוף גיטרה" אבל בהחלט יש שם מסת שומן מכובדת. מעולם לא ירדתי מעבר ל 12 א"ש ככה שאני לא יודע מתי בדיוק השומן הזה ירד אבל אני מניח שהוא ייעלם באזור ה- 8-10.
אז רציתי לדעת אם כעיקרון לאחר שירדתי לאחוז שומן מעבר ל set point שלי ונגיד נפטרתי מהשומן העיקש הזה, הוא בהכרח יחזור וייאגר באותו המקום כאשר אני אחזור לאחוזי שומן יותר גבוהים(עד 16%)? זכור לי ממספר מאמרים שכעיקרון אזורי השומן העיקש משמשים לאחסון בלבד ואין סיבה שהם ייתמלאו מחדש כאשר אחוז השומן עולה. אשמח אם מישהו יוכל לאשר את הטענה הזאת.
תודה לעוזרים וסליחה על החפירה(:

מעניין, לא חשבתי על זה מחכה גם לתגובה :|

• פותח/ת השרשור
מישהו יודע איך נפטרים ממנו בכלל ?

בפשטות להכניס את הגוף למצב שבו הנוכחות של הפחמימה כלכך דלה כך שיבחר לבצע ליפוליזה (פירוק שומן) ולאחר מכן גם להשתמש באותו שומן מפורק בתור מקור אנרגיה כברירת מחדל.

בנאדם שיוכל לענות לי על השאלה המקורית בטח יוכל להרחיב על זה הרבה יותר ממני(:

בפשטות להכניס את הגוף למצב שבו הנוכחות של הפחמימה כלכך דלה כך שיבחר לבצע ליפוליזה (פירוק שומן) ולאחר מכן גם להשתמש באותו שומן מפורק בתור מקור אנרגיה כברירת מחדל.

בנאדם שיוכל לענות לי על השאלה המקורית בטח יוכל להרחיב על זה הרבה יותר ממני(:
בחיטוב רגיל אי אפשר להוריד ? חייב דל פחמימה ?

• פותח/ת השרשור
בחיטוב רגיל אי אפשר להוריד ? חייב דל פחמימה ?

הכוונה שלי הייתה ל"שומן העיקש"
עקרונית כל בנאדם ירד בא"ש עד שיגיע לset point שלו שמשתנה מאדם לאדם. ואז הוא ייאלץ להיכנס לדל פחמימה.
הסתכלות קצרה בכמה מאמרים בפורטל יסבירו לך את הכל מעולה

ממש לא נכון

הכוונה שלי הייתה ל"שומן העיקש"
עקרונית כל בנאדם ירד בא"ש עד שיגיע לset point שלו שמשתנה מאדם לאדם. ואז הוא ייאלץ להיכנס לדל פחמימה.
הסתכלות קצרה בכמה מאמרים בפורטל יסבירו לך את הכל מעולה

אין שום חובה להיכנס לדל פחמימה בשביל להוריד שומן עיקש.

באמת שאלה מעניינית,אשמח אם מישהו ירחיב בנושא הזה.

• פותח/ת השרשור
אני צריך לבסס?

אשמח אם תבסס לי את הטענה שלך במקום לזרוק לאוויר.

בוא תבסס אתה קודם ושאני אומר תבסס אל תפנה אותי למאמרים כאן באתר כי כבר היה לי ויכוח פה לגבי פחמימות בנושא אחר עם מספר מנהלים שלאחר שביססתי את טענותיי פשוט נעלמו מהפוסט.

• פותח/ת השרשור
בוא תבסס אתה קודם ושאני אומר תבסס אל תפנה אותי למאמרים כאן באתר כי כבר היה לי ויכוח פה לגבי פחמימות בנושא אחר עם מספר מנהלים שלאחר שביססתי את טענותיי פשוט נעלמו מהפוסט.[/QUOTE]

שמע אחי באמת שאני בפורום הזה בשביל ללמוד ולא אמרתי את זה בכוונה לתקוף אני באמת אשמח אם תביא חומר שיבסס או לפחות או יתמוך במה שאתה אומר כך שאני אלמד.
מצידי אני קראתי מספיק חומר שטוען שרק דיאטת דלת פחמימות תביא את הגוף למצב שבו הוא יפנה למאגרים של ה"שומן העיקש".

randomize אז אתה אומר שכול המאמרים באינטרנט בנוגע לדל פחמימה זה חרטה?
אני בדיוק עושה דל פחמימה,אבל אם יש דרך אחרת או שדל פחמימה לא יעזור אני ישמח לדעת(הורדת שומן).

האם אתה מודע לכמות הדיעות השונות והמחקרים השונים?

randomize אז אתה אומר שכול המאמרים באינטרנט בנוגע לדל פחמימה זה חרטה?
אני בדיוק עושה דל פחמימה,אבל אם יש דרך אחרת או שדל פחמימה לא יעזור אני ישמח לדעת(הורדת שומן).
שים לב שלא אמרתי שדל פחמימה לא יעזור אלא שזו לא חובה לבצע דל פחמימה זאת אומרת שזו אחת הדרכים.
סתם מאמר אחד שיש לי כאן שטוען שאחד הדברים החשובים ביותר על מנת להוריד שומן עיקש הוא דווקא לא להיות תמיד במאזן שלילי גדול:
If staying on very low calories for a long time is what causes your metabolism to slow down… and if the metabolic slowdown is the reason you have a difficult time losing that last bit of “stubborn” localized fat, then it’s only logical that the way to lose the “stubborn fat” is to avoid metabolic slowdown by not staying on low calories all the time!
כנס לקישור הזה
ותקרא קצת:
http://bodybuilding.about.com/od/ho...nked-How-To-Lose-Stubborn-Body-Fat-Part-I.htm
מלבד זאת הצעה:אני אומנם משתמש מתחיל באתר אבל קורא כבר שנים מאמרים בעיקר על תזונה כך שאני מוצא באתרים שונים (ביניהם גם האתר הזה) הרבה מידע שהוא שגוי בבסיסו והמתאמנים הצעירים פה לומדים אותו בעל פה וחוזרים על אותן מנטרות שהן כל כך מטעות וכל כך לא נכונות.סתם לדוגמא ראיתי כאן אתמול איזה משתמש ותיק/בכיר או איך שלא קוראים לזה שאמר למשתמש מתחיל שהוא סתם מבזבז את הזמן שלו בחדר כושר כי התוכנית שלו היא AB רגילה ללא שום אופק התקדמותי.אתה מבין איזה שטות??אם הבנאדם לא עובד על SS או כל אחת מהתוכניות שהותיקים כאן סוגדים להם,אתה לא נחשב.הוא רק מתעלם מהעובדה שאם בנאדם יתאמן במשך שנתיים AB וישמור על תזונה נכונה,הוא יגדל בוודאות אבל מה אכפת לו לזרוק.
זו רק אחת הדוגמאות.עוד דוגמא?חפש דף שתיים אחורה-מנהל האתר בכבודו ובעצמו אמר לי להפסיק לרשום דברים מבלי לבסס אותם(משהו לגבי מישהו ששאל אם אפשר לא לאכול בכלל פחמימה),ואמר למשתמש המתחיל שאפשר לא לאכול פחמימות בכלל(שההמלצה הזו לכשעצמה היא עבירה פלילית אבל אנחנו בישראבלוף -זה בסדר) כשהוכחתי את טענותיי עם מאמרים הוא לא הגיב.יכול להיות שאני מסתכן פה בחסימה מהאתר אבל זה לא משנה לי,מה שלי אכפת זה שאנשים כמוך לא יסתמכו על אתר כזה או אחר,תקרא והרבה,הרשת מלאה במחקרים שאמורים לחסוך לך זמן מיותר בחדר כושר.תלמד שמה שעובד על אחר לא יעבוד עליך,כל גוף מתנהג שונה וזהו.
דבר אחרון בחפירה-רשמתי פה ביקורת על האתר אבל אני גם חושב שיש פה הרבה אנשים איכותיים ויש פה גם מידע מאוד מועיל.

• פותח/ת השרשור
שים לב שלא אמרתי שדל פחמימה לא יעזור אלא שזו לא חובה לבצע דל פחמימה זאת אומרת שזו אחת הדרכים.
סתם מאמר אחד שיש לי כאן שטוען שאחד הדברים החשובים ביותר על מנת להוריד שומן עיקש הוא דווקא לא להיות תמיד במאזן שלילי גדול:
If staying on very low calories for a long time is what causes your metabolism to slow down… and if the metabolic slowdown is the reason you have a difficult time losing that last bit of “stubborn” localized fat, then it’s only logical that the way to lose the “stubborn fat” is to avoid metabolic slowdown by not staying on low calories all the time!
כנס לקישור הזה
ותקרא קצת:
http://bodybuilding.about.com/od/ho...nked-How-To-Lose-Stubborn-Body-Fat-Part-I.htm
מלבד זאת הצעה:אני אומנם משתמש מתחיל באתר אבל קורא כבר שנים מאמרים בעיקר על תזונה כך שאני מוצא באתרים שונים (ביניהם גם האתר הזה) הרבה מידע שהוא שגוי בבסיסו והמתאמנים הצעירים פה לומדים אותו בעל פה וחוזרים על אותן מנטרות שהן כל כך מטעות וכל כך לא נכונות.סתם לדוגמא ראיתי כאן אתמול איזה משתמש ותיק/בכיר או איך שלא קוראים לזה שאמר למשתמש מתחיל שהוא סתם מבזבז את הזמן שלו בחדר כושר כי התוכנית שלו היא AB רגילה ללא שום אופק התקדמותי.אתה מבין איזה שטות??אם הבנאדם לא עובד על SS או כל אחת מהתוכניות שהותיקים כאן סוגדים להם,אתה לא נחשב.הוא רק מתעלם מהעובדה שאם בנאדם יתאמן במשך שנתיים AB וישמור על תזונה נכונה,הוא יגדל בוודאות אבל מה אכפת לו לזרוק.
זו רק אחת הדוגמאות.עוד דוגמא?חפש דף שתיים אחורה-מנהל האתר בכבודו ובעצמו אמר לי להפסיק לרשום דברים מבלי לבסס אותם(משהו לגבי מישהו ששאל אם אפשר לא לאכול בכלל פחמימה),ואמר למשתמש המתחיל שאפשר לא לאכול פחמימות בכלל(שההמלצה הזו לכשעצמה היא עבירה פלילית אבל אנחנו בישראבלוף -זה בסדר) כשהוכחתי את טענותיי עם מאמרים הוא לא הגיב.יכול להיות שאני מסתכן פה בחסימה מהאתר אבל זה לא משנה לי,מה שלי אכפת זה שאנשים כמוך לא יסתמכו על אתר כזה או אחר,תקרא והרבה,הרשת מלאה במחקרים שאמורים לחסוך לך זמן מיותר בחדר כושר.תלמד שמה שעובד על אחר לא יעבוד עליך,כל גוף מתנהג שונה וזהו.
דבר אחרון בחפירה-רשמתי פה ביקורת על האתר אבל אני גם חושב שיש פה הרבה אנשים איכותיים ויש פה גם מידע מאוד מועיל.

אוקי. אולי אקרא את מה שיש בקישור יותר מאוחר אבל העיקר שהבנתי ממה שרשמת פה הוא שממש לא הבנת למה התכוון המשורר.
שמדברים על דיאטת דלת פחמימות בפורום הזה ברור לכולם שהאפקט של הדיאטה הזאת על המטאבוליזם הוא רצחני. מאיטה את חילוף החומרים ומתחילה לפגוע במערכות (הורמונלית וחיסון לפי מה שידוע לי). לשם כך יש העמסת פחמימות!!! ההעמסה הזאת פעם במספר ימים-שבוע תלוי בדיאטה היא מה שתמנע את מה שתיארת כאן בכך שליום אחד בדיאטה הזאת אתה תצא ממאזן שלילי ותמלא מחדש את מאגרי הגליקוגן ותחדש את הפעילות התקינה של הגוף.
אתה תוקף כאן סתם את הפורום לדעתי.. כן יש פה סגידה לתוכניות כוח וסבבה.. לך יש את הדרך והאמונה שלך ופה מתבססים על מחקרים של ככה וככה ואתה אני מניח מתבסס על מחקרים אחרים.. לא תדע איך הגוף שלך יגיב לתוכנית כוח עד שתנסה לדעתי.

ד"א.. ההמלצה לא לאכול פחמימות היא לגיטימית לחלוטין. גוף האדם מבחינה ביולוגית לא זקוק לפחמימות מבחוץ כדי לשרוד, יש לנו יכולת לייצר את הגלוקוז שלנו לבד.

מסכים עם כמעט הכל רק שוב אני טוען שזו לא חובה להיכנס לדל פחמימה בשביל להוריד שומן עיקש.לגבי אי אכילת פחמימות שוב אפנה אותך למספר מאמרים כפי שהפניתי בפוסט הקודם בנושא הזה:http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=42012
לא לאכול פחמימות לטווח ארוך ולאנשים שמתאמנים זה אסון לגוף ובעיקר אסון למוח.

• פותח/ת השרשור
מסכים עם כמעט הכל רק שוב אני טוען שזו לא חובה להיכנס לדל פחמימה בשביל להוריד שומן עיקש.לגבי אי אכילת פחמימות שוב אפנה אותך למספר מאמרים כפי שהפניתי בפוסט הקודם בנושא הזה:http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=42012
לא לאכול פחמימות לטווח ארוך ולאנשים שמתאמנים זה אסון לגוף ובעיקר אסון למוח.

שמח שהגענו להבנה(:
קודם כל אתה קצת הולך פה עם ראש בקיר. התרחיש שאני התכוונתי אליו ונראה לי שגם בפוסט ששלחת הוא היפותטי. והמנהלים שם הביאו לך מספיק הוכחות לטענות שלהם לא?
ובכל מקרה בהחלט יש מספיק דיאטות מקצועיות (תקרא את הספר UD2 הוא אדיר) שמתבססות על אכילה כמעט אפסית של פחמימות (אבל תמיד לתקופה קצובה!) ועם מספיק גיבוי מדעי מחקרי שירגיעו אותך.
לגבי האסון למוח, תחפש את הערך "גושי קטון" בוויקיפדיה אפילו וזה יסביר.

קוראים לזה גופי קטון ואני מכיר את המונח ואת תפקידם ועדיין אם אתה מתאמן זה אסון למוח .UD2 מבוססת על אכילה של עד 20 אחוז פחמימה.
אם תקרא את המאמרים שנתתי שם אז תראה שהבאתי מאמרים שאמרו ששימוש בחלבון ושומן כמקורות אנרגיה באימון הם לא אופציות טובות וגורמות לנזקים שונים בעיקר למוח.ולא קיבלתי שם מהמנהלים שום הוכחה,אני זה שסיפקתי הוכחות הם רק ענו לי שאני לא צודק .
העובדה הקיימת היא שיש מגוון דעות והיום הם גלויות לכל ולכן לא הייתי לוקח המלצה של כל משתמש ותיק גם אם הוא מנהל מבלי להיוועץ באיש מקצוע או לקבל הוכחות ממחקרים או מאמרים ובנוסף כל גוף מתנהג שונה. אני למשל התנסיתי בדל פחמימה והירידה במשקל שלי נעצרה כמעט לחלוטין,בחודש ירדתי אולי קילו ואז הבנתי שזה לא בשבילי.

Back
למעלה תחתית