ארוחת ערב ב22:30

• פותח/ת השרשור gome12
  • פורסם בתאריך

gome12

משתמש פעיל
372
13
נק' מוניטין:
52
372
13
ארוחה ענקית בעשר בלילה זה בסדר או שהגוף לא מסתדר עם זה?

אין עם זה בעיה אפילו אם זה רק ארוחה אחת ב3:00

ארוחה ענקית בעשר בלילה זה בסדר או שהגוף לא מסתדר עם זה?

אין בעיה רק תדאג לא להכניס פחמימות מערך גליקמי נמוך בשעה הזאת, משום שהגוף משחרר הורמון גדילה בשינה ואינסולין מונע את זה, ופחמימות מערך גליקמי נמוך מעלות את האינסולין להרבה זמן.

אין בעיה רק תדאג לא להכניס פחמימות מערך גליקמי נמוך בשעה הזאת, משום שהגוף משחרר הורמון גדילה בשינה ואינסולין מונע את זה, ופחמימות מערך גליקמי נמוך מעלות את האינסולין להרבה זמן.

אני זוכר שפעם פרסמו פה אתר שמראה שמות של מאכלים ואת הערך הגליקמי שלהם, יש לך במקרה את הקישור של האתר הזה?

• פותח/ת השרשור
לחם נחשב לפחמימות מערך גליקמי?

יש לך גיבוי לזה?

יש לך גיבוי לזה?

זה מתוך הספר carb back loading , יש לזה גיבוי עם מחקרים מדעיים, אם אתה רוצה אני יחפש את הפרק שמדבר על זה ויביא פה רפרנסים.

לפותח האשכול לחם זה בסדר כל עוד הוא לבן

נערך לאחרונה:
יש לך גיבוי לזה?

טוב גם אם אתה לא רוצה גיבוי אני יפרסם פה כי אולי זה יעזור לאנשים אחרים -
מתוך הספר הציטוט והגיבוי -

We all know—or should know—that eating carbs before bed
disrupts nighttime release of growth hormone. I’m not going to
spend time talking about the benefits of growth hormone other than
to reiterate its role as a fat burner and a lean tissue builder:
something no one wants to screw up with poor food choice.
The poor choice here is low-glycemic carbs. The body will not
release growth hormone during sleep until roughly two hours after
blood sugar and insulin levels return to normal
. Low-glycemic
carbs keep insulin and blood sugar levels elevated for hours, while
high-glycemic create a spike that ends within an hour or so of
eating. Eating junk gives the benefit of replenishing glycogen stores
without interfering with the nocturnal hGH cycle.

רפרנסים-

ֹ½ Schnure JJ, Raskin P, Lipman RL. Growth hormone secretion during sleep: impairment in
glucose tolerance and nonsuppressibility by hyperglycemia. J Clin Endocrinol Metab.
1971 Aug;33(2):234-41.
ֹ½ VanderLaan WP. Changing concepts on the control of growth hormone secretion in man.
Calif Med. 1971 Aug;115(2):38-46. Review.

זה זניח מאוד אבל לא ?

טוב גם אם אתה לא רוצה גיבוי אני יפרסם פה כי אולי זה יעזור לאנשים אחרים -
מתוך הספר הציטוט והגיבוי -

We all know—or should know—that eating carbs before bed
disrupts nighttime release of growth hormone. I’m not going to
spend time talking about the benefits of growth hormone other than
to reiterate its role as a fat burner and a lean tissue builder:
something no one wants to screw up with poor food choice.
The poor choice here is low-glycemic carbs. The body will not
release growth hormone during sleep until roughly two hours after
blood sugar and insulin levels return to normal
. Low-glycemic
carbs keep insulin and blood sugar levels elevated for hours, while
high-glycemic create a spike that ends within an hour or so of
eating. Eating junk gives the benefit of replenishing glycogen stores
without interfering with the nocturnal hGH cycle.

רפרנסים-

ֹ½ Schnure JJ, Raskin P, Lipman RL. Growth hormone secretion during sleep: impairment in
glucose tolerance and nonsuppressibility by hyperglycemia. J Clin Endocrinol Metab.
1971 Aug;33(2):234-41.
ֹ½ VanderLaan WP. Changing concepts on the control of growth hormone secretion in man.
Calif Med. 1971 Aug;115(2):38-46. Review.
אז זה אומר בעצם שלפני השינה עדיף לי לאכול פחמימה זולה? לחם לבן, סוכר וכו'?
וכמה זמן לפני השינה לא מומלץ לאכול פחמימה עם ערך גליקמי נמוך?

איזה כיף שאכלתי עכשיו 3 פיתות קטנות וגלידה...

אז זה אומר בעצם שלפני השינה עדיף לי לאכול פחמימה זולה? לחם לבן, סוכר וכו'?
וכמה זמן לפני השינה לא מומלץ לאכול פחמימה עם ערך גליקמי נמוך?
מצד שני הפרשת הורמון הגדילה מכסימלית בשעתיים הראשונות של השינה, כך שאם דוקא באותן שעתיים יש לך הרבה אינסולין בדם כי אכלת פחמימה בעלת ע"ג גבוה אתה פוגע בתהליך דוקא בזמן הכי קריטי. מצד שלישי, אם השפעת האינסולין על הורמון הגדילה היתה משמעותית, הההגיון אומר שתינוקות (וגורים בכלל) לא היו נרדמים מיד אחרי האוכל אלא נשארים במצב ערות במשך אותן שעתיים קריטיות. גם הורים לילדים עם בעיות גדילה היו בטח שומעים מהרופא המטפל אזהרות ברורות בקשר לאכילה לפני השינה ועד כמה שאני יודע זה לא המצב (אבל אולי אני טועה כאן, וייתכן גם שהמנגנון שונה לגמרי אצל ילדים ואצל מבוגרים). במאמר ישן משנת 1973 ראיתי טענה שהפרשת הורמון הגדילה בשינה אינה מושפעת מנוכחות אינסולין (לפחות אצל ילדים).

מצד רביעי לא מזמן מישהו הראה כאן מחקר לפיו שילוב של פחמימות וחלבון גורם להפרשת יותר אינסולין מפחמימות בלבד, כך שאם יש אמת בחשש מפחמימות, צריך להקפיד עוד יותר לא לאכול פחמימות+חלבונים, לידיעת זוללי הגלידה.

ניחוש שלי: ההשפעה זניחה אם בכלל קימת.

מצד שני הפרשת הורמון הגדילה מכסימלית בשעתיים הראשונות של השינה, כך שאם דוקא באותן שעתיים יש לך הרבה אינסולין בדם כי אכלת פחמימה בעלת ע"ג גבוה אתה פוגע בתהליך דוקא בזמן הכי קריטי. מצד שלישי, אם השפעת האינסולין על הורמון הגדילה היתה משמעותית, הההגיון אומר שתינוקות (וגורים בכלל) לא היו נרדמים מיד אחרי האוכל אלא נשארים במצב ערות במשך אותן שעתיים קריטיות. גם הורים לילדים עם בעיות גדילה היו בטח שומעים מהרופא המטפל אזהרות ברורות בקשר לאכילה לפני השינה ועד כמה שאני יודע זה לא המצב (אבל אולי אני טועה כאן, וייתכן גם שהמנגנון שונה לגמרי אצל ילדים ואצל מבוגרים). במאמר ישן משנת 1973 ראיתי טענה שהפרשת הורמון הגדילה בשינה אינה מושפעת מנוכחות אינסולין (לפחות אצל ילדים).

מצד רביעי לא מזמן מישהו הראה כאן מחקר לפיו שילוב של פחמימות וחלבון גורם להפרשת יותר אינסולין מפחמימות בלבד, כך שאם יש אמת בחשש מפחמימות, צריך להקפיד עוד יותר לא לאכול פחמימות+חלבונים, לידיעת זוללי הגלידה.

ניחוש שלי: ההשפעה זניחה אם בכלל קימת.
עלייה מהירה של חומצות אמינו בדם מקפיצה את האינסולין לזמן קצר וגם זה תלוי בכמות (מעל 10 גרם חלבון whey isolate למשל) אל תשווה את זה לפחמימה מאינדקס גליקמי נמוך שמעלה את רמות האינסולין לכמה שעות טובות. ויודע מה אני חושב שילד שיאכל כל יום לפני השינה אורז חום יגדל פחות,לא יהיה גמד אבל יגדל פחות, והרופאים המטפלים בישראל לפחות לא מודעים להשפעה של זה.

נערך לאחרונה:
עלייה מהירה של חומצות אמינו בדם מקפיצה את האינסולין לזמן קצר וגם זה תלוי בכמות (מעל 10 גרם חלבון whey isolate למשל) אל תשווה את זה לפחמימה מאינדקס גליקמי נמוך שמעלה את רמות האינסולין לכמה שעות טובות. ויודע מה אני חושב שילד שיאכל כל יום לפני השינה אורז חום יגדל פחות,לא יהיה גמד אבל יגדל פחות, והרופאים המטפלים בישראל לפחות לא מודעים להשפעה של זה.

אני תמיד הייתי אוכל 2 סנדוויצ'ים מלחם מחיטה מלאה לפני השינה:(

Back
למעלה תחתית