מעניין , תוכנית אימונים קצת שונה

• פותח/ת השרשור adam13
  • פורסם בתאריך

adam13

משתמש מתחיל
213
7
נק' מוניטין:
14
213
7
אהלן,
היום הייתי בחדר כושר חדש ורציני מאוד ופגשתי שם מדריך שעושה רושם רציני מאוד (וגם עם קבלות מה שנקרא...).
התייעצתי לגבי תוכנית אימונים וסיפרתי לו קצת את הרקע שלי וזאת לאחר שהוא ראה אותי מתאמן...
עשיתי לחיצת כתפיים (press) ושאלתי אותו מה עוד לעשות כדי לגוון...
הוא אמר לי " תעשה 5 סטים במשקל הזה וזהו! אתה לא צריך יותר מזה לכתפיים...".
ועוד כמה משפטים מהסוג הזה שהבנתי שדומים לרעיון של הss.

רקע שלי: מתאמן אך נמצא בצבא...מבצע "תחזוקה" במהלך השבוע בtrx בצבא וסופשים עבודה במכון.

אשמח אם תתנו את דעתכם על התוכנית שהוא כתב לי שמתבססת על עוד משפטים כמו "אין לך מה לעבוד על הבייספס זה לא יגדל כי תעבוד על זה המון בצורה מבודדת ותטחן אותה".

A
מתח עד 5 סטים למצוא את ה RM5 שלי מחדש בכל אימון וברגע שהגעתי אליו אני מפסיק(גם אם זה בסט שלישי)
מקבילים 5x5 ב-80%RM5 דקה מנוחה.
-
בכל שבוע עובד לסירוגין בשיטה: השבוע מתח rm5 ושבוע הבא המקבילים יהיה rm5. והשני יהיה 80%.

לחיצת כתפיים בעמידה עם משקולות (חזרות לכל סט פירמידה יורדת 21-15-9)
בסופר סט עם לאנצ'ים בלי משקל - שניהם בעבודה מהירה.

B
לחיצת כתפיים 5x5 דקה מנוחה (כוח, משקל קבוע כל הסטים).

דדליפט + מתח עם משקל בסופר סט - חז' 10+10 3 סטים -
פותח שעון וזמן עבודה = זמן מנוחה.
לחיצת חזה (בנץ') + סקוואט באותה השיטה 10+10 3 סטים זמן מנוחה = זמן עבודה.

נראה לי מעניין אך מוזר. אשמח לשמוע את דעתכם.

בנוסף דיברתי איתו על התזונה שלי. הוא אמר לי "פחמימות תאכל רק לאחר האימון... עם הגבינה שאתה אוכל בבוקר תעמיס שומן (אבוקדו\אגוזים\שקדים) אבל לא את הפייבר 1 שאתה אוכל. משמינים מפחמימות ולא משומן ".

בקיצור....אשמח לתגובה!
תודה רבה ושבת שלום.

נסה תראה. על פניו זה לא נשמע מפגר לחלוטין. לא רואה איך זה אמור להשיג התקדמות יוצאת דופן בשום תחום.

לא רואה איך דדליפט נכנס בסופר סט עם מתח... בסוף סט של דדליפט אתה לא אמור להשאר עם כוח.. ועוד למתח...
לא מבין את ההיגיון בלעבוד על טווח של 5 חזרות שזה כוח , ולעבוד עם משקל 80% ומנוחות של דקה.

• פותח/ת השרשור
תודה על שתי ההתייחסויות אבל אם אפשר להגיד מה כן ולא מה לא או לפחות להסביר למה...
תודה
(ומה לגבי כל הקטע עם הפחמימות ושומנים?)
נסה תראה. על פניו זה לא נשמע מפגר לחלוטין. לא רואה איך זה אמור להשיג התקדמות יוצאת דופן בשום תחום.
הוא אומר "אל תעשה בייספס, אל תעשה כתפיים מעבר לפרס ולא טרייספס " (לא שהוא פורץ איזו דרך במשפט הזה אני מכיר את האימרות האלו כבר) "... תעשה מתח עם משקל, תעשה בנץ' ותעשה פרס... אתה עובד על הכל כבר בצורה חזקה תו"כ..."

זה תלוי מה המטרה שלך , לעלות במשקל, לרדת במשקל.

• פותח/ת השרשור
זה תלוי מה המטרה שלך , לעלות במשקל, לרדת במשקל.
לא להשמין , לשמר מסה ואם יהיה אפשר לעלות מסה הייתי שמח (יש כאלה שיגידו שאין דבר כזה להעלות מסה בלי להקריב השמנה אז כרגע מעדיף לשמר את המצב אם אי אפשר לגדול)

לא להשמין , לשמר מסה ואם יהיה אפשר לעלות מסה הייתי שמח (יש כאלה שיגידו שאין דבר כזה להעלות מסה בלי להקריב השמנה אז כרגע מעדיף לשמר את המצב אם אי אפשר לגדול)
אם אתה רוצה להשאר באותו המשקל (ממה שאני מבין), תדאג להיות במאזן ניטרלי . אל משמעות למה שהוא אמר לך לגבי פחמימות לפני ואחרי האימון. תאכל מתי שבא לך. פחמימות לפני אימון טוב לאנרגיה, פחמימות אחרי אימון טוב לספיגת חלבון. זה לא באמת משנה. ושומן תשתדל לאכול שומן בלתי רווי איכותי אבוקדו, טחינה, שמן זית.. תדאג לאכול טונה (עדיף במים) בשביל אומגה 3 .. או שתקח תוסף ..

• פותח/ת השרשור
מחכה לעוד תגובות בעיקר לגבי האימון

אם המקבילים צרים יחסית אז זה נותן עבודה עם הטרייספס. אם הם רחבים אז פחות אבל עדיין יש איזה שהוא גירויי. והבייספס גם מקבל גירוי במתח. ופרס הוא תרגיל מעולה לכתפיים ובאמת לא תמיד חייבים עוד תרגילים.
לי נשמע קצת הגיוני שבשביל לשמר מסה נעבוד בעיקר בתרגילים מורכבים ולא נעבוד נקודתית על שרירים קטנים אבל אני לא מבין את כל הקטע של הסופר סטים... נשמע מוזר במיוחד.

לדעתי תנסה ותפתח גם לוג יהיה מעניין לעקוב, נשמע בחור מאוד מבין.

נראה מעניין, אבל יהיה מוזר איך יהיה לך כוח לעשות מתח אחרי דדליפט..
וד"א איך יש לך זמן לעשות אימון כשאתה קצין?
ואני ממליץ שתוכל גבינה 28 אחוז שומן, כי זה מלא שומן ויש שם ממש קצת פחמימה

• פותח/ת השרשור
לדעתי תנסה ותפתח גם לוג יהיה מעניין לעקוב, נשמע בחור מאוד מבין.
מסתלבט? חחח שואל ברצינות...
נראה מעניין, אבל יהיה מוזר איך יהיה לך כוח לעשות מתח אחרי דדליפט..
וד"א איך יש לך זמן לעשות אימון כשאתה קצין?
ואני ממליץ שתוכל גבינה 28 אחוז שומן, כי זה מלא שומן ויש שם ממש קצת פחמימה
ישן קצת פחות ומשקיע בtrx שאין ברירה...בסופש בבית מתאמן יפה במכון...

Back
למעלה תחתית