הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תזונה ספרטנית?

Aviel Captain

משתמש מתחיל
45
0
נק' מוניטין:
0
45
0
כן כן אני יודע שזה גימיק ובולשיט בסגנון אבל אני התאמנתי 3 שנים ועברתי על כל סוגי התזונה מטבעונות (יומיים קשים, בחיים.. לא.. שוב..) לקרניסטיות מלאה.

אני הפסקתי להתאמן לפני חודשיים בגלל פציעה בברך והמשקל עלה מן הסתם (עדיין אני מסיבי), עכשיו הפעילות האירובית היחידה שאני יכול לעשות זה אגרוף שבאימון בעצימות גבוה יכול להגיע לשריפה של 700-850 קלוריות לשעה (950 אם אני במכון).

המטרות שלי כרגע הם חיטוב.

הנתונים שלי:
משקל: 89
א"ש: 16-18~
גובה: 1.82

העקרונות של התזונה הזאת הם:
* לא בקר.
* לצמצמם במוצרי חלב. (ריפטואים למינהם יצאו כאות הפגנה מהפוסט הזה)
* לאכול כמה שפחות מזון מעובד ולעבד כמה שפחות מזון.
* חלבון בעיקר מדגים (אני הוספתי גם חזה עוף אפוי)

אז איך הולך תפריט יומי?

בוקר: דגנים, לא.. לא קורנפלקס, דגנים סטייל גרנולה לא מסוכרים. (אני אשמח להצעות לתחליף, לא מת על זה)
ארוחת 10: לחם עם ממרח טחינה (מה הדעות כלפי סילאן?) או עם פרוסת גבינה.
צהריים: חיטה\שעורה\אורז מלא + דג\חזה עוף אפוי + זיתים (לפעמים גם עם קצת לחם ושמן זית, 2 פרוסות)
אחה"צ: פירות (יאמ יאמ)
ערב: מגוון ירקות, 2 פרוסות לחם, טונה משומרת (אני שוקל להחליף בביצה אבל לא שווה מבחינת חלבון)
וכקינוח עוד פירות!

* אני אוסיף עוד בטטות\תפוחי אדמה בשביל להעלות עוד קצת את הפחמימות למרות שזה לא הכי נדרש.

j4tzdqV.png

הבעיה העיקרית שאנחנו רואים פה שאין מספיק חלבון, אני מחפש דרכים להעלות את זה, קחו בחשבון שוב, כמה שפחות אוכל לא מעובד וכמה שפחות מוצרי חלב, אם באמת אני אגיע למצב שוואלה, אין תחליפים אני אעדיף לקחת אבקה נשאר לי חצי קופסה של קזאין וחצי של אבקה רגילה מי גבינה.

תודה,
קפטן קרנצ'

נערך לאחרונה:
אני נגד דיאטות כאלה לא בגלל העקרונות שלהן. לא נכנס לזה עכשיו.
אני נגד בעיקר כי לא נראה לי שהספרטנים אכלו טונה משומרת ולחם מהסוג שאתה אוכל.

אבל לא משנה.
אתה יכול להכניס עוד חלבון מהצומח.
תשלב בין עדשים ושיבולת שועל.
האמת שהשילוב הזה נותן לא מעט חלבון, כמובן תלוי כמה אתה אוכל.
החיסרון הוא שנפח (פיזית) וכמות המזון הם די גדולים.

שיבולת שועל סתם ככה קשה לאכול, אז תשים בקערה ותשפוך קצת מים רותחים ותוסיף מה שאתה אוהב או סתם דברים לטעם כמו מלח. אולי שמן זית וכו.

את העדשים אתה אוכל בנפרד כן? הכוונה היא לא לערבב וגם אין חובה לאכול מיד.
זה פיתרון סבבה למי שלא יכול למשל להכניס עוד מזון מהחי.

זה נשמע בולשיט.
בלי בקר? בלי מוצרי חלב (ואני לא מהכת של ריפטו אם אתה שואל)?
לא יודע כמה זה עובד אבל נשמע כמו בולשיט טהור.
מילא היה אומר בלי מקדונלדס וגבינות שמנות (בגלל קלוריות, כן? לא בגלל שיש שם שומן) זה עוד הגיוני, אבל זה נשמע דפוק.
בכל מקרה, אין מספיק חלבון, אין מספיק שומן.
אתה צריך בערך פי 2 חלבון ועוד משהו כמו 40-50 גרם שומן.

• פותח/ת השרשור
תוריד 80 גרם פחממה תוסיף 20 גרם שומן ו90 גרם חלבון.

כן אני רציתי עצות לאיך לעשות את זה

אני נגד דיאטות כאלה לא בגלל העקרונות שלהן. לא נכנס לזה עכשיו.
אני נגד בעיקר כי לא נראה לי שהספרטנים אכלו טונה משומרת ולחם מהסוג שאתה אוכל.

אבל לא משנה.
אתה יכול להכניס עוד חלבון מהצומח.
תשלב בין עדשים ושיבולת שועל.
האמת שהשילוב הזה נותן לא מעט חלבון, כמובן תלוי כמה אתה אוכל.
החיסרון הוא שנפח (פיזית) וכמות המזון הם די גדולים.

שיבולת שועל סתם ככה קשה לאכול, אז תשים בקערה ותשפוך קצת מים רותחים ותוסיף מה שאתה אוהב או סתם דברים לטעם כמו מלח. אולי שמן זית וכו.

את העדשים אתה אוכל בנפרד כן? הכוונה היא לא לערבב וגם אין חובה לאכול מיד.
זה פיתרון סבבה למי שלא יכול למשל להכניס עוד מזון מהחי.

אני אוסיף כנראה סויה ועדשים בשביל חלבון והם לא אכלו טונה משומרת הם אכלו דג מיובש מספיק קרוב
והלחם שהם היו אוכלים זה היה משהו דמוי לחם שחור.

זה נשמע בולשיט.
בלי בקר? בלי מוצרי חלב (ואני לא מהכת של ריפטו אם אתה שואל)?
לא יודע כמה זה עובד אבל נשמע כמו בולשיט טהור.
מילא היה אומר בלי מקדונלדס וגבינות שמנות (בגלל קלוריות, כן? לא בגלל שיש שם שומן) זה עוד הגיוני, אבל זה נשמע דפוק.
בכל מקרה, אין מספיק חלבון, אין מספיק שומן.
אתה צריך בערך פי 2 חלבון ועוד משהו כמו 40-50 גרם שומן.

לגוף יותר קל לעכל דגים מאשר בקר, פשוט החלפתי את הבקר.
ובכללי אוכל לא מעובד יותר בריא מאוכל מעובד (אני מדבר על מוצרי גבינות וקמח למינהם לא עוף, אני לא מתכנן לחטוף סלמונלה)

אני כנראה אוסיף חלב סויה בשביל חלבון ושומן

לא מזמן קראתי פוסט של הפקולטה לתזונה שלח הארוורד ,שאומרת די לקיצוניות,מתר לאכול הכל במידה,כך שדייאטות כאלה ואחרות כמו אכילת פירות ורדוים בלבד,או רק דגי ים שקיבלו לאכול דגנים לא מעובדים פשוט לא בתמיכתי.
בכללי אני לא רואה סיבה לאכילת 220 פחממות בחיטוב,ורק 37 שומן,והחלבון במיוחד הוא בעייתי.
בכללי ספרטניים לא נמנעו מלאכול בקר,הם היו אוכלים אתצ הקורבנות שלהם,שכולם היום בקר...
כן אני חנון היסטוריה אנייודע.

• פותח/ת השרשור
לא מזמן קראתי פוסט של הפקולטה לתזונה שלח הארוורד ,שאומרת די לקיצוניות,מתר לאכול הכל במידה,כך שדייאטות כאלה ואחרות כמו אכילת פירות ורדוים בלבד,או רק דגי ים שקיבלו לאכול דגנים לא מעובדים פשוט לא בתמיכתי.
בכללי אני לא רואה סיבה לאכילת 220 פחממות בחיטוב,ורק 37 שומן,והחלבון במיוחד הוא בעייתי.
בכללי ספרטניים לא נמנעו מלאכול בקר,הם היו אוכלים אתצ הקורבנות שלהם,שכולם היום בקר...
כן אני חנון היסטוריה אנייודע.

אוקיי קראתי עוד קצת סבבה שהם אכלו בקר בכל זאת אבל לא נראה שהם אכלו מוצרי חלב.

בלי קשר עזוב את השם של התפריט אני רוצה לצמצם במוצרי חלב ובמזון מעובד, יש עצות להעלות את החלבון? אני לא רואה אפשרות כבר חוץ מלאכול 2 דגים שלמים ביום..

עדיין אני יכול לאכול ביצים ועופות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית