הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון עלייה די משמעותית במשקלים בזמן חיטוב

avivchoen

משתמש משקיע
2,166
570
נק' מוניטין:
2,491
2,166
570
בן 21.5 1.80 83 ק"ג
RRM 2350 מכניס 1500-1600 קלוריות בדל פחמימה(50-70 גרם)

התחלתי לפני חודשיים במשקל 91 ק"ג 19%שומן
היום אני 83 ק"ג 13.5-14% שומן

עלייה במשקלים: (הכל 6X3 חוץ מדדליפט כמובן)
בנץ 75 ל95 קילו
סקוואט 80 ל110
דדליפט 85 ל110
פרס 40 ל50
ומתח 3סטים של8 ל3 של 11

עכשיו לפי כל מה שמדברים פה העלייה במסת שריר בחיטוב(במיוחד קיצוני) היא מזערית אם בכלל.
ירדתי 8 ק"ג, יוצא שעליתי הרבה במסת שריר?
איך זה קורה העניין הזה זה סוטר את כל מה שחשבתי 😣

התחזקות יכולה להיות עצבית ו/או ספציפית לתנועה מסוימת משיפור בטכניקה, במשקלים האלה הכל יכול להשפיע משמעותית, ולא בהכרח עלייה של שריר.

אביב אתה התחלת סקוואט דדליפט ופרס בצורה רצינית רק שהתחלת את החיטוב ובנץ' עשית יותר מזה בוודאות

מה המשמעות של בנץ' חזק ביחס לשאר?
יש יחס של 1.15 בין הסקוואט לבנץ', זה לא אמור להיות ככה "בסטנדרט" מאחר והבנץ' כולל יד אחורית- שריר קטן. כתפיים- בינוני-קטן. חזה- בינוני.
אם יש טכניקה טובה ויעילה זה יכול לכלול גם את הלאטיסומוס דורסי, טרפזים וכו', אבל 90% מהעבודה בבנץ' רגיל שלא התעמקו בו בטכניקה היא חזה ויד אחורית, טיפה כתפיים ובטן.
לעומת זאת סקוואט- חצי מהגוף (כל הרגל), בטן בצורה משמעותית בהרבה, גב תחתון וכו'.
המון שרירים ענקיים כמו גלוטס, קוואדס והאמס כלולים בסקוואט, בדדליפט אפילו כלולים יותר שרירים בגב ובידיים, ויחס כזה מעיד על "מבנה בנץ'" (ידיים קצרות וחזקות בצורה טבעית, חזה חזק טבעית, גב גמיש וכו') או על דיספרופורציה מבחינת שרירים.

המצב שלי דומה מעט לפות"ש חיטוב (דיאטה של שנה וחצי) ללא תוכנית מסה (שלושה חודשים אחרונים עם תרגילי בסיס בלינארית)
אפילו המשקלים שלנו דומים גם גוף וגם בתרגילים.
אני כרגע תקוע בבנץ' עם 90X5 בסקוואט ובדדליפט אני מצליח להתקדם אבל גם שם לא נראה לי שאצליח להתקדם עוד הרבה.
בקרוב נצטרך לשנות משהו..

האמת שזה מעניין לראות, אנחנו באותו גובה ומשקל אבל לי יש משמעותית יותר שומן בבטן ובמותניים, לגבי מסת שריר קצת קשה להעריך
אבל כנראה שלך יש יותר אחרת היינו נראים באותה רמת חיטוב +-
לגבי + קלורי אני ממש מתלבט, מצד אחד אני רוצה להוריד עוד שומן מצד שני אני כבר לא יכול להוריד כלום מהתפריט בלי להיות ממש רעב והירידה שלי
מאוד איטית עכשיו.
גם להוסיף עוד אירובי כבר קשה לי עם אימוני הכוח.

האמת שזה מעניין לראות, אנחנו באותו גובה ומשקל אבל לי יש משמעותית יותר שומן בבטן ובמותניים, לגבי מסת שריר קצת קשה להעריך
אבל כנראה שלך יש יותר אחרת היינו נראים באותה רמת חיטוב +-
לגבי + קלורי אני ממש מתלבט, מצד אחד אני רוצה להוריד עוד שומן מצד שני אני כבר לא יכול להוריד כלום מהתפריט בלי להיות ממש רעב והירידה שלי
מאוד איטית עכשיו.
גם להוסיף עוד אירובי כבר קשה לי עם אימוני הכוח.
תאכל 10 ירקות ותהיה שבע חצי יום.

תודה על העידוד, ננסה להוריד עוד פחמימות כרגע אני על ~120 גרם ביום.
בכל מקרה חזרה לנושא השרשור שלך אם זו פעם ראשונה שאתה עושה את התרגילים האלה כנראה שאפשר להתקדם עד גבול מסוים גם בחיטוב.
ככה זה אצלי בכל אופן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית