עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני רוצה לשאול שאלה פשוטה בהרבה. איך אתה מסביר את זה שהמתודה של ריפטו, שהיא אולי מאוד נכונה ואין ספק שהיא מתאימה ל-PL, לא מיושמת על-ידי אף מאמן משקולות (למצער, מאמן שמוציא משקולנים אולימפיים) בעולם?
כבר מעכשיו אני אומר לך שטיפשות או חוסר מודעות הן תשובה לא מקובלת לחלוטין. עם כל הכבוד לך ולמלומדים פה בפורום, אני בספק אם ניתן לומר שהידע של מישהו פה גדול יותר מהידע של כל אחד ואחד מהמאמנים מהסוג שציינתי לעיל.
אתה מדבר על הטכניקה או על השיטת אימון?
ריפטו לא מלמד שום דבר על הגובה של התחת, כי זה משתנה בהתאם למבנה הגוף שלך. הסרטון ששמתי בעמוד הקודם על הdeadlift alignment מסביר את זה (למעשה הוא מגיע לנקודה בסוף הסרטון, אבל זה כולה כמה דקות וכדאי לצפות).זה תחת יותר נמוך וגב הרבה יותר זקוף ממה שריפטו מדבר עליו (אלא אם את דעתו?). בכל מקרה מה שנקרא S פול לא קשור רק למיקום של התחת. כמעט אצל כל אחד שמנסה לשמור את המוט קרוב לגוף זה יקרה (עם S הדוקה יותר או פחות, תלוי במבנה גוף ובטכניקה האישית).
לא מצאתי משהו של קלוקוב לגמרי מהצד, יש כמה סרטונים בהילוך איטי שאפשר לראות בהם לדעתי את המסלול אבל שם זה לא לחלוטין ברור בגלל הזוית צילום.
אם הזכרתם את הרוסים, הנה מה שקורה אצל אלבגוב:
1. היא לא מיושמת על ידי הרבה מאוד מאמנים, כי רוב המשקולנים הכי מצליחים לא מושכים ככה - ובגלל שהם הכי טובים - זו סיבה מספיק טובה בשביל לקבוע שמה שהם עושים זה בהכרח הכי אידיאלי (מבחינת רוב המאמנים).אני רוצה לשאול שאלה פשוטה בהרבה. איך אתה מסביר את זה שהמתודה של ריפטו, שהיא אולי מאוד נכונה ואין ספק שהיא מתאימה ל-PL, לא מיושמת על-ידי אף מאמן משקולות (למצער, מאמן שמוציא משקולנים אולימפיים) בעולם?
כבר מעכשיו אני אומר לך שטיפשות או חוסר מודעות הן תשובה לא מקובלת לחלוטין. עם כל הכבוד לך ולמלומדים פה בפורום, אני בספק אם ניתן לומר שהידע של מישהו פה גדול יותר מהידע של כל אחד ואחד מהמאמנים מהסוג שציינתי לעיל.
1. היא לא מיושמת על ידי הרבה מאוד מאמנים, כי רוב המשקולנים הכי מצליחים לא מושכים ככה - ובגלל שהם הכי טובים - זו סיבה מספיק טובה בשביל לקבוע שמה שהם עושים זה בהכרח הכי אידיאלי (מבחינת רוב המאמנים).
2. אם אתה חושב ש"הוא מאמן אולימפי, אתם סתם אנשים אקראיים באינטרנט ולכן הוא מבין יותר מכם" - אתה חושב בצורה מקולקלת, וטוען טיעון מתוך סמכות. לא מעניין מי טוען, אלא מה הטענה. ככה עובדת חשיבה נכונה.
3. ריפטו ממש לא מתיימר לאמן ספורטאי עילית, כל הדבר הזה שנקרא SS - גם הארגון, הספר, ותוכנית האימונים, מיועדת למתאמנים מתחילים (Starting Strength). כן, הוא גם מתעסק עם מתאמנים בינוניים הרבה - ועם מעט מתאמנים מתקדמים, אבל ספורטאי עילית זה לא מה שהוא מתעסק בו, תהפוך את זה איך שאתה רוצה.
4. המשקולנים הכי טובים בעולם, הם גם הכי חזקים בעולם, ולכן הם מצליחים להתגבר על חוסר היעילות הזו במשיכה.
בעיקר על הטכניקה (אם כי לפי התגובה האחרונה של רסמולו אני מבין שאני טועה), אבל גם על ההשקפה בנוגע לאימון (ובכלל כך המרכזיות של תרגילים מסויימים, הצורך בתרגילי עזר והאופן בו בוחרים את תרגילי העזר)
ריפטו לא מלמד שום דבר על הגובה של התחת, כי זה משתנה בהתאם למבנה הגוף שלך. הסרטון ששמתי בעמוד הקודם על הdeadlift alignment מסביר את זה (למעשה הוא מגיע לנקודה בסוף הסרטון, אבל זה כולה כמה דקות וכדאי לצפות).
מסלול מוט ישר ואנכי במדוייק זה משהו שקשה מאוד להשיג, אם בכלל אפשרי - אבל זה פחות לא יעיל ממה שנדמה, כי המוט יזוז קדימה אחרי הקפיצה, בגלל שאז אתה מתחיל להכניס מרפקים קדימה. רוחב האחיזה כמובן משפיע על כמה המרחק האופקי יהיה גדול, אבל הוא יהיה קיים. אבל המחלוקת בין המשיכה ה"משקולנית" למה שריפטו מציג מדברת על המשיכה הראשונה. אגב, ריפטו לא היה המאמן של דימאס וזו הוכחה לכך שעוד אנשים הבינו את זה בזכות עצמם. לא שזה אומר שככל שיש יותר שחושבים ככה זה יותר נכון, ממש לא, אבל זה לא איזה משהו הזוי שריפטו חשב עליו בלילה חשוך ואפל.
לא, לא התכוונתי למוזר, למרות שגם אותו ריפ הביא פעם בתור דוגמה מסיבה לא כ"כ ברורה, סה"כ הוא כן מביא את המוט אליו במשיכה.
התכוונתי למישהו יותר חובבן, אולי מהתקופה שלפני שריפ החליט שזה בסדר להביא את המוט אליך בחלק העליון של הירכיים. מישהו די חזק שקופץ טיפה קדימה בגלל שהמוט משום מה נשאר לו קדימה בסיומת...
אני לא מבין על מה אתה מדבר. ריפ כותב (וגם כתב?) תמיד שצריך "לגרור את המוט על הגוף".
ממה שאני מבין, השוני שלו היא על מה שמתרחש מתחת לברך. אני לא מכיר שוני מהברך ומעלה.
יש גם הבדל מעל הראש, אצלו המון טרפזים, ובניגוד אליו מדברים דווקא על packed shoulder.
אני מתייחס רק לניתוח של ריפ.פ
בגדול אבל, אם הברך מעבר למוט בסטארט ואתה גורר את המוט כמו שקראת לזה, אז בהנחה ואתה לא רוצא להוציא את המוט מסביב לברך, היא תלך אחורה ותקבל אצל רוב האנשים אס פול.
ל
זה לא כזה משנה. אתה צריך להיות מאמן "אמיץ" בשביל ללמד את הספורטאי שלך למשוך בצורה שונה מאלופי עולם, ואתה יכול לאבד מתאמנים מאוד מוכשרים בגלל זה.אני מבקש שלא תוציא את דברי מהקשרם, ומוסיף באותה נשימה שאם הסברתי את עצמי בצורה לא טובה אני אסביר שוב.
ברור שהיסוד של העבודה של ריפטו הוא מתאמנים מתחילים. אין על זה מחלוקת והמערכת שלו עובדת טוב מאוד (כל עוד לא שוברים אותה). בסדר.
השאלה שלי נגעה למתאמנים שאינם מתחילים, מתוך רצון להבין את הפער שנוצר בין הרמה המתחילה ולרמות הגבוהות יותר.
לטענתך, מאמני משקולנים מרשים לעצמם להתעלם או לא לטפל בחוסר היעילות של המשיכה בגלל שהספורטאים שלהם הם הכי טובים והכי חזקים. לחלופין, אפשר להבין מהטיעון שלך (במיוחד סעיפים 1+2 והחלקים בתגובה שלי שעל בסיסם הם נכתבו) שמאמנים לא מלמדים למשוך ביעילות כי הם לא מכירים את הדרך היעילה שמציע ריפטו או כי הם טועים לחשוב שהדרך של ריפטו יעילה פחות. קשה לי עם זה, מהסיבה הפשוטה שמאמן שרוצה לדחוף את הספורטאי שלו להיות הכי טוב, יכול לקחת פרק זמן כדי לבדוק מה האופן היעיל ביותר לבצע את הפעילות של אותו ספורטאי ומה הדרכים להוביל לכך שהספורטאי שלו יבצע את הפעילות בצורה הטובה ביותר.
אולי אני טועה, אבל נקודת המוצא שלי הייתה שמאמנים מקצועיים מכירים את המאטריה ובוחרים לנהוג אחרת. אם זה לא המצב, והם בוחרים מתוך ידיעה ללמד משיכה בניגוד לשיטתו של ריפטו, לא ברור לי למה הם עושים זאת ואני לא מקבל את זה שהם עושים זאת מתוך אידיוטיות.
לא, לא. אין כאן חילוקי דעות לגביי מה צורת אימון כזו או אחרת עושה מבחינת אדפטציה והתאוששות. יש כאן מחלוקת לגביי איך משיכה צריכה להיראות על מנת להתבצע במקסימום יעילות. לא מדובר על הlong term. המאמר שהבאת מדבר על תשישות של הזוקפים במשיכה השנייה, שנגרמת כתוצאה מהמשיכה הראשונה, שהתקיימה חצי שנייה קודם.מה שיעיל בשביל דדליפט לא יעיל בשביל קלין. המטרה של משיכת קלין היא להביא אותך לפוזיציה החזקה ביותר האפשרית למשיכה השנייה. המטרה של דדליפט היא להרים את המשקל מהרצפה לגובה המותן בכל מחיר. קרא את המאמר שהבאתי, ותתעלם מהטענה הראשונה על עייפות של הזוקפים. זה בולשיט, שגם ריפטו וביל סטאר חוטאים בו, בכך שהם חושבים שנפח גבוה של דדליפט גורם לסרטן/אימון יתר/עומס יתר על ה-CNS, וכו'.
שלילי. ריפטו לא מלמד על גובה אגן מסויים. תראה את הסרטונים שצירפתי קודם. הוא מלמד עקרונות משיכה שתקפים תמיד, וזה אומר שהאגן יהיה יותר גבוה מהטכניקה ה"משקולנית", שהיא בעצם אומרת אגן בערך הכי נמוך שאפשר.ברור שהוא מלמד על הגובה של התחת. חפש בפורום שלו קצת על High hipped pull, תסתכל על התגובות שהוא נותן לאנשים שמעלים סרטונים. יש גם איזה סרטון של בחור די חזק שהוא העלה פעם שמושך לדבריו כמו שהוא מלמד (קלין של 140-150 אם אני זוכר נכון).
לא כ"כ הבנתי למה אתה מתכוון עם הפחות לא יעיל ממה שנדמה. בכל מקרה, מי שמושך עם המוט קרוב ככל האפשר לגוף כמעט בוודאות יקבל מוט שזז אליו, בהנחה והוא לא נותן למוט לצאת קדימה לעקוף את הברכיים.
אני זוכר את השרשור המצחיק שריפ התחיל לטעון שדימאס מושך כמו שהוא מלמד. דימאס מושך (חוץ מהמשחק של הטרפזים אחרי הברכיים ואולי הסיומת) בצורה די סטנדרטית למשקולן. המוט עולה אצלו כמעט ישר בגלל המבנה גוף שלו (תראה שהברכיים בקושי מעבר למוט אפילו שהתחת נמוך יחסית). אם ריפ רוצה לטעון שהמשיכה של דימאס היא איך שצריך למשוך וככה הוא מלמד, שיהיה לו בכיף, הוא חזר לקונסנזוס בענף (כמו שהיה במהדורה הראשונה של SS.
פיזיקה פשוטה פותרת את הבעייה. אין לך "יותר זמן להאיץ את המוט", כי התאוצה הרלוונטית היא רק זו שאתה מבצע כנגד כוח המשיכה, כלומר למעלה. זה שאתה מאיץ אותו יותר בצורה אופקית - לא עוזר לך להרים אותו למעלה. אם זה באמת היה עוזר, אז לגלגל את המוט על הריצפה ממש מהר לכיוון הגוף לפני המשיכה היה רעיון טוב - אבל גם הוא, מבחינה פיזיקלית - לא מאיץ את המוט למעלה.אני מתייחס רק לניתוח של ריפ.
תחילת המשיכה בפשיטת ברך עם זווית גב קבועה (מה שרואים את בורג'נר חופר בלי סוף בסרטונים של קרוספיט), לכן הברכיים הולכות אחורה ומתאפשר מסלול ישר.
אם המוט היה כמה ס"מ קדימה על הרצפה אז גם אצל ריפ היה S.
הסיבה העיקרית שאני חושב שיש בS תועלת היא שיש יותר פשיטת ברך ויותר זמן להאיץ את המוט. קראתי את זה אצל Bud Charniga.
עכשיו המבחן האמיתי הוא מה יותר חשוב, מסלול ישר ויעיל, או יותר זמן להאיץ את המוט...
בגלל שהקלין כל-כך קל ביחס לדדליפט, אני בוחר באופציה השנייה, היעילות לא ממש חשובה אם המשקל קל יחסית.
זו דעתי בכל אופן.
ז
פיזיקה פשוטה פותרת את הבעייה. אין לך "יותר זמן להאיץ את המוט", כי התאוצה הרלוונטית היא רק זו שאתה מבצע כנגד כוח המשיכה, כלומר למעלה. זה שאתה מאיץ אותו יותר בצורה אופקית - לא עוזר לך להרים אותו למעלה. אם זה באמת היה עוזר, אז לגלגל את המוט על הריצפה ממש מהר לכיוון הגוף לפני המשיכה היה רעיון טוב - אבל גם הוא, מבחינה פיזיקלית - לא מאיץ את המוט למעלה.
אפשר להרים משקל שהוא לא כבד גם אם הוא לא מעל מרכז כף הרגל. המרחק האופקי הזה מתרגם למסלול פרבולי מהרצפה, ויש עוד מהירות, כי יש עוד תאוצה.
כל מה שכתוב נכון שבעתיים להנפות, כי הן אפילו קלות יותר.
אגב, הקלין לא כל כך קל ביחס לדדליפט. יציאה מנקודת הנחה כזו זה לא רעיון טוב, כי המטרה היא תמיד להרים יותר. לא להגיד "זה גם ככה קל, אז לא איכפת לי לעשות את זה לא יעיל". כי זה לא שיש משקל מסויים שצריך להרים ואז אם הוא קל ואתה יכול להרים בצורה לא יעילה, עשית את זה. זה שאתה צריך להרים כמה שיותר משקל, תמיד. דימאס מושך יעיל לא בשביל שיהיה לו קל, אלא בשביל להרים יותר...
ואגב, המשקולנים המוכשרים מנקים גם מעל 70% מהדדליפט שלהם - זה לא כזה משקל נוצה.
שלילי. ריפטו לא מלמד על גובה אגן מסויים. תראה את הסרטונים שצירפתי קודם. הוא מלמד עקרונות משיכה שתקפים תמיד, וזה אומר שהאגן יהיה יותר גבוה מהטכניקה ה"משקולנית", שהיא בעצם אומרת אגן בערך הכי נמוך שאפשר.
הוא לא מלמד אגן גבוה. ולא אגן נמוך. הוא מלמד שמרכז כף הרגל, המוט, והסקאפולה יהיו בקו אנכי וישר אחד לשני כשהמוט עוזב את הריצפה - כאשר זוקפי הגב מכווצים ומנח עמוד השדרה ניטרלי, הידיים ישרות וכו'. גובה האגן, שוב - משתנה בין מבני גוף שונים. והוא מסביר למה חשוב להבין שהמוט לא עוזב את הריצפה בלי שהסקאפולה מעליו בשביל שלא תשקר ללקוח שלך ותבקש ממנו למשוך מפוזיציה שהוא לא יכול למשוך בה, כי לך זה נראה שהגב צריך להיות בזווית כזו או אחרת - אלא זה משתנה בהתאם למבנה הגוף.
כשכתבתי שזה פחות לא יעיל ממה שנדמה, התכוונתי לכך שכיפוף המרפקים וההכנסה שלהם מתבצע רק כאשר הרגליים כבר עזבו את הריצפה, ככה שבכל מקרה אתה לא מפיק כוח אל המוט. נכון, זה גורם למוט לנוע במסלול פחות אנכי ממה שאנחנו תמיד שואפים, אבל זה לא שאתה מפעיל כוח אל המוט ומבזבז חלק נכבד ממנו על תנועה שהיא לא כנגד כוח המשיכה (כלומר לא למעלה). בנוסף, מסלול המוט אמנם לא יהיה ישר ואנכי ב100%, אבל זה לא כזה רחוק מזה. ככה שזה פחות לא יעיל ממה שנדמה, במיוחד כשאנחנו משווים את זה לטכניקה ה"משקולנית".
לגביי דימאס,
פשוט תראה אותו מושך. הוא לא מוריד את האגן נמוך בשביל להוריד אותו נמוך, אלא הוא מושך בדיוק כמו שהוא היה מושך דדליפט לצורך העניין. זה שונה שנות אור מרוב המשקולנים.
אתה יכול לראות שהכתפיים שלו לפני המוט מראש, והן לא זזות קדימה בזמן המשיכה הראשונה - כי המוט כבר מתחת לסקאפולה מלכתחילה. גם האגן - לא עולה לפני שהמוט מתנתק מהריצפה. בדיוק ככה נראים ההבדלים.
לא תקבלו טיפ טוב יותר מזה בשום מקוםמעבר לזה, אני יכול להגיד שניסיתי למשוך בכמעט כל צורה אפשרית, מעמידת צפרדע לאיך שריפ מלמד עם בערך כל מה שיש באמצע. ממליץ לכולם לנסות דברים שונים ולגבש מסקנות בעצמם.
אם ככה, אז אני חושב שזה לגיטימי לבחור להתאמץ יותר בשביל להרים יותר. במיוחד כשמדובר על תחרות.בקלין באמת כבד אכן רואים שהמוט לא עוזב את הרצפה עד שהוא במרכז כף הרגל. אבל בקלין זה גם פחות קריטי להאיץ אותו בטירוף.
אני אגיד לך תכלס, לא ממש הבנתי מה הקשר בין התגובה שלי לשלך \:אני זוכר את הסרטונים האלה. אני גם רואה איך הוא עושה ומה הוא מלמד:
גם קראתי בזמנו מספיק בפורום שלו בשביל לראות איזה תיקוני טכניקה הוא נותן לחבר'ה שפונים אליו. להגיד שהוא לא מלמד להתחיל עם תחת גבוה זאת התממות.
שים לב שבין הקלינים שהוא עושה ומאמן לקלין של דימאס אין יותר מידי קשר. הוא עצמו והחבר'ה שלו נפתחים באגן כמעט מהרצפה. יש לא מעט משקולנים שמושכים מהרצפה בצורה דומה לשל דימאס, לא תמצא מישהו שמושך כמו ריפ.
מעבר לזה, אני יכול להגיד שניסיתי למשוך בכמעט כל צורה אפשרית, מעמידת צפרדע לאיך שריפ מלמד עם בערך כל מה שיש באמצע. ממליץ לכולם לנסות דברים שונים ולגבש מסקנות בעצמם.
אני אגיד לך תכלס, לא ממש הבנתי מה הקשר בין התגובה שלי לשלך \:
אבל בכל אופן, ריפטו לא מלמד למשוך עם תחת גבוה מהסטאפ. אולי יחסית לטכניקה ה"משקולנית" הוא כן, אבל זה רק יחסי - בעיקרון הוא מלמד שהאגן נמצא איפה שהוא נמצא ברגע שמרכז כף הרגל, המוט והסקאפולה בקו אנכי וישר, הברכיים כפופות כך שהרגליים נוגעות במוט, הזוקפים מכווצים כך שעמוד השדרה במנח ניטרלי, והידיים ישרות. זה מה שהוא מלמד. לא ממש הבנתי איך הסרטונים שצירפת קשורים.
דימאס, אגב, מושך בדיוק ככה. אני לא אומר שריפטו לימד אותו לעשות את זה - אני רק אומר שככה הוא מושך. וככה הוא מושך. כבר הסברתי בהודעה הקודמת איך נראים ההבדלים ולמה זה ככה. משום מה החלטת פשוט להגיד שהוא לא מושך ככה \:
אנשים שמושכים כמו דימאס, הם אנשים שמושכים בצורה שבה ריפטו דוגל. שוב - זה לא אומר שריפטו לימד אותם למשוך.
טוב מראה עיניים ממשמע אזניים. הסרטונים שצרפתי מראים איך הוא תכלס מלמד למשוך, לא איך אולי אפשר להבין שהוא מלמד מתוך הדברים שהוא אומר.
יש שם בחורה שהוא לימד (יש לה גם בלוג עם כל מיני סרטונים שהוא מאמן אותה), יש שם שני קלינים שהוא מאמן באיזו סדנא ויש שם קלין שהוא עצמו עושה.
אף אחד מהקלינים האלה לא דומה לשל דימאס.
הנה דימאס בערך מהצד:
(1:02)