עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה מראה שלא באמת הבנת את הטענות שלו.
אין משמעות לאורך הכולל של האיברים, אלא ליחס ביניהם (בהנחה שאנחנו מדברים על גובה אגן יחסי לגוף, כי מן הסתם שהגובה האבסולוטי של האגן של מישהו בגובה 1.60 יהיה יותר נמוך משל מישהו בגובה 2.10). לא מדדתי לשטיינר או לסינים את היחס בין הרגליים לטורסו ואת אורך הידיים ביחס לגובה, וגם אתה לא, ובכל מקרה "סינים" זו הכללה שכוללת בתוכה בערך מיליארד איש, ככה שאתה מדבר באוויר.
וכן, אתה יכול למשוך עם אגן בהרבה גבהים - מוט ריק אני יכול למשוך גם בלי לכופף את הברכיים. אין מה להסיק מזה. השאלה היא באיזו צורה זה הכי יעיל, ובמידה ובכל מקרה במשיכה הראשונה המוט יגיע לאותה פוזיציה לפני \ תוך כדי \ מיד אחרי הניתוק מהריצפה, ומשם אתה גם ככה תמשוך אותו דבר - אז הוא מציע שהמשיכה עד שהמוט מגיע לפוזיציה הזו, צריכה להתבצע בצורה אנכית, כמו דדליפט. בדיוק בגלל זה אנחנו עושים את הדדליפט כמו שאנחנו עושים אותו - כי ככה הכי יעיל להרים את המוט מהריצפה.
הוא אומר שיש סוג סקוואט אחד שמתאים לרוב המוחץ (אגב, יש גם כאלה שהוא מלמד HB, מכל מיני סיבות, אבל מעטים מאוד) - הוא לא אומר שיש צורה אחת לעשות אותו. אתה מבלבל בין הדברים. הוא טוען שאם הרגליים שלך יותר ארוכות מהטורסו, בהגדרה אותו LB יראה אחרת ממישהו שהטורסו שלו יותר ארוך מהרגליים. אותו דבר לגביי הדדליפט והקלין.
עריכה:
לגביי הוידאו,
דוגמה קלאסית. שים לב לאן הכתפיים שלו זזות מיד כשהמוט עוזב את הריצפה. הזווית היא לא 90 מעלות בדיוק, אלא קצת מקדימה, ככה שזה פחות בולט - אבל קל מאוד לראות. מתאים בדיוק לטענה שלו.
בנוסף - אני יודע שאני הולך להגיד משהו מגוחך, אבל מתיאס שטיינר חזק רצח. טענה מגוחכת, אה?
עריכה 2:
שים לב למסלול המוט במשיכה הראשונה, קלאסי לפי מה שריפטו טוען:
בינגו! פתרנו את הבעייה. אתה מסכים איתי שבכל מקרה לפני הניתוק \ בזמן הניתוק \ מיד אחרי הניתוק, המוט והגוף ימוקמו בשיווי משקל על מנת להמשיך לייצר כוח מקסימלי כנגד המשקל - כאשר המוט יזוז לכיוון מרכז כף הרגל (במקרה של שטיינר, כי המוט התחיל לפני מרכז כף הרגל), והכתפיים יזוזו לקדמת המוט.תגיד, אתה עושה צחוק? מתיאס מושך את המוט "באלכסון" כשהמוט מתחיל מקדמת האצבעות, ריפטו מלמד למשוך את המוט מעל השרוכים בקו "ישר".
עוד דוגמה נהדרת. אנחנו ממש מסכימים על הכל. גם כאן המוט והכתפיים חוזרים מיד לנקודת שיווי המשקל שצויינה (אמנם מאוחר יותר - כי זה סנאץ', והוא שוקל פחות).הנה דוגמה למשיכה הרוסית: עדיין המוט לא עולה בקו ישר, אלא "באלכסון"
נהדר. נגמרו לכם הטיעונים, אז אתם ממציאים דברים חדשים. כבר שמעתי את הטענה הזו. בפועל, כבר הסברתי מאה פעמים למה זה פשוט לא נכון, וכל מה שצריך לעשות בשביל להבין את זה - זה לקרוא את הספר שלו. או לחטט קצת בפורום. כבר ציינתי, שהוא מלמד שהסקאפולה, המוט ומרכז כף הרגל צריכים להיות בקו אנכי וישר אחד, כאשר עמוד השדרה במנח ניטרלי והידיים ישרות. מאותו רגע - המיקום של שאר חלקי הגוף תלוי בדבר אחד - אנתרופומטריה. אם אתה חושב שהוא מלמד שאני, אתה, כל הסינים, כל הרוסים וכל הצ'רקסים צריכים למשוך כשהגב בזווית של 25 מעלות כלפיי הריצפה בסטאפ - אין לך מושג מה הוא טוען.וכן, הוא מלמד לעשות קלין עם תחת גבוה
אני לא מתעלם ממנה, אני פשוט חושב שהיא לא רלוונטית ומקולקלת. אין לי מושג אם זה נכון, ואם כן אז הבעייה שלו היא כנראה טכניקה, ובכל מקרה חוקי הפיזיקה עדיין טוענים שצריך פחות אנרגייה כדי להרים את המוט במסלול אנכי מעל מרכז כף הרגל, אני (או יותר נכון ריפ) בסה"כ מסכים איתם.אתה מתעלם מדוגמה נגדית פשוטה שנתתי לך של מישהו מהפורום שהתאמן לפי סטארט של ריפטו בדדליפט קלאסי, ועבר למשוך לא מאמצע כף הרגל, ומושך ככה הרבה יותר.
מדהים. נכשלת בלהבין שהטענה היא שאתה לא תמשוך יותר כשמסלול המוט לא אנכי, כי משיכה אנכית היא יותר יעילה.למה המוט צריך לעלות בצורה אנכית אם בצורה אנכית אני מרים פחות משקל כי יש לי קוואדס חזקים?
לא, אתה זה שלא מבין טענה מאוד פשוטה - אתה ומלגזה זה לא אותו דבר. הבעיה של אושר בדיוק הייתה טכניקה - זה לא שהיא לא הייתה טובה, היא פשוט הייתה צריכה שינוי, הוא משך במשך שנים כמו שריפטו לימד, והיה לו סקוואט יותר חזק מהדדליפט, שהיה די תקוע מאחור. אני אשמח גם כשהוא יתחבר ויגיב כאן בעצמו.
משיכה של המוט במסלול לא אנכי מביאה את הקוואדס למצב שהם יכולים לתרום יותר לתנועה, ולזווית יותר טובה בגב. אושר הוא לא הבנאדם היחיד בעולם שמושך בצורה כזאת יותר משקל. הנה עוד משיכה סטייל הסינים:
קודם כל אתה צריך להיות שם פיזית (ארה"ב). דבר שני, עזוב אותך, גם ככה הסכמנו על כך שהוא לא מבין כלום בליפטינג ושהסקוואט שהוא מלמד מקצר טווח תנועה. לא ממליץ לך בכלל.יש להם טכניקה יפה רצח, איך מגיעים לעבוד איתו אישית? זה עולה הרבה? צריך ניסיון?
קודם כל אתה צריך להיות שם פיזית (ארה"ב). דבר שני, עזוב אותך, גם ככה הסכמנו על כך שהוא לא מבין כלום בליפטינג ושהסקוואט שהוא מלמד מקצר טווח תנועה. לא ממליץ לך בכלל.
אבל טוס להתאמן עם המאמן של רזאזאדה וסאלימי. הם מחזיקים בשיאי העולם בC&J ובסנאץ' (בהתאמה). וטהרן זו עיר ממש יפה... באנדרגראונד שם יש מלא פאבים עם פרסיות שמחפשות אהבה רגעית. אחלה מקום.
הנה איך שריפטו מלמד דדליפט - מוט מעל השרוכים, לרדת למוט בלי להוריד את הירכיים (דקה 1:45):He had been lining the bar up with his shoelaces, so he tried lining it up mid-foot. This put him in a better position and allowed him to pull the bar back and up, not straight up, resulting in an instantly better deadlift.
והוא טוען שמשיכת קלין ודדליפט זה אותו דבר, אז כן, זה אומר שהוא מלמד קלין עם תחת גבוה. הנה שרשור ביקורת לדוגמה מהפורום של ריפטו: http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=38792&page=1 כמובן שזה סותר את הטענה שיש רק מיקום אחד לתחת שתלוי באנתרופומטריה (הבנאדם השתמש במיקום מעל אמצע כף הרגל, עם ירכיים נמוכות, והתבקש בפעם הבאה להרים את הירכיים), וכמובן גם את הטענה שריפטו לא מלמד למשוך עם תחת גבוה. אבל היי, ממתי מנהיגי כתות והחסידים שלהם עצרו מלטעון טענות והיפוכן, ולהאמין בשתיהן?
אתה עדיין צריך להסביר את זה.כמובן שזה סותר את הטענה שיש רק מיקום אחד לתחת שתלוי באנתרופומטריה (הבנאדם השתמש במיקום מעל אמצע כף הרגל, עם ירכיים נמוכות, והתבקש בפעם הבאה להרים את הירכיים), וכמובן גם את הטענה שריפטו לא מלמד למשוך עם תחת גבוה. אבל היי, ממתי מנהיגי כתות והחסידים שלהם עצרו מלטעון טענות והיפוכן, ולהאמין בשתיהן?
זה לא חדש (לפחות לא לי) שבמשקלים סאב-מקסימליים אפשר לעשות הרבה דברים. אחרת הS pull לא היה קיים כלל, נכון?
אם אני מסוגל להרים מוט ריק עם יד אחת זה גם סותר את המודל?
אתה עדיין צריך להסביר את זה.
איך בסט-אפ שהוא מציע ייתכנו מצבים שונים לתחת?
שים לב שהקלין שהבאת, הוא לא הסט-אפ המוצע, ולא תואם את המודל.
הוא עוד מעיז לפמפם ללא חגורה ומגנזיום 🤡עזבו את הדדליפט, ראיתם את הילד הקטן מאחורה ב8:06 שמפמפם בייספס כשעושים מולו דדליפט של כמעט 400 ק"ג? :sporty019: