נק' מוניטין:
59,267
- 6,008
- 4,798
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני מניח שאתה גם יודע את דעתי על המאמר ועל הנושא בכללי. אז שאלה קטנה וממוקדת - לדעתך, השורה האחרונה במחקר שפרסמת, לא מעידה שום דבר על מסת השריר המעורבת בLB ביחס לHB?יש מספיק סיבות למה לעשות LB, אם בחרתם בו על פני HB, אבל בתור תרגיל לרגליים, LB יכול להיות בחירה גרועה, זה תלוי ברוחב העמידה וביחס של אורך ה-femurs ל-torso. יש דוגמאות של ליפטרים כמו גלן וכמו פרד האטפילד, שלא הייתה להם בכלל קורלציה בין ה-LB ל-HB, ואפילו לוגים של SS של אנשים עם 140 ק"ג LB ובקושי פרונט סקוואט 80. אני כמובן לא טוען שבאופן גורף אין קורלציה, כי יש דוגמאות נגדיות, ואני אפילו אחת מהן, אבל יש מקרים שלא.
מנגד, הטענה ש-HB לא עובד על הפוסטריור צ'יין זה בולשיט מוחלט (אם כי ב-LB היא כמובן עובדת יותר, ועל זה אין ויכוח). למעשה, בכל המשפחה של וריאציות של סקוואט ווריאציות של דדליפט, אז אם פרונט סקוואט הוא קוואד דומינאנטי בצורה הכי קיצונית ודדליפט רומני הוא דומינאנטי בפוסטריור צ'יין בצורה הכי קיצונית, אז HB הוא התנועה הכי "שוויונית" ביניהם, שמחלקת את העומס פחות או יותר בצורה שווה בין הברך לאגן. יש אפילו מחקר:http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8775157.
שים בצד רגע טווח תנועה ובנץ' פרס באחיזה כזו או אחרת.כבר עניתי על זה. באותה מידה בנץ באחיזת בילדרים וקשת קיצונית מפעי יותר מסת שריר. או במילים אחרות, לא. ריפטו דביל שהוא או באמת חושב ככה, או שהוא מנסח את זה בצורה כזאת. בעצם עזוב, ריפטו דביל באופן כללי. מעבר להדרכות לתרגילים (שהם לא הרמות אולימפיות) ולעשות ss במתכונת הסטנדרטית שלה לחודש וחצי, לא יותר מזה, לא הייתי לוקח ממנו כלום.ל
כבר עניתי על זה. באותה מידה בנץ באחיזת בילדרים וקשת קיצונית מפעי יותר מסת שריר. או במילים אחרות, לא. ריפטו דביל שהוא או באמת חושב ככה, או שהוא מנסח את זה בצורה כזאת. בעצם עזוב, ריפטו דביל באופן כללי. מעבר להדרכות לתרגילים (שהם לא הרמות אולימפיות) ולעשות ss במתכונת הסטנדרטית שלה לחודש וחצי, לא יותר מזה, לא הייתי לוקח ממנו כלום.ל
יש מספיק סיבות למה לעשות LB, אם בחרתם בו על פני HB, אבל בתור תרגיל לרגליים, LB יכול להיות בחירה גרועה, זה תלוי ברוחב העמידה וביחס של אורך ה-femurs ל-torso. יש דוגמאות של ליפטרים כמו גלן וכמו פרד האטפילד, שלא הייתה להם בכלל קורלציה בין ה-LB ל-HB, ואפילו לוגים של SS של אנשים עם 140 ק"ג LB ובקושי פרונט סקוואט 80. אני כמובן לא טוען שבאופן גורף אין קורלציה, כי יש דוגמאות נגדיות, ואני אפילו אחת מהן, אבל יש מקרים שלא.
מנגד, הטענה ש-HB לא עובד על הפוסטריור צ'יין זה בולשיט מוחלט (אם כי ב-LB היא כמובן עובדת יותר, ועל זה אין ויכוח). למעשה, בכל המשפחה של וריאציות של סקוואט ווריאציות של דדליפט, אז אם פרונט סקוואט הוא קוואד דומינאנטי בצורה הכי קיצונית ודדליפט רומני הוא דומינאנטי בפוסטריור צ'יין בצורה הכי קיצונית, אז HB הוא התנועה הכי "שוויונית" ביניהם, שמחלקת את העומס פחות או יותר בצורה שווה בין הברך לאגן. יש אפילו מחקר:http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8775157.
רגע רגע, אתה מבלבל בין כמה דבריםלגבי SS, הלחיצות והמתח או הפאוור קלין נתקעים כבר בשלב הזה, ואין שום טעם ללכת ראש בקיר ולעשות מיליון ריסטים, במקום להוסיף נפח. הסקוואט והדדליפט יתקדמו יותר זמן, זה נכון, ושם לא צריך להוסיף דברים עד שלב מתקדם בתכנית.
ולא, השורה הזאת מעידה ששרירי הירך עובדים יותר, או בשפת בילדרים "מקבלים יותר דגש", זה לא אומר שהם לא עובדים ב-HB. אם מה שהבילדרים קוראים לו "לתת דגש" = להפעיל יותר מסת שריר, אז גם בנץ' באחיזת בילדרים ("נותן דגש" לחזה ועובד על הפסים, עח שלייי), וקשת קיצונית בגב:"כנפיים,עחי,כנפיים") מפעיל יותר מסת שריר.
דרך אגב, אלה הדברים שעלו לי לראש כשקראתי את מה שאלעד כתב, אבל לא היה לי באמת כוח ו\או רצון לפתוח דיון כזה. סתם בתור FIY 😛הtemplate של טקסס מעולה... כל התכניות ותכנוני בלוקים בPPST2E מעולים/מפורטים היטב
אפשר להתקדם בSS 5 חודשים בשקט בהכל(ניסיון אישי) גם בפאוורקלין
לא נכנס למחקר X לעומת מחקר Y, זה לא ייגמר.
בקשר לחלק המודגש: מי אמר שמפרק הברך והאגן צריכים חלוקת עומסים שווה?
הצורה של הראש של הFemur בחיבור לאצטבולום גורמת למפרק להיות הרבה יותר יציב וחזק ממפרק הברך, בנוסף אין בו בורסות חוץ מאחת(שאני זוכר לפחות) כי אין סכנות ממשיות לחיכוכים של גידים ושרירים- כי אין הרבה שרירים שמתנקזים שם(בניגוד לסביבת הראש של ההומרוס והאקרומיון) והוא מוקף מסביב בגידים בלבד: iliofemoral band(צורת Y), הischiofemoral band ואולי עוד אחת שאני שוכח(צריך לפתוח את האטלס ואני עצלן)
בקיצור הגוף שלנו בנוי לחלק יותר עומס על מפרק הירך אז לא ברור הטיעון
על אותו עיקרון אתה יכול לומר שבבנץ' רוצים שיהיה עומס שווה בין מפרק הכתף למרפק? או כל דוג' אחרת? בוודאי שלא...
רגע רגע, אתה מבלבל בין כמה דברים
לתת דגש =\ להפעיל יותר מסת שריר
לתת דגש הכוונה היא לתת דגש. להפעיל שריר X יותר (על חשבון) משריר Y
אני לא טוען שהתחת או האדקטורס או ההאמס לא עובדים בHB.
אם אנחנו מסכימים על כך ששרירי הירך עובדים יותר, אז במידה וזה לא בא על חשבון שום דבר אחר, זה אומר שמסת השריר המופעלת בLB > מסת השריר המופעלת בHB.
לגביי הבנץ', אני אגיד לך את האמת. זה לא ממש איכפת לי אם המתאמן שלי יעשה אותו ככה או אחרת, כל עוד הכללים הבסיסיים ששומרים על הסטנדרטים נשמרים (תחת על הספסל, מוט נוגע וכו'). הסיבה היא מאוד פשוטה - עם כל הכבוד לתרגיל, ויש כבוד - הוא פחות חשוב מהסקוואט, הדדליפט, הפרס והפאוור קלין בכל נושא ההסתגלויות הכלליות שמתאמן צריך, כאשר הפאוור קלין תופס יותר על ספורטאים מאשר על מתאמנים "רגילים". אלא אם מדובר בפאוורליפטר, ואז בכל מקרה הטכניקה שלו צריכה להיות זו שתאפשר לו להרים יותר משקל תחת הסטנדרטים. אבל אני לא בעניין של לנתח את התרגיל הזה בדיון הזה, הוא לא ממש קשור. ולא בא לי להגיב ברצינות על מה שאמרת על האחיזות השונות (אני לא אומר שאין כלום במה שאתה אומר - פשוט אין לי ממש כוח להכנס לזה, אם להגיד את האמת).
מה אתה אומר בנוגע לסקוואט?
רגע רגע, אתה מבלבל בין כמה דברים
לתת דגש =\ להפעיל יותר מסת שריר
לתת דגש הכוונה היא לתת דגש. להפעיל שריר X יותר (על חשבון) משריר Y
אני לא טוען שהתחת או האדקטורס או ההאמס לא עובדים בHB.
אם אנחנו מסכימים על כך ששרירי הירך עובדים יותר, אז במידה וזה לא בא על חשבון שום דבר אחר, זה אומר שמסת השריר המופעלת בLB > מסת השריר המופעלת בHB.
לגביי הבנץ', אני אגיד לך את האמת. זה לא ממש איכפת לי אם המתאמן שלי יעשה אותו ככה או אחרת, כל עוד הכללים הבסיסיים ששומרים על הסטנדרטים נשמרים (תחת על הספסל, מוט נוגע וכו'). הסיבה היא מאוד פשוטה - עם כל הכבוד לתרגיל, ויש כבוד - הוא פחות חשוב מהסקוואט, הדדליפט, הפרס והפאוור קלין בכל נושא ההסתגלויות הכלליות שמתאמן צריך, כאשר הפאוור קלין תופס יותר על ספורטאים מאשר על מתאמנים "רגילים". אלא אם מדובר בפאוורליפטר, ואז בכל מקרה הטכניקה שלו צריכה להיות זו שתאפשר לו להרים יותר משקל תחת הסטנדרטים. אבל אני לא בעניין של לנתח את התרגיל הזה בדיון הזה, הוא לא ממש קשור. ולא בא לי להגיב ברצינות על מה שאמרת על האחיזות השונות (אני לא אומר שאין כלום במה שאתה אומר - פשוט אין לי ממש כוח להכנס לזה, אם להגיד את האמת).
מה אתה אומר בנוגע לסקוואט?
רגע רגעלא מסכים עם הפסקה השניה, זה אמור לעניין מאוד:
הגורם מס' 1 לפציעות במכון, Pinching syndrome ודלקות כתף הוא "בנץ' בילדרים", העבודה הכי אינטנסיבית שלי במתאמנים עם מוט חופשי היא בניסיון תיקוני טכניקה בבנץ'(כי כוללםםםםםם עושים בנץ') תוך הסבר שטחי על יציבות ובריאות המפרק, 2 אנשים מ10 מקשיבים לי וממשיכים בטכניקה נכונה(הרוב מעדיפים ללחוץ יותר משקל לרבעים בלחיצת בילדינג)- את שלי עשיתי בתור מאמן.
קודם כל, על איזה נושא מדובר? בלי קשר לכלום אשמח לראותסבבה, אז הגענו להבנה ש-LB לא מפעיל יותר מסת שריר מ-HB, כי ההפעלה של שרירי הירך באה על חשבון ההפעלה של הקוואדס, ונתתי דוגמאות גם לאנשים שהקוואדס שלהם לא התפתחו מ-LB, ושלא היה להם בכלל ratio בין ה-LB ל-HB (לפחות לא כל עוד הם עשו LB). אם אתה רוצה עוד דוגמה - תסתכל בשרשור באוף טופיק על בליין סאמנר לעומת ריי וילאמס - לבליין בקושי יש קוואדס, בעוד לריי יש רגליים עצומות.
הtemplate של טקסס מעולה... כל התכניות ותכנוני בלוקים בPPST2E מעולים/מפורטים היטב
לא נכנס למחקר X לעומת מחקר Y, זה לא ייגמר.
בקשר לחלק המודגש: מי אמר שמפרק הברך והאגן צריכים חלוקת עומסים שווה?
הצורה של הראש של הFemur בחיבור לאצטבולום גורמת למפרק להיות הרבה יותר יציב וחזק ממפרק הברך, בנוסף אין בו בורסות חוץ מאחת(שאני זוכר לפחות) כי אין סכנות ממשיות לחיכוכים של גידים ושרירים- כי אין הרבה שרירים שמתנקזים שם(בניגוד לסביבת הראש של ההומרוס והאקרומיון) והוא מוקף מסביב בגידים בלבד: iliofemoral band(צורת Y), הischiofemoral band ואולי עוד אחת שאני שוכח(צריך לפתוח את האטלס ואני עצלן)
בקיצור הגוף שלנו בנוי לחלק יותר עומס על מפרק הירך אז לא ברור הטיעון
על אותו עיקרון אתה יכול לומר שבבנץ' רוצים שיהיה עומס שווה בין מפרק הכתף למרפק? או כל דוג' אחרת? בוודאי שלא...
התבנית של טקסס היא בכלל במקור של גלן, והתכנית במתכונת של ריפטו - לעשות דדליפט ביום הנפח אחרי 5 סטים של סקוואט, זה אחד הרעיונות היותר דביליים ששמעתי בחיי.
לגבי ה"שוויון" - בסופו של דבר אתה חזק כמו הנקודה הכי חלשה שלך, אם אתה עושה LB+דדליפט+פאוורקלין/חתירה, סיכוי טוב מאוד שהקוואדס שלך יהיו בפיגור.
הפוסטריור צ'יין חוטפת מספיק במשיכות מהרצפה, בין אם זה הרמות אולימפיות, בין אם זה דדליפט קלאסי, ובעיניי HB הוא השלמה הרבה יותר טובה ושלמה שלהם מאשר LB.
אני לא אומר שאין סיבות לעשות LB, או אפילו להחליף מדי פעם בין הסגנונות, אבל אני באופן אישי משתמש בו רק כדי "לחלוב" עוד קצת התקדמות במשקלים כשאני נתקע ב-HB (כל קילו ב-LB מוכפל בטווח תנועה פחות גדול, ובמנופים שמייצרים עמדה ביומכנית יותר "קלה"), אז מעבר ל-LB עם אותו משקל שנתקעתי איתו ב-HB ולהתחיל להתקדם עד כמה שאפשר מהווה סוג של דילואד.
זה שאתה לא הצלחת בתוכנית אל תאשים אותהלגבי SS, הלחיצות והמתח או הפאוור קלין נתקעים כבר בשלב הזה, ואין שום טעם ללכת ראש בקיר ולעשות מיליון ריסטים, במקום להוסיף נפח. הסקוואט והדדליפט יתקדמו יותר זמן, זה נכון, ושם לא צריך להוסיף דברים עד שלב מתקדם בתכנית.
ולא, השורה הזאת מעידה ששרירי הירך עובדים יותר, או בשפת בילדרים "מקבלים יותר דגש", זה לא אומר שהם לא עובדים ב-HB. אם מה שהבילדרים קוראים לו "לתת דגש" = להפעיל יותר מסת שריר, אז גם בנץ' באחיזת בילדרים ("נותן דגש" לחזה ועובד על הפסים, עח שלייי), וקשת קיצונית בגב:"כנפיים,עחי,כנפיים") מפעיל יותר מסת שריר.
זה שאתה לא הצלחת בתוכנית אל תאשים אותה
רבים הצליחו למשוך אותה לתקופה של חצי שנה
גם אם יש תקיעות צריך להסתכל על התמונה הכללית בגלל שהבנצ התקדם לי שם בערך ב40 קילו