הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון קבוצת המתאמנים של ריפטו

• פותח/ת השרשור Psycho
  • פורסם בתאריך
אוי זה כל כך מקולקל. כמה כשלים, מדהים.

דקה 1:20, למי שרוצה לראות דדליפט כבד שמתנתק לא מעל אמצע כף הרגל.
דדליפט כבד לא נמדד במשקל, אלא במשקל ביחס לכוח של הליפטר. דדליפט שעולה בערך במהירות של קלין, הוא לא דדליפט כבד (אגב, ברפרוף זריז - פה הוא עושה 850, שזה 55 קילו יותר ממה שבסרטון שהצגת).
התנאי היחיד שהכרחי בשביל שתתקיים משיכה (ואף אחד לא חולק על זה), זה שהשכמות צריכות להיות מעל המוט. זה נכון גם בסטאפים של משקולנים.
לא, זה לא. זה בדיוק מה שאנחנו מדברים עליו, שמיד אחרי שהם מתחילים את התנועה - הם חוזרים למצב המאוזן שבו הכתפיים לפני המוט והמוט מתחת לשכמות. בסרטונים שאתה בעצמך הבאת של שטיינר וחבריו, הסטאפ מתבצע ככה שהידיים אנכיות לריצפה - כלומר הכתפיים מעל המוט, לא השכמות.
אין דרך אחת ויחידה לעשות דדליפט ולהיכנס לסטאפ שלו, כמעט מכל בחינה - המיקום של המוט ביחס לכף הרגל, רוחב הפיסוק, רוחב האחיזה, הצורה שבה הליפטר מייצר רפלקס מתיחה, ועוד אינספור פרטים קטנים.
ברגע שרוחב העמידה ורוחב האחיזה נקבע, אין שתי אפשרויות שבהן המוט, השכמות, ומרכז כף הרגל בקו אנכי וישר אחד, בזמן שעמוד השדרה במנח ניטרלי והידיים אוחזות במוט וישרות. זה המצב, face it.
צילומי מסך בשנייה שהמוט התנתק מהרצפה (מה שאומר שבהכרח הכתפיים עברו לאן שהן צריכות):
מתוך שתי התמונות רק אחת צולמה מזווית שאפשר להסיק מסקנות לגביי זה, והכתפיים מעל המוט - לא לפניו. בנוסף, לגביי החלק המודגש - זה לא חייב לקרות ברגע שהמוט עוזב את הריצפה, זה יכול להיות גם מיד אחרי, כמו למשל ב258 של שטיינר.

אם מחר אני מצלם את עצמי נכנס לשני סטאפים שונים - המיקום של המוט יישאר קבוע, באחד התחת יהיה נמוך ובשני גבוה, זה ישכנע את כולם שריפטו זיין מוח, והמיקום של התחת לא תלוי רק באנתרופומטריה, אלא גם בסגנון אישי?
כן, אבל אתה צריך לעמוד בקריטריונים: אותו רוחב אחיזה ועמידה, ידיים ישרות אוחזות במוט (שזה אומר שהן לא אנכיות לריצפה - בשני הצילומים הן צריכות להיות באותה זווית, שמן הסתם תלויה באנתרופומטריה שלך), עמוד שדרה ניטרלי, מוט + שכמות + מרכז כף הרגל בקו ישר ואנכי אחד.

הוא מגלגל את המוט קדימה בחזרה הראשונה, בחזרה השנייה הוא מתקן את עצמו ע"י זה שהוא מושך את התחת ואת המוט אחורה
שים לב, בחזרה השנייה, מה קורה לכתפיים מיד כשהמוט עוזב את הריצפה (רמז: זזות קדימה). התיקון של "תרים את האגן", יגרום להן להיות שם מלכתחילה.

כמובן שזה סותר את הטענה שיש רק מיקום אחד לתחת שתלוי באנתרופומטריה (הבנאדם השתמש במיקום מעל אמצע כף הרגל, עם ירכיים נמוכות, והתבקש בפעם הבאה להרים את הירכיים)
על מנת לגרום לשכמות להיות מראש מעל המוט, כי זה לא מה שקרה.

כמובן שגם הטענה של דימאס כבר נטענה והופרכה בשרשור הקודם ע"י יאיר: http://www.lbs.co.il/threads/43455/page-2. יש שם את סרטוני ההדרכה של ריפטו וגם סרטונים של דימאס.
לא, היא לא. למעשה, הסברתי לפרטי פרטים למה המשיכה של דימאס זהה למשיכה שריפ מלמד, וכל מה שקיבלתי זה "תראה שזה לא ככה". שום דבר לא הופרך ושום דבר לא הוסכם בדיון הזה. הסרטון שהוצג שם של דימאס מראה שהכתפיים שלו לא זזות קדימה לפני \ בזמן \ מיד אחרי שהמוט עוזב את הריצפה, ובשביל לקבל מושג - אז מיד אחריו עולה אחד שזה בדיוק מה שקורה אצלו, ורואים את ההבדל טוב. הטענות שלכם היו שיש לו אנתרופומטריה שגורמת לזה להראות ככה, אבל זו לא טענה שמבינה איך הדברים עובדים. דימאס מושך בדיוק כמו שריפ מלמד, וזו הסיבה שהכתפיים שלו לא זזות קדימה.

כל הקטע הזה של "אני סוס עם ארבע ראשי דומיננטי שיודע למשוך קלין של 60 קילו במסלול שגורם לאות S להראות כמו קו ישר ולכן ריפטו מזיין בשכל" כבר די מיצה את עצמו. דווקא ממך הייתי מצפה להבין שהמוט יתנתק מהרצפה רק כשהוא במרכז הכובד של המערכת (בהנחה שהוא מספיק כבד, אולי זה לא מוכר לך). עכשיו בוא נחשוב, ריפטו אימן כמה אלפים טובים של אנשים ואצל כולם מרכז הכובד יוצא באותו מקום. אתה אימנת כמה אנשים? משכת דדליפט כבד שמתנתק מהרצפה במקום אחר? אה כן, לא משכת ולא אימנת.

אני באופן אישי מושך דדליפט כשאני "ממורכז", כן. יש מספיק דוגמאות נגדיות של ליפטרים טובים וחזקים ממני שזה לא נכון לגביהם. אני לא מאמן, לא מתכוון ל
אוי זה כל כך מקולקל. כמה כשלים, מדהים.

דדליפט כבד לא נמדד במשקל, אלא במשקל ביחס לכוח של הליפטר. דדליפט שעולה בערך במהירות של קלין, הוא לא דדליפט כבד (אגב, ברפרוף זריז - פה הוא עושה 850, שזה 55 קילו יותר ממה שבסרטון שהצגת).

לא, זה לא. זה בדיוק מה שאנחנו מדברים עליו, שמיד אחרי שהם מתחילים את התנועה - הם חוזרים למצב המאוזן שבו הכתפיים לפני המוט והמוט מתחת לשכמות. בסרטונים שאתה בעצמך הבאת של שטיינר וחבריו, הסטאפ מתבצע ככה שהידיים אנכיות לריצפה - כלומר הכתפיים מעל המוט, לא השכמות.

ברגע שרוחב העמידה ורוחב האחיזה נקבע, אין שתי אפשרויות שבהן המוט, השכמות, ומרכז כף הרגל בקו אנכי וישר אחד, בזמן שעמוד השדרה במנח ניטרלי והידיים אוחזות במוט וישרות. זה המצב, face it.

מתוך שתי התמונות רק אחת צולמה מזווית שאפשר להסיק מסקנות לגביי זה, והכתפיים מעל המוט - לא לפניו. בנוסף, לגביי החלק המודגש - זה לא חייב לקרות ברגע שהמוט עוזב את הריצפה, זה יכול להיות גם מיד אחרי, כמו למשל ב258 של שטיינר.

כן, אבל אתה צריך לעמוד בקריטריונים: אותו רוחב אחיזה ועמידה, ידיים ישרות אוחזות במוט (שזה אומר שהן לא אנכיות לריצפה - בשני הצילומים הן צריכות להיות באותה זווית, שמן הסתם תלויה באנתרופומטריה שלך), עמוד שדרה ניטרלי, מוט + שכמות + מרכז כף הרגל בקו ישר ואנכי אחד.

שים לב, בחזרה השנייה, מה קורה לכתפיים מיד כשהמוט עוזב את הריצפה (רמז: זזות קדימה). התיקון של "תרים את האגן", יגרום להן להיות שם מלכתחילה.

על מנת לגרום לשכמות להיות מראש מעל המוט, כי זה לא מה שקרה.

לא, היא לא. למעשה, הסברתי לפרטי פרטים למה המשיכה של דימאס זהה למשיכה שריפ מלמד, וכל מה שקיבלתי זה "תראה שזה לא ככה". שום דבר לא הופרך ושום דבר לא הוסכם בדיון הזה. הסרטון שהוצג שם של דימאס מראה שהכתפיים שלו לא זזות קדימה לפני \ בזמן \ מיד אחרי שהמוט עוזב את הריצפה, ובשביל לקבל מושג - אז מיד אחריו עולה אחד שזה בדיוק מה שקורה אצלו, ורואים את ההבדל טוב. הטענות שלכם היו שיש לו אנתרופומטריה שגורמת לזה להראות ככה, אבל זו לא טענה שמבינה איך הדברים עובדים. דימאס מושך בדיוק כמו שריפ מלמד, וזו הסיבה שהכתפיים שלו לא זזות קדימה.

בבקשה - חמישה סטאפים שונים של קלין, שניים מעל אמצע כף הרגל, שניים מקדמת כף הרגל, אחד לא רלוונטי - עמידת צפרדע, המוט אפילו יותר אחורי למה שריפטו מלמד, וזו הטכניקה שאני משתמש בה כדי לעשות דדליפט.
ובוא אני אגלה לך סוד - אין שום קשר בין המיקום של התחת לבין הכיסוי של השכמות את המוט - המטרה של התחת הגבוה זה שיהיה מתח בהאמסטרינגס, ושהן ישתתפו באופן "פעיל" בניתוק.
ונראה לי גם שאתה קצת מבולבל - מי שטען שהקלין של דימאס נראה שונה מהמתאמנים של ריפטו זה בגלל אנתרופומטריה זה אתה.

נערך לאחרונה:
ניסיון יפה, חבל שלא צילמת מהצד. ו-60 קילו אני יכול למשוך גם בצורת H, אני לא מבין למה זה קשור. תראה לי מי מושך את ה-3RM שלו כשהמוט לא מתנתק מהרצפה מעל אמצע כף הרגל.

עזבו אתכם מסטאפ של פווארקלין
מה הבחור באדום עושה מאחורייך ב 0:58 ולמה הוא עם כובע ? *תיקון
זו בחורה

RM1 מספיק טוב בשבילכם? - הנה שני פריימים מסרטון של אושר, שניהם בשנייה ה-00:13: תראו מאיפה הוא התחיל למשוך, ועוד באותה השנייה המוט כבר התנתק והגיע מעל אמצע כף הרגל. וזה הוסיף לבנאדם 70 ק"ג לדדליפט. אבל היי עחי, ריפטו אומר שזו משיכה לא יעילה, ושאי אפשר למשוך ככה.
upload_2013-8-11_0-38-8.png

upload_2013-8-11_0-37-20.png
והנה קישור לסרטון המדובר:

אני לא מבין מה אתה רוצה. לפני שהמוט התנתק הוא זז אחורה לאמצע כף הרגל. יעיל בטירוף אחי.

הייתי שמח להבין כיצד יעיל לבזבז אנרגיה על מרחק אופקי בהרמה שכל טבעה אנכי(כמו בסרטון הנ"ל של אושר)
לפני שאוטרל בשלל תמונות עם שרטוטים והסברים שאדם הוא לא מלגזה:
http://startingstrength.com/index.php/site/article/ol_form3#.UgbEQKM03Sk

הראיה הטובה ביותר לטכניקה גרוטסקית שמפוצה ע"י כח פיזי היא ה435 קלין(בלי לקפוץ בכלל) ופוש פרס של פול אנדרסון זה לא אומר שהטכניקה שלו מושלמת או אידיאלית... הרבה שיאי עולם נשברו עם טכניקה לא מושלמת

popcorn.gif
popcorn.gif
popcorn.gif
...

נערך לאחרונה:
בבקשה - חמישה סטאפים שונים של קלין, שניים מעל אמצע כף הרגל, שניים מקדמת כף הרגל, אחד לא רלוונטי - עמידת צפרדע, המוט אפילו יותר אחורי למה שריפטו מלמד, וזו הטכניקה שאני משתמש בה כדי לעשות דדליפט.
כמו שאלכס אמר, ניסיון יפה - חבל שלא צילמת מהצד. בכל אופן, בשני הסטאפים הראשונים יש הבדל במיקום הכתף ביחס למוט - כזה שרואים אפילו מהזווית הזו. לא המשכתי בוידאו מעבר לכך.

ובוא אני אגלה לך סוד - אין שום קשר בין המיקום של התחת לבין הכיסוי של השכמות את המוט - המטרה של התחת הגבוה זה שיהיה מתח בהאמסטרינגס, ושהן ישתתפו באופן "פעיל" בניתוק.
אוקיי. שים לב לאיור: http://images.wikia.com/startingstrength/images/8/8b/Deadlift.jpg

עכשיו אני אשמח לקבל הסבר, איך אתה יכול לשנות את גובה האגן שלו מבלי לשנות מרכיב אחד, כלשהו, מהמרכיבים של הדדליפט על פי ריפטו. שים לב לאיור, ותחשוב טוב מה הולך לקרות ברגע שאתה תזיז לו את האגן למעלה או למטה, בעיקר מבחינת מיקום המוט ביחס למרכז כף הרגל והשכמה. שים לב: הידיים, מן הסתם, צריכות להשאר ישרות.
ונראה לי גם שאתה קצת מבולבל - מי שטען שהקלין של דימאס נראה שונה מהמתאמנים של ריפטו זה בגלל אנתרופומטריה זה אתה.
לא, לא. מה שטענתי זה שהקלין של דימאס שונה משל המתאמנת ההיא של ריפטו, בגלל ההבדלים במבני הגוף. אין דבר כזה "גובה האגן של מתאמני ריפטו", כמו שהסברתי כבר אלף פעמים.
אתה ויאיר (או רק יאיר, אני כבר לא זוכר) טוענים שהקלין של דימאס נראה ככה בגלל האנתרופומטריה שלו ולא בגלל הטכניקה (הטענה הייתה על מסלול המוט האנכי אם אני זוכר במדוייק). כי אתם טענתם (שוב - אולי רק יאיר, לא זוכר) שדימאס מושך כמו כל השאר. ובאותו דיון הסברתי בדיוק למה לא, ומיד אחריו בסרטון ההוא עלה מישהו שכן מושך כמו כל השאר - וקל לראות את זה בצורה משמעותית במידה ומסתכלים על הכתפיים שלהם.

ואגב, עכשיו כשאני מסתכל - אני עם אלכס. גם אני לא באמת הבנתי מה אתה רוצה מהדדליפט של אושר, כי הוא מתקיים מעל מרכז כף הרגל.

הרבה שיאי עולם נשברו עם טכניקה לא מושלמת
הנה שיאן עולם שמושך כשהוא מכופף את המרפקים בערך שבוע וחצי לפני שהרגליים עוזבות את הריצפה:

הוא שיאן עולם, זה בטוח הכי יעיל ככה.

כמו שאלכס אמר, ניסיון יפה - חבל שלא צילמת מהצד. בכל אופן, בשני הסטאפים הראשונים יש הבדל במיקום הכתף ביחס למוט - כזה שרואים אפילו מהזווית הזו. לא המשכתי בוידאו מעבר לכך.

אוקיי. שים לב לאיור: http://images.wikia.com/startingstrength/images/8/8b/Deadlift.jpg

עכשיו אני אשמח לקבל הסבר, איך אתה יכול לשנות את גובה האגן שלו מבלי לשנות מרכיב אחד, כלשהו, מהמרכיבים של הדדליפט על פי ריפטו. שים לב לאיור, ותחשוב טוב מה הולך לקרות ברגע שאתה תזיז לו את האגן למעלה או למטה, בעיקר מבחינת מיקום המוט ביחס למרכז כף הרגל והשכמה. שים לב: הידיים, מן הסתם, צריכות להשאר ישרות.

לא, לא. מה שטענתי זה שהקלין של דימאס שונה משל המתאמנת ההיא של ריפטו, בגלל ההבדלים במבני הגוף. אין דבר כזה "גובה האגן של מתאמני ריפטו", כמו שהסברתי כבר אלף פעמים.
אתה ויאיר (או רק יאיר, אני כבר לא זוכר) טוענים שהקלין של דימאס נראה ככה בגלל האנתרופומטריה שלו ולא בגלל הטכניקה (הטענה הייתה על מסלול המוט האנכי אם אני זוכר במדוייק). כי אתם טענתם (שוב - אולי רק יאיר, לא זוכר) שדימאס מושך כמו כל השאר. ובאותו דיון הסברתי בדיוק למה לא, ומיד אחריו בסרטון ההוא עלה מישהו שכן מושך כמו כל השאר - וקל לראות את זה בצורה משמעותית במידה ומסתכלים על הכתפיים שלהם.

ואגב, עכשיו כשאני מסתכל - אני עם אלכס. גם אני לא באמת הבנתי מה אתה רוצה מהדדליפט של אושר, כי הוא מתקיים מעל מרכז כף הרגל.

הנה שיאן עולם שמושך כשהוא מכופף את המרפקים בערך שבוע וחצי לפני שהרגליים עוזבות את הריצפה:

הוא שיאן עולם, זה בטוח הכי יעיל ככה.

.
גם אם יש הבדל במיקום של הכתפיים בין שני הסטאפים, בשני הסטאפים הכתפיים מעבר למוט.
אתה יכול לשנות את גובה האגן ע"י התאמה של הזווית בגב. רוב האנשים יורדים לסטאפ "מהתחת" כי הם שואפים בתת מודע לקבל זווית כמה שיותר אנכית לגב, אבל אז הכתפיים עוברות מאחורי המוט, ואי אפשר למשוך ככה גם 60 ק"ג, צריך להישען טיפה יותר קדימה ממה שהם חושבים, ועדיין להישאר עם לפחות חצי תאוותם בידם. המרכיב היחיד בטכניקה של ריפטו שאני משנה זה זה שהוא אומר לרדת למוט בלי להוריד את התחת.
אתה יכול להסביר שאין "גובה אגן" של ריפטו גם עוד 1000 פעם, זה לא יהפוך את זה לנכון. אתה יותר ממוזמן לקחת את הסרטון הזה, לחתוך ממנו רק את הסטאפ השני, מוט מעל אמצע כף הרגל, אבל ירכיים נמוכות (שזה אגב יותר קרוב למה שדימאס עושה מאשר מה שריפטו מלמד - הסטאפ הראשון) ולפרסם אותו בפורום של ריפטו. אני צנצנת אם הוא לא אומר להרים את התחת. יאללה, אני מחכה.
אושר הוסיף לדדליפט שלו 70 ק"ג בזכות הטכניקה "הלא יעילה" הזאת, אחרי ששנים הוא משך כמו שריפטו מלמד. תסתכל בלוגים ישנים שלו כדי לראות שהטכניקה שלו הייתה טובה, והכל (לא מדבר על גב עגול במשקלי שיא, בזה הוא די כמוני - מוכן ללכת די רחוק בטרייד-אוף שבין להרים יותר משקל ולעגל את הגב, לבין שמירה על גב ישר).
עוד רמז ללמה אפשר להפיק מטכניקה "לא יעילה" יותר משקל - רפלקס מתיחה.

ורק הבהרה: אני לא מטיף לאף אחד לעשות שום תרגיל בצורה לא "יעילה". הדבר היחיד שאני אומר זה שכל אחד צריך למצוא את הטכניקה שאיתה הוא מרים הכי הרבה משקל (ולא על חשבון טווח תנועה), גם אם בהסתכלות "פיסיקאלית" זה פחות יעיל. בנאדם יכול להיות יותר חזק בשרירים מסוימים מאשר באחרים, מה שאומר שבפוזיציות מסוימות הוא יהיה יותר חזק מאשר אחרות, "פסיכולוגית" יותר קל לאנשים להתחיל עם גב יותר אנכי, והרבה מהעניין זה גם פסיכולוגיה, ויצירה של רפלקס מתיחה בצורה דינאמית, כמו שרזה-זאדה עושה (שמבחינה פיסיקאלית טהורה זה בזבוז אנרגיה) זה דבר לגיטימי לחלוטין. ותהיה בטוח שהוא ניסה למשוך בכל השיטות האפשריות, כפי שהסברנו גם בשרשור הקודם, וגם פה - טכניקה של משקולן זה דבר שמשתנה כל הזמן, גם אחרי אולימפיאדה, ואין משקולן שלא אכל חרא, אולי גם במשך שנים עד שהוא מצא את כל הפרטים הקטנים בטכניקה שבעזרתם הוא מרים הכי הרבה משקל. זה נכון גם להרמות הכוח. אפילו אני ברמה הצנועה שלי שיניתי טכניקות לא פעם ולא פעמיים, עד שלפחות נכון לעכשיו, נסגרתי פחות או יותר על הכיוון שלי.

נערך לאחרונה:
גם אם יש הבדל במיקום של הכתפיים בין שני הסטאפים, בשני הסטאפים הכתפיים מעבר למוט.
המיקום הנכון שלהן הוא לא רק "מעבר למוט", אלא הוא ספציפי. 20 ס"מ מעבר למוט זה שונה מ2 ס"מ מעבר למוט. כמה מעבר? תלוי באנתרופומטריה שלך, ואם אתה רוצה לבדוק אתה יכול פשוט לשים הרבה משקל על המוט ולבדוק איפה הן נמצאות בזמן \ מיד אחרי הניתוק שלו מהריצפה. זו הפוזיציה.

אתה יכול לשנות את גובה האגן ע"י התאמה של הזווית בגב.
דבר כזה פשוט יגרום לכל המערכת להיות יותר נמוכה - חוץ מהמוט, מה שמצריך אותך לכופף מרפקים, בהנחה שרוחב האחיזה נשאר זהה. בדיוק את התגובה הזו צפיתי ובגלל זה הזכרתי מראש שהידיים צריכות להשאר ישרות.

אתה יכול להסביר שאין "גובה אגן" של ריפטו גם עוד 1000 פעם, זה לא יהפוך את זה לנכון.
מה שיהפוך את זה לנכון, אלה העובדות. ואף אחד לא הצליח להביא שום טיעון לגיטימי לגביי הטענה שהוא מלמד בהגדרה עם אגן גבוה (ולא, cue של "תרים אגן" שנאמר בשביל לגרום לכתפיים להיות מעבר למוט מלכתחילה - זו לא טענה לגיטימית), ובכל מקרה מה שהוא מלמד רשום בספר אחד בצורה מרוכזת. ובשום מקום בו אין אזכור לטענות שלכם.

אתה יותר ממוזמן לקחת את הסרטון הזה, לחתוך ממנו רק את הסטאפ השני, מוט מעל אמצע כף הרגל, אבל ירכיים נמוכות (שזה אגב יותר קרוב למה שדימאס עושה מאשר מה שריפטו מלמד - הסטאפ הראשון) ולפרסם אותו בפורום של ריפטו.
הזווית הזו בכלל לא רלוונטית לדיון.

אני צנצנת אם הוא לא אומר להרים את התחת. יאללה, אני מחכה.
גם בזווית נורמלית, הגיוני שהוא יגיד להרים את התחת - כי הכתפיים לא ממוקמות במקום שלהן. לא סתם כי הוא אוהב טוסיקים גבוהים.

עוד רמז ללמה אפשר להפיק מטכניקה "לא יעילה" יותר משקל - רפלקס מתיחה.
אל תרמוז, תסביר. ובדיוק כמו עם התמונה של הדדליפט, אני מזכיר מראש: אין רפלקס מתיחה (לא אחד משמעותי) בלי משקל. כי אני צופה שהתגובה תתרכז באיזשהו רפלקס מתיחה שאולי מתקיים בזמן שהמוט עדיין נח על הריצפה. בכל אופן - אשמח לשמוע מה הטענה, כי אני לא מכיר אותה ולא יודע מה היא.

המיקום הנכון שלהן הוא לא רק "מעבר למוט", אלא הוא ספציפי. 20 ס"מ מעבר למוט זה שונה מ2 ס"מ מעבר למוט. כמה מעבר? תלוי באנתרופומטריה שלך, ואם אתה רוצה לבדוק אתה יכול פשוט לשים הרבה משקל על המוט ולבדוק איפה הן נמצאות בזמן \ מיד אחרי הניתוק שלו מהריצפה. זו הפוזיציה.

דבר כזה פשוט יגרום לכל המערכת להיות יותר נמוכה - חוץ מהמוט, מה שמצריך אותך לכופף מרפקים, בהנחה שרוחב האחיזה נשאר זהה. בדיוק את התגובה הזו צפיתי ובגלל זה הזכרתי מראש שהידיים צריכות להשאר ישרות.

מה שיהפוך את זה לנכון, אלה העובדות. ואף אחד לא הצליח להביא שום טיעון לגיטימי לגביי הטענה שהוא מלמד בהגדרה עם אגן גבוה (ולא, cue של "תרים אגן" שנאמר בשביל לגרום לכתפיים להיות מעבר למוט מלכתחילה - זו לא טענה לגיטימית), ובכל מקרה מה שהוא מלמד רשום בספר אחד בצורה מרוכזת. ובשום מקום בו אין אזכור לטענות שלכם.

הזווית הזו בכלל לא רלוונטית לדיון.

גם בזווית נורמלית, הגיוני שהוא יגיד להרים את התחת - כי הכתפיים לא ממוקמות במקום שלהן. לא סתם כי הוא אוהב טוסיקים גבוהים.

אל תרמוז, תסביר. ובדיוק כמו עם התמונה של הדדליפט, אני מזכיר מראש: אין רפלקס מתיחה (לא אחד משמעותי) בלי משקל. כי אני צופה שהתגובה תתרכז באיזשהו רפלקס מתיחה שאולי מתקיים בזמן שהמוט עדיין נח על הריצפה. בכל אופן - אשמח לשמוע מה הטענה, כי אני לא מכיר אותה ולא יודע מה היא.

תודה רבה, אז הגענו להבנה שהכתפיים יכולות לכסות את המוט, מעל אמצע כף הרגל, בלי צורך בתיקונים מייד עם התחלת המשיכה, עם שני גבהים שונים של תחת? עכשיו אתה רוצה גם שהן יהיו הרבה יותר מקדימה מאשר התנאי ההכרחי להתחלת משיכה? אגב, הניסוח המדויק של ריפטו:
"the shoulders will be slightly front of the bar"
אז עכשיו, בהתאם לניסוח שלך, אתה רוצה "20 ס"מ מלפני המוט, ולא 2?
אה כן, והידיים שלי היו ישרות בשתי הפוזיציות, טענתך לא רלוונטית.
ואין מה להסביר - נתת בעצמך את חוסיין רזה-זאדה. אתה חושב שאף פעם לא לימדו אותו, כשהוא עוד היה מתחיל עם 60 ק"ג למשוך עם ידיים ישרות? הוא מוותר על "יעילות מכנית" כי הוא מקבל ככה רפלקס מתיחה יותר טוב ויותר מהירות, וזה מוסיף לו משקל למוט, אחרת הוא לא היה עושה את זה. כל הדדליפטרים שמגלגלים את המוט - למה הם עושים את זה? כל התנועות "הלא יעילות מכנית האלה" עוזרות להם להיכנס לפוזיציה יותר טוב, ועם רפלקס מתיחה יותר חזק, ממה שהם היו מכניסים את עצמם מהתחלה סטאטית כמו שריפטו מלמד (ואני לא אומר שריפטו מלמד דדליפט רע, פשוט טכניקה של תרגיל זה דבר שעם הזמן צריך לעשות איתו ניסוי וטעייה, ולראות מה עובד בשבילך יותר טוב או פחות טוב מבחינת הפוזיציות שאתה נכנס אליהן, הפציעות שיש או אין לך, השרירים שאתה דומינאנטי בהם, וכו').

אגב, אני מבין גם שפספסת את הציור הזה מהספר שאתה סוגד לו, מה שכמובן לא הפריע לו לטעון כמה עמודים אח"כ שיש רק מיקום אחד ויחיד לתחת שתלוי באנתרופומטריה שלך:
deadlift setups.jpg
:

תודה רבה, אז הגענו להבנה שהכתפיים יכולות לכסות את המוט, מעל אמצע כף הרגל, בלי צורך בתיקונים מייד עם התחלת המשיכה, עם שני גבהים שונים של תחת? עכשיו אתה רוצה גם שהן יהיו הרבה יותר מקדימה מאשר התנאי ההכרחי להתחלת משיכה?
כן, הן יכולות להיות 2 ס"מ לפני המוט והן יכולות להיות גם 20 ס"מ לפני המוט. זה לא שכל מצב שבו הכתפיים לפני המוט הוא המצב האידיאלי. המצב האידיאלי הוא כשמתקיימת זווית של 90 מעלות, בדיוק כמו באיור הנהדר שהבאת מהספר (בפוזיציה I).

אז עכשיו, בהתאם לניסוח שלך, אתה רוצה "20 ס"מ מלפני המוט, ולא 2?
לא הבנת אותי. סתם זרקתי מספרים בשביל להמחיש שלא כל מצב שהכתפיים מעבר למוט הוא אידיאלי.

אה כן, והידיים שלי היו ישרות בשתי הפוזיציות, טענתך לא רלוונטית.
אבל הכתפיים נמצאו במקומות שונים ביחס למוט ולמרכז כף הרגל.

ואין מה להסביר - נתת בעצמך את חוסיין רזה-זאדה. אתה חושב שאף פעם לא לימדו אותו, כשהוא עוד היה מתחיל עם 60 ק"ג למשוך עם ידיים ישרות? הוא מוותר על "יעילות מכנית" כי הוא מקבל ככה רפלקס מתיחה יותר טוב ויותר מהירות, וזה מוסיף לו משקל למוט, אחרת הוא לא היה עושה את זה. כל הדדליפטרים שמגלגלים את המוט - למה הם עושים את זה? כל התנועות "הלא יעילות מכנית האלה" עוזרות להם להיכנס לפוזיציה יותר טוב, ועם רפלקס מתיחה יותר חזק, ממה שהם היו מכניסים את עצמם מהתחלה סטאטית כמו שריפטו מלמד (ואני לא אומר שריפטו מלמד דדליפט רע, פשוט טכניקה של תרגיל זה דבר שעם הזמן צריך לעשות איתו ניסוי וטעייה, ולראות מה עובד בשבילך יותר טוב או פחות טוב מבחינת הפוזיציות שאתה נכנס אליהן, הפציעות שיש או אין לך, השרירים שאתה דומינאנטי בהם, וכו').
שוב - רפלקס מתיחה לא מתקיים בלי משקל (לא אחד עם משמעות), ומה שאתה עושה כשהמוט עדיין על הריצפה לא רלוונטי לכלום. ומדהים שאתה אשכרה מצדיק את המשיכה של רזאזאדה עם מרפקים כפופים. בפועל, בקלין שהוא שבר בו שיא עולם אגב - זה לא קרה. המרפקים הכפופים בסה"כ לא העבירו כוח בצורה אידיאלית מהאגן אל המוט, וחלק מהכוח הלך ליישור שלהם. לפי הגישה שלך, אגב, גם מלמדים למשוך עם מרפקים ישרים עד אחרי הקפיצה. אז לא הבנתי מי אתה אומר שצודק, רזאזאדה או שאר המשקולנים?
או שבעצם אתה אומר שכל אחד הוא מיוחד, ולרזאזאדה באופן אישי וספציפי, רק לו, זה יותר יעיל למשוך עם מרפקים כפופים?
שמע, זה מקולקל מהיסוד.

אגב, אני מבין גם שפספסת את הציור הזה מהספר שאתה סוגד לו, מה שכמובן לא הפריע לו לטעון כמה עמודים אח"כ שיש רק מיקום אחד ויחיד לתחת שתלוי באנתרופומטריה שלך:
איור נהדר, ונחמד שאתה מתעלם מכל מה שכתוב בספר לפניו האיור ואחריו. האיור נועד להמחיש את ההבדלים בפוזיציות - ובכל אחת מהפוזיציות השגויות (כלומר, השנייה והשלישית), יקרה משהו לפני \ בזמן \ מיד אחרי שהמוט עוזב את הריצפה - בפוזיציה השנייה התחת יעלה, בפוזיציה השלישית התחת ירד. בפועל, המוט יעזוב את הריצפה כשהתחת בגובה של הפוזיציה הראשונה - שבה מתקיימת הזווית של 90 המעלות שמשורטטת באיור.
אתה מנסה להציג פרדוקס שלא קיים.

אתה מתבלבל בין כל מיני טיעונים. גם רזה-זאדה מהרגע שהמוט מתמנתק ועד המשיכה השנייה לא מושך עם מרפקים כפופים. אם מה שעוזר לו לצבור יותר מהירות מהרצפה זה המרפקים הכפופים לפני התחלת המשיכה, אז למה לא? אם אושר הוסיף לדדליפט שלו 70 קילו בטכניקה שהוא משתמש בה, אז למה לא? כי במערכת פיסיקלית אידיאלית זה חוסר יעילות?
ולגבי הסטאפ, זה נכון שבדדליפט כבד התחת יעלה, אבל הוא לא יעלה מהסיבה שאתה מציין עם הכתפיים, הוא יעלה כי הקוואדס כבר לא יוכלו לנתק את המשקל בלי עזרה של הפוסטריור צ'יין, וזה יכול לקרות רק כשיש מתח בהאמסטרינגס, וזה קורה רק כשהתחת בסואפ הראשון. זה לא רלוונטי למשיכה של קלין , שהמשקלים בה קלים, ואנחנו לא רוצים שתהיה פתיחה של האגן כבר בהתחלה.

אתה מתבלבל בין כל מיני טיעונים. גם רזה-זאדה מהרגע שהמוט מתמנתק ועד המשיכה השנייה לא מושך עם מרפקים כפופים.
תן מבט בסרטון שצירפתי כאן קודם. כמו שציינתי, לא ככה הוא משך את שיא הC&J שלו, אבל באותו סרטון הוא משך ככה 220 בפאוור קלין.

אם מה שעוזר לו לצבור יותר מהירות מהרצפה זה המרפקים הכפופים לפני התחלת המשיכה, אז למה לא?
לא דובר על מה קורה כשהמוט על הריצפה.

אם אושר הוסיף לדדליפט שלו 70 קילו בטכניקה שהוא משתמש בה, אז למה לא? כי במערכת פיסיקלית אידיאלית זה חוסר יעילות?
למקרה שלא הבנת, אני לא מקבל את הטענה שאושר פשוט הזיז את המוט כמה סנטימטרים קדימה, לנקודה לא יעילה מכנית, ואז שם 70 קילו יותר על המוט והצליח. אני לא מקבל את הניסיון הזה לבודד פרמטר בצורה כזו, בנוסף על העובדה שב270 קילו שלו שצירפת כאן המוט מעל מרכז כף הרגל, ככה שלא הבנתי מאיפה הבאת את הטיעון הזה.

ולגבי הסטאפ, זה נכון שבדדליפט כבד התחת יעלה, אבל הוא לא יעלה מהסיבה שאתה מציין עם הכתפיים, הוא יעלה כי הקוואדס כבר לא יוכלו לנתק את המשקל בלי עזרה של הפוסטריור צ'יין, וזה יכול לקרות רק כשיש מתח בהאמסטרינגס, וזה קורה רק כשהתחת בסואפ הראשון.
לא מדוייק, ובכל מקרה זה לא כל כך רלוונטי כרגע למה זה קורה.

זה לא רלוונטי למשיכה של קלין , שהמשקלים בה קלים, ואנחנו לא רוצים שתהיה פתיחה של האגן כבר בהתחלה.
הגישה מקולקלת. ברגע שאנחנו מסכימים עם הצורה שבה אנחנו יכולים להפיק הכי הרבה כוח כנגד המוט, אנחנו צריכים להשתמש בה בשביל שנוכל להרים ככה מקסימום משקל. להגיד שהמשקל קל אז אני יכול לעשות את זה לא יעיל זה נחמד, אבל בתכלס המשקל הוא הכי כבד שאתה יכול. ובצורה שבה אתה מפיק יותר כוח כנגד המוט אתה יכול להרים הכי הרבה משקל. בין אם זה 50% מהדדליפט שלך או 65%. עדיין השאיפה היא למקסימום, ולהגיד שזה גם ככה קל אז אני אעשה את זה בצורה לא יעילה זה למעשה לא לשאוף להרים את המשקל הכי כבד שאתה מסוגל להרים. אין לי שום בעייה, שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה - אבל כשעולה שאלת היעילות ואיך באותו כוח אתה תרים יותר משקל - אל תצדיק את השיטה הפחות יעילה תוך תירוץ ה"גם ככה זה משקל קל", כי זה מקולקל.

רץ חבל שאתה מתעלם ממה שהבנאדם עצמו כתב-שכמו שריפטו מלמד, הוא לא יכול למשוך 200.
לגבי זאדה-בסדר גמור, אז בשלב מסוים הוא התחיל למשוך כביכול עם מרפקים כפופים, ובשלב אחר בקריירה הוא החליט שלא.
ונראה לי גם שכבר הוסבר מספר פעמים שמשקולנים לא מושכים כמו שהם מושגים כדי לא לייעל את המשיכה
, אלא כי זו טכניקה שפותחה במשך עשרות שנים של ניסויים בבני אדם, וזה שהטכניקה הכי יעילה למשוך משהו מהרצפה זה דדליפט, לא אומר שזו גם הדרך הנכונה למשוך משהו מהרצפה לפוזיציה שממנה אתה יכול להקפיץ אותו בצורה אופטימלית. זה שריפטו מנסה להציג את עצמו ונהנה לשמוע את עצמו מבקר את כולם זה מאוד נחמד, אבל הטענה שככה משקולנים משכו מאז ומעולם, כי הם סתם מפגרים, וממשיכים את המסורת, כי פשוט זה ככה היא חסרת שחר. זה לא שריפטו או למתאמנים שלו יש מספרים כאלה יפים בקלין, שגם אנשים יותר חלשים מהם מבחינת כוח, לא ניקו יותר מהם, ותוך הרבה פחות זמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית