הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון תיסוף במגנזיום

מצב
השרשור נעול

משתמש חדש

משתמש פעיל
345
6
נק' מוניטין:
237
345
6
היי, יש לי כמה שאלות לגבי תיסוף במגנזיום שהייתי רוצה לשמוע את דעתכם לפני שאני שוקל קנייה.

1. ראיתי במקומות שעודף סידן מקשה על ספיגת המגנזיום, אבל מצד שני ראיתי הרבה מוצרים כמו זה למשל:
Calcium Citrate with Vitamin D3 & Magnesium

שמשלב גם סידן וגם מגנזיום... לא מובן כל כך

2. תיסוף מגנזיום לפני השינה יחד עם אבץ מסייע לשינה.
ראיתי שיש לי מספיק אבץ במולטי ויטמין, אם אני אקח לפני השינה מגנזיום בלבד זה עדיין יהיה עם אותה אפקטיביות או שחובה שילוב עם אבץ?

3. ראיתי גם שמומלץ לקחת על בטן ריקה כדי שזה יספג הכי טוב, נכון?

4. ושאלה כללית קצת, האם חל שיפור "מורגש" מהרגע שמתספים מגנזיום? (כמובן שאני לא מצפה לקסם אבל הבנתם את הכוונה)
אני פשוט שוקל לקחת את זה כי יש לי דומס מטורף ברגליים מהרגע שהתחלתי להוסיף אירובי בחיטוב..

5. בפורטל רשום לקחת מגנזיום ציטראט - במינונים של 400-500 מג' ביום, אבל בחיפוש בפורום ראיתי שההמלצה אפילו 800 - זה העדכני ביותר?

תודה רבה למי שיקדיש זמן לענות ברצינות!

1.איפה ראיץ את זה?

2.כמה אבץ יש לך במולטי?.
מסייע לשינה זה לאנשים מסוימים,זה לא חובה.
3.לא שמעתי על זה
4.יש אנשים שאמרו שהם מרגישים הבדל משמעותי בשרירים תפוסים מאז שהם מתספים את עצמם במגנזיום...אישית אני כבר לא זוכר כ"כ איך זה שריר תפוס מאוד שזה עובר כבר את גבול הטעם הטוב..לא יודע אם זה בגלל הזמן שאני מתאמן או בגלל המגנזיום (סביר להניח שבגלל שניהם והייתי נוטה יותר לכיוון הזמן שאני מתאמן)
5. ראיתי מחקרים שמדברים על 800+ במגנזיום רגיל ...זאת ההחלטה שלך,יש מחקרים לכאן או לכאן אני מניח

• פותח/ת השרשור
1.איפה ראיץ את זה?

2.כמה אבץ יש לך במולטי?.
מסייע לשינה זה לאנשים מסוימים,זה לא חובה.
3.לא שמעתי על זה
4.יש אנשים שאמרו שהם מרגישים הבדל משמעותי בשרירים תפוסים מאז שהם מתספים את עצמם במגנזיום...אישית אני כבר לא זוכר כ"כ איך זה שריר תפוס מאוד שזה עובר כבר את גבול הטעם הטוב..לא יודע אם זה בגלל הזמן שאני מתאמן או בגלל המגנזיום (סביר להניח שבגלל שניהם והייתי נוטה יותר לכיוון הזמן שאני מתאמן)
5. ראיתי מחקרים שמדברים על 800+ במגנזיום רגיל ...זאת ההחלטה שלך,יש מחקרים לכאן או לכאן אני מניח

1. במאמר הבא
http://www.omega3galil.com/web/8888...%E9%20%F9%EC%20%E2%E9%E0%20%E1%EF%20%F6%E1%E9

"עודף סידן מקשה על ספיגת מגנזיום ולכן מי שמתסף סידן (דבר מיותר לחלוטין למי שאוכל תזונה סבירה הכוללת הרבה ירקות) חייב לתסף מגנזיום."
זה אומנם מדבר על מי שמתסף בסידן, אבל אני אוכל הרבה מוצרי חלב אז זה בעל אותה משמעות..
+ ראיתי עוד דיון על זה ב-IB לא יודע אם מותר לפרסם פה
2. 15 מג' (as zinc picolinate)

תודה על שאר התשובות

היי, יש לי כמה שאלות לגבי תיסוף במגנזיום שהייתי רוצה לשמוע את דעתכם לפני שאני שוקל קנייה.

1. ראיתי במקומות שעודף סידן מקשה על ספיגת המגנזיום, אבל מצד שני ראיתי הרבה מוצרים כמו זה למשל:
Calcium Citrate with Vitamin D3 & Magnesium

שמשלב גם סידן וגם מגנזיום... לא מובן כל כך
בכללי, מינרלים רבים נקלטים בגוף ע"י אותם רצפטורים. על כן, אותם מינרלים "מתחרים" זה בזה על ספיגה בסוף. כך, למשל, סידן גם מפריע/מעכב ספיגת ברזל. כמעט כל מינרל שקיים בטבע מתנגש עם עוד מינרל או כמה. שים לב שגם במאכלים שונים, יש כמויות גבוהות של מינרלים ש"מתנגשים" זה בזה (נניח בוטנים או שקדים - הרבה מגנזיום וסידן יחד). בפועל, בתזונה שוטפת המכילה את כל או רוב הדרישות למינרלים ביום, אין בעיה ולא יהיה מחסור/בעיית ספיגה. עם זאת, כדאי להשתדל לצרוך מגנזיום וסידן ביחס 1:2 לטובת הסידן, ובהפרשים של שעה-שעתיים זה מזה. אני, אישית, גם מתסף במגנזיום, אבץ וויטמין B6 לפני השינה. בד"כ הארוחה האחרונה שלי ביום היא חלבית, לכן, מה שאני עושה זה פשוט לקחת את התוספים כשעה לפני הארוחה החלבית או שעה לאחריה.

2. תיסוף מגנזיום לפני השינה יחד עם אבץ מסייע לשינה.
ראיתי שיש לי מספיק אבץ במולטי ויטמין, אם אני אקח לפני השינה מגנזיום בלבד זה עדיין יהיה עם אותה אפקטיביות או שחובה שילוב עם אבץ?
לא חובה לשלב עם אבץ.
3. ראיתי גם שמומלץ לקחת על בטן ריקה כדי שזה יספג הכי טוב, נכון?
כן, עדיף. בטן ריקה זה לא אומר צום של כמה שעות. לדעתי (וזה מה שגם אני עושה), ניתן לקחת בפרש של שעה-שעתיים מהארוחה הקודמת.

4. ושאלה כללית קצת, האם חל שיפור "מורגש" מהרגע שמתספים מגנזיום? (כמובן שאני לא מצפה לקסם אבל הבנתם את הכוונה)
אני פשוט שוקל לקחת את זה כי יש לי דומס מטורף ברגליים מהרגע שהתחלתי להוסיף אירובי בחיטוב..
עשוי לעזור בהתאוששות, כיווץ והרפיה של השריר. אני, אישית, מאז שהתחלתי לתסף במגנזיום (חודש וחצי בערך), מרגיש שיפור בהתאוששות וגם השינה שלי עמוקה ומלאה יותר.
5. בפורטל רשום לקחת מגנזיום ציטראט - במינונים של 400-500 מג' ביום, אבל בחיפוש בפורום ראיתי שההמלצה אפילו 800 - זה העדכני ביותר?
אין כמות מוחלטת. המינימום לאדם הממוצע הוא 400 מ"ג. לספורטאי כדאי להגיע ביום ללפחות 600-800 מ"ג. אל תשכח לחשב כמה מגנזיום אתה מקבל מהתזונה השוטפת, ולהשלים לכמות המומלצת לספורטאים.
תודה רבה למי שיקדיש זמן לענות ברצינות!

תשובות בגוף הציטוט

אין לך מספיק אבץ' במולטי, זה לא חובה לתסף אבל רצוי מאוד, זה גם זול במיוחד.
תקנה מגנזיום צ'יאטרט ואבץ פיקולנט, ללא B6 כי זה הורס לחלק מאנשים את ההשפעה.
זה עוזר מאוד, הרגשתי שיפור כבר מהרגע הראשון.

1. במאמר הבא
http://www.omega3galil.com/web/8888...%E9%20%F9%EC%20%E2%E9%E0%20%E1%EF%20%F6%E1%E9

"עודף סידן מקשה על ספיגת מגנזיום ולכן מי שמתסף סידן (דבר מיותר לחלוטין למי שאוכל תזונה סבירה הכוללת הרבה ירקות) חייב לתסף מגנזיום."
זה אומנם מדבר על מי שמתסף בסידן, אבל אני אוכל הרבה מוצרי חלב אז זה בעל אותה משמעות..
+ ראיתי עוד דיון על זה ב-IB לא יודע אם מותר לפרסם פה
2. 15 מג' (as zinc picolinate)

תודה על שאר התשובות
אין פה סימוכין ככה שקשה לדעת על מה הם הסתמכו...ככה שאני לא לוקח את זה ברצינות

ואין לך מספיק אבץ במולטי

מאז שאני לוקח מגנזיום יש פחות כאבי שריר ופחות התכווצות.
אני לוקח מגנזיום מגנוקס ספורט.
שזה מגנזיום עם ספיגה הרבה יותר טובה ממגנזיום רגיל

• פותח/ת השרשור
אין לך מספיק אבץ' במולטי, זה לא חובה לתסף אבל רצוי מאוד, זה גם זול במיוחד.
תקנה מגנזיום צ'יאטרט ואבץ פיקולנט, ללא B6 כי זה הורס לחלק מאנשים את ההשפעה.
זה עוזר מאוד, הרגשתי שיפור כבר מהרגע הראשון.

אין פה סימוכין ככה שקשה לדעת על מה הם הסתמכו...ככה שאני לא לוקח את זה ברצינות

ואין לך מספיק אבץ במולטי

מה ההמלצות למג' באבץ שאני אדע?
וכמה חשוב זה לקנות מגנזיום ציטראט? כי הוא בא במינונים נמוכים יותר ואז זה לקחת כמה כדורים ביום, אני מנסה למצוא משהו אחד ומצאתי רק כזה:

Magnesium (as magnesium oxide, magnesium amino acid chelate, magnesium malate, magnesium taurinate)

זה בסדר או שעדיף שלא?

30-50 מ"ג אבץ ביום.
רק ציאטרט, זה כולה 2 כד'.

וכמה חשוב זה לקנות מגנזיום ציטראט? כי הוא בא במינונים נמוכים יותר ואז זה לקחת כמה כדורים ביום, אני מנסה למצוא משהו אחד ומצאתי רק כזה:

Magnesium (as magnesium oxide, magnesium amino acid chelate, magnesium malate, magnesium taurinate)

זה בסדר או שעדיף שלא?

אגב, אם כבר מדברים על סוגי מגנזיום יש מס' מקורות שמצביעים על אחוזי ספיגה (Bioavailability) מאוד נמוכים של המגנזיום אוקסייד (4%) לעומת המגנזיום ציטראט (90%), אבל לא מצאתי משהו מוחלט בנושא.

אני משתמש ב400מ"ג ציטראט (~110 ק"ג), לא ראיתי בשום מקום המלצה ל800מ"ג ציטראט. רוב הסיכויים שתשלשל עם כמות כזו אבל אתה מוזמן לנסות ולדווח לנו מה קורה 😃

• פותח/ת השרשור
סבבה תודה לכולם על המידע אני אזמין בקרוב.
אגב אם כבר אני אנצל את הנושא כדי לא לפתוח חדש, ראיתי שיש VITAMIN D שכדור אחד הוא 5000 UI, כרגע אני לוקח טיפות של 200UI*8- סה"כ 1600.
זה לא המון לקחת 5000? יכול להיגרם נזק מעודף?

אין לי מושג, בכללי אני חושב שויטמין D מיותר, בכל זאת, אנחנו חיים במדינה שטופת שמש רוב ימות השנה.

על סמך מה אתה אומר זאת?
משה כתב פה בפורום כמה פעמים שבשביל להגיע לטיפה אחת של התוסף (2000IU) צריך לשהות בשמש בלי בגדים / קרם הגנה / לא דרך שמשה במשך שעה
בקיצור מתכון לקרינה / סרטן

אני פשוט קניתי את התוסף שזה 10$ לכל החיים בערך

• פותח/ת השרשור
כן גם היו מחקרים בארץ שהשמש לא מועילה וששוקלים להכריח את החברות כמו טרה/תנובה וכו' להוסיף ויטמין D לכל המוצרים החלביים כמו שהם עשו לסידן..
בכל מקרה מה בנוגע ל-5000UI? לא נשמע מוגזם לעומת
2000IU כמו ש-POWERLIFTING אמר

לי היה מחסור בויטמין D לפני שהתחלתי לתסף.
אפשר לבדוק את זה בבדיקת דם פשוטה.

והיתרון הוא שכמו שאושר אמר,ויטמין די זה אולי הויטמין הכי זול שיש
אתה קונה בעשרות שקלים כמות לגדוד.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית