הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ספרינטים

• פותח/ת השרשור Avocado
  • פורסם בתאריך

Avocado

משתמש קבוע
1,475
41
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,644
1,475
41
במאמר על הספרינטים בפורטל מומלצים אימוני אינטרוולים של 200-400 מטר ספרינט עם ריצה קלה בניהם לחיטוב, ולמסה פשוט ספרינטים של 100 מטר עם מנוחה לגמריי בניהם.
למה ההבדל? למה לא לעשות במאסה אינטרוולים רגילים?

תודה

• פותח/ת השרשור
אז למה לעשות את זה בחיטוב?
קשור אולי לזה שספרינטים עם ריצה קלה מדללים יותר את הגליקוגן?

אז למה לעשות את זה בחיטוב?
קשור אולי לזה שספרינטים עם ריצה קלה מדללים יותר את הגליקוגן?
אותו דבר ניתן לומר על אירובי רגיל בחיטוב, זה פוגע בהתאוששות.
המטרה בחיטוב היא בעיקר לשרוף שומן, לא להתאושש מספםיק להתקדם במשקלים.
ברגע שתשלב בצורה טובה אירובי רגיל HIIT ואימוני משקולות תשפר בצורה משמעותית את השימור על מסת השריר ואת הירידה באחוזי השומן.
אגב, בחיטוב הנפח הוא בערך שליש מבמסה אז לא בעייתי להתאושש עם HIIT ואירובי בינוני משולב חכם (לא יותר מדי ולא מעט מדי)

אני זוכר שהיה כתוב שה400 הוא יותר מדי עצים. (מדברים פה על ספרינט לא על "אחי אני עשיתי אימון אינטרוולים רמת קושי 15 על האליפטי")
100 זה כנראה יתאים לרוב האנשים.

אני זוכר שהיה כתוב שה400 הוא יותר מדי עצים. (מדברים פה על ספרינט לא על "אחי אני עשיתי אימון אינטרוולים רמת קושי 15 על האליפטי")
100 זה כנראה יתאים לרוב האנשים.
אני בכלל חושב שזה לא נוח.
קשה מאד למדוד מטרים. יש מעט מאד מסולולים של 400 מטרים מדוייקים, ואם יש קשה מאד לרוץ ספרינט 400 מטרים.
בנוסף אפילו באולימפיאדה, לפי מה שהבנתי מכל מיני מקורות, בריצת 400 לא רצים בכל הכוח כל הריצה- רוב הריצה היא ספרינט אבל יש גם קטעים שמתעייפים בהם ומורידים לריצה מהירה, לעומת 100 מטרים שזה כל הכוח כל הריצה, או 200 שגם רצים בכל הכוח כל הריצה.
אני חושב שהכי נוח למדוד לפי שניות, לדוגמה 20 ספרינט 10 מנוחה (טאבאת'ה) או 30 30, 30 60 וכו'.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית