הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע אנשים שמבינים ומאמנים אני מעוניין לדעת

מדוזה

משתמש פעיל
518
1
נק' מוניטין:
121
518
1
אז ככה היום באימון , עשיתי דד ליפט , ניגש אליי המדריך ואמר לי שהוא לא ממליץ לאף בנאדם לעשות דד ליפט , אלא אם כן הוא באדיבלדר אבל ענק , הוא טוען שזה תרגיל שהוא מתכון לפציעות , אם יש לך גב ענק אז תעשה אותו , אבל כל עוד אתה לא מרים בפולי עליון את כל הפלטות או משו כזה אני ממליץ לך לא לעשות את התרגיל הזה (במילים האלה) , שאלתי אותו מה דעתו על תוכניות כמו SS הוא טוען שזה מתאים למפתחי כוח , ושזה תוכנית שממש לא מומלצת לבנאדם שרוצה לעלות במסה , התוכנית הכי מומלצת לעלות מסה זה AB , איתה צריך לעבוד משו כמו שנתיים , שבמשך השנתיים מגוונים אם זה 3 חודשים אימון של חזה יד קדמית לדוגמא אז 3 חודשים אחריזה חזה עם יד אחורית וכדו' .

עכשיו יש לי כמה שאלות , מה ההבדל בין תוכנית כוח לתוכנית מסה ? כאילו SS מוגדרת כביכול כתונית כוח , אבל אם בנאדם אוכל טוב ברמה שהוא מגיע למאזן קלוריות חיובי , ומתאמן בתוכנית SS אז מזה אומר פיתוח כוח ? הבנדם יהיה שמן וסתם יהיה חזק ? מזה אומר תוכנית מסה \ תוכנית חיטוב \ תוכנית כוח ?

זה לא הכל אותו דבר ? הרי לעלות מסה זה הכל במטבח תאכל הרבה אתה תגדל אם תתאמן נכון ולא תגיע לאימון יתר זה יהפוך לשרירים , אם תתאמן לא נכון סתם תפצע , חיטוב תאכל פחות אתה תרד במשקל , תוכנית כוח זה לעלות במשקלים אבל איך זה מתקשר למסה או חיטוב ?

בשורה התחתונה הייתי שמח לדעת , אם בנאדם שאוכל טוב ומגיע למאזן קלוריות חיובי ועושה תוכנית כמו SS שהטווח חזרות הוא עד 5 , למה שהוא לא יגדל ויעלה במסה ? למה זה מתואר כתוכנית כוח ?

אני ישמח לתשובות על מה שנאמר למעלה והסברים , ותשובה ברורה האם תוכנית SS היא תוכנית שטובה לעלייה במסה או שהיא נטו תוכנית כוח שאני לא יפיק מימנה תועלת אם המטרה שלי היא לעלות במסה .

עוד שאלה חשובה זה בקשר לדד ליפט , למה זה מתכון לפציעה ?
ועוד משו שהוא אמר , שבסקוואט אסור לנשום כי זה יכול להוביל לפציעה , גם על זה אני ישמח לשמוע ...

תודה וסליחה על החפירה ועל כל השאלות , חזרתי סקרן מהאימון .

דבר נוסף, מה הקשר בין פולי עליון שמפעיל את הרחב גבי, לבין לעשות דדליפט, חוץ מאולי לתפוס את המוט במשקלים כבדים שזה מפעיל את האמות אין כמעט שום קשר לפולי עליון, ומה הקשר בין להיות גדול לבין לעשות דדליפט?, מה קרה, שהרחב גבי שלך יהיה סוס והגב תחתון שלך עלוב אז זה הזמן לעשות דדליפט?, קצת טיפשי הייתי אומר.

מישהו יכול להסביר לי את התופעה שכשאני עושה מתח פעם ב-100 שנה הרחב גבי נתפס לי לאללה אפילו שאני עושה PC?

בדדליפט הוא עובד יותר אבל להגיד ש"פאוור קלין לא דורש הרבה מהרחב גבי" זה לא נכון.
הוא באמת לא דורש הרבה מהסיבה שהגוף כבר הסתגל למשקלים כבדים יותר. זה כמו שתגיד שבהליכה אתה תשיג אותו הדבר כמו בספרינט שתעשה כי המרחק זהה.

תסתכל על גב של משקולנים ותגיד לי שהרחב גבי שלהם לא עובד.

כPL עושים דדליפטים כבדים הם שומטים את הכתפיים ולא ממש מחזיקים את הגב העליון אלה רק את התחתון וגם זה בקושי. בWL אתה חייב לשמור על כול הגב ישר כולל החלק העליון שזה מאד מאמץ את הרחב גבי.

אתה טוען שקלינים כמעט ולא עובדים על הגב.
אני הראיתי לך שכן, וזאת הנקודה שלי.

עובדים מאוד, אבל קלין של 100 קילו יעבוד על הגב באופן שונה מדדליפט של 140, יש שם 40 קילו הבדל.

אני גם די בטוח שגם מישהו שעושה דדליפט לעיתים קרובות יחווה לא מעט DOMS אחרי מתח. אולי אפילו מישהו שעושה חתירות אבל לא עושה מתח.

איך הוכחת את זה? ע"י זה שאמרת לי להסתכל על מרימי משקולות?

אתה יודע מה התפקיד של הרחב גבי בדדליפט/קלין?

Seth, אתה צודק. כל מי שלא עובד על מתח יחווה DOMS. די ברור שדדליפט וקלין לא עובדים על הרחב גבי כמו מתח. זו עבודה איזומטרית בלבד.

אמרתי בהתחלה שנכון, דדליפט עובד יותר על הגב מאשר קלינים. אבל להגיד שקלינים לא עובדים על הגב זה לא נכון.
והתפקיד של הרחב גבי זה לשמור על המוט קרוב לגוף ולהחזיק את החזה בחוץ (אני לא בטוח בקשר לחלק עם החזה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית