הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ביקורת לתוכנית חיטוב

• פותח/ת השרשור Master
  • פורסם בתאריך

Master

מושעה
540
103
נק' מוניטין:
172
540
103
שלום לכולם, אני רוצה לשתף אתכם בדרך שבא אני מתאמן אם זה בסדר או יותר מידי.

אני עושה ביום של אימון כוח את האימון כוח + הליכון 40 דקות בערך ולאחר מכן ספינינג במשך כשעה.
ויום אחרי זה אני עושה אירובי הליכון 40 דקות וספינינג במשך שעה.
וככה זה ממשיך..
עכשיו אני רוצה לשאול אם זה יותר מידי או לא כי יש לי עוד 12 קילו לרדת עד סוף החופש הגדול 😃

אתה מודע לזה שספינינג זה לא אירובי מיטבי? זה יותר קרוב לאימון הפוגות אנאירובי. בשביל לרדת במשקל בצורה הכי טובה תתחיל לרוץ במקום הספינינג. וכן זה יותר מדי אחרי אימון אירובי מומלץ שיהיה לך יום מנוחה (שביום מנוחה אתה יכול להכניס אימון כוח) ואותו דבר הפוך לגבי האימון כוח.

• פותח/ת השרשור
אתה מודע לזה שספינינג זה לא אירובי מיטבי? זה יותר קרוב לאימון הפוגות אנאירובי. בשביל לרדת במשקל בצורה הכי טובה תתחיל לרוץ במקום הספינינג. וכן זה יותר מדי אחרי אימון אירובי מומלץ שיהיה לך יום מנוחה (שביום מנוחה אתה יכול להכניס אימון כוח) ואותו דבר הפוך לגבי האימון כוח.

אז מה שאתה אומר פה זה שאני צריך לעשות הליכון[ריצה] במקום הספינינג?
בכ''מ אני מעדיף ללא יום מנוחה כי אני רוצה לרדת את ה12 קילו האחרונים עד סוף החופש

שמע אם אתה אוהב ספינינג אני לא יגיד לך לא לעשות את זה.. אם המטרה שלך היא לשרוף שומנים אז כדאי שתרוץ ...

לא משנה איזה אירובי תעשה העיקר שתשאר במאזן שלילי, אתה יכול גם לא לעשות אירובי בכלל ולרדת במשקל.
ולגבי האימון כוח מה התוכנית שלך?
ממליץ לך לקרוא את המדריך לחיטוב מהפורטל

• פותח/ת השרשור
המטרה היא לרדת במשקל, האחוזי שומן באים על הדרך. המטרה היא לרדת במשקל. מה יותר עדיף לעשות? לשלב את שניהם זה בסדר?

קח תוכנית חיטוב מהפורטל ותשמור על מאזן קלורי שלילי.
אחרי אימון רגליים תעשה אינטרוולים 5-10 סייקלים ואחרי זה ריצה קלה של איזה 20 דקות.
תקרא את המדריך לחיטוב והמאמר על אינטרוולים מהפורטל.
שיהיה בהצלחה

המטרה היא לרדת במשקל, האחוזי שומן באים על הדרך. המטרה היא לרדת במשקל. מה יותר עדיף לעשות? לשלב את שניהם זה בסדר?
המטרה שלך היא להוציא יותר קלוריות ממה שאתה מכניס. אם תעשה את זה אתה תרד במשקל. לא משנה איך ומה תעשה. כל עוד המשוואה תתקיים אתה תרד במשקל. אם אתה רוצה לשרוף יותר שומנים בהשוואה לפחמימות , אתה צריך למתן את הפעילות האירובית.. ככל שהפעילות תהיה בעצימות גבוהה יותר ותתקרב לאנאירובי, היחס יעלה לטובת הפחמימות, ככל שתמתן את הפעילות אתה תשתמש יותר בשומנים.. באימון ספינינג אתה שורף יחסית יותר פחמימות מאשר בריצה מתונה. מקווה שהבנת.

• פותח/ת השרשור
המטרה שלך היא להוציא יותר קלוריות ממה שאתה מכניס. אם תעשה את זה אתה תרד במשקל. לא משנה איך ומה תעשה. כל עוד המשוואה תתקיים אתה תרד במשקל. אם אתה רוצה לשרוף יותר שומנים בהשוואה לפחמימות , אתה צריך למתן את הפעילות האירובית.. ככל שהפעילות תהיה בעצימות גבוהה יותר ותתקרב לאנאירובי, היחס יעלה לטובת הפחמימות, ככל שתמתן את הפעילות אתה תשתמש יותר בשומנים.. באימון ספינינג אתה שורף יחסית יותר פחמימות מאשר בריצה מתונה. מקווה שהבנת.

הבנתי אבל בערך, זה מסובך המילים הגבוהות אני צריך הסבר ברמה שבן אדם שלא מבין בזה יבין את זה..

אני ינסה "לתרגם" לך כמה מושגים ואז אולי תבין יותר טוב:
פחמימות, שומנים, חלבונים = דלק, אנרגיה. גרם אחד של פחמימה שווה 4 קלוריות. גרם אחד של שומן שווה 9 קלוריות.
עצימות = דרגת המאמץ, בריצה למשל, 14 קמ"ש יהיה בעצימות יותר גבוהה מאשר 11 קמ"ש.
אירובי = מסלול אנרגטי שמשתמש בחמצן, עיקר האנרגיה מגיעה משומנים. ישיבה בספה לצורך העניין זה פעילות אירובית בעצימות מאוד נמוכה. אבל פעילות אירובית קלאסית, וזה אומר שכמעט ורק שומנים נשרפים.
אנאירובי - מסלול אנרגטי שפועל ללא חמצן, עיקר האנרגיה מגיעה מפחמימות, (יש עוד מסלול של כוח שמשתמש בקריאטין אבל לא נדבר על זה כי זה לא רלוונטי), העצימות היא גבוהה.

• פותח/ת השרשור
אני ינסה "לתרגם" לך כמה מושגים ואז אולי תבין יותר טוב:
פחמימות, שומנים, חלבונים = דלק, אנרגיה. גרם אחד של פחמימה שווה 4 קלוריות. גרם אחד של שומן שווה 9 קלוריות.
עצימות = דרגת המאמץ, בריצה למשל, 14 קמ"ש יהיה בעצימות יותר גבוהה מאשר 11 קמ"ש.
אירובי = מסלול אנרגטי שמשתמש בחמצן, עיקר האנרגיה מגיעה משומנים. ישיבה בספה לצורך העניין זה פעילות אירובית בעצימות מאוד נמוכה. אבל פעילות אירובית קלאסית, וזה אומר שכמעט ורק שומנים נשרפים.
אנאירובי - מסלול אנרגטי שפועל ללא חמצן, עיקר האנרגיה מגיעה מפחמימות, (יש עוד מסלול של כוח שמשתמש בקריאטין אבל לא נדבר על זה כי זה לא רלוונטי), העצימות היא גבוהה.

אוקיי, תודה 😃

Back
למעלה תחתית