הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה ההבדל בין חתירה רחבה לצרה

Harl3mShake

משתמש פעיל
610
8
נק' מוניטין:
24
610
8
חיפשתי בפורום תשובה ולא מצאתי , מה ההבדל בין אחיזה רחבה לצרה בחתירה ?(חתירה למתחת לחזה כזה)

לא בטוח שיש הבדל כל כך קריטי אני מניח שהצרה עובדת יותר על "עומק" הגב (לעבות אותו) והרחבה, כשמה, על הרוחב.

ככל שהאחיזה רחבה יותר, טווח התנועה קצר יותר, ויש יותר עבודה של מקרבי השכמות (טרפזים אמצעיים, רומבואידים וכתף אחורית) על חשבון הרחב הגבי והיד הקדמית.

ככל שהאחיזה רחבה יותר, טווח התנועה קצר יותר, ויש יותר עבודה של מקרבי השכמות (טרפזים אמצעיים, רומבואידים וכתף אחורית) על חשבון הרחב הגבי והיד הקדמית.
אז איזו אחיזה תהיה אופטימלית לעבודה על המתח (לא מצליח יותר מחזרה)?

תעשה מתח. תנסה לעלות בכוח. תפסיק לחשוב על סטים וחזרות וכמה ואיך.
פשוט תנסה לעלות עד שימאס לך, ובאימון הבא תנסה שוב.
תנסה להגיע למצב שאתה עושה חצי חזרה.

תעשה מתח. תנסה לעלות בכוח. תפסיק לחשוב על סטים וחזרות וכמה ואיך.
פשוט תנסה לעלות עד שימאס לך, ובאימון הבא תנסה שוב.
תנסה להגיע למצב שאתה עושה חצי חזרה.
אני עושה 5XF של שליליות.
אימון שעבר עשיתי 10,8,6,5,4 (33)
היום כל הגב, הבטן, והיד (הצד הפנימי של המרפק, האמה והבייספס) תפוסים בטירוף.
מקווה שאם אמשיך ככה זה יעבוד, אם לא אתחיל לשלב BOR.

• פותח/ת השרשור
באחיזה רחבה אתה מתכוון באחיזה נייטרלית?
נגיד כזו - http://www.bodybuilding.com/oldstore/fx/latpic1big.jpg ?
(רק בלי הרצועות)

ואם לא
אז תעלה תמונות של 2 הלחיצות

רחבה - יותר מרוחב כתפיים , צרה- רוחב כתפיים/פחות מרוחב כתפיים . אם המטרה זה לתת עובי לגב איזה עדיף ? (זה בנוסף למתח)

אל תתעסקו בקקה - תעשו מתח בסופינציה ברוחב הכתפיים, חתירה בפרונציה ברוחב אחיזה של בנץ', וזהו.

• פותח/ת השרשור
אל תתעסקו בקקה - תעשו מתח בסופינציה ברוחב הכתפיים, חתירה בפרונציה ברוחב אחיזה של בנץ', וזהו.

אני עושה מתח עם כף היד רגיל לא בסופינציה , למה עדיף סופינציה ? וחתירה ברוחב אחיזה של בנצ' לא יעבוד יותר טוב על הכתף האחורית וטרפזים מאשר גב ?

- - - עידכון הודעה - - -

אחיזה נשארת אותה אחיזה?

כן בפרונציה

אני עושה מתח עם כף היד רגיל לא בסופינציה , למה עדיף סופינציה ? וחתירה ברוחב אחיזה של בנצ' לא יעבוד יותר טוב על הכתף האחורית וטרפזים מאשר גב ?

- - - עידכון הודעה - - -

כן בפרונציה
אין הבדל..עבודה קצת שונה של בית שכמת החזה אבל לא יותר מזה

אגב למי שיש כאבי כתפיים במתח רגיל, שינסה לעבור למיד פוזישן (אם אפשרי. תלוי בסוג המוט שיש במכון).

אגב למי שיש כאבי כתפיים במתח רגיל, שינסה לעבור למיד פוזישן (אם אפשרי. תלוי בסוג המוט שיש במכון).
יש לי סופניציה פרונציה ומיד פוזישן (מיד פוזישן זה כשהידיים כמו בקורלז עם דאמבלים בתחילת התנועה? אם כן אז זה מיד פוזישן) במוט מתח. צמוד, רוחב כתפיים, רחב ומאד רחב.
כעיקרון במיד פוזישן אני עושה בין חצי חזרה לחזרה יותר מאשר בסופינציה או פרונציה (נראה לי שבפרונציה יש לי יותר מסופינציה), ברחב אני בכלל לא מצליח לזוז.
אני כבר הרבה זמן עושה מיד פוזישן.
לדעתך כדי לי לשנות את האחיזה לסופינציה/פרונציה למרות שאני עושה הכי הרבה במיד פוזישן?
כי לפי איך שזה נראה עוד שבוע-שבועיים אני אצליח ככול הנראה 3-4 מתח עם מיד פוזישן.

תעשה כרגע מיד פוזישן לדעתי

אוקיי תודה 😃

Back
למעלה תחתית