סרטון פאוורקלין ופאוורסנאץ' לביקורת המשקולנים

StarDust

משתמש משקיע
6,045
1,273
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,290
6,045
1,273
משקלי נוצה, כחלק מדילואד כללי שאני עושה - הזדמנות טובה לשפר טכניקה. ניסיתי שזה יהיה כמה שיותר לפי טכניקה "משקולנית" - סטארט עם ירכיים נמוכות, מוט קצת קדימה ממרכז כף הרגל, להביא את המוט אליי קצת במהלך המשיכה, ובסוף לדחוף את הירכיים קדימה ולתפוס.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אתה משאיר את הכתפיים מעבר למוט כשמתחילה המשיכה השנייה ולכן אתה דופק הכל החוצה.
תראה את הסרטונים של פנדליי, מה שהוא קורה לו power position. אצלך הכתפיים קילומטר לפני המוט.

אתה מתחיל כמו דדליפט, זה לא נכון בהרמות אולימפיות. ההתחלה היא יותר כמו סקוואט (או אפילו ניתור). תקרא על זה

אם אני אטען כאן את הטענה המגוחכת הזו של ריפטו, שאומרת שמסלול מוט אנכי עדיף על מסלול S, ושבכל מקרה לפני שהמוט עוזב את הריצפה \ תוך כדי \ מיד אחרי, אתה הולך להגיע לפוזיציה כמו בדדליפט - שהמוט מתחת לסקאפולה והכתפיים לפני המוט, ככה שאין טעם להגיע לשם במסלול שהוא לא אנכי ויותר ארוך, יהיה מי שיקשיב? כי בתכלס, הוא צודק.

המאמן שלי גם אומר להמנע כמה שיותר מתנועת ה-S, למרות שאי אפשר להגיע לקו ישר, השאיפה היא כמה שפחות תנועות מיותרות ולהתחיל את התנועה כאשר המוט צמוד או כמעט צמוד לרגליים.

• פותח/ת השרשור
זה כנראה סוג הדברים שצריך פשוט לנסות ולראות איך אתה מגיב לו, ושאין דרך אחת יחידה ונכונה...בדיוק כמו גלגול המוט בדדליפט קלאסי, רוחב פיסוק, רוחב אחיזה, לעשות "סקוואט" בהתחלה של דדליפט, וכו' וכו'.
בהנחה ואני כן מנסה לעשות תנועה של S, יש לך תיקוני טכניקה מעבר למה שרסמלו אמר עם הכתפיים?

אם אני אטען כאן את הטענה המגוחכת הזו של ריפטו, שאומרת שמסלול מוט אנכי עדיף על מסלול S, ושבכל מקרה לפני שהמוט עוזב את הריצפה \ תוך כדי \ מיד אחרי, אתה הולך להגיע לפוזיציה כמו בדדליפט - שהמוט מתחת לסקאפולה והכתפיים לפני המוט, ככה שאין טעם להגיע לשם במסלול שהוא לא אנכי ויותר ארוך, יהיה מי שיקשיב? כי בתכלס, הוא צודק.
דווקא ראיתי ניתוח של הדדליפט של המר תחת הזה (שכחתי תשם שלו, תואר שני/דוקטורט באימון גופני) והוא הראה תמונות משלב הניתוק של הדדליפט של איזה 20 הדדליפטרים הגדולים ביותר ובכולם השוקיים היו מאונכות לריצפה ולא נשענות קדימה.

דווקא ראיתי ניתוח של הדדליפט של המר תחת הזה (שכחתי תשם שלו, תואר שני/דוקטורט באימון גופני) והוא הראה תמונות משלב הניתוק של הדדליפט של איזה 20 הדדליפטרים הגדולים ביותר ובכולם השוקיים היו מאונכות לריצפה ולא נשענות קדימה.
אממ... מה? אתה מתכוון לזרועות?
ואשמח לראות את זה, כי עוד לא נתקלתי במשיכה שלא התקיימו בה התנאים שריפטו מציג.

שוקיים נשענות קדימה זה לא חלק מניתוח של הדדליפט של ריפטו. אחרת סטיף לג דדליפט לא היה קיים.

אממ... מה? אתה מתכוון לזרועות?
ואשמח לראות את זה, כי עוד לא נתקלתי במשיכה שלא התקיימו בה התנאים שריפטו מציג.
http://bretcontreras.com/the-keys-to-stronger-deadlifts/
בדקתי שוב ושמתי לב שכן אצל כולם כתפיים מעבר למוט ושכמות מעל המוט, אבל זה נראה כאילו הם יותר נשענים אחורה והמותן יותר נמוכה ממה שריפטו מלמד.

http://bretcontreras.com/the-keys-to-stronger-deadlifts/
בדקתי שוב ושמתי לב שכן אצל כולם כתפיים מעבר למוט ושכמות מעל המוט, אבל זה נראה כאילו הם יותר נשענים אחורה והמותן יותר נמוכה ממה שריפטו מלמד.
זה לא. וריפטו לא מלמד זוויות כלשהן.
אגב, בקישור שהבאת הבחור לא מצליח להסביר כל מיני דברים שריפטו מסביר בסרטון הזה.
תראה גם את ההמשך ביוטיוב וגם את הסרטון השני שאני מצרף, יעשה לך קצת סדר בראש...

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
כל דיון של שניכם נהיה מעייף

אבקכוכבים= שונא את ריפטו ומצהיר שהוא אחד המאמנים הטיפשים בעולם בכל מקום שיש.
בהמהורמאות= סוגד לריפטו כאילו הוא נלחם בכל מלחמות ישראל והדף את המצרים על הגדרות ביום כיפור באגרופים ונעלי אצבע.

כל דיון של שניכם נהיה מעייף

אבקכוכבים= שונא את ריפטו ומצהיר שהוא אחד המאמנים הטיפשים בעולם בכל מקום שיש.
בהמהורמאות= סוגד לריפטו כאילו הוא נלחם בכל מלחמות ישראל והדף את המצרים על הגדרות ביום כיפור באגרופים ונעלי אצבע.
זה בכלל לא אבק הכוכבים, אלא בריח...
בכלל לא המשכתי את הSO CALLED דיון עם אבק הכוכבים, אחרי שבתחילת המאמר שהוא הביא מצויינות הסיבות לסטאפ ה"משקולני", והסיבה הראשונה היא:
First, this more upright angle minimizes hip and lumbar torque and consequently fatigue of the spinal extensors during the first pull. Because the lower back is most easily fatigued relative to the other muscle groups involved in the lift, and these muscles must be able to maintain rigidity of the spine during the second pull in order to maximize the conversion of hip and knee extension power to acceleration of the barbell, more work by the lower back early in the lift will mean less rigidity and more of the hips’ and legs’ power being absorbed by back flexion.

שזו טענה של מישהו שבכלל לא הבין את התנאים שריפטו מציג לכל משיכה מהריצפה + טענה על תשישות בהרמה של חצי שנייה 😳
כלומר, טענה כזו שאם אני מוכיח שאפשרי לשמור על זוקפים מכווצים במשך כל התנועה, ברמה כזו שמנח עמוד השדרה ישאר ניטרלי, אני מבטל אותה. עכשיו רק צריך לראות כל בן אדם אקראי שמסוגל לעשות דדליפט עם גב ישר, לוקח חצי מהמשקל והפעם עושה איתו קלין (ושומר על הגב ישר, מן הסתם), וזה מבטל את הטענה. אפשר גם פשוט לצפות בדימאס מושך, הוא עושה את זה בדיוק כמו שצריך. ותאמין או לא, הוא לא "נשרף" באמצע הדרך של התנועה הזו שלוקחת חצי שנייה. SHOCKING

😵

שזו טענה של מישהו שבכלל לא הבין את התנאים שריפטו מציג לכל משיכה מהריצפה + טענה על תשישות בהרמה של חצי שנייה 😳
כלומר, טענה כזו שאם אני מוכיח שאפשרי לשמור על זוקפים מכווצים במשך כל התנועה, ברמה כזו שמנח עמוד השדרה ישאר ניטרלי, אני מבטל אותה. עכשיו רק צריך לראות כל בן אדם אקראי שמסוגל לעשות דדליפט עם גב ישר, לוקח חצי מהמשקל והפעם עושה איתו קלין (ושומר על הגב ישר, מן הסתם), וזה מבטל את הטענה. אפשר גם פשוט לצפות בדימאס מושך, הוא עושה את זה בדיוק כמו שצריך. ותאמין או לא, הוא לא "נשרף" באמצע הדרך של התנועה הזו שלוקחת חצי שנייה. SHOCKING

😵

אני רוצה לשאול שאלה פשוטה בהרבה. איך אתה מסביר את זה שהמתודה של ריפטו, שהיא אולי מאוד נכונה ואין ספק שהיא מתאימה ל-PL, לא מיושמת על-ידי אף מאמן משקולות (למצער, מאמן שמוציא משקולנים אולימפיים) בעולם?
כבר מעכשיו אני אומר לך שטיפשות או חוסר מודעות הן תשובה לא מקובלת לחלוטין. עם כל הכבוד לך ולמלומדים פה בפורום, אני בספק אם ניתן לומר שהידע של מישהו פה גדול יותר מהידע של כל אחד ואחד מהמאמנים מהסוג שציינתי לעיל.

אני רוצה לשאול שאלה פשוטה בהרבה. איך אתה מסביר את זה שהמתודה של ריפטו, שהיא אולי מאוד נכונה ואין ספק שהיא מתאימה ל-PL, לא מיושמת על-ידי אף מאמן משקולות (למצער, מאמן שמוציא משקולנים אולימפיים) בעולם?
כבר מעכשיו אני אומר לך שטיפשות או חוסר מודעות הן תשובה לא מקובלת לחלוטין. עם כל הכבוד לך ולמלומדים פה בפורום, אני בספק אם ניתן לומר שהידע של מישהו פה גדול יותר מהידע של כל אחד ואחד מהמאמנים מהסוג שציינתי לעיל.

אף אחד כמו קלוקוב או דימאס (שכבר צויין פה)?
ריפטו לא המציא כלום, יש לו ניתוח שהוא מציג. יש עוד מאמנים בעולם שמאמינים שמשיכה בקו ישר (נבחרת רוסיה כיום). הם לא שמעו בחייהם על ריפטו, כי הם מאמנים של נבחרות אולימפיות והוא כתב ספר למתחילים על סקוואט.

• פותח/ת השרשור
ככה?

אף אחד לא חולק על זה שהשכמות צריכות לכסות את המוט, רק שהשכמות יכולות לכסות את המוט גם עם תחת נמוך, ולהתחיל למשוך גם כשהמוט לא מעל אמצע כף הרגל, אלא על בסיס האצבעות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
זה תחת יותר נמוך וגב הרבה יותר זקוף ממה שריפטו מדבר עליו (אלא אם את דעתו?). בכל מקרה מה שנקרא S פול לא קשור רק למיקום של התחת. כמעט אצל כל אחד שמנסה לשמור את המוט קרוב לגוף זה יקרה (עם S הדוקה יותר או פחות, תלוי במבנה גוף ובטכניקה האישית).

לא מצאתי משהו של קלוקוב לגמרי מהצד, יש כמה סרטונים בהילוך איטי שאפשר לראות בהם לדעתי את המסלול אבל שם זה לא לחלוטין ברור בגלל הזוית צילום.
אם הזכרתם את הרוסים, הנה מה שקורה אצל אלבגוב:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
לא רק סינים. 😃

גם חוסיין רזה זאדה שואף לעשות "סקוואט" בהתחלה של המשיכה:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית