הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בייספס וטרייספס בתקופת SS

• פותח/ת השרשור metzger
  • פורסם בתאריך

metzger

משתמש מתחיל
23
0
נק' מוניטין:
0
23
0
שלום לכולם, רציתי לפתוח דיון קטן בנושא עבודה על קדמית ואחורית בתקופת ss
לכל השואלים, קראתי את המאמר והבנתי מה הולך שם אבל כמובן שאני שומע על אותו אלף דעות אז חשבתי כמו תמיד להצליב מידע איתכם חברים.

הדבר השכיח ביותר ששמעתי הוא:
בייספס: עבודה עם מוט W ,בעמידה, לעלות משקלים כמעט כל אימון גם אם זה אומר שיוצא לך 3x2-3X1

טרייספס: לחיצה צרפתית - אותו עיקרון בדיוק כמו בבייספס

הקדמית הולכת עם אימון a והאחורית עם b - כמובן שהתרגילי עזר האלה יפסקו שארגיש שזה פוגע לי בתרגילי הבסיס אבל כרגע, עוד יש אנרגיות והתאוששות על הכיפאק 😃

כמובן שהמטרה העיקרית היא לבנות מסת שריר ראויה! תזונה ושינה בהתאם לא לדאוג. תודה!

בייספס לא מפמפמים עם מוט w. מוט ישר. או דאמבלים. ולחזרות גבוהות, 8 ומעלה.

יש היגיון כלשהו בעבודה על בייספס טרייספס עם טווחי חזרות של 1-5, או במילים אחרות- עבודת כוח על הבייספס-טרייספס?

• פותח/ת השרשור

סליחה אבל לא הבנתי אם תוכל לפרט יותר.
אני לא מדבר על טווח חזרות גבוה אלה על 2-3 חזרות ועלייה מגמתית במשקלים מאימון לאימון

יש היגיון כלשהו בעבודה על בייספס טרייספס עם טווחי חזרות של 1-5, או במילים אחרות- עבודת כוח על הבייספס-טרייספס?

אין שום בעיה לעשות RM1 בכפיפות מרפקים (יש אפילו תחרויות PL בכפיפות מרפקים), אבל לא כמתחיל. בתור מתחיל, עומס גבוה בתרגיל חד מפרקי זה סיכון לפציעה, וגם אין לך באמת RM1 אמיתי בתור מתחיל.

• פותח/ת השרשור
אז מה לדעתך הכי טוב כדי לבנות בייספס וטרייספס במהלך ss אפשר לדעת?

1-2 סטים לבייספס וטריספס רק(!) לפני יומיים מנוחה, משמע פעם בשבוע

אני ממליץ להחליף את הפאוורקלין במתח בסופינציה (אני חושב שהפאוורקלין לא מתאים לתוכנית SS כי רוב מי שעושה אותה לא יודע לעשות דדליפט וזה פשוט שטות לנסות ללמוד את שניהם ביחד), ואז יש לך עבודה מספקת על היד הקדמית, מניסיון, רואים תוצאות. ויד אחורית עובדת מספיק בבנץ' ופרס, עזוב אותה, היא גודלת מצוין.

שום דבר, תעשה את התוכנית כמו שהיא.

אני ממליץ להחליף את הפאוורקלין במתח בסופינציה (אני חושב שהפאוורקלין לא מתאים לתוכנית SS כי רוב מי שעושה אותה לא יודע לעשות דדליפט וזה פשוט שטות לנסות ללמוד את שניהם ביחד), ואז יש לך עבודה מספקת על היד הקדמית, מניסיון, רואים תוצאות. ויד אחורית עובדת מספיק בבנץ' ופרס, עזוב אותה, היא גודלת מצוין.
מסכים לגמרי. ואפילו אם לא רואים בשרירים האלה שינוי מהיר, רק צריך קצת סבלנות... בסופו של דבר הרבה יותר משתלם לעבוד ככה. לא סתם SS בנוי כמו שהוא בנוי, צריך לבנות לגוף בסיס חזק, ורק אח"כ להתעסק בקטנות.

אל תגע בהם בSS, לא יצא לך כלום אם תפמפם אותם כמתחיל

לא להוסיף עבודה פרטנית ב ss הגוף שלך גם ככה עיף

Back
למעלה תחתית