הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לפני כול תחילת אימון SS צריך חימום

• פותח/ת השרשור anutkk
  • פורסם בתאריך

anutkk

משתמש מתחיל
236
2
נק' מוניטין:
-20
236
2
קראתי מאמרים בקילוגרם ועדיין לא הבנתי.

לפני כול תחילת אימון בתוכנית SS צריך לבצע חימום (פירמידה)?

למשל המשקל שלי בסקוואט הוא 60 קילו, אז אני צריך להתחיל מ- 10,15,25... עד שאני יגיע ל60 קילו ואז אני יבצע את הסט?

או שאני ישר יתחיל מ60 קילו?

בעקרון אתה עושה פרמידה של 4 סטים שהם מתחילים מ60% עד 90% בתכלס אתה לא חייב לעשות אותם אתה יכול לעשות 10 חזרות עם מוט ריק , 5 חזרות עם 40 קילו 3 עם או אפילו רק חזרה אחת ואז לגשת לסט העבודה.

• פותח/ת השרשור
אז מה שאתה בעצם אומר זה שאני חייב לבצע חימום (פירמידה)?

לא חייבים לעשות חימום אבל רצוי במיוחד כאשר המשקלים דיי גבוהיים כדאי לראות שאין לך איזה בעיות
לדוגמא עדיף לגלות שיש לך כאב בברך כאשר אתה יורד לסקוואט אם 20 קילו מאשר לגלות את זה כשיש אליך 120 קילו

אבל פרט לחימום קליל לבדיקה שאין לך כאבים שלא הרגשתה לפני זה אין באמת סיבה לעשות חימום

תמיד עושים חימום.
גם בשביל להכין את הגוף לעבודה וגם בשביל לעבוד על הטכניקה - הרבה יותר קל לשלוט במשקל עם 100 ק"ג על הגב מאשר עם 200.

תמיד עושים חימום, אני עכשיו סיימתי SS, עשיתי חימום בצורה כזאת: אם המשקל עבודה שלי בסקוואט הוא 75 קילו אז החימום שלי היה שני סטים חימום, הראשון עם מוט ריק השני עם עוד 10 קילו כל צד ואז אני מתחיל את הסטים עם המשקל עבודה

אם אתה במשקל עבודה של 60 אני הייתי עושה קצת סקוואט בלי משקל כשאני מחזיק במשהו כ"מתיחות" ואז ממשיך ל-20 ל-5, 42.5 ל-3 ו52.5 ל-1
(ככה פלטות אצלי במכון בקיצור 20, 40, 50)

מה אתה מסתבך:

שאלה: איך אתם עושה חימום נכון?
ריפטו ממליץ לעשות כמה דקות חימום על אופניים לפני האימון. הרעיון הוא להעלות את חום הגוף והמטבוליזם (לא, לא לשריפת שומן). סוג חימום שכזה יעזור למנוע פציעות, משום שקבוצת שרירים וגידים חמה פחות חשופה לפציעות. כדאי לכם לעשות גם כמה סטים של חימום לפני כל תרגיל.

ציטוט של ריפטו:

"כחוק כללי, הכי טוב להתחיל עם מוט ריק (20 קילו), לקבוע את משקל העבודה, ואז לחלק את ההפרש ככה שהוספת המשקלים תהיה יחסית שווה. מספר דוגמאות נמצאות באיור 5" (עמוד 196).

לדוגמה (סטים X חזרות X משקל)

סקוואט
20X 5 X 2
45 X 5 X 1
60 X 3 X 1
85 X 2 X 1
100 X 5 X 3 ; סטים של עבודה

לחיצת חזה
20X 5 X 2
40 X 5 X 1
55 X 3 X 1
70 X 2 X 1
80 X 5 X 3; סטים של עבודה

דדליפט
60X 5 X 2
85 X 5 X 1
100 X 3 X 1
125 X 2 X 1
140 X 5 X 1 ; סט עבודה

לחיצת כתפיים
20X 5 X 2
35 X 5 X 1
45 X 3 X 1
50 X 2 X 1
60 X 5 X 3; סטים של עבודה

פאוור קלין
20X 5 X 2
35 X 5 X 1
45 X 3 X 1
50 X 2 X 1
60 X 5 X 3; סטים של עבודה

ציטוט של ריפטו:

"הסטים של החימום משמשים רק על מנת להכין את המרים לסטים של עבודה; הם לעולם לא צריכים להפריע לסטים של העבודה. יש לזכור זאת כשמתכננים אותם. הסט האחרון לפני הסטים של העבודה לעולם לא יכול להיות כל כך כבד שהוא יפגע בסטים של העבודה, אבל כבד מספיק כדי לאפשר למרים להרגיש משקל כבד לפני שהוא נכנס לסטים של העבודה. הסט האחרון עשוי לכלול רק חזרה או שתיים, אף שהסטים של העבודה הם 5 חזרות או יותר."

שימו לב בכל אופן, שככל שאתם מתקרבים למשקל העבודה שלכם, אתם עושים פחות חזרות. הרעיון הוא לקבל את ההרגשה של כובד מתגבר בידיים/על הגב לפני שמתחילים את הסטים את המשקל המקסימלי.
דבר נוסף, למרימים גדולים/חזקים עלולה להיות בעיה לעשות חימום עם מוט ריק בסקוואט. אם זה המצב שלכם, אתם יכולים להוסיף, נאמר, משהו כמו 20-25 קילו בזמן החימום על מנת לשמור על טכניקה טובה.

זה נשמע קצת יותר מידי החימומים האלה
זה לא יחביד על הסט עבודה?

זה נשמע קצת יותר מידי החימומים האלה
זה לא יכביד על הסט עבודה?

אם אתה מרגיש שהחימום משפיע על העבודה אתה צריך לצמצם אותו קצת.
אני כבר תקופה ארוכה עושה מתיחות (כל מתיחה לא יותר מ10 שניות), קצת Air-Squats, ואז שלושה סטים של 5-3-1 חזרות כשהמשקל עולה לכיוון משקלי העבודה. בכל מקרה הסט האחרון שלי של החזרה הבודדת לא יותר מדי כבד ואם אני מרגיש שאני צריך יותר חימום אני נשאר עם המשקל של ה3 חזרות ועושה 5-3-3-1, אם קר בחוץ ואני עדיין לא חם ובמצב רוח מוסיף סט ביניים ועושה 5-3-3-2-1 כששוב - המשקל של הסט האחרון יהיה כבד, אבל לא ממש מעייף.
אם אני לא מרוצה מהטכניקה של הסט האחרון אני אעשה עוד סט איתו לחזרה אחת. בכל מקרה - לסטים של העבודה אני מגיע חם ורענן.

Back
למעלה תחתית