נק' מוניטין:
11
- 215
- 11
חבר שלי אמר לי ש8-10 חזרות במשקלים יותר נמוכים מפתח יותר מסה וש6 חזרות כמו שאני עושה בדחיקה משפר כוח ולא מסה זה נכון? אפשר הסבר כללי על הנושא?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אין להשוות מתאמן טבעי למתאמן שמשתמש בחומרים.טווח של כוח מתפרץ הוא יותר באיזור של 1-3 חזרות 6-12 כבר זה היפרטרופיה (מסה) האמצע בין החזרות הוא באמת 8-10
להגיד אם תגדל יותר ככה או ככה אני לא חושב שמישהו בכלל יכול לעשות את זה , כל אחד מגיב שונה , רוני קולמן לדוגמא גדל בכלל באימוני סבולת ועשה 15-20 חזרות
כמו שאמרתי הדבר הוא אינדיבידואלי .אין להשוות מתאמן טבעי למתאמן שמשתמש בחומרים.
עכשיו הדעה הרווחת פה בפורום הולכת "עדיף להיות חזק מאשר להראות חזק ולהרים מעט"
נשמע הגיוני לא?
אמנם רק מבנץ' פרס לא תתחזק מי יודע מה אבל תתחיל מסטים של 3X5-6 ותתקדם
במשקלים. (תתחיל ממש נמוך וכל אימון חמש קילו עד שיהיה קשה ותעבור לקפיצות של 2.5)
ממליץ לשלב ב"תכנית" סקוואט חופשי במוט.
כמו שאמרתי הדבר הוא אינדיבידואלי .
נתתי את רוני קולמן כדוגמא לא שתשווה אותו למתאמן טבעי אלא שתשווה אותו לחבריו במר אולמפיה שעובדים אחרת ממנו והוא למרות זאת גדל יותר ככה
בסופו של דבר הנקודה שלי הייתה שמי שאמר לו שאם הוא ירים 8 פחות משקל במקום 6 יותר משקל הוא יגדל יותר ,אז הוא לא באמת יכול לדעת כזה דבר .
facepalmטווח של כוח מתפרץ הוא יותר באיזור של 1-3 חזרות 6-12 כבר זה היפרטרופיה (מסה) האמצע בין החזרות הוא באמת 8-10
להגיד אם תגדל יותר ככה או ככה אני לא חושב שמישהו בכלל יכול לעשות את זה , כל אחד מגיב שונה , רוני קולמן לדוגמא גדל בכלל באימוני סבולת ועשה 15-20 חזרות
facepalm
פותח האשכול-
כוח זה 1-5 חזרות היפרטרופיה 6-12 חזרות.
בכל מקרה, חובה שהבסיס יהיה סקוואט דדליפט ובנץ' פרס של 5 חזרות כבדות, אפשר להוסיף סט או שניים עם 8-12 חזרות או להוסיף תרגילי עזר בסגנון (שיפוע דאמבלים וכו') בטווח חזרות הזה, כנ"ל עם סקוואטים.
ואגב, יפה לדעת שאתה עושה דחיקה במכון ולא יודע מה טווח החזרות המומלץ.
מה זה דחיקה-
להבא תביא שם מדוייק, במקרה הזה בנץ' פרס או לחיצת חזה.
רשמתי את זה כדי שתרשום נכון.הכוונה לבנצ' פרס ואתה יודע את זה.. נראה לך שמתאמן מתחיל יעשה את התרגיל הזה באמת?