הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם זהו תפריט יומי בסדר?

• פותח/ת השרשור Eylon
  • פורסם בתאריך

Eylon

משתמש מתחיל
35
0
נק' מוניטין:
-19
35
0
שלום לכולם,

אני שוקל 70 ק"ג, הגובה שלי 1.80 גיל 15
אני עושה 3-4 פעמים בשבוע אימון כוח ואירובי

בניתי תפריט יומי, ואשמח לקבל את חוות דעתכם עליו ואם יש עצות לשיפור:

בוקר: 3 פרוסות לחם חיטה מלאה, 3 כפות גבינה 5%, ביצה והרבה ירקות
ביניים: 2 קוטג', פרי וקורנפלקס עם חלב
צהריים: 200 גרם בשר רזה (עוף, דגים, זרעים ואגוזים), סלט ירקות עם כף שמת זית/קנולה
שעה לפני האימון: 2 כוסות מים, אורז מלא, פסטה
15-25 דקות לפני האימון: בננה, חטיף אנרגיה
אחרי האימון: 2 קוטג' ו- 2 פירות
ערב: 3 פרוסות לחם חיטה מלאה, 3 כפות גבינה 5%, 3 פרוסות גבינה צפתית 5%, סלט ירקות עם כף שמת זית/קנולה, 2 כפות אבוקדו.
לילה: יוגורט טבעי 3% (עם 7.5 גרם חלבון), 3 אגוזי מלך
במהלך היום: 2 ליטר מים, כוס יין קטנה

הקוטג' הוא 0.5% שומן (250 גרם) עם 30 גרם חלבון.

תודה רבה ושבוע טוב!😉

• פותח/ת השרשור
המטרה שלי היא להגדיל את מסת השריר (בגלל זה החלבונים אחרי האימון) אורך חיים בריא ותפריט שמורכב מכל אבות המזון.

למה אתה מתכוון כשאתה אומר ערכים?

כמה ימים אתה חושב שתחזיק על 4 קופסאות קוטג' ביום?
אני הייתי מחליף שני קוטג' בארבע ביצים או בסקופ חלבון.

ערכים זה לבדוק כמה חלבון, פחמימות, שומן וקלוריות יוצא ביום.

• פותח/ת השרשור
לאכול 4 ביצים ביום לא נראה לי שיצא לפועל, לעומת זאת 2 קוטג' זה דווקא מסתדר 😃
יש עם זה בעיה כלשהי?

לגבי הערכים - איך אפשר לבדוק?

2 קוטג' עוד מסתדר, אבל בימים של אימון יש לך 4.
אין עם זה בעיה תזונתית, זה פשוט לא נראה לי כיף גדול.

מחשבון קלוריות. תחפש ברשת, יש כמה. יש גם לינקים במאמר חיטוב אם אני לא טועה.

• פותח/ת השרשור
אז בעצם 2 קוטג'ים מקבילים ל- 4 ביצים?

זה לא קצת מוגזם לאכול 5 ביצים ביום? בהתחשב בזה שגם יש חלמון (מה לעשות איתו?)

נ.ב אשמח אם תתייחסו לתפריט כולו, אם הייתם משנים משהו למשל. בימים שאין אימון אני מניח שעדיין כדאי 4 קוטג'ים, מכיוון וצריך להשלים את כמות החלבונים היומית הנדרשת, לא?

תודה רבה

נערך לאחרונה:
נראה לי שיש לך יותר חלבון ממה שאתה צריך (לא שיש עם זה בעיה ), תחשב במחשבון את הערכים.
אתה יכול גם לאכול טונה\ שייק חלבון.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי בדיוק מה המטרה של מחשבון הערכים, כי השאלה שלי פה היא מה כדאי לעשות ולא מה עשיתי (עד היום התפריט התזונתי שלי לא היה כל כך טוב).

אני שוקל 70 ועושה אימוני כוח ואירובי, אז לפי מה שהבנתי אני צריך 130-140 גרם חלבון ביום.

ערכתי את ההודעה הקודמת, אשמח אם תתייחס גם לשאלות שהעלאתי שם. תודה רבה 😃

המטרה של מחשבון הקלוריות הוא לראות בכמה קלוריות אתה מעל התחזוקה אם בכלל ולדעת עם איזה יחסים אפשר לשחק (שומן, פחממות, חלבון).
בלי זה לא נוכל לעזור.
ד"א קוטג' 0.5% :bad: למה לא לאכול 3%?

גם אם תאכל 300 גרם חלבון ביום,ולא תהיה במאזן חיובי,אתה לא תגדל(אולי רק בגלל אפקט ה GAIN UP אם אתה הולך בפעם הראשונה למכון כושר,אבל זה זמני),וזה שאתה כביכול אוכל "חלבון אחרי אימון" לא יבטיח את זה שתגדל,הכל תלוי בערכים בסוף היום,ובשביל זה נועד מחשבון הקלוריות,וחישוב ה BMR שלך,אם יש לך בעיה של עליה במשקל הייתי מוותר על האירובי(לא חובה).

נב-הולי פאק 4 קוטג' 0.5%?!?
א.אתה טחון?
ב.אתה מזוכיסט?

נב2-בן 15 מטר 80 ם_O"

• פותח/ת השרשור
אתה בוחר במחשבון קלוריותאת האות שבו מתחיל אותו מזון
שם בוחר את שם המאכל
והכמות שלו ולוחץ אל הוסף וזה נותן לך את הערכים שלו

אני באמת לא מצליח להבין מה זה עוזר. זה אמור לחשב כמה קלוריות אני צורך ביום? כמה אני אמור לצרוך? מה זה עושה?

הרע שזה מגעיל 3% זה עוד 40 קלוריות, לא חבל?

סבבה. עברנו ל- 3%.

גם אם תאכל 300 גרם חלבון ביום,ולא תהיה במאזן חיובי,אתה לא תגדל(אולי רק בגלל אפקט ה GAIN UP אם אתה הולך בפעם הראשונה למכון כושר,אבל זה זמני),וזה שאתה כביכול אוכל "חלבון אחרי אימון" לא יבטיח את זה שתגדל,הכל תלוי בערכים בסוף היום,ובשביל זה נועד מחשבון הקלוריות,וחישוב ה BMR שלך,אם יש לך בעיה של עליה במשקל הייתי מוותר על האירובי(לא חובה).

נב-הולי פאק 4 קוטג' 0.5%?!?
א.אתה טחון?
ב.אתה מזוכיסט?

נב2-בן 15 מטר 80 ם_O"

בגלל זה אני בונה תפריט יומי חדש, בשביל לאכול בריא ולהיות במאזן חיובי. אני צריך את העזרה שלכם פה 😃

אין לי בעיה של עליה במשקל אם נוצר הרושם. אני דווקא לא שמן בכלל ודי מפותח אבל רציתי לכוון את עצמי יותר טוב, בגלל זה פניתי אליכם פה. אני מנסה להרכיב תפריט יומי טוב.

נ.ב vithano בשבילך, אני מכיר בן 14 גובה מטר 92... אז את ה- 1.80 שלי אני לוקח כמובן מאליו 🙄

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית