הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שחיה בשילוב עם אימונים בחד"כ

Aviel Captain

משתמש מתחיל
45
0
נק' מוניטין:
0
45
0
אני עכשיו בחיטוב ובגלל פציעה בברך האירובי היחיד שאני יכול לעשות את זה שחיה,
אני עדיין ארצה לשלב את זה עם אימונים לפלג גוף עליון בחדר כושר מכאן 2 שאלות:

1. איך בעצם אימון של שחיה אמור להיות? איזה קצב של שחיה? כמה זמן?
2. איך הסדר השבועי שלי אמור להיראות? מהבחינה שלגוף יהיה זמן להתאושש מהשחיה.

נתונים:
גובה: 1.81
משקל: 88
א"ש: 16-18

תודה מראש,
אביאל.

מה הפציעה?
ושחייה זה לא כמו ריצה, שכל אחד יודע וצריך ללכת לעשות. צריך ללמוד. אתה יודע לשחות?
אם לא, ולפי מה שאתה שואל - סביר שלא, אז: swimsmooth.com

מצטרף למה שאמרו לך קודם, אבל לגבי מה ששאלת לא אמור להיות הבדל:
לדוגמא עכשיו אתה רץ 40 דקות, אז תשחה במקום 40 דקות (רצוף).
לגבי התאוששות לי זה אף פעם לא הפריע ואני כבר עושה חד"כ + שחייה ברצף בערך שנה.
הפוך פעם בשבוע אני רץ אחרי אימון במקום לשחות ויום אחרי זה פלג גוף העליון שלי יחסית תפוס.

• פותח/ת השרשור
מה הפציעה?
ושחייה זה לא כמו ריצה, שכל אחד יודע וצריך ללכת לעשות. צריך ללמוד. אתה יודע לשחות?
אם לא, ולפי מה שאתה שואל - סביר שלא, אז: swimsmooth.com

הפציעה עוד לא ברורה, אני עברתי אולטרסאונד ורנטגן אני מחכה לתוצאות, בינתיים האורטופד המליץ לי להמשיך באימונים תקינים כל עוד אני לא מרגיש כאבים,
הפעילות היחידה שאני לא מרגיש בה כאבים זה שחייה וכל התרגילים בחד"כ שלא דורשים ממני כיפוף ברך (מילטרי פרס לדוגמה לא כואב)

ואני עברתי אימונים של שחיה לפני כמה שנים אני מניח שזה יחזור, אני זוכר את הקצב והנשימות.
עברתי על האתר אני מכיר אותו, תודה בכל זאת.

הפציעה עוד לא ברורה, אני עברתי אולטרסאונד ורנטגן אני מחכה לתוצאות, בינתיים האורטופד המליץ לי להמשיך באימונים תקינים כל עוד אני לא מרגיש כאבים,
הפעילות היחידה שאני לא מרגיש בה כאבים זה שחייה וכל התרגילים בחד"כ שלא דורשים ממני כיפוף ברך (מילטרי פרס לדוגמה לא כואב)

ואני עברתי אימונים של שחיה לפני כמה שנים אני מניח שזה יחזור, אני זוכר את הקצב והנשימות.
עברתי על האתר אני מכיר אותו, תודה בכל זאת.
מפתיע. מי ששואל באיזה קצב לשחות זה כמעט תמיד מי שלא יודע ששחייה ספורט מאוד, מאוד ספציפי ושהיכולת הגופנית שלך יכולה להיות מטורפת אבל תשחה חרא, ולהיפך.
בעיקרון, זה תלוי מה יותר חשוב לך - להשתפר בשחייה או להתחזק.
אם להתחזק - אז אתה צריך לדאוג להגיע אחרי התאוששות כמה שיותר טובה לאימוני הכוח, אם להשתפר בשחייה - אז אתה צריך להגיע אחרי התאוששות כמה שיותר טובה לאימוני השחייה.
הבחירה שלך תשפיע כמובן על תכנון האימונים בשבוע, וכמובן על העומס בו תתאמן בענף השני.
תכלס אם שחית בכמות יחסית סבירה בחיים שלך, ואתה מכיר את swimsmooth - סביר שיהיה לך קל לדעת איך לשפר את השחייה, אבל בשביל לעזור לך בצורה יותר מדוייקת אצטרך עוד פרטים.

• פותח/ת השרשור
מפתיע. מי ששואל באיזה קצב לשחות זה כמעט תמיד מי שלא יודע ששחייה ספורט מאוד, מאוד ספציפי ושהיכולת הגופנית שלך יכולה להיות מטורפת אבל תשחה חרא, ולהיפך.
בעיקרון, זה תלוי מה יותר חשוב לך - להשתפר בשחייה או להתחזק.
אם להתחזק - אז אתה צריך לדאוג להגיע אחרי התאוששות כמה שיותר טובה לאימוני הכוח, אם להשתפר בשחייה - אז אתה צריך להגיע אחרי התאוששות כמה שיותר טובה לאימוני השחייה.
הבחירה שלך תשפיע כמובן על תכנון האימונים בשבוע, וכמובן על העומס בו תתאמן בענף השני.
תכלס אם שחית בכמות יחסית סבירה בחיים שלך, ואתה מכיר את swimsmooth - סביר שיהיה לך קל לדעת איך לשפר את השחייה, אבל בשביל לעזור לך בצורה יותר מדוייקת אצטרך עוד פרטים.

בתאכלס אני עושה את זה בתור אירובי אני חשבתי על 2 אימוני כח בחדר כושר בזמן החיטוב
ועוד 2-3 אימוני שחייה, בסופו של דבר המטרה של השחיה היא להחליף את הריצה ולשרוף כמה שיותר קלוריות.

בתאכלס אני עושה את זה בתור אירובי אני חשבתי על 2 אימוני כח בחדר כושר בזמן החיטוב
ועוד 2-3 אימוני שחייה, בסופו של דבר המטרה של השחיה היא להחליף את הריצה ולשרוף כמה שיותר קלוריות.
אם המטרה היא לא להשתפר בשחייה, אלא לשמור על מסת שריר, אתה תצטרך להגיע במצב כמה שיותר אידיאלי לאימוני הכוח, ואת השחייה לעשות רק בשביל להשלים את הקילומטרים - גם אם אתה מותש.
תכנן את זה שיש לך יום מנוחה מוחלט לפני כל אימון כוח...

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
אם המטרה היא לא להשתפר בשחייה, אלא לשמור על מסת שריר, אתה תצטרך להגיע במצב כמה שיותר אידיאלי לאימוני הכוח, ואת השחייה לעשות רק בשביל להשלים את הקילומטרים - גם אם אתה מותש.
תכנן את זה שיש לך יום מנוחה מוחלט לפני כל אימון כוח...

בהצלחה.

אז זה יהיה רעיון טוב לעשות פשוט 3-4 אימוני כח רגילים במהלך השבוע ובסוף כל אימון לעשות שחיה?
הבריכה והחד"כ באותו מקום ככה שזה נוח לי וגם פשוט אני אשרוף את מה שנשאר בשריר אחרי האימון כח.

אז זה יהיה רעיון טוב לעשות פשוט 3-4 אימוני כח רגילים במהלך השבוע ובסוף כל אימון לעשות שחיה?
הבריכה והחד"כ באותו מקום ככה שזה נוח לי וגם פשוט אני אשרוף את מה שנשאר בשריר אחרי האימון כח.
המשפט האחרון שלך לא קשור לכלום, אבל הרעיון בסדר גמור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית