הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון קבוצת המתאמנים של ריפטו

• פותח/ת השרשור Psycho
  • פורסם בתאריך
כיף לראות שאצלנו בארץ הרבה מתאמנים לא נופלים מהם,
עם כל התנאים שלהם (אם זה תזונה או סביבת אימונים)
זה נכון, אבל הקטע הוא שרוב האנשים בארץ שלא נופלים מהם הם חבר'ה מאוד, מאוד מוכשרים, שרובם צעירים.
זה שונה שנות אור מאנשים מבוגרים (יחסית) "רגילים" שמשיגים ביצועי עילית.
לא לוקח כלום מאף אחד, גם החבר'ה המוכשרים עובדים מאוד קשה - חד משמעי. אבל הקטע זה שאצלו כולם משיגים תוצאות מדהימות, ופה רק המיוחדים (לא בהכרח מבחינה גנטית - גם מבחינה של קריאה, ידע, הבנה וחכמת אימונים).
כמובן שגם התנאים משפיעים, אין ספק, אבל כל אלה שטוענים שהוא קשקשן, לא מבינים כמה שהם רחוקים מהמציאות ולא באמת מבינים כמה איכותיות התוצאות שהוא מביא לקהל ה"עממי", שזו עיקר ההתעסקות שלו.

זה נכון, אבל הקטע הוא שרוב האנשים בארץ שלא נופלים מהם הם חבר'ה מאוד, מאוד מוכשרים, שרובם צעירים.
לא לוקח כלום מאף אחד, גם החבר'ה המוכשרים עובדים מאוד קשה - חד משמעי. אבל הקטע זה שאצלו כולם משיגים תוצאות מדהימות, ופה רק המיוחדים (לא בהכרח מבחינה גנטית - גם מבחינה של קריאה, ידע, הבנה וחכמת אימונים).
כמובן שגם התנאים משפיעים, אין ספק, אבל כל אלה שטוענים שהוא קשקשן, לא מבינים כמה שהם רחוקים מהמציאות ולא באמת מבינים כמה איכותיות התוצאות שהוא מביא לקהל ה"עממי", שזו עיקר ההתעסקות שלו.
על זה אני מדבר,
התנאים שלהם טובים יותר, אני מניח שגם המזון שם יותר זול וזמין מאשר בארץ.

אני כמובן לא אחד שאומר שריפטו קשקשן, אני עשיתי את התכנית שלו והצלחתי בה.

לא ראית סרטונים של ריפטו ב10 חזרות?

על זה אני מדבר,
התנאים שלהם טובים יותר, אני מניח שגם המזון שם יותר זול וזמין מאשר בארץ.

אני כמובן לא אחד שאומר שריפטו קשקשן, אני עשיתי את התכנית שלו והצלחתי בה.

לא ראית סרטונים של ריפטו ב10 חזרות?
הביקורת על אלה שאומרים שריפטו קשקשן לא הופנתה כלפיך...

לגביי מספר החזרות, מזכיר לי שעד לא מזמן רצה ביני ובין כמה חברים ש5 חזרות זו כבר עבודה על הסיבולת :shamefullyembarrased:

מצד אחד עומדת הטענה "ריפטו לא קשקשן, תראה איזה סוסים", מצד שני ריפטו טוען שמשקולנים חלשים ולא יודעים להתאמן, בעוד שכל משקולן ברמה גבוהה עשה בפרונט סקוואט פחות או יותר מה שריפטו עשה בשיא הקריירה שלו בדדליפט, ועל משקלי גוף יותר נמוכים. וגם ריפטו השתמש בסטרואידים, כך שטענה לגביהם לא תהיה רלוונטית. ושלא נזכיר את המשקלים של ריפטו בהרמות האולימפיות עצמן. אז איך אומרים...Fuck logic.

ריפטו טוען שמשקולנים חלשים
The fuck?

הטענה שלו לעובדה שרוב הWL הטובים (ובכלליות, בכל הרמות - אבל בעיקר הטובים) מושכים כמו שהם מושכים וזה עובד - היא שהם גם הספורטאים הכי חזקים.

ולגביי זה שהם לא יודעים להתאמן - כן, הוא מבקר אצלם שלושה דברים עיקריים - טכניקת המשיכה, החוסר בדדליפט, והHB.
שני הסעיפים האחרונים, לטענתו, יעשו אותם יותר חזקים, והסעיף הראשון, לטענתו - יגרום להם למשוך יותר יעיל (את המשיכה הראשונה).
הוא ממש, אבל ממש לא טוען שרזאזאדה חלש.

ומה קשור כמה הוא הרים או אם הוא השתמש בסטרואידים? אין לי צל של ספק שיש בעולם מאמני WL שהרימו פחות ממנו, והם מאמנים לפי הגישה ה"משקולנית" הקלאסית. אז זה אומר בהכרח שהגישה הזו לא נכונה, לפי הלוגיקה שלך.

אתה קצת מבולבל - אתה זה שטוען: "ריפטו מייצר סוסים, הוא לא קשקשן". אז כן, אם פתאום תוצאות הופכות אותו ללא קשקשן, אז זה סותר את הטענה שמשקולנים שמרימים פי 2.5 יותר ממנו צריכים לעשות מה שהוא אומר.
טכניקת המשיכה היא לא טכניקה שמישהו חשב איך בכוונה לא לייעל את המשיכה, אלא היא טכניקה שפותחה ע"י עשרות שנים של "ניסויים בבני אדם". הטענה של ריפטו שמשקולנים עושים מה שהם עושים כי זה פשוט ככה עשרות שנים היא טענה חסרת שחר. כל משקולן עובר הרבה חרא עד שהוא מוצא את כל הפרטים הקטנים בטכניקה, עד שהוא מגיע לטכניקה שהוא מרים בה הכי הרבה משקל. היו משקולנים בעבר שהיו מרימים בעמידת צפרדע, יש כאלה שהם חובבי המשיכה "הסינית", כמו שטיינר ורזה-זאדה, ויש כאלה שיותר נוטים למשיכה "הרוסית", שהמוט עדיין רחוק מאמצע כף הרגל בסטארט, אבל תחת יותר גבוה מהסינים. אפילו יותר מזה - גם בדדליפט קלאסי אפשר להרים לא מעל אמצע כף הרגל. לאושר היה במשך שנים סקוואט יותר חזק מהדדליפט, עד שהוא עשה קצת ניסוי וטעייה, ושינה את המשיכה, כך שהוא מושך את המוט לא רק למעלה בקו ישר, אלא אחורה ולמעלה.
לגבי HB התייחסתי בלוג שלי:
אם אתה מתכוון להתחרות, אז תלמד את הטכניקה, ותראה אם אתה מרים יותר משקל (זה ממש לא מחייב שמרימים יותר משקל ב-LB מאשר ב-HB, בשביל להבין כמה ריפטו קשקשן גם לגבי זה, אני ממליץ לקרוא את הספר של ג'יימי לואיס destroy the opposition שבו הוא מנתח טכניקות של אלופי עולם. המסקנה היא שאין ממש חוקים. נכון להיום הסקוואט הכי כבד שהורם RAW ללא רצועות ברכיים זה מה שאושר העלה לכאן, HB של ריי ויליאמס עם 400 רשמי, ו-410 שנפסל כי הוא לא חיכה ל"ראק"). אם אין לך כוונה להתחרות, תרגיש חופשי להמשיך עם HB, בלי לחשוב שאתה מפסיד יותר מדי. גם אם אתה מרים יותר משקל ב-LB, זה בעיקר מהסיבה הפשוטה שאתה מקצר טווח תנועה. גם פאוורליפטרים רבים וטובים כמו אד קואן וד"ר סקוואט היו מתאמנים עם HB למטרות התחזקות, והיו מחליפים ל-LB רק כדי להרים יותר משקל בתחרות.

אז כן, עובדתית ריפטו קשקשן. אין דרך אחת יחידה ונכונה לעשות סקוואט, קלין או דדליפט.

גם פאוורליפטרים רבים וטובים כמו אד קואן וד"ר סקוואט היו מתאמנים עם HB למטרות התחזקות, והיו מחליפים ל-LB רק כדי להרים יותר משקל בתחרות.
מעניין את זה לא הכרתי, אשמח אם תגיד לי איפה קראת את זה.

פוסט מעניין, אני מסכים עם "אבקכוכבים".
בכל מקרה לא צריך להיות גאון כדי לדעת שבן אדם שיש לו טכניקה אפילו סבירה בסקוואט ודדליפט , יסקביט וידדלפט באופן קבוע על בסיס שבועי , יאכל וישן כמו שצריך יוכל להגיע למשקלים שנראים בסרטון אפילו אם הוא נימנה ב"אוכלוסיה הכללית"- עובדה, יש לנו כמה וכמה כאלו פה בפורום ובכלל, פה בארץ. אפשר להגיע לשם דרך התוכניות של ריפטו ואפשר דרך תוכניות כוח אחרות ואפשר תאמינו או לא , גם בפיצולים!!! :nailbiting:

מה ביצועי עלית בסקוואט 184X5 (גם המשקל גוף של ההוא עליו אני מדבר נראה גבוה)? גם בהנחה והם טבעיים, אלה לא ביצועי עלית ולא משהו שמספר מכובד של אנשים לא מוכשרים בפורום הגיע אליו.

מה ביצועי עלית בסקוואט 184X5 (גם המשקל גוף של ההוא עליו אני מדבר נראה גבוה)? גם בהנחה והם טבעיים, אלה לא ביצועי עלית ולא משהו שמספר מכובד של אנשים לא מוכשרים בפורום הגיע אליו.
1. אל תשכח את הגיל
2. אם אני זוכר נכון הוא עשה את זה ל3X5
3. יש שם גם ביצועים יותר טובים מזה
4. בהרבה תחרויות הם מביאים תוצאות מרשימות מאוד ומנצחים. לא מזמן העליתי סרטון של כמה מהם בתחרות.

פוסט מעניין, אני מסכים עם "אבקכוכבים".
בכל מקרה לא צריך להיות גאון כדי לדעת שבן אדם שיש לו טכניקה אפילו סבירה בסקוואט ודדליפט , יסקביט וידדלפט באופן קבוע על בסיס שבועי , יאכל וישן כמו שצריך יוכל להגיע למשקלים שנראים בסרטון אפילו אם הוא נימנה ב"אוכלוסיה הכללית"- עובדה, יש לנו כמה וכמה כאלו פה בפורום ובכלל, פה בארץ. אפשר להגיע לשם דרך התוכניות של ריפטו ואפשר דרך תוכניות כוח אחרות ואפשר תאמינו או לא , גם בפיצולים!!! :nailbiting:
1. רוב האנשים שאתה מדבר עליהם עשו את זה במתודה של ריפטו, או במשהו מאוד מאוד דומה לזה.
2. החבר'ה פה בפורום צעירים - וכן, גיל זה פאקטור משמעותי - יש הבדל בין להיות בן 20-25 ובן 35-45, וההבדל משמעותי.
3. בכל חדר כושר יש לך אנשים שעושים סקוואט ודדליפט כבר שנים והם לא ברמה הזו (תוציא מוזרקים מהמשוואה - למרות שלא חסרים מוזרקים שהסקוואט שלהם באיזור ה160 ודרומה בלבד. אני מכיר לא אחד ולא שניים כאלה).
4. גם פה בפורום, אתה יכול לספור על יד אחת - אולי תצטרך להיעזר באצבע-שתיים מהיד השנייה, כמה אנשים יש שברמה הזו. ובשביל לספור כמה אנשים בפורום יש לך שלא קרובים לשם, אתה תצטרך גם את האצבעות ברגליים וגם את האצבעות בידיים והרגליים של אלה שכן ברמה הזו. ואם בכללי אתה מסתכל על האוכלוסייה הכללית שמתאמנת בפיצולים, אפילו הרציניים ביניהם, אלה שלא מזריקים - רחוקים שנות אור מהרמה הזו, למעט בודדים.

אתה קצת מבולבל - אתה זה שטוען: "ריפטו מייצר סוסים, הוא לא קשקשן". אז כן, אם פתאום תוצאות הופכות אותו ללא קשקשן, אז זה סותר את הטענה שמשקולנים שמרימים פי 2.5 יותר ממנו צריכים לעשות מה שהוא אומר.
טכניקת המשיכה היא לא טכניקה שמישהו חשב איך בכוונה לא לייעל את המשיכה, אלא היא טכניקה שפותחה ע"י עשרות שנים של "ניסויים בבני אדם". הטענה של ריפטו שמשקולנים עושים מה שהם עושים כי זה פשוט ככה עשרות שנים היא טענה חסרת שחר. כל משקולן עובר הרבה חרא עד שהוא מוצא את כל הפרטים הקטנים בטכניקה, עד שהוא מגיע לטכניקה שהוא מרים בה הכי הרבה משקל. היו משקולנים בעבר שהיו מרימים בעמידת צפרדע, יש כאלה שהם חובבי המשיכה "הסינית", כמו שטיינר ורזה-זאדה, ויש כאלה שיותר נוטים למשיכה "הרוסית", שהמוט עדיין רחוק מאמצע כף הרגל בסטארט, אבל תחת יותר גבוה מהסינים. אפילו יותר מזה - גם בדדליפט קלאסי אפשר להרים לא מעל אמצע כף הרגל. לאושר היה במשך שנים סקוואט יותר חזק מהדדליפט, עד שהוא עשה קצת ניסוי וטעייה, ושינה את המשיכה, כך שהוא מושך את המוט לא רק למעלה בקו ישר, אלא אחורה ולמעלה.
לגבי HB התייחסתי בלוג שלי:

אז כן, עובדתית ריפטו קשקשן. אין דרך אחת יחידה ונכונה לעשות סקוואט, קלין או דדליפט.
הטיעונים מעניינים, אבל חוקי הפיזיקה עדיין זהים - ומשיכה בקו ישר ואנכי היא עדיין יותר יעילה, FACE IT. וכן, רוב מאמני הWL באופן גורף מאמנים בשיטה ה"משקולנית", ומסגלים לנערים בני 10-14 (ואפילו דרומה) את ההרגלים האלה, ככה שלצפות ממישהו בגיל 20+ לשנות צורת משיכה שהוא הסתגל אליה במשך הרבה שנים בגיל צעיר... זה לא משהו כזה פשוט.
ואתה זה שמבולבל - כי עדיין לא הבנת שריפטו מתעסק כמעט אך ורק באוכלוסייה הכללית. SS = Starting Strength. נכון שיש לו גם חומר מתקדם יותר, והוא גם כתב את PPST, אבל כל המתודה שנקראת SS, מושתתת על מתאמנים מתחילים. זה קהל היעד שלו, וזו ההתמחות שלו. לשאול למה הם לא מגיעים לאולימפיאדה זה מגוחך. ובנוסף, למקרה שלא שמת לב - יש הרבה יותר משקולנים שלא מתאמנים אצלו, מכאלה שכן. ככה שגם מספרית הוא נחות, במיוחד כשהענף הזה מושפע כל כך מגנטיקה (להשיג למישהו דדליפט של 250 על משקל גוף 85 זה לא בלתי אפשרי - אבל עכשיו אתה צריך אחד שגם ינקה 180 על דדליפט 250, ובפועל רק המאוד מאוד מוכשרים יעשו את זה).

ומדהים שעדיין לא הבנת שגובה האגן הוא אך ורק פונקציה של אנתרופומטריה (ברגע \ ברגע שאחרי שהמוט עוזב את הריצפה, בהנחה שמדובר במוט כבד).

וכמו שכתבתי - חוקי הפיזיקה עדיין זהים. אני יכול להרים דדליפט גם כשהמוט מאחורי הרגליים אם אני מספיק רוצה. ואני יכול להרים גם כשהוא 30 ס"מ מקדימה למרכז כף הרגל אם אני רוצה. בפועל, היעילות המקסימלית (=זו שבה תוכל להרים הכי הרבה) מתבצעת בשיווי משקל מעל מרכז כף הרגל, אלא אם יש לך גילוי פיזיקלי חדש כלשהו.

ולא, הוא לא אומר שיש דרך אחת נכונה לעשות סקוואט או דדליפט או קלין, מדהים שעדיין לא הבנת. הוא אומר שאיך זה יראה (גובה אגן, זווית גב, זווית ברך וכו') תלוי באנתרופומטריה שלך. והוא מדגיש בסמינר שלו שזה משהו שחשוב להבין בשביל שלא תשקר ללקוח שלך ותבקש ממנו למשוך במנח כלשהו שנראה לך הכי טוב, כשהוא לא יכול למשוך משם.

וכן, הוא טוען שרזאזאדה חזק - אני מקווה שזה לא מפתיע אותך. כבר כתבתי מה הטענה שלו לכך שמשקולנים מושכים הרבה גם בצורה לא יעילה - כי הם מאוד חזקים. ולא נראה לי שזה מפתיע מישהו.

חוקי הפיסיקה ואיך שאתה בנוי למשוך זה לא היינו הך. ונתתי לך דוגמה נגדית - את אושר מהפורום, ועוד בדדליפט קלאסי, לא בקלין. הוא מושך יותר כשהמוט לא מעל אמצע כף הרגל. בנאדם הוא לא מלגזה, ומה שיעיל למלגזה לא בהכרח יעיל לבנאדם. כמילותיך - face it.
ואם ריפטו מתעסק כמעט אך ורק עם האוכלוסייה הכללית, למה אני או משקולן שמניף 200 קילו צריך לשמוע לו בנוגע להרמת משקולות?
ולא - תתפלא. הגובה של התחת הוא לא פונקציה של אנתרופומטריה בלבד. אלא אם כן אתה טוען שמפלצות כמו מתיאס שטיינר וחוסיין רזה-זאדה בנויים בדיוק באותה אנתרופומטריה כמו הסינים...בסדנת משקולנות שעשיתי עם מייק מתפוז משכתי גם לפי המשיכה הסינית ("סקוואט עם מוט ביד"), וגם לפי המשיכה "הרוסית" (המוט על בסיס האצבעות, לא מעל מרכז כף הרגל, אבל התחת גבוה עד שמרגישים מתיחה בהאמסטרינגס).
והוא כן אומר שיש דרך אחת לעשות סקוואט - LB כמו שהוא מלמד, וכל סקוואט אחר פסול, הוא כן אומר שיש רק דרך אחת נכונה להתמקם לסטאפ של דדליפט, אחרת המשיכה לא יעילה, והוא טוען שמשיכת קלין היא דדליפט. עחי, ריפטו אמר שאי אפשר למשוך ככה:

😵

אלא אם כן אתה טוען שמפלצות כמו מתיאס שטיינר וחוסיין רזה-זאדה בנויים בדיוק באותה אנתרופומטריה כמו הסינים
זה מראה שלא באמת הבנת את הטענות שלו.
אין משמעות לאורך הכולל של האיברים, אלא ליחס ביניהם (בהנחה שאנחנו מדברים על גובה אגן יחסי לגוף, כי מן הסתם שהגובה האבסולוטי של האגן של מישהו בגובה 1.60 יהיה יותר נמוך משל מישהו בגובה 2.10). לא מדדתי לשטיינר או לסינים את היחס בין הרגליים לטורסו ואת אורך הידיים ביחס לגובה, וגם אתה לא, ובכל מקרה "סינים" זו הכללה שכוללת בתוכה בערך מיליארד איש, ככה שאתה מדבר באוויר.

וכן, אתה יכול למשוך עם אגן בהרבה גבהים - מוט ריק אני יכול למשוך גם בלי לכופף את הברכיים. אין מה להסיק מזה. השאלה היא באיזו צורה זה הכי יעיל, ובמידה ובכל מקרה במשיכה הראשונה המוט יגיע לאותה פוזיציה לפני \ תוך כדי \ מיד אחרי הניתוק מהריצפה, ומשם אתה גם ככה תמשוך אותו דבר - אז הוא מציע שהמשיכה עד שהמוט מגיע לפוזיציה הזו, צריכה להתבצע בצורה אנכית, כמו דדליפט. בדיוק בגלל זה אנחנו עושים את הדדליפט כמו שאנחנו עושים אותו - כי ככה הכי יעיל להרים את המוט מהריצפה.

הוא אומר שיש סוג סקוואט אחד שמתאים לרוב המוחץ (אגב, יש גם כאלה שהוא מלמד HB, מכל מיני סיבות, אבל מעטים מאוד) - הוא לא אומר שיש צורה אחת לעשות אותו. אתה מבלבל בין הדברים. הוא טוען שאם הרגליים שלך יותר ארוכות מהטורסו, בהגדרה אותו LB יראה אחרת ממישהו שהטורסו שלו יותר ארוך מהרגליים. אותו דבר לגביי הדדליפט והקלין.

עריכה:
לגביי הוידאו,
דוגמה קלאסית. שים לב לאן הכתפיים שלו זזות מיד כשהמוט עוזב את הריצפה. הזווית היא לא 90 מעלות בדיוק, אלא קצת מקדימה, ככה שזה פחות בולט - אבל קל מאוד לראות. מתאים בדיוק לטענה שלו.
בנוסף - אני יודע שאני הולך להגיד משהו מגוחך, אבל מתיאס שטיינר חזק רצח. טענה מגוחכת, אה?

עריכה 2:
שים לב למסלול המוט במשיכה הראשונה, קלאסי לפי מה שריפטו טוען:

נערך לאחרונה:
למה המוט צריך לעלות בצורה אנכית אם בצורה אנכית אני מרים פחות משקל כי יש לי קוואדס חזקים?
איזה קשקוש, כאילו אני מדבר על מיליארד סינים, ולא על נבחרת של בקושי 20 איש שמתחרה בתחרויות עולמיות, באמת...

dear-god-make-it-stop.jpg

אתם מנהלים מה שנקרא בצבא "דיון פוליטי", שתי דעות קיצון ללא עמק השווה(דיון בד"כ נגמר מחוסר עניין ולא מהבנה משותפת)
אתם לא מתאמנים מתחילים, לשניכם יש הרבה ידע, כל עוד אין בעיה בריאותית מטכניקה לקויה שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה ועובד לו

זה שריפ אומר שהדרך הכי "יעילה" למשוך את המוט מהרצפה זה בצורה של דדליפט זה יכול להיות נכון אף ורק לדדליפט ברגע שאתה צריך להמשיך ל"התפוצצות" למעלה שהמוט מגיע לסוף הדדליפט שם בדיוק הבעיה. לי אישית היה מאד מאד קשה ולא נוח ולא נכון למשוך כמו שריפ מלמד לקלין ולעומת זאת היום בשיטה המשקולנית הרבה יותר נוח וטבעי לי.
שזה זה-

לעומת זה-

אמנם יותר משקל אבל אני חושב שלאורך זמן אני אתן הרבה יותר משקל בטכניקה הנוכחית שלי (אני עוד לומד אותה עם המאמן)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית