Handball Player Method

• פותח/ת השרשור asf
  • פורסם בתאריך
עידכון ימים אחרונים:
יום ראשון-מנוחה
יום שני-אימון כדוריד ראשון:
גיליתי שאני לא בכושר בטירוף עשינו חימום 15 דקות וכבר היה לי קצת קשה, לפני הפגרה הייתי עושה כפול 3 מזה ולא הייתי מתאמץ ככה...היה אימון בעצימות קלה-בינונית לא קשה בכלל בכלל אבל אני לא בכושר אז לא היה כזה קל.
אחרי האימון חזרתי עם כאבים בכל הגוף משהו שבחיים לא קרה לי כאילו כל הפציעות שהיו לי איי פעם חזרו-כאבים בגיד של האמסטרינג,גיד אכילס,כאבים בעקבים,בגיד שבצד החיצוני שבכף רגל איפה שהעצם שבולטת ובכללי הרגשתי באימון שהשרירים שלי לא רגילים והרגשתי קצת כבד אבל לא נורא עם הזמן אני יחזור לעצמי.
בערב שעתיים אחרי אימון לא יכלתי ללכת על הרגל מרוב כאבים פשוט הרגשתי נכה שכל הגוף כואב לי אבל יום למחרת קמתי (היום) והכל היה בסדר חוץ מכמה שרירים תפוסים.
יום שלישי (היום)-אימון בחדר כושר:
אימון A :

סקוואט:
החלטתי לעשות סקוואט קל מכיוון שהיה לי אתמול אימון וגם ביומיים הבאים הולך להיות לי אימון אז לא רציתי להרוג את עצמי וחוץ מזה גם ככה לא ישנתי טוב בכמה ימים האחרונים (קורס קיץ במתמטיקה, מסתבר שצריך להשקיע אם אני רוצה להיות 5 יח"ל) אז קמתי מוקדם בבוקר בשביל הקורס.
3x5 80kg
היה קצת קשה אני לא יגיד שלא אבל בתכלס היה קליל...(אני רגיל לרשום pr :banhappy::()

בנץ' פרס:
pr 2x3+1x2 70.5kg
בתכלס ידעתי שאני לא יצליח הכל כי הייתי מותש מהאימון של אתמול אבל אני דווקא מרוצה ממה שעשיתי...
אימון הבא חוזר על המשקל.

דדליפט:
התלבטתי מה לעשות אמרתי שאין לי מה לעלות במשקל אם לא התאוששתי טוב כי אני לא יצליח אבל עשיתי כמה סטים של חימום חזרה אחת עם 90kg והרגשתי טוב ושאני מסוגל לשבור שיא אז:

pr 1x5 95kg
ניסיתי עם חגורה ואני הרגשתי שהיא ממש עוזרת לי ותומכת לי בגב ואני מרוצה מאוד.
הצלחתי הכל למרות שלא חשבתי שאני יצליח והגב אפילו לא היה עגול אמנם לא הכי ישר אבל לא כזה עגול !! (מרוצה מהטכניקה)
אימון הבא מקווה לעשות 97.5kg.

יד אחורית:
בפולי עליון עשיתי 145 פאונד אבל עם כל הגלגליות שם זה יוצא הרבה פחות אני חושב בערך 40-50 קילו אימון הבא אני יבדוק כבר אבל זה לא חשוב כי לפני חודש עשיתי באותו המכשיר ועשיתי על 110 !!
זה ההוכחה לכך שהתחזקתי המון ביד אחורית !

סרטונים יש לי רק של דדליפט אני יעלה אחר כך.

תכנונים להמשך השבוע-
יום רביעי: אימון כדוריד ב-7:30 בבוקר 😕
יום חמישי: אימון כדוריד נוסף
שישי: מנוחה
שבת: אימון במכון.
דדליפט:

אשמח לתגובות והערות על הטכניקה.

אתה נח הרבה יותר מדי בין כל חזרה וזה רק פוגע בך ובריכוז שלך.
אבל יותר מזה, הדדליפט נראה מאוד מוזר, אני כמעט בטוח שאתה מושך עם הידיים, תחילת המשיכה ניראת לי כמו BOR.

אתה נח הרבה יותר מדי בין כל חזרה וזה רק פוגע בך ובריכוז שלך.
אבל יותר מזה, הדדליפט נראה מאוד מוזר, אני כמעט בטוח שאתה מושך עם הידיים, תחילת המשיכה ניראת לי כמו BOR.

חזרות ראשונות 5 שניות 4 ו-5 10 שניות אולי באמת קצת יותר מידי בגלל כל החברים המציקים אבל בכללי זה לא נורא...והידיים שלי רפויות לגמרי אני לא יודע על מה אתה מדבר ??

חזרות ראשונות 5 שניות 4 ו-5 10 שניות אולי באמת קצת יותר מידי בגלל כל החברים המציקים אבל בכללי זה לא נורא...והידיים שלי רפויות לגמרי אני לא יודע על מה אתה מדבר ??

ההמלצה היא 2 שניות. שוב, אני לא בטוח לגבי מה שאמרתי על הדדליפט אבל הוא ניראה לי מוזר משום מה. תחכה לעוד תגובות.

מתי התחלת להוסיף תרגילי עזר(ידיים)? אתה מרגיש שזה פוגע לך בהתקדמות או שזה לא מפריע?

מתי התחלת להוסיף תרגילי עזר(ידיים)? אתה מרגיש שזה פוגע לך בהתקדמות או שזה לא מפריע?

עשיתי אותם מאז שהתחלתי ss אבל בכללי התאמנתי שנה לפני ועשיתי יד קדמית אחורית שנה לפני ולא רציתי במהלך ss להזניח אותם לגמרי (למרות שהם עובדים במתח בנץ ופרס) אז הוספתי גם תרגילי עזר חוץ מזה אני אוהב לעשות יד קדמית ואחורית וזה חלק מההנאה שלי באימון אני פשוט אוהב את זה ולא הייתי מוכן לוותר על זה..!
בקיצור זה לא הפריע לי להתאושש וזה אפילו עזר לי המון אז אם אתה רוצה לעשות תעשה אבל קח בחשבון שזה באמת יכול לפגוע בהתאוששות שלך אז תראה אם זה מפריע תפסיק.

עשיתי אותם מאז שהתחלתי ss אבל בכללי התאמנתי שנה לפני ועשיתי יד קדמית אחורית שנה לפני ולא רציתי במהלך ss להזניח אותם לגמרי (למרות שהם עובדים במתח בנץ ופרס) אז הוספתי גם תרגילי עזר חוץ מזה אני אוהב לעשות יד קדמית ואחורית וזה חלק מההנאה שלי באימון אני פשוט אוהב את זה ולא הייתי מוכן לוותר על זה..!
בקיצור זה לא הפריע לי להתאושש וזה אפילו עזר לי המון אז אם אתה רוצה לעשות תעשה אבל קח בחשבון שזה באמת יכול לפגוע בהתאוששות שלך אז תראה אם זה מפריע תפסיק.
אחלה, תודה על התשובה

עידכון:

יום רביעי-
אימון ב-7:30 בבוקר קמתי אחרי 6 שעות שינה היה קשה לקום, האימון עצמו היה בעצימות גבוהה בתחילת האימון משהו כמו שעה ורבע ואחר כך עוד בערך 30-45 דקות של משחקונים בעצימות קלה.
האימון היה קשה למרות שהוא לא אמור היה להיות קשה בכלל אבל אני לא בכושר בכלל הנה התוצאות.
יום חמישי-
אימון אחרי 8 שעות שינה (בגלל הקורס קיץ המזדיין) בשעות הצהריים, אימון קשה מאוד חזרתי מת 😵:infomilies041-79:
לא נורא אני יכנס לכושר לאט לאט.
יום שישי(מחר)-
אני הולך לנוח כל היום, ורמז:food-and-drink005:לאכול מהאוכל תענוג של שישי והרבה להגיע כשר לאימון של שבת!
שבת-
אימון.

עדכון:
שישי- נחתי
שבת-
באתי לאימון ציפיתי לשבור שיא בסקוואט 105kg התחלתי חימום כבר ב-85kg חימום כאב לי בעצם הזנב עשיתי עוד של של 5 עם 85 ואחר כך סט שני ופשוט לא רציתי להסתכן שיקרה לי משהו חמור וכאב לי בעליה בעצם הזנב כנראה מטכניקה שגויה או מהעומס בכדוריד שאני מנתר ונוחת הרבה אז אני מרגיש המון לחץ בגב נראה מה יהיה אני יקח שבוע הפסקה לראות מה קורה עם הכאב ואחר כך נחזור.

אמרתי אם לא עשיתי סקוואט טוב בא נעשה פרס טוב אבל עשיתי חימום והרגשתי חסר כוחות ושלא התאוששתי מהאימון בחמישי לא יודע מה היה לי אבל הכדוריד בתחילת שנה תמיד הורג אותי וקשה לי להתאושש מכל האימונים האלה עשיתי 40 קילו 3 סטים וגם זה לא היה קל כמו שציפיתי.

מתח פשוט לא הלך לי באותו אימון אמרתי שאם לא הולך לי ולא התאוששתי טוב אין לי מה לנסות לשבור שיא במתח סתם בשביל לנסות עשיתי 5 מתח משקל גוף וזה לא היה קל אז לא עשיתי מתח.

מבואס מאוד מהפציעה ושלא הולך לי באימונים אני גם לא בטוח אני ימשיך עם ss נתן לזה עוד תקופה נראה אם אני מתקדם בכלל ואם לא נשקול לעבור לתוכנית אחרת.
ראשון-
אימון כדוריד עם כדורי כוח של 4 קילו היה קליל האימון בעצימות בינונית, למרות שגם הברכיים מתחילות לכאוב בדיוק איפה שכאב לי בסוף העונה בכדוריד (מבאס מאוד)

לאור כל הפציעות והתסבוכים הנ"ל החלטתי השבוע לעשות מנוחה מהחדר כושר לא שיש לי איפה גם לדחוץ אימון השבוע כי הולך להיות לי 4 אימונים...

תכנונים להמשך שבוע-
שני-מנוחה
שלישי-אימון כושר (הולך להיות רצחני אני לא בטוח שאני יחייה אחר כך)
רביעי-מנוחה
חמישי-אימון כדוריד
שישי-מנוחה
שבת-אימון החוף ים (כנראה הולך להיות אימון קשה)
הולך להיות לי המון עומס השבוע ואני לא ילך למכון השבוע-לא לפגוש את הכלוב שבוע שלם 😵:(

עדכון:
שישי- נחתי
שבת-
באתי לאימון ציפיתי לשבור שיא בסקוואט 105kg התחלתי חימום כבר ב-85kg חימום כאב לי בעצם הזנב עשיתי עוד של של 5 עם 85 ואחר כך סט שני ופשוט לא רציתי להסתכן שיקרה לי משהו חמור וכאב לי בעליה בעצם הזנב כנראה מטכניקה שגויה או מהעומס בכדוריד שאני מנתר ונוחת הרבה אז אני מרגיש המון לחץ בגב נראה מה יהיה אני יקח שבוע הפסקה לראות מה קורה עם הכאב ואחר כך נחזור.

אמרתי אם לא עשיתי סקוואט טוב בא נעשה פרס טוב אבל עשיתי חימום והרגשתי חסר כוחות ושלא התאוששתי מהאימון בחמישי לא יודע מה היה לי אבל הכדוריד בתחילת שנה תמיד הורג אותי וקשה לי להתאושש מכל האימונים האלה עשיתי 40 קילו 3 סטים וגם זה לא היה קל כמו שציפיתי.

מתח פשוט לא הלך לי באותו אימון אמרתי שאם לא הולך לי ולא התאוששתי טוב אין לי מה לנסות לשבור שיא במתח סתם בשביל לנסות עשיתי 5 מתח משקל גוף וזה לא היה קל אז לא עשיתי מתח.

מבואס מאוד מהפציעה ושלא הולך לי באימונים אני גם לא בטוח אני ימשיך עם ss נתן לזה עוד תקופה נראה אם אני מתקדם בכלל ואם לא נשקול לעבור לתוכנית אחרת.
ראשון-
אימון כדוריד עם כדורי כוח של 4 קילו היה קליל האימון בעצימות בינונית, למרות שגם הברכיים מתחילות לכאוב בדיוק איפה שכאב לי בסוף העונה בכדוריד (מבאס מאוד)

לאור כל הפציעות והתסבוכים הנ"ל החלטתי השבוע לעשות מנוחה מהחדר כושר לא שיש לי איפה גם לדחוץ אימון השבוע כי הולך להיות לי 4 אימונים...

תכנונים להמשך שבוע-
שני-מנוחה
שלישי-אימון כושר (הולך להיות רצחני אני לא בטוח שאני יחייה אחר כך)
רביעי-מנוחה
חמישי-אימון כדוריד
שישי-מנוחה
שבת-אימון החוף ים (כנראה הולך להיות אימון קשה)
הולך להיות לי המון עומס השבוע ואני לא ילך למכון השבוע-לא לפגוש את הכלוב שבוע שלם 😵:(
למה אתה כל כך סבור שזה פציעה?

למה אתה כל כך סבור שזה פציעה?

מה זאת אומרת?
כואב לי בחוליות ליד עצם הזנב, אני לא יודע ממה זה נגרם אבל כואב לי שאני סקוואט ודדליפט עד שזה לא יעבור או שזה ישתפר אני לא מסוגל לעשות דדליפט או סקוואט.

עדכון:
ניסיתי אתמול לעשות דדליפט רק עם 60 קילו ועדיין כואב לי קצת הגב בחוליות, מבאס מאוד אבל אין מה לעשות נחכה שזה ישתפר ואז אני כנראה יחזור לסקוואט ודדליפט יעשה ריסט גדול וידאג לתקן את הטכניקה ל-100%.
אני לא בטוח ממה הכאבים החלו-מעומס יתר,טכניקה לא טובה,תנועה לא נכונה או נחיתה הרבה פעמים על הרגליים מה שהפעיל לחץ על הגב סביר להניח שזה מזה כי הרגשתי בנחיתה אחת כאבים בגב כי נחתתי לא טוב, הכל התחיל מנחיתה הזאת-מהאימון הזה.
בקיצור אני מקווה שזה יעבור מהר ואני יחזור לשגרה.

תרגיש טוב,אני הייתי שוקל לעבור לתכנית FBW עם עומס יותר נמוך.. או כל תכנית אחרת עם התקדמות שבועית,לשיקולך

תרגיש טוב,אני הייתי שוקל לעבור לתכנית FBW עם עומס יותר נמוך.. או כל תכנית אחרת עם התקדמות שבועית,לשיקולך

אמרתי לעצמי ככה-שבוע הבא יש לי מקסימום שתי אימונים בכדוריד אז אני יתן עוד שתי אימונים במכון ב-ss בתקווה שאני ירגיש טוב עם הגב אם אני יראה שלא הולך לי ואני כבר לא מתקדם טוב והעומס גדול עלי יותר מידי אז אני יעבור ל-fbw מה שיקל עלי בעומס, בכל מקרה רוב הסיכויים שאני יעבור לתוכנית אחרת כבר עוד שבועיים-שלושה מקסימום אם לא השבוע.

אמרתי לעצמי ככה-שבוע הבא יש לי מקסימום שתי אימונים בכדוריד אז אני יתן עוד שתי אימונים במכון ב-ss בתקווה שאני ירגיש טוב עם הגב אם אני יראה שלא הולך לי ואני כבר לא מתקדם טוב והעומס גדול עלי יותר מידי אז אני יעבור ל-fbw מה שיקל עלי בעומס, בכל מקרה רוב הסיכויים שאני יעבור לתוכנית אחרת כבר עוד שבועיים-שלושה מקסימום אם לא השבוע.
כמו שזה נראה עכשיו אתה לא תצליח להתקדם בss ביחד עם הכדוריד:(
חבל הייתה לך התקדמות מצוינת. לדעתי תעבור ללינארית

כמו שזה נראה עכשיו אתה לא תצליח להתקדם בss ביחד עם הכדוריד:(
חבל הייתה לך התקדמות מצוינת. לדעתי תעבור ללינארית

אין מה לעשות היה חופש ניצלתי אותו גדלתי עליתי משקלים השקעתי ועכשיו התחילה העונה, קצת מבאס שלא סיימתי ss כמו שצריך אני מאמין שהייתי מגיע למשקלים הרבה יותר גבוהים.
אבל עשיתי את הבחירה שלי ובחרתי בכדוריד, שנה הבאה אני יעשה ss מתקן.

SS וספורט כלשהוא לא ממש הולך ביחד, תעבור לתוכנית עם פחות נפח\עצימות.
איך אתה כל כך בטוח שזה חוליות?

SS וספורט כלשהוא לא ממש הולך ביחד, תעבור לתוכנית עם פחות נפח\עצימות.
איך אתה כל כך בטוח שזה חוליות?

אם כולכם אומרים אני יעבור תוכנית, לאיזה תוכנית כדי לי לעבור?
אני לא בטוח שזה חוליות אני פשוט מרגיש את החוליות, למרות שיכול להיות שזה משהו אחר בכל מקרה הכאב הזה הוא לא ממש רציני אני לא מרגיש אותו בכלל ביום יום רק שאני נכנס לסטאפ של דדליפט או בסיום התנועה של סקוואט אני מרגיש את הכאב הזה.

קודם כל צריך לשלול את האפשרות שאלו כאבים בחוליות עצמן, לפני שאתה ממשיך\עושה משהו.
לא יודע האמת לאן לעבור, אפשר אולי לינארית שתתאים לך.
תבדוק ממה נובעים הכאבים.

עדכון:
יום שלישי-אימון:
היה אימון רצח שעתיים שלמות של אירובי, חימום-2.5 קילומטר ריצה עשיתי אותה הכי מהר שיכלתי הייתי גמור מת אחר כך, עוד 2 קילומטר של קטע ספירינט קטע הליכה, קצת עבודה על בטן שכיבות שמיכה וסקוואט (נקרעתי מצחוק הוא אמר לנו לעשות סקוואט עם ידיים על הראש אחר כך עם ידיים לפנים כל מיני שטויות ואני רואה את חברים שלי בקבוצה שקשה להם וצוחק עליהם בלב שאני עושה סקוואט עם 100 קילו...:sporty074:), 30 פעמים ספירינטים בעליה בכל מיני וריאציות שונות ריצה לאחור צעדי רדיפה צעדי סיקול ועוד שטויות, ואולי היה עוד כמה דברים באימון שאני לא זוכר-בקיצור אימון ארוך של שעתיים שלמות וקשות אבל סוף סוף אני חוזר לכושר.

יום רביעי-הייתי אמור לנוח אבל ב8:30 חזרתי הביתה והייתי מלט באנדרנלין ואמרתי שאני ילך לעשות אימון קליל לתרגל הרבה טכניקה:
הגב כמעט ולא כאב לא הרגשתי כאב חזק כמו לפני כמה ימים עדיין הרגשתי קצת כאבים בסקוואט אבל הם כמעט נעלמו ואני חושב שעד שבוע הבא אני כבר לא ירגיש כלום חשבתי שזה משהו יותר רציני אבל מסתבר שלא.

סקוואט-
40 קילו חימום:
סירטון הודעה הבאה לא נותן לי יותר מ-8 סירטונים בהודעה.
60 קילו חימום:
סירטון הודעה הבאה לא נותן לי פה.
80 קילו חימום:
סירטון הודעה הבאה לא נותן לי פה
90 קילו עבודה: (3 חזרות)

90 קילו עבודה: (5 חזרות)

דדליפט-עשיתי הרבה סטים ניסיתי מלא וריאציות שונות עד שהגעתי למצב שהטכניקה שלי הכי טובה בוא, כל הסטים עשיתי עם 60kg לא רציתי להכביד על עצמי עשיתי משקל קל.
סט ראשון-עמידה רוחב רגיל מנח גב רגיל (הטכניקה שאני תמיד עושה ועשיתי עד עכשיו):

סט שני-עמידה צרה מנח גב רגיל (נסיתי לעשות כרגיל רק עם עמידה צרה יותר):

סט שלישי-2 חזרות ראשונות עמדתי עמידה רחבה אחר כך עוד 2 חזרות עמידה רגילה (כל הסט על מנח גב רגיל-לא ניסיתי לשנות אותו, העמידה הרחבה לא הרגיש לי מתאים בכלל):

סט רביעי- 2 חזרות ראשונות עמידה צרה עם מנח גב גבוה-הרגיש מעולה, עוד 2 חזרות עמידה רגילה ניסיתי להכנס עם גב למנח נמוך להכניס יותר ברכיים ולהכניס יותר גב פנימה-לא הרגיש טוב, עוד חזרה אחרונה רוחב עמידה רגיל עם מנח גב גבוה-הרגיש גם יותר טוב:

סט חמישי-עמידה צרה נסיתי כל מיני מנחי גב וגיליתי שהכי נוח זה שהגב שלי גבוה עם עמידה צרה:

סט שישי-נסיתי שוב פעם 2 חזרות של עמידה צרה עם מנח גב גבוה, הרגיש מעולה ונראה מעולה מה שכן התחת ממש גבוה והגב מקביל לרצפה אבל זה מה שמרגיש לי הכי טוב וגם רואים בסרטון שסוף סוף עצמות הישיבה פונות למעלה:

חשוב לציין שהפלטות היו קצת יותר קטנות מהרגילות אבל לא משהו משמעותי.

בנץ-
70 קילו:
סט ראשון-3 חזרות
סט שני-2 חזרות או 3 לא זוכר
סט שלישי-הורדתי ל-60 קילו והשלמתי חמישייה קלילה כי לא היה טעם להמשיך ב-70.
עושה ריסט אימון הבא ל-60 קילו עולה כל אימון ב-2.5 קילו.

חתירה במכונה.
פולי עליון. (הוספתי גב כי אימון שעבר לא עשיתי גב, רציתי לעשות מתח אבל היו מלא אנשים ליצנים על המתח לא היה לי זין לחכות)
הביתה. (דרך אגב פעם הייתי עושה נפח הרבה יותר גדול ולא הייתי מותש מאימון ככה, היום עשיתי נפח קטן יחסית לפעם בפיצולים והייתי גמור למרות שהיה אימון קל, כנראה שהסקוואט והדדליפט הרגו אותי)
משקל:כבר שבוע-שבוע וחצי אני על 77.5 בערך עליתי בערך 0.5 קילו בשבועיים.

אני אשמח לתגובות על הטכניקה.
לילה טוב ותודה למגיבים.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית