הקפצות אינסולין ואגירת שומן

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
בס"ד

הבנתי שכאשר אנחנו אוכלים דבר מתוק (פחמימה פשוטה) הדבר גורם לאגירת שומן. רציתי לדעת האם הדבר משמעותי?
לפי אימרה זו, יוצא שאדם צריך בעיקר לצרוך פחמימות מורכבות וכך הוא לא מגיע להקפצות אינסולין או שגם בפחמימות מורכבות ישנה את אותה בעיה?
יוצא מאימרה זו, שהגורם לעלייה בשומן אינו רק מאזן קלורי חיובי אלא גם ההקפצות אינסולין?

תודה רבה!

פחממה=סוכר=קפיצת אינסולין

לפי מה שאני מכיר, ההקפצת אינסולין הגבוהה ביותר כמובן היא מחד סוכרים,
אבל כמו שידוע לכולם, בסופו של יום אכלת אבטיח עם דבש סירופ מייפל ואבקת סוכר מלמעלה,
ואתה עדיין במאזן שלילי, לא תהיה לך שום אגירת שומן.

• פותח/ת השרשור
אז אני עדיין זקוק לתשובה,
האם הקפצות אינסולין גורמות לאגירת שומן?

עניתי לך, לא אם תהיה במאזן שלילי.

כן, הקפצת אינסולין גורמת בין היתר לאגירת שומן (וגם לבניית שריר).
לא רק סוכר פשוט או פחמימות מקפיצים אינסולין, גם חלבון - למשל whey / ביצים.
למה אתה מתעסק בזה?

בהמשך למה שאה"ל אמר חלבון בצריכה גבוהה מקפיץ אינסולין בגלל זה אומרים למי שעושה אירובי על קיבה ריקה \ דיאטות כמו CBL ודומיה לקחת גג חצי סקופ חלבון

למה אתה מתעסק בזה?
לא הבנתי. אתה יכול לפרט ? באיזה כמות מדובר ? בקשר לחלבון

אני ינסה להסביר לך כמה שיותר בכללי בלי לסבך ולהכניס מושגים מורכבים.
בשומן אגור בתאים בצורה של מולקולות מורכבות,כדי לגרום לשומן לצאת מהתאים לזרם הדם כדי שהגוף יוכל להשתמש בו כאנרגיה קורה תהליך,שאת התהליך הזה אינסולין מאוד מדכא,יעני בשפה פשוטה יותר אינסולין בדם=יותר קשה להוציא שומן לדם כמקור אנרגיה.
בנוסף עוד דבר שהחומצות שומן שזורמות בדם עושות,הן גרימה של הגוף להשתמש פחות בגלוקוז ובגליקוגן ויותר בהן (בשומנים שאנחנו רוצים לאבד ולשרוף...קיץ,ים בכל זאת) והירידה בשימוש בגלוקוז גורמות לאפקט ולכמויות האינסולין בדם לרדת עוד יותר,מה שטוב לנו כי אמרנו שאינסולין מונע פירוק של שומן מהתאים החוצה.
בקיצור ולעניין,בדיאטה,במיוחד בדל פחמימה נשאף כמה שפחות לגרום לשיחרור אינסולין ע"י הגוף כדי לאפשר לתהליך של הוצאת שומן מהתאים למחזור הדם כאנרגיה זמינה לקרות, ולכן ככל שהמאכל הוא פחמימה יותר פשוטה=יותר אינסולין ישתחרר לדם כדי לווסת את הרמת סוכר בדם=יותר קשה לגוף להוציא שומן מהתאים לדם=נשרוף פחות שומן.
מקווה שהבנת זה היה מאוד בכללי 😃

• פותח/ת השרשור
למה אתה מתעסק בזה?

תודה רבה אופק.
הסיבה שאני מתעניין בזה היא משום שאני נוהג להשלים קלוריות מדברים מתוקים כמו חלבה, שתייה קלה וכו' והשאלה היא אם זה גורם להגברת אגירת השומן ואלו יותר מסתם קלוריות "נקיות". מה דעתך?

אני ינסה להסביר לך כמה שיותר בכללי בלי לסבך ולהכניס מושגים מורכבים.
בשומן אגור בתאים בצורה של מולקולות מורכבות,כדי לגרום לשומן לצאת מהתאים לזרם הדם כדי שהגוף יוכל להשתמש בו כאנרגיה קורה תהליך,שאת התהליך הזה אינסולין מאוד מדכא,יעני בשפה פשוטה יותר אינסולין בדם=יותר קשה להוציא שומן לדם כמקור אנרגיה.
בנוסף עוד דבר שהחומצות שומן שזורמות בדם עושות,הן גרימה של הגוף להשתמש פחות בגלוקוז ובגליקוגן ויותר בהן (בשומנים שאנחנו רוצים לאבד ולשרוף...קיץ,ים בכל זאת) והירידה בשימוש בגלוקוז גורמות לאפקט ולכמויות האינסולין בדם לרדת עוד יותר,מה שטוב לנו כי אמרנו שאינסולין מונע פירוק של שומן מהתאים החוצה.
בקיצור ולעניין,בדיאטה,במיוחד בדל פחמימה נשאף כמה שפחות לגרום לשיחרור אינסולין ע"י הגוף כדי לאפשר לתהליך של הוצאת שומן מהתאים למחזור הדם כאנרגיה זמינה לקרות, ולכן ככל שהמאכל הוא פחמימה יותר פשוטה=יותר אינסולין ישתחרר לדם כדי לווסת את הרמת סוכר בדם=יותר קשה לגוף להוציא שומן מהתאים לדם=נשרוף פחות שומן.
מקווה שהבנת זה היה מאוד בכללי 😃

תודה רבה, הסבר מעולה!

Back
למעלה תחתית