פירוק שריר :(

• פותח/ת השרשור ron121
  • פורסם בתאריך

ron121

משתמש פעיל
944
62
נק' מוניטין:
74
944
62
אני כבר חודש ומעלה לא בחדר כושר ובקושי אוכל בגלל מחלה שעשיתי טעות איתה(אובחן אצלי סינוסיטיס אבל הרופא האדיוט אמר שזה התפרצות אסטמה אז במשך שבועיים עשיתי טיפול כנגד אסטמה,רק עכשיו עשיתי צילום והתחלתי לקחת אנטביוטיקה)

הייתי מתאמן 3חודשים בחדר כושר,ועכשיו כמעט הכול הלך.
קיצור יש לי קריאטין שהייתי משתמש בו לפני חודש אבל הפסקתי,אתם אומרים שזה יעזור לשמור על המסת שריר שקיימת?
אני גם שם לב שהמותניים שלי מאוד התרחבו מה כדאי לעשות? אני נמנע מפחמימות פשוטות.

אל תגזים עם האוכל , תנסה להיות במאזן נייטרלי .
קראטין לא יעזור לך... פשוט תנסה להחלים הכי מהר שיש ולחזור בשיא הרצינות שתחזור.

זאת התוצאה של מי שלא שומר על מספיק חלבון כל יום וגירעון קלורי ככל הנראה.

אל תגזים עם האוכל , תנסה להיות במאזן נייטרלי .
קראטין לא יעזור לך... פשוט תנסה להחלים הכי מהר שיש ולחזור בשיא הרצינות שתחזור.
אתה טועה, קריאטין עוזר לשמר מסת שריר למי שלא מתאמן, יש מחקר אם אתם רוצים.

לפותח האשכול,קריאטין בהחלט יעזור לך, וגם אם תאבד מסת שריר זה לא כזה קריטי כי אתה תחזיר אותו מהר מאוד (זיכרון שריר זה אחלה דבר)

תביא את המחקר, אני מחכה.

לפותח האשכול,קריאטין בהחלט יעזור לך, וגם אם תאבד מסת שריר זה לא כזה קריטי כי אתה תחזיר אותו מהר מאוד (זיכרון שריר זה אחלה דבר)

תביא מחקר

איך קריאטין יעזור לשמור על מסת שריר בזמן שאדם לא מתאמן? אמרת מחקר? אז קדימה שתף אותנו...

ציטוט קטן המסכם - (במשפט אחד - שמו להם גבס ודחפו להם קריאטין)
During immobilization, compared with isocaloric placebo, creatine supplementation better maintained lean tissue mass (Cr +0.9% vs. PLA -3.7%, p < 0.05), elbow flexor strength (Cr -4.1% vs. PLA -21.5%, p < 0.05), and endurance (Cr -9.6% vs. PLA -43%, p < 0.05), and elbow extensor strength (Cr -3.8% vs. PLA -18%, p < 0.05) and endurance (Cr -6.5% vs. PLA -35%, p < 0.05). These results indicate that short-term creatine supplementation attenuates the loss in muscle mass and strength during upper-arm immobilization in young men.

המחקר -

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19130643

• פותח/ת השרשור
אני יתחיל עם הקריאטין מחר..
וכנראה יתחיל תפריט כזה לבנתיים,וישלים עם האבקת חלבון שיש לי.

תודה רבה לעוזרים !

During immobilization, compared with isocaloric placebo, creatine supplementation better maintained lean tissue mass (Cr +0.9% vs. PLA -3.7%, p < 0.05), elbow flexor strength (Cr -4.1% vs. PLA -21.5%, p < 0.05), and endurance (Cr -9.6% vs. PLA -43%, p < 0.05), and elbow extensor strength (Cr -3.8% vs. PLA -18%, p < 0.05) and endurance (Cr -6.5% vs. PLA -35%, p < 0.05). These results indicate that short-term creatine supplementation attenuates the loss in muscle mass and strength during upper-arm immobilization in young men.

המחקר -

שים לב רק שמשווים צריכת קריאטין בעצם לכלום.
נאמר לנו שבעצם צורכי הקריאטין (שהוא ספק אנרגיה לשרירים ולעצבים) מאבדים פחות שריר
אך כפי שנכחנו בדיונים רבים בפורום ומקומות מחקר אחרים גם תזונה נכונה ומבוקרת תעשה את אותו האפקט

שים לב גם שלא מדובר במחקר מקיף כלשהו אלא מחקר שנעשה על 7 גברים בגילאי 7-25 שהחליטו לקבע להם את כופפי המרפק.

לכן צריכת קריאטין במקרה כזה אולי לא תזיק אך בהחלט כפי שנאמר קודם בדיון תזונה נכונה היא המפתח כאן.

בשביל למזער פירוק שריר
א. צריך לאמן ולתת גירוי לאותה קבוצת שריר(כדי "לאותת" לגוף שאנחנו בעצם משתמשים וצריכים אותה)
ב.תזונה נכונה
ג.שינה בת 8 שעות
ד.כל התשובות נכונות

כל הגורמים שמצויינים צריכים להתבצע ביחד, אם אין אותם או אחד מהם מסת השריר תתפרק.

המחקר -

ולזה אתה קורה מחקר? על 7 אנשים שמשווים אותם לאנשים שלא לקחו שום דבר מיוחד וגם התוצאות לא היו מדהימות... מחקר נורמלי צריך להשוות קבוצה ששומרת על תזונה נכונה ולא לוקחת קריאטין מול קבוצה שלא שומרת על תזונה אבל לוקחת קריאטין. ואם יוכח כי הקבוצה שלא שומרת על תזונה ולקחה קריאטין היא זאת שאיבדה פחות מסת שריר אכן יוכח שקריאטין שומר על מסת שריר יותר מאשר תזונה. עד אז המחקר הזה לא שווה הרבה...

גם מבחינה פיזיולוגית אם מנסים לחשוב בהיגיון, איך פוספט אמור לשמור על מאסת שריר? הרי כל הקטע של קריאטין זה לעזור לשריר לחדש מאגרי ATP במאמץ מסויים וידוע שהעניין של קריאטין גם סופח נוזלים. אבל לשמור על מאסת שריר, פיזיולוגית זה נשמע לא נכון

המחקר -

איזה מחקר קקהמייקה, בחיי.

מעבר לזה שמדובר רק בשבעה אנשים (מה אם לחלקם יש נטיה גנטית לפרק יותר שריר? מה אם חלקם שריריים יותר מהשאר?), אין שום התייחסות לתזונה.

אני יכול לעשות מחקר הפוך ולתת לקבוצה של עשרה אנשים שריריים להיות בגרעון קלורי אבל עם קריאטין ומעט חלבון ולקבוצה שניה של עשרה אנשים שחיפים להאביס באוכל עם 200 גרם חלבון אבל בלי קריאטין.
המסקנה שלי - מכיוון שהאנשים השחיפים לא ירדו במסת השריר (אולי אפילו עלו? לכו תדעו) קריאטין פוגע בעליה במסת שריר.

הה, הקלות הבלתי נסבלת של קטילה... רפרוף קצר על האבסטרקט, מציאת כמה נקודות חולשה אמיתיות או מדומיינות, ויאללה, נכריז על המחקר כ"קקהמייקה".

מעבר לזה שמדובר רק בשבעה אנשים (מה אם לחלקם יש נטיה גנטית לפרק יותר שריר? מה אם חלקם שריריים יותר מהשאר?)
איזה חלקם? מה חלקם? מדובר באותם שבעה אנשים שקיבלו פלסבו בתקופה מסוימת וקריאטין בתקופה אחרת. בתקופה בה הם קיבלו קריאטין השרירים ביד המקובעת הראו שיפור ניכר יחסית לתקופה בה הם קיבלו פלסבו. אפשר, אולי, לטעון שזה תלוי תקופה ולא תלוי קריאטין (כלומר בשבוע הראשון לקיבוע לשריר יש נטיה להתנוון, ובשבוע השלישי להתאושש) אבל יש מחקרים שמראים שזה לא המצב, כלומר דלדול השריר בתנאים רגילים של אי פעילות הוא מונוטוני בזמן.

אין שום התייחסות לתזונה.
באבסטרקט באמת אין התיחסות לתזונה. אני לא חושב שקראת את המאמר השלם, כך שזאת אמירה ריקה. אם לעסוק בפלפול כמעט תלמודי, הביטוי הקטן "compared with isocaloric placebo " (הדגשה שלי) מלמד שענייני התזונה לא נעלמו מעיני החוקרים, אבל בלי לקרוא את המאמר השלם לא נדע, ולא הצלחתי למצוא מקור חינמי.

לעומת זאת, מחקר אחר שמדד ניוון שרירי בקיבוע הרגל דווקא לא מצא אפקט דומה בזמן הקיבוע, אם כי מצא שבזמן החזרה לפעילות הקריאטין הועיל http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11600695. ממקור שלישי למדתי שאלה שפרסמו את המאמר שלנו הזכירו את המחקר הזה בדיון, והציעו שאולי יש הבדל בין שרירי היד והרגל מהבחינה הזאת - הסבר שנשמע לי מאולץ מאד (אבל שוב, המאמר המקורי לא מונח לפני ואולי הם נימקו את הרעיון).

הביקורת שמעלים כמה אנשים כאן על גודל המדגם היא, כמובן, ראויה, אבל אם היינו זורקים לפח את כל המחקרים בתחום עם מדגם קטן היינו נשארים בערך עם כלום. למרות המדגם הקטן התוצאות הן ברמת מובהקות של p<0.05 והן מעידות על כך שהמחקר ראוי לכל הפחות לשחזור, רצוי עם מס' נבדקים גדול יותר (לא שזה יהיה קל להשיג הרבה אנשים שמוכנים להיות בגבס כמה שבועות, ולקחת אנשים שבאמת שברו את היד מכניס הרבה רעש לניסוי).

המסקנה שלי: אם הייתי לוקח קריאטין בתקופת האימונים הייתי ממשיך לקחת אותו גם בתקופות של פציעה.

למה לא קראתי את המאמר השלם? בדיוק בגלל הסיבה שכתבת - הוא לא זמין לקריאה מלאה באינטרנט, באסה.

אז, מה אפשר להסיק מאבסקרט של מאמר? לחלוטין כלום, כמו לקרוא משהו בYnet. וכשאני רואה מחקר על שבעה אנשים אני יודע לא להתייחס אליו ברצינות, מחקר כזה בהחלט זכאי לתואר "קקהמייקה".

יש מספיק מחקרים עם יותר מעשרה אנשים, אם הייתי נפצע הייתי ממשיך לתסף בקריאטין אבל רק בשביל לשמור על רוויה בשריר כשאני אחזור להתאמן (שבוע/שבועיים/חודש), מכאן ללכת למסקנה שאיכשהוא הקריאטין היה עוזר לי לשמור על השריר כשאני באפס פעילות? אני לא רואה איך בדיוק זה יכול לעזור.

תראה לי מחקר רציני ואני אשנה את דעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית