הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ההמלצות שלכם לשיפור האנגלית

bietarist

מושעה
2,468
0
נק' מוניטין:
7,494
2,468
0
אני מחפש להשתפר בתחום הקריאה, אז כמובן שלקרוא..
העניין הוא שאני לא מבין 80 % מהמשפט ואז קשה לי לקשר,
איך אתם הייתם ממליצים ללמוד?

יש חברה עם סמל של פינגווין שיש לה ספרים באנגלית על פי דרגת קושי תתחיל מדרגה שנוחה לך ותתקדם,כנראה יש אותה בספרייה הקרובה אלייך.
תשתדל לקרוא ספרים שמעניינים אותך ללא ספק עוזר להפוך את הקיראה ליותר מהנה.
בנוסף הייתי ממליץ לך לראות ולהקשיב לכמה שיותר תכנים באנגלית.

ולפתור אנסינים,גם פה אתה יכול להתחיל מרמה שמתאימה לך ולהתקדם.
הנה ככה נראה הסמל:
http://he.wikipedia.org/wiki/ספרי_פינגווין

נערך לאחרונה:
תקרא טקסט ואז תעשה לעצמך סיכום שלו בראש, זה יעזור לך לפתח דיבור ולזכור את המילים.
מבחינת קריאה תקרא טקסטים קלים ותתרגם במורפיקס ותדאג לא רק לראות את המילה אלה גם לזכור אותה, אני יכול לתת את שיטת הזיכרון של ערן כץ ושל הארי לוריין אם אתה מעוניין, עזר לי עם יפנית, עם אנגלית, רוסית (רוסית ידעתי תמיד אבל למדתי יותר לעומק) ועם ערבית.

את האנגלית שלי שיפרתי כשהתחלתי לתרגם מאמרים לקילוגרם לפני כמה שנים. זו הייתה קפיצת המדרגה המשמעותית ביותר שעשיתי מבחינת האנגלית שלי בטווח זמן יחסית מאוד קצר (3-4 חודשים). הייתי משחרר אבל מאמרים ארוכים ולפחות 1 בשבוע (2000-3000 מילים). ביבילון היה החבר הכי טוב שלי, אבל לאחר מכן היו עריכות מסיביות למאמרים עצמם ומשם גם למדתי עברית 😃

בכל מקרה הרבה קריאה תעשה את זה באופן יחסית פסיבי אם זה מה שאתה מחפש ואין לך ממש זמן.

תקרא טקסט ואז תעשה לעצמך סיכום שלו בראש, זה יעזור לך לפתח דיבור ולזכור את המילים.
מבחינת קריאה תקרא טקסטים קלים ותתרגם במורפיקס ותדאג לא רק לראות את המילה אלה גם לזכור אותה, אני יכול לתת את שיטת הזיכרון של ערן כץ ושל הארי לוריין אם אתה מעוניין, עזר לי עם יפנית, עם אנגלית, רוסית (רוסית ידעתי תמיד אבל למדתי יותר לעומק) ועם ערבית.

אני אשמח אם תשלח לי את השיטה שלהם. 😃

אני אשמח אם תשלח לי את השיטה שלהם. 😃
זו לא בדיוק שיטה, זו טכניקה לזכור מילים בשפות (כולל בשפת האם).
אתה לוקח מילה בשפה זרה ומקשר אותה למילה דומה בשפה שלך, מדמיין משהו הזוי שמקשר בין שתיהן.
קשה לי לשלוף דוגמאות אז אני אעבוד עם עברית-עברית, אבל זה עובד להכל.
פרקדן = שכב על הגב. איך נזכור את זה? תדמיין שיוסי רב עם דן ויוסי פירק את דן במכות ועכשיו דן שוכב על הגב.
נשמע מוזר, אבל עובד.
קלגס = איש צבא. אפשר לדמיין שכל החיילים הם בעצם שחיפים קלים שמרימים אותם כחימום לבייספס והם גסי רוח ומקללים אותך.
שתי הדוגמאות הופיעו בספר של ערן כץ, ערכתי טיפה את קלגס עם התאמה לפורום פה.
יש לי עוד דוגמה אחרונה עם רוסית-צרפתית.
מתרס (MATRAS) ברוסית = מזרן.
מתר'ס (mat-res) בצרפתית = מורה. (נשמע בין ח' ל-ר', זו ההגייה של הצרפתים ל-ר').
תדמיין שכל המורות בעולם הן שליחים מכוכב המזרנים- כל התושבים בו הם אנשי מזרן והמורות עובדות בהסוואה כמורות למרות שהן בעצם נשות מזרן מרגלות מכוכב המזרנים ובכלילה הם בעצם מזרנים ענקיים.
אני מאמין שהבנת את זה, רק כמה טיפים חשובים:
1. אם לא מאמין בשיטה ובאים מנקודת מבט של "לא זה לא יעבוד" אין שום סיכוי שזה יעבוד. כשמזלזלים בזיכרון הוא לא זוכר, מעצבן אבל נכון.
2. עם כמה שהשיטה נשמעת ילדותית ודבילית, הצלחתי לזכור 50 מילים בערבית בתוך 5 דקות, עד עכשיו אני זוכר אותן. אח, ה-100 במבחןהיה מעולה 😃
3. לוקח זמן להתרגל לשיטה, בהתחלה יקח לך זמן להשתמש בה מהר וטוב אבל זה יקרה, פשוט תתרגל לפעמים סתם תריץ גוגל על מילים גבוהות באנגלית ותתרגל בשביל להשתפר בשיטה.
4. תשתמש בכמה שיותר חושים בזיכרון. תדמיין את זה (איזה חולצה יוסי לבש כשהוא פירק את דן?), תריח את זה (הם הסריחו מזיעה?), תרגיש את זה (היה חם או קר?), תשמע את זה (היה בלאגן, היה רעש גדול?) וכו', כמה שיותר חושים ותחושות יהיו מעורבים יותר קל לזכור.
5. ואחרון- הכי חשוב שזה יהיה הזוי! כמה שיותר הזוי יותר קל לזכור. אם תראה שני אנשים ברחוב, אחד פריק מטורף עם פירסינג חולני ואחר אדם רגיל, תזכור את זה עם הפירסינג נכון? ככה גם פה, ככול שיהיה הזוי יותר תזכור טוב יותר.
כעיקרון סיכמתי פה פרק שלם בספר בהודעה אחת, אבל אני מאמין שזה מרחיב מספיק.

לפי דעתי להחליף כמה דברים בסדר היום לשפה האנגלית יכול לעזור.
לדוגמא- לעבור לעיתון באנגלית (יש כאלה ברמה ממש בסיסית), לראות טלוויזיה ללא תרגום
ובעיקר פשוט לקרוא באנגלית

מה שהינשוף הציע זה שיטה טובה אבל אם אין לך כוח לקרוא טקסטים אפשר דרך מוזיקה -
אני מנסה להבין את המילים של השיר

סרטים בלי תרגום.
את כל התחביבים שלך במחשב להעביר לאנגלית. אם היית קורא גלובס, אז לקרוא פורבס. במקום לקרוא בLBS.co.il, להשתתף בפורומים בחו"ל וכו'.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית