הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בקשת הכוונה כיצד אני אמשיך *כביכול מסה*

• פותח/ת השרשור all
  • פורסם בתאריך

all

משתמש פעיל
396
6
נק' מוניטין:
17
396
6
שלום לכולם, אני בן 17 ואני שוקל כיום 68.8 ק"ג (נבדק שלשום), אחוז השומן שלי הוא 16.5% (נבדק לפני חודש) והגובה שלי הוא 1.70.
עכשיו אני תכננתי כביכול לעשות חיטוב בכדי להפטר מהשומן, אך המאמן שלי אמר שאין לי מספיק מסת שריר לכן הוא חושב שכדאי לי לעשות עוד מסה, הוא אמר שאם אני אעשה מסה ואצרוך 80 גרם חלבון כל יום ולהשאר על ניטרלי פלוס בערך (2000 קלוריות), מסת השריר שלי יכול לגדול דיי היטב וביחד עם זה שהשומן ירד טיפה.

דיברתי איתו שיוצא לי ימים שלא אוכל לצרוך 80 גרם חלבון (כי זה הרבה) אז הוא הציע לי אבקת חלבון שאם אני לא מצליח לסגור את היום ב-80, אז לשתות. האבקת החבלון שהוא הציע לי:
אבקת חלבון - DYMATIZE -ELITE WHEY PROTEIN ISOLATE 4.5 KG
.

השאלה שלי זה ככה:
1. אני חושש שהאבקת חלבון תפגע בגדילה שלי ובמיוחד אני חושש שהגדילה של הגובה שלי תפגע, כי לפי מה שאבא שלי אמר הגובה יכול להיות עניין גנטי ושאני אגדל יותר לקראת סוף י"ב (אני אתחיל י"ב עוד 20 יום). האם זה יכול לדפוק לי את קצב הגדילה?

2. האם אתם חושבים שזה נכון לעשות כך? בכללי כל התוכנית הזו שהמאמן המליץ?

תודה על התשובות, מעריך את זה מאוד.

1. לא. וזה די עצוב שאנשים בוגרים חושבים כך.
2. המאמן צודק, אתה צריך מסה. בכל השאר הוא טועה

kilogram.co.il
תתחיל לקרוא וללמוד.

• פותח/ת השרשור
1. לא. וזה די עצוב שאנשים בוגרים חושבים כך.
2. המאמן צודק, אתה צריך מסה. בכל השאר הוא טועה

kilogram.co.il
תתחיל לקרוא וללמוד.

"בכל השאר הוא טועה" - למה אתה מתכוון בכל השאר? אז בכל זאת כדאי לעשות את התכונית הזאת?

"בכל השאר הוא טועה" - למה אתה מתכוון בכל השאר? אז בכל זאת כדאי לעשות את התכונית הזאת?

תפסיק לשאול שאלות ולך לקרוא.

1. לא זה מטומטמם, זה מי גבינה.
2. הוא צודק שאתה לא צריך חיטוב אבל טועה בהכל
התזונה, אתה צריך 140-175 גרם חלבון לפחות ומאזן חיובי יותר גדול (בקיצור יותר אוכל)
ואני די בטוח שאם תפרסם את התוכנית שלך תופתע מכמה שהיא גרועה....

• פותח/ת השרשור
אז מה אפשר לקרוא בעצם? אתם אומרים לי שהכל גרוע עד עכשיו אך לא מביאים לי פתרון, אשמח למאמרים וכתבות.
והוא אמר שאני צריך לצרוך פי 1.2 מהמשקל שלי, שזה בערך 80.

עריכה: קראתי את המאמר הזה - http://www.kilogram.co.il/63/אבקות-חלבון-תוספי-תזונה-ומה-שבינהם/

1. הבנתי לגבי האבקת חלבון שאני אעשה כפי שאמרתם, אני אצרוך כל יום 1.8 ממשקל גופי שזה בערך 126 גרם, ובימים שאני לא מצליח לסגור את המכסת חלבון אני אשתה את האבקת חלבון, השאלה - שותים את זה אחרי אימון ? לפני אימון? בלילה? אפשר לשתות מתי שרוצים? או יש זמן מסויים שזה יותר טוב?

2.
לפי המאמר הנ"ל: http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/

יצא שאני צריך לצרוך - משקל 69 ק"ג, אחוז שומן 16.5, גובה 1.70:
126 גרם חלבון = 504 קלוריות
69 גרם שומן = 621 קלוריות
281 גרם פחמימות = 1125 קלוריות

סך הכל יוצא כאן 2250 קלוריות, ושבדקתי את הBMR שלי יצא לי: 1950 קלוריות.
האם זה מספיק למאזן חיובי? כי כעיקרון אני אכנס למסה עכשיו, ואשמח אם תתנו לי טיפים מה עוד לעשות.

נערך לאחרונה:
שאלה - שותים את זה אחרי אימון ? לפני אימון? בלילה? אפשר לשתות מתי שרוצים? או יש זמן מסויים שזה יותר טוב?
לפני שקופצים כאן על הגרון שלך (הנושא הזה נדון בערך פעמיים בשבוע; "חיפוש" הוא כלי מועיל) הדיעה הרווחת בפורום היא שאין חשיבות לזמני הנטילה, העיקר שבסוף היום תגיע לכמות הדרושה. מצד שני אף אחד לא טוען שמזיק לקחת אותו מיד אחרי האימון, כך שאם אין לך בעיה עם זה קח אותו בסמוך לאימון.

• פותח/ת השרשור
לפני שקופצים כאן על הגרון שלך (הנושא הזה נדון בערך פעמיים בשבוע; "חיפוש" הוא כלי מועיל) הדיעה הרווחת בפורום היא שאין חשיבות לזמני הנטילה, העיקר שבסוף היום תגיע לכמות הדרושה. מצד שני אף אחד לא טוען שמזיק לקחת אותו מיד אחרי האימון, כך שאם אין לך בעיה עם זה קח אותו בסמוך לאימון.

תודה על התשובה, התחלתי לקרוא מאמרים ואני מתחיל לתפוס את זה.
תוכל לענות על השאלה השנייה שלי?

תוכל לענות על השאלה השנייה שלי?
בקשר לכמות הקלוריות? לצורך עליה במסה ובמשקלי עבודה מומלץ להיות בפלוס קלורי של 300-500 קלוריות ביום (כאן יש יותר תומכים ב 500, הפיוז קצר והמלאכה מרובה...). קח בחשבון גם שביום של אימון משקולות אתה שורף עוד 100-200 קלוריות על האימון, ואם אתה עושה גם אירובי אל תשכח להוסיף גם אותו. אי לכך מדובר על חשבון פשוט למדי. חשוב לא לשכוח שכל החשבונות האלה הם קירובים די גסים, כך שצריך להיות עם יד על הדופק ולשנות בהתאם לתוצאות. קצב העליה הרצוי במשקל הוא חצי קילו בשבוע (או קצת פחות).

• פותח/ת השרשור
בקשר לכמות הקלוריות? לצורך עליה במסה ובמשקלי עבודה מומלץ להיות בפלוס קלורי של 300-500 קלוריות ביום (כאן יש יותר תומכים ב 500, הפיוז קצר והמלאכה מרובה...). קח בחשבון גם שביום של אימון משקולות אתה שורף עוד 100-200 קלוריות על האימון, ואם אתה עושה גם אירובי אל תשכח להוסיף גם אותו. אי לכך מדובר על חשבון פשוט למדי. חשוב לא לשכוח שכל החשבונות האלה הם קירובים די גסים, כך שצריך להיות עם יד על הדופק ולשנות בהתאם לתוצאות. קצב העליה הרצוי במשקל הוא חצי קילו בשבוע (או קצת פחות).

יש לי עוד שאלה, האם זה יפריע שאני בעל שומן 16.5%? כאילו אני דיי מלא אז זה יפריע למסה? או זה יהיה טוב ואחרי זה אוכל לעשות חיטוב?

יש לי עוד שאלה, האם זה יפריע שאני בעל שומן 16.5%? כאילו אני דיי מלא אז זה יפריע למסה? או זה יהיה טוב ואחרי זה אוכל לעשות חיטוב?
אם בדקת במכונה כלשהי אז זה לא נכון

חצי קילו לשבוע... כלומר 2 קילו בחודש? כלומר 24 קילו בשנה? פשוט מגוחך מה שאנשים פה רושמים בלי שום חשיבה.

אתה נמצא על אחוז שומן גדול מדי להתחיל מסה יעילה. אתה צריך לרדת למאזן נייטרלי, לאכול הכי בריא שאפשר ולהתאמן קשה לחודשיים בערך עד שתשרוף את השומן כאנרגיה ואז תתחיל מסה. וגם אז, תעלה קלוריות בהדרגה בשביל שהחילוף חומרים שלך יתרגל. במידה ותתחיל ממאזן חיובי של 500 קל' אתה תעלה באחוז השומן מהר מאוד....

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
חצי קילו לשבוע... כלומר 4 קילו בחודש? כלומר 48 קילו בשנה? פשוט מגוחך מה שאנשים פה רושמים בלי שום חשיבה.

אתה נמצא על אחוז שומן גדול מדי להתחיל מסה יעילה. אתה צריך לרדת למאזן נייטרלי, לאכול הכי בריא שאפשר ולהתאמן קשה לחודשיים בערך עד שתשרוף את השומן כאנרגיה ואז תתחיל מסה. וגם אז, תעלה קלוריות בהדרגה בשביל שהחילוף חומרים שלך יתרגל. במידה ותתחיל ממאזן חיובי של 500 קל' אתה תעלה באחוז השומן מהר מאוד....

המאמן שלי המליץ להשאר על ניטרלי ולצרוך את ה-126 חלבון כל יום בכדי שאעלה במסת השריר, לאחר שאסיים עם המסה - לעשות חיטוב.

שטויות במיץ.
אין קשר לאבקת חלבון ולגביהה שלך.

חצי קילו לשבוע... כלומר 4 קילו בחודש? כלומר 48 קילו בשנה? פשוט מגוחך מה שאנשים פה רושמים בלי שום חשיבה.

"אתה נמצא על אחוז שומן גדול מדי להתחיל מסה יעילה" -שטות
"לאכול הכי בריא שאפשר ולהתאמן קשה לחודשיים בערך עד שתשרוף את השומן כאנרגיה ואז תתחיל מסה" מה זאת אומרת? להיות על ניטרלי לטווח ארוך זה חסר משמעות. אני חושב שהוא התכוון לחודש. אין צורך לקפוץ

המאמן שלי המליץ להשאר על ניטרלי ולצרוך את ה-126 חלבון כל יום בכדי שאעלה במסת השריר, לאחר שאסיים עם המסה - לעשות חיטוב.

אתה לא תעלה בניטרלי. תפסיק לשאול את המאמן
בשביל לעלות בצורה כמה שיותר נקיה תנסה להגיע לחיובי עם כמה שפחות פחמימה.

מסה - מאזן חיובי
חיטוב\דיאטה - גרעון
אין מה להבין.
אתה לא יכול לעשות מסה על התחזוקה שלך.
אל תקשיב למאמן,הוא מדבר שטויות.

• פותח/ת השרשור
אז סופית - מה שאני אעשה זה ככה:
אצרוך כל יום 2,300 קלוריות ואיתו:
126 גרם חלבון = 504 קלוריות
69 גרם שומן = 621 קלוריות
281 גרם פחמימות = 1125 קלוריות

בימים שאני לא מצליח להגיע ל-126 גרם אני אשתה את האבקת חלבון בכדי להשלים את החסר,
אני מתאמן 3 פעמים בשבוע במכון, פעמיים ריצה של 3,000-3,500 ק"מ והליכה קטנה לאחר מכן.

האם זה יספיק עבור תוכנית המסה?

אם אתה בתוכנית מסה רצוי להימנע מאירובי...

פשוט מגוחך מה שאנשים פה רושמים בלי שום חשיבה
אכן, מגוחך. אם כך למה לא תתחיל לחשוב? בוא נתחיל מ"חצי קילו לשבוע... כלומר 4 קילו בחודש?" ונתקדם, לאט לאט, משם.
יש לי עוד שאלה...
נראה לי שאתה מקבל מספיק תשובות כך שאניח לאחרים להמשיך את השיחה איתך.

Back
למעלה תחתית