הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון קבוצת המתאמנים של ריפטו

• פותח/ת השרשור Psycho
  • פורסם בתאריך
זה מראה שלא באמת הבנת את הטענות שלו.
אין משמעות לאורך הכולל של האיברים, אלא ליחס ביניהם (בהנחה שאנחנו מדברים על גובה אגן יחסי לגוף, כי מן הסתם שהגובה האבסולוטי של האגן של מישהו בגובה 1.60 יהיה יותר נמוך משל מישהו בגובה 2.10). לא מדדתי לשטיינר או לסינים את היחס בין הרגליים לטורסו ואת אורך הידיים ביחס לגובה, וגם אתה לא, ובכל מקרה "סינים" זו הכללה שכוללת בתוכה בערך מיליארד איש, ככה שאתה מדבר באוויר.

וכן, אתה יכול למשוך עם אגן בהרבה גבהים - מוט ריק אני יכול למשוך גם בלי לכופף את הברכיים. אין מה להסיק מזה. השאלה היא באיזו צורה זה הכי יעיל, ובמידה ובכל מקרה במשיכה הראשונה המוט יגיע לאותה פוזיציה לפני \ תוך כדי \ מיד אחרי הניתוק מהריצפה, ומשם אתה גם ככה תמשוך אותו דבר - אז הוא מציע שהמשיכה עד שהמוט מגיע לפוזיציה הזו, צריכה להתבצע בצורה אנכית, כמו דדליפט. בדיוק בגלל זה אנחנו עושים את הדדליפט כמו שאנחנו עושים אותו - כי ככה הכי יעיל להרים את המוט מהריצפה.

הוא אומר שיש סוג סקוואט אחד שמתאים לרוב המוחץ (אגב, יש גם כאלה שהוא מלמד HB, מכל מיני סיבות, אבל מעטים מאוד) - הוא לא אומר שיש צורה אחת לעשות אותו. אתה מבלבל בין הדברים. הוא טוען שאם הרגליים שלך יותר ארוכות מהטורסו, בהגדרה אותו LB יראה אחרת ממישהו שהטורסו שלו יותר ארוך מהרגליים. אותו דבר לגביי הדדליפט והקלין.

עריכה:
לגביי הוידאו,
דוגמה קלאסית. שים לב לאן הכתפיים שלו זזות מיד כשהמוט עוזב את הריצפה. הזווית היא לא 90 מעלות בדיוק, אלא קצת מקדימה, ככה שזה פחות בולט - אבל קל מאוד לראות. מתאים בדיוק לטענה שלו.
בנוסף - אני יודע שאני הולך להגיד משהו מגוחך, אבל מתיאס שטיינר חזק רצח. טענה מגוחכת, אה?

עריכה 2:
שים לב למסלול המוט במשיכה הראשונה, קלאסי לפי מה שריפטו טוען:

תגיד, אתה עושה צחוק? מתיאס מושך את המוט "באלכסון" כשהמוט מתחיל מקדמת האצבעות, ריפטו מלמד למשוך את המוט מעל השרוכים בקו "ישר".
"אנחנו" לא עושים דדליפט כמו "שאנחנו" עושים אותו, מעניין שאתה מתעלם מדוגמה נגדית פשוטה שנתתי לך של מישהו מהפורום שהתאמן לפי סטארט של ריפטו בדדליפט קלאסי, ועבר למשוך לא מאמצע כף הרגל, ומושך ככה הרבה יותר. הנה דוגמה למשיכה הרוסית:

עדיין המוט לא עולה בקו ישר, אלא "באלכסון", אבל התחת קצת יותר גבוה (אבל לא גבוה כמו שריפטו מלמד, וכן, הוא מלמד לעשות קלין עם תחת גבוה).

תגיד, אתה עושה צחוק? מתיאס מושך את המוט "באלכסון" כשהמוט מתחיל מקדמת האצבעות, ריפטו מלמד למשוך את המוט מעל השרוכים בקו "ישר".
בינגו! פתרנו את הבעייה. אתה מסכים איתי שבכל מקרה לפני הניתוק \ בזמן הניתוק \ מיד אחרי הניתוק, המוט והגוף ימוקמו בשיווי משקל על מנת להמשיך לייצר כוח מקסימלי כנגד המשקל - כאשר המוט יזוז לכיוון מרכז כף הרגל (במקרה של שטיינר, כי המוט התחיל לפני מרכז כף הרגל), והכתפיים יזוזו לקדמת המוט.

שים לב לחידוש המטורף הזה, ההצעה של ריפטו:
למשוך את המוט מראש מעל מרכז כף הרגל, כשהכתפיים לפני המוט - והמסלול יהיה ישר ואנכי.

קטע, אה?

הנה דוגמה למשיכה הרוסית: עדיין המוט לא עולה בקו ישר, אלא "באלכסון"
עוד דוגמה נהדרת. אנחנו ממש מסכימים על הכל. גם כאן המוט והכתפיים חוזרים מיד לנקודת שיווי המשקל שצויינה (אמנם מאוחר יותר - כי זה סנאץ', והוא שוקל פחות).

וכן, הוא מלמד לעשות קלין עם תחת גבוה
נהדר. נגמרו לכם הטיעונים, אז אתם ממציאים דברים חדשים. כבר שמעתי את הטענה הזו. בפועל, כבר הסברתי מאה פעמים למה זה פשוט לא נכון, וכל מה שצריך לעשות בשביל להבין את זה - זה לקרוא את הספר שלו. או לחטט קצת בפורום. כבר ציינתי, שהוא מלמד שהסקאפולה, המוט ומרכז כף הרגל צריכים להיות בקו אנכי וישר אחד, כאשר עמוד השדרה במנח ניטרלי והידיים ישרות. מאותו רגע - המיקום של שאר חלקי הגוף תלוי בדבר אחד - אנתרופומטריה. אם אתה חושב שהוא מלמד שאני, אתה, כל הסינים, כל הרוסים וכל הצ'רקסים צריכים למשוך כשהגב בזווית של 25 מעלות כלפיי הריצפה בסטאפ - אין לך מושג מה הוא טוען.

אתה מתעלם מדוגמה נגדית פשוטה שנתתי לך של מישהו מהפורום שהתאמן לפי סטארט של ריפטו בדדליפט קלאסי, ועבר למשוך לא מאמצע כף הרגל, ומושך ככה הרבה יותר.
אני לא מתעלם ממנה, אני פשוט חושב שהיא לא רלוונטית ומקולקלת. אין לי מושג אם זה נכון, ואם כן אז הבעייה שלו היא כנראה טכניקה, ובכל מקרה חוקי הפיזיקה עדיין טוענים שצריך פחות אנרגייה כדי להרים את המוט במסלול אנכי מעל מרכז כף הרגל, אני (או יותר נכון ריפ) בסה"כ מסכים איתם.

למה המוט צריך לעלות בצורה אנכית אם בצורה אנכית אני מרים פחות משקל כי יש לי קוואדס חזקים?
מדהים. נכשלת בלהבין שהטענה היא שאתה לא תמשוך יותר כשמסלול המוט לא אנכי, כי משיכה אנכית היא יותר יעילה.

לא, אתה זה שלא מבין טענה מאוד פשוטה - אתה ומלגזה זה לא אותו דבר. הבעיה של אושר בדיוק הייתה טכניקה - זה לא שהיא לא הייתה טובה, היא פשוט הייתה צריכה שינוי, הוא משך במשך שנים כמו שריפטו לימד, והיה לו סקוואט יותר חזק מהדדליפט, שהיה די תקוע מאחור. אני אשמח גם כשהוא יתחבר ויגיב כאן בעצמו.
משיכה של המוט במסלול לא אנכי מביאה את הקוואדס למצב שהם יכולים לתרום יותר לתנועה, ולזווית יותר טובה בגב. אושר הוא לא הבנאדם היחיד בעולם שמושך בצורה כזאת יותר משקל. הנה עוד משיכה סטייל הסינים:

לא, אתה זה שלא מבין טענה מאוד פשוטה - אתה ומלגזה זה לא אותו דבר. הבעיה של אושר בדיוק הייתה טכניקה - זה לא שהיא לא הייתה טובה, היא פשוט הייתה צריכה שינוי, הוא משך במשך שנים כמו שריפטו לימד, והיה לו סקוואט יותר חזק מהדדליפט, שהיה די תקוע מאחור. אני אשמח גם כשהוא יתחבר ויגיב כאן בעצמו.
משיכה של המוט במסלול לא אנכי מביאה את הקוואדס למצב שהם יכולים לתרום יותר לתנועה, ולזווית יותר טובה בגב. אושר הוא לא הבנאדם היחיד בעולם שמושך בצורה כזאת יותר משקל. הנה עוד משיכה סטייל הסינים:

כנראה שמסיבה כלשהי הוא לא ביצע את הטכניקה בצורה טובה, זה לא אומר שזה יותר יעיל למשוך בצורה פחות יעילה.
גם אין לי שום פרט על המקרה שלו, ככה שזה לא באמת משהו שאני יכול לתת עליו את דעתי.
אבל אם אני צריך לנחש למה היה לו סקוואט יותר כבד מהדדליפט (או יותר נכון למה הדדליפט היה יחסית נמוך), ועכשיו זה כבר לא המצב, אז הניחוש שלי יהיה שהוא עבד בעיקר בתוכניות של ריפטו, ששמות יותר דגש על סקוואט, ואז הוא עבר לתוכנית שנותנת יותר דגש לדדליפט (ביחס לתוכנית שהייתה קודם), ככה שהדדליפט השתפר.
אני לא יודע אם זה נכון, זה סתם ניחוש, כמו שכבר אמרתי - אין לי שום פרט על המקרה שלו ככה שדעתי בנושא לא ממש קיימת. נחכה שהוא יגיב.

וכן, אני מכיר את הסאלימי הזה. חלשלוש. הוא מרים הרבה רק כי הטכניקה שלו הכי טובה, אין סיכוי שהוא חזק בצורה קיצונית.
אגב, אם אתה רוצה לראות מישהו שמושך כמו שריפטו אוהב ומלמד, צפה קצת בסירטונים של דימאס. לא ריפטו לימד אותו את זה, אבל עדיין מדובר על אותה טכניקה.

יש להם טכניקה יפה רצח, איך מגיעים לעבוד איתו אישית? זה עולה הרבה? צריך ניסיון?
קודם כל אתה צריך להיות שם פיזית (ארה"ב). דבר שני, עזוב אותך, גם ככה הסכמנו על כך שהוא לא מבין כלום בליפטינג ושהסקוואט שהוא מלמד מקצר טווח תנועה. לא ממליץ לך בכלל.
אבל טוס להתאמן עם המאמן של רזאזאדה וסאלימי. הם מחזיקים בשיאי העולם בC&J ובסנאץ' (בהתאמה). וטהרן זו עיר ממש יפה... באנדרגראונד שם יש מלא פאבים עם פרסיות שמחפשות אהבה רגעית. אחלה מקום.

קודם כל אתה צריך להיות שם פיזית (ארה"ב). דבר שני, עזוב אותך, גם ככה הסכמנו על כך שהוא לא מבין כלום בליפטינג ושהסקוואט שהוא מלמד מקצר טווח תנועה. לא ממליץ לך בכלל.
אבל טוס להתאמן עם המאמן של רזאזאדה וסאלימי. הם מחזיקים בשיאי העולם בC&J ובסנאץ' (בהתאמה). וטהרן זו עיר ממש יפה... באנדרגראונד שם יש מלא פאבים עם פרסיות שמחפשות אהבה רגעית. אחלה מקום.

אני מבין שאצטרך לקרוא את כל הוויכוח בכדי להבין איפה אתה ציני בהודעה הזו. בכל אופן, אני צופה לה כמה עשרות מוניטינים.

קבצים מצורפים

• 485749_595170117530_1965082760_n.png
    485749_595170117530_1965082760_n.png
    KB 132 · צפיות: 463
טוב, מאחר ונמאס לי סופית מהשטויות של ריפטו, אני אשקיע ואקריב ואכתוב פוסט ארוך:
קודם כל, לגבי דדליפט, בנאדם הוא לא מלגזה. אושר הוא לא הבנאדם היחיד בעולם שמושך יותר משקל כשהוא מושך את המוט אחורה ולמעלה, ולא רק למעלה. הנה מאמר נחמד בנושא: http://www.atlargenutrition.com/blog/2013/02/three-training-cues-to-improve-your-deadlift/ וציטוט מפתח:
He had been lining the bar up with his shoelaces, so he tried lining it up mid-foot. This put him in a better position and allowed him to pull the bar back and up, not straight up, resulting in an instantly better deadlift.
הנה איך שריפטו מלמד דדליפט - מוט מעל השרוכים, לרדת למוט בלי להוריד את הירכיים (דקה 1:45):
והוא טוען שמשיכת קלין ודדליפט זה אותו דבר, אז כן, זה אומר שהוא מלמד קלין עם תחת גבוה. הנה שרשור ביקורת לדוגמה מהפורום של ריפטו: http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=38792&page=1
כמובן שזה סותר את הטענה שיש רק מיקום אחד לתחת שתלוי באנתרופומטריה (הבנאדם השתמש במיקום מעל אמצע כף הרגל, עם ירכיים נמוכות, והתבקש בפעם הבאה להרים את הירכיים), וכמובן גם את הטענה שריפטו לא מלמד למשוך עם תחת גבוה. אבל היי, ממתי מנהיגי כתות והחסידים שלהם עצרו מלטעון טענות והיפוכן, ולהאמין בשתיהן?
כמובן שגם הטענה של דימאס כבר נטענה והופרכה בשרשור הקודם ע"י יאיר: http://www.lbs.co.il/threads/43455/page-2. יש שם את סרטוני ההדרכה של ריפטו וגם סרטונים של דימאס.
שכל אחד ינסה ויראה בעצמו.
אני באופן אישי - כל מה שריפטו אומר, אני מחפש את הגישה הנגדית (כמובן שמאחר וריפטו טוען טענות, וגם את היפוכן, זה לפעמים קשה...:banghead:) מעבר להדרכות של תרגילי כוח (לא משקולנות) ולעשות SS לתקופה קצרה בהתחלת "הקריירה" לא הייתי לוקח ממנו שום דבר.

נערך לאחרונה:
אני מסכים עם SturDust,
אני אישית לא מנתק מהריצפה 200 קילו כשהמוט מעל חצי כף הרגל.
זו אחת הסיבות שסיימתי SS על משקל מביך בדדליפט (לעומת הסקוואט בעיקר)
ברגע המוט מעל קצות האצבעות המשיכה שלי יותר מהירה וזורמת.

והוא טוען שמשיכת קלין ודדליפט זה אותו דבר, אז כן, זה אומר שהוא מלמד קלין עם תחת גבוה. הנה שרשור ביקורת לדוגמה מהפורום של ריפטו: http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=38792&page=1 כמובן שזה סותר את הטענה שיש רק מיקום אחד לתחת שתלוי באנתרופומטריה (הבנאדם השתמש במיקום מעל אמצע כף הרגל, עם ירכיים נמוכות, והתבקש בפעם הבאה להרים את הירכיים), וכמובן גם את הטענה שריפטו לא מלמד למשוך עם תחת גבוה. אבל היי, ממתי מנהיגי כתות והחסידים שלהם עצרו מלטעון טענות והיפוכן, ולהאמין בשתיהן?

אין שום הגיון פנימי במה שכתבת פה. תנסה שוב, הפעם עם פחות שכנוע עצמי, כדי שגם אנחנו נצליח להבין. וגם, נסתר מעיניך שהוא מוריד את התחת ומגלגל את המוט קדימה?
או שהכל סבבה כש"כל מה שריפטו אומר, אני מחפש את הגישה הנגדית".

הוא מגלגל את המוט קדימה בחזרה הראשונה, בחזרה השנייה הוא מתקן את עצמו ע"י זה שהוא מושך את התחת ואת המוט אחורה, ובחזרה השלישית הוא כבר לא צריך תיקון. אני לא מבין - אם מחר אני מצלם את עצמי נכנס לשני סטאפים שונים - המיקום של המוט יישאר קבוע, באחד התחת יהיה נמוך ובשני גבוה, זה ישכנע את כולם שריפטו זיין מוח, והמיקום של התחת לא תלוי רק באנתרופומטריה, אלא גם בסגנון אישי? הנה, סתם בשביל הספורט - בנאדם שעושה פאוורקלין ודדליפט, המוט מעל אמצע כף הרגל, והפלא ופלא - מסתבר שאפשר לייצר שני גבהים שונים של תחת: http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=20860&page=1

אתה מסתכל אך ורק על מה שנוח לך לצורך הטענה.
בקלין הכתפיים מאחורי המוט. כתפיים מעבר למוט זה חלק מהמודל של ריפטו, אתה לא יכול לבחור כל פעם רק אספקט אחד.

אתה בהחלט מוזמן לצלם סט-אפים, ובכל אחד נמצא איפה אתה חורג מהמודל.

אם תעשה את הסט-אפ הנדון צעד-צעד, תגיע למצב אחד ויחיד.

אגב, גם אצל אושר אני רואה מוט עוזב ממרכז כף הרגל. העניין של נוחות והעדפה אישית זה סיפור אחר. אין סתירה.

זה שאולי הירכיים שלו היו נמוכות מדי, לא אומר שאי אפשר ליצור הבדל בין הדדליפט לבין הקלין, כשבשניהם הכתפיים מעבר למוט.
צילומי מסך בשנייה שהמוט התנתק מהרצפה (מה שאומר שבהכרח הכתפיים עברו לאן שהן צריכות):

קבצים מצורפים

• clean lift-off.jpg
    clean lift-off.jpg
    KB 39 · צפיות: 131
  • Deadlift-lift off.jpg
    Deadlift-lift off.jpg
    KB 40.2 · צפיות: 120
זה לא חדש (לפחות לא לי) שבמשקלים סאב-מקסימליים אפשר לעשות הרבה דברים. אחרת הS pull לא היה קיים כלל, נכון?
אם אני מסוגל להרים מוט ריק עם יד אחת זה גם סותר את המודל?

כמובן שזה סותר את הטענה שיש רק מיקום אחד לתחת שתלוי באנתרופומטריה (הבנאדם השתמש במיקום מעל אמצע כף הרגל, עם ירכיים נמוכות, והתבקש בפעם הבאה להרים את הירכיים), וכמובן גם את הטענה שריפטו לא מלמד למשוך עם תחת גבוה. אבל היי, ממתי מנהיגי כתות והחסידים שלהם עצרו מלטעון טענות והיפוכן, ולהאמין בשתיהן?
אתה עדיין צריך להסביר את זה.
איך בסט-אפ שהוא מציע ייתכנו מצבים שונים לתחת?
שים לב שהקלין שהבאת, הוא לא הסט-אפ המוצע, ולא תואם את המודל.

וסתם בשביל הספורט:
דקה 1:20, למי שרוצה לראות דדליפט כבד שמתנתק לא מעל אמצע כף הרגל.

ממליץ לראות את כל הסרטון כדי להגיע למסקנה: אין דרך אחת ויחידה לעשות דדליפט ולהיכנס לסטאפ שלו, כמעט מכל בחינה - המיקום של המוט ביחס לכף הרגל, רוחב הפיסוק, רוחב האחיזה, הצורה שבה הליפטר מייצר רפלקס מתיחה, ועוד אינספור פרטים קטנים. התנאי היחיד שהכרחי בשביל שתתקיים משיכה (ואף אחד לא חולק על זה), זה שהשכמות צריכות להיות מעל המוט. זה נכון גם בסטאפים של משקולנים.

אם נכנסים לסטאפ כמו שריפטו אומר - מוט מעל חצי כף הרגל (הוא בד"כ אומר שזה מעל השרוכים), ולרדת למוט בלי להוריד את התחת, אז כן, יהיה מיקום אחד ויחיד לתחת. (מפתיע, אה? :nailbiting:)
זה לא חדש (לפחות לא לי) שבמשקלים סאב-מקסימליים אפשר לעשות הרבה דברים. אחרת הS pull לא היה קיים כלל, נכון?
אם אני מסוגל להרים מוט ריק עם יד אחת זה גם סותר את המודל?

אתה עדיין צריך להסביר את זה.
איך בסט-אפ שהוא מציע ייתכנו מצבים שונים לתחת?
שים לב שהקלין שהבאת, הוא לא הסט-אפ המוצע, ולא תואם את המודל.

אני לא צריך להסביר את זה - אולי לא קראת את כל השרשור. נטענה טענה שהמסלול של המוט חייב להיות ישר ושזה קורה כשהשכמות, המוט ומרכז כף הרגל מיושרים, ושריפטו לא אומר שום דבר על הגובה של התחת, ושאני ויאיר שקרנים, אז אנחנו מלעיזים כי נגמרו לנו הטיעונים. מאחר והבאתי דוגמה נגדית פשוטה שאפשר להגיע למצב של משיכה בקו ישר, ושהכל "מיושר", בשני גבהים שונים של תחת, נובע שהטענה שמיקום התחת הוא פונ' של אנתרופומטריה שגויה. מאחר ומתאמנים שהגיעו לסטאפים כאלה קיבלו הערות מריפטו או ממאמנים שהוסמכו על-ידו בתור מאמני SS להרים את התחת, נובע שאני ויאיר דוברי אמת.
ואני אחזור על משפט מלפני פוסט אחד - אם ריפטו אומר להגיע לסטאפ ולתפוס את המוט בלי להוריד את התחת, אז כן, יש רק מיקום אחד לתחת, והוא גבוה. כלומר - ריפטו מלמד למשוך עם תחת גבוה.
מש"ל.

כל הקטע הזה של "אני סוס עם ארבע ראשי דומיננטי שיודע למשוך קלין של 60 קילו במסלול שגורם לאות S להראות כמו קו ישר ולכן ריפטו מזיין בשכל" כבר די מיצה את עצמו. דווקא ממך הייתי מצפה להבין שהמוט יתנתק מהרצפה רק כשהוא במרכז הכובד של המערכת (בהנחה שהוא מספיק כבד, אולי זה לא מוכר לך). עכשיו בוא נחשוב, ריפטו אימן כמה אלפים טובים של אנשים ואצל כולם מרכז הכובד יוצא באותו מקום. אתה אימנת כמה אנשים? משכת דדליפט כבד שמתנתק מהרצפה במקום אחר? אה כן, לא משכת ולא אימנת.

עזבו את הדדליפט, ראיתם את הילד הקטן מאחורה ב8:06 שמפמפם בייספס כשעושים מולו דדליפט של כמעט 400 ק"ג? :sporty019:

• פותח/ת השרשור
עזבו את הדדליפט, ראיתם את הילד הקטן מאחורה ב8:06 שמפמפם בייספס כשעושים מולו דדליפט של כמעט 400 ק"ג? :sporty019:
הוא עוד מעיז לפמפם ללא חגורה ומגנזיום 🤡

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית