הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פולי עליון לעומת מתח

הייזנברג

מושעה
439
190
נק' מוניטין:
347
439
190
בעיקרון התנועה היא אותה תנועה וגם האפשרות להעמיס משקלים בפולי היא הרבה יותר אידיאלית ונוחה (לטעמי לפחות). אז מאיזה סיבות המתח עדיף על פולי עליון?

תנוחת הגוף שונה וזה גורם להפעלת עוד שרירים במתח, לדוגמא שרירי הבטן וזוקפי הגב.

כשאתה מבצע את הפולי עליון, אתה נמצא במצב ישיבה והבטן והגב לא מייצבים את הגוף כמו שבמתח שאתה מתנדנד.

גם במתח אפשר להוסיף משקל,תנסה לשים משקולות בתוך תיק ושהתיק יהיה בצד הקדמי שלך ותנסה לעלות..

גם במתח אפשר להוסיף משקל,תנסה לשים משקולות בתוך תיק ושהתיק יהיה בצד הקדמי שלך ותנסה לעלות..

הוא אמר שבפולי היא פשוט יותר נוחה מאשר מתח, ואם כבר הוספת משקל אז זה עם חגורה.

אני מוסיף עם תיק והולך לי פגז. מבלי להיכנס להיבט הפיזיולוגי, אומר לך מניסיון שמתח פשוט תרגיל הרבה הרבה יותר יעיל!

בסופו של דבר כל תרגיל שעובד על תעונה חופשית של הגוף יהיה עדיף ממכשיר
אני אישית עושה מתח עם משקולת יד בין הרגליים... נוח מאוד עדיף מתיק לדעתי

מתח יעבוד לך פשוט על עוד שרירים אם אתה לא טוב במתח תעזוב את הפולי ותתחיל לעלות מתח

השרירים שעובדים הם אותה שרירים (מבחינת מפרק המרפק, כתף ושכמה)...
ההבדל הוא שבמתח נכנסים לפעולה גם שרירי הליבה ואין תחליף לזה

כל תרגיל חופשי עדיף על תרגיל במכשיר. אם קל לך במתח אתה יכול להוסיף עלייך משקל, אני לדוגמה משתמש בשרשרת וכל פעם מעלה כשנהיה לי קל. אם אתה לא טוב במתח אתה יכול להתחיל במכשירים כמו גרביטון, לי אישית זה עזר להעלות מ2 מתח ל22.

כל תרגיל חופשי עדיף על תרגיל במכשיר. אם קל לך במתח אתה יכול להוסיף עלייך משקל, אני לדוגמה משתמש בשרשרת וכל פעם מעלה כשנהיה לי קל. אם אתה לא טוב במתח אתה יכול להתחיל במכשירים כמו גרביטון, לי אישית זה עזר להעלות מ2 מתח ל22.
אני היחידי שמרגיש שהגרביטרון לא מקל על מתח?
אני זוכר תקופות שהייתי יכול לעשות 12 מתח עם משקל גוף ועל הגרביטרון עם עזרה של 40 קילו הייתי מצליח מקסימום 15-18.
כאילו ברור שיש הבדל אבל 40 קילו זה המון וההבדל הוא סה"כ 3-6 חזרות? אף פעם לא הרגיש לי הגיוני...
בכללי התנועה איכשהו מרגישה קצת אחרת על הגרביטרון, לא יודע להסביר את זה

לא לא. 40 קילו

הוא אמר שבפולי היא פשוט יותר נוחה מאשר מתח, ואם כבר הוספת משקל אז זה עם חגורה.
אתה רואה שזה מתאמן מתחיל,אתה לא תגיד לו לקנות חגורה!שינסה קודם עם תיק ואז יבין מזה מתח עם משקל

• פותח/ת השרשור
למען הסדר הטוב, כחלק מהתוכנית שלי אני עושה מתח בתוספת משקל (אין לי חגורה במכון אז אני תופס דאמבל עם הרגלים, זה משנה?). שאלתי את השאלה לא כדי למצוא מה מתאים בשבילי אלא יותר לידע כללי וכדי לדעת מה לענות בצורה טובה ורצינית לכל מיני זבי חוטם במכון שיוצרים תורים של סופרלנד לפולי עליון.

תודה על התשובות.

למען הסדר הטוב, כחלק מהתוכנית שלי אני עושה מתח בתוספת משקל (אין לי חגורה במכון אז אני תופס דאמבל עם הרגלים, זה משנה?). שאלתי את השאלה לא כדי למצוא מה מתאים בשבילי אלא יותר לידע כללי וכדי לדעת מה לענות בצורה טובה ורצינית לכל מיני זבי חוטם במכון שיוצרים תורים של סופרלנד לפולי עליון.

תודה על התשובות.
אתה יכול להשתמש גם בתיק גב ולהכניס לתוכו פלטות...

אתה רואה שזה מתאמן מתחיל,אתה לא תגיד לו לקנות חגורה!שינסה קודם עם תיק ואז יבין מזה מתח עם משקל
מה הקשר?? הוא מתאמן במכון כושר וכמעט בכל מכון כושר יש חגורה להוספת משקל אז למה שלא ישתמש בא :banghead::banghead:

משונה מאד. אני אבדוק מחר מה ההשפעה עלי.

אצלנו במכון זה גם פאונד כמעט ולא קיימים גרביטיונים שהם הולכים לפי קילו אני מאמין שגם שלו זה פאונד למרות שיכול להיות שאני טועה...

תודה על התשובות.

אני יותר אוהב אישית עם משקולת בן הרגליים כי ככה אפשר לרמות פחות עם הרגליים וזה מגביל אותי לא להרים הרבה את הרגליים ולתת תנופה וזה גם דיי נוח שאחר כך אתה לא צריך להסתובב עם חגורה במכון בין הרגליים ואתה פשוט יכול לשים את המשקולת בצד, אז במשקלים של עד 20 קילו בערך אפשר לשים משקולת בין הרגליים אבל משקל יותר כבד מזה זה בעייה ועדיף כבר חגורה אבל עד שתגיע למשקלים האלה יש זמן...בהצלחה !

נערך לאחרונה:
משונה מאד. אני אבדוק מחר מה ההשפעה עלי.
הנחתי שהמשקל שלך היה 93 קילו, כך שהורדת 43% ממנו (40/93). הורדתי אותו אחוז בערך ממשקל הגוף שלי (למעשה הורדתי קצת פחות כך שהיה לי יותר קשה, בגלל הקפיצות במשקל הפלטות) והצלחתי להכפיל את מספר עליות המתח יחסית למה שאני עושה במשקל הגוף. המחיר ששילמתי הוא שכשניסיתי אח"כ לעשות עליות מתח רגילות הגוף שלי הגיב כאילו אני שוקל טון, כך שהצלחתי לעשות פחות מחצי. אתה אשם! 😃

כדי לסגור את הנושא סופית הנה הצעה: כוון את הגרביטון על 100, כלומר כביכול יותר מהמשקל שלך. אני מהמר על כך שכשתעלה עליו המושב יירד למטה, וזה יוכיח שמדובר בפאונדס - אחרת היית נשאר כשהמושב למעלה כי אותם 93 ק"ג שלך לא היו מעלות את 100 הק"ג שבצד השני... ואל תשכח לדווח את התוצאות.

הנחתי שהמשקל שלך היה 93 קילו, כך שהורדת 43% ממנו (40/93). הורדתי אותו אחוז בערך ממשקל הגוף שלי (למעשה הורדתי קצת פחות כך שהיה לי יותר קשה, בגלל הקפיצות במשקל הפלטות) והצלחתי להכפיל את מספר עליות המתח יחסית למה שאני עושה במשקל הגוף. המחיר ששילמתי הוא שכשניסיתי אח"כ לעשות עליות מתח רגילות הגוף שלי הגיב כאילו אני שוקל טון, כך שהצלחתי לעשות פחות מחצי. אתה אשם! כדי לסגור את הנושא סופית הנה הצעה: כוון את הגרביטון על 100, כלומר כביכול יותר מהמשקל שלך. אני מהמר על כך שכשתעלה עליו המושב יירד למטה, וזה יוכיח שמדובר בפאונדס - אחרת היית נשאר כשהמושב למעלה כי אותם 93 ק"ג שלך לא היו מעלות את 100 הק"ג שבצד השני... ואל תשכח לדווח את התוצאות.
חחחחחח מצטער על הבלאגן
בכל מקרה חברים אני יודע שזה לא נשמע הגיוני אבל זה המצב. אני בטוח ב100% שהורדתי בעזרת הגרביטרון הוא 40 קילו =\
אגב השתמשתי גם בגרביטרון ב2 מכוני כושר שונים. (ובשניהם המשקל כתוב גם בקילו וגם בפאונדים)

Back
למעלה תחתית