הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לוג The Original One) Starting Strength) (וכותרות ארוכות מושכות צופים)

שאלה: מה הקטע של דדליפט עם הוק גריפ? למה כולם עובדים עם משולבת ולא עם הוק גריפ שהוא הרבה יותר נוח ושומר על איזון? @Beast and cheat

שאלה: מה הקטע של דדליפט עם הוק גריפ? למה כולם עובדים עם משולבת ולא עם הוק גריפ שהוא הרבה יותר נוח ושומר על איזון? @Beast and cheat
זה לא נוח לכולם, צריך כף יד גדולה בדרך כלל כדי שזה יהיה נוח.

כי כולם פוסיות.
אם אתה קשוח, תעשה הוק גריפ. אני בעד. אם לא הייתה לי כף יד של רקדנית בלט כנראה שהייתי משתמש בו גם.

אגב, הוא כנראה יותר חלש מאחיזה משולבת, אבל כבר משכו איתו 800+ פאונד ככה שאתה תהיה בסדר.

הוק גריפ נועד למי שיש לו כף יד גדולה יחסית, ורובנו לא כאלה.
מה שכן, צריך להרגיל את האגודל למשקלים.
בתכלס הוק גריפ עדיף לדעתי כל עוד זה מתאפשר, במשולבת יש שינוי במכניקה ובטכניקה מעט, ולי זה נורא הציק בהתחלה, עם הזמן מתרגלים וזה כבר בא בטיבעי.

הייתי עושה הוק גריפ עד ששברתי את האגודל, באמת שזה הרבה יותר נוח ממשולבת

הייתי עושה הוק גריפ עד ששברתי את האגודל, באמת שזה הרבה יותר נוח ממשולבת
חשוב לציין שהוא לא נשבר מההוק גריפ, שלא איכשהו יוולד כאן מיתוס שהוק גריפ שובר אגודלים 😵

חשוב לציין שהוא לא נשבר מההוק גריפ, שלא איכשהו יוולד כאן מיתוס שהוק גריפ שובר אגודלים 😵
איך אתה יודע ? אתה רופא ? אתה מדריך קאנטרי מוסמך ? יש לך תעודה ?

אני בעד ליהנות מכל העולמות - אחיזה משולבת שהיא גם הוק (אפשר לראות בסרטון שהעליתי בפורום PL).

אל תקרע את המוט מהרצפה.
אל תסתכל כלכך למעלה.
אל תשאר מכווץ כל הזמן, אלא עד שאתה מתחיל את המשיכה.
אל תעשה רייסט
תאכל עוד.

אל תקרע את המוט מהרצפה.
אל תסתכל כלכך למעלה.
אל תשאר מכווץ כל הזמן, אלא עד שאתה מתחיל את המשיכה.
אל תעשה רייסט
תאכל עוד.

אתה מדבר על הדדליפט האחרון? אני פשוט לא יכול להרים את המשקל הזה. ואני באמת לא עושה ריסט. אני מוריד ל120.
לא הבנתי למה אתה אומר לא להישאר מכווץ בזמן החזרה. זה חדש לי.

אתה מדבר על הדדליפט האחרון? אני פשוט לא יכול להרים את המשקל הזה. ואני באמת לא עושה ריסט. אני מוריד ל120.
לא הבנתי למה אתה אומר לא להישאר מכווץ בזמן החזרה. זה חדש לי.
לקראת המשיכה, אתה נשאר בכיווץ בערך כ- 4 שניות. זה גוזל ממך כוח.
תנסה לכווץ רק לקראת החזרה.
בנוסף, האגן עולה למעלה. שים לב שהחזה שלך נמוך משמעותית מהאגן.
*מחכה לאימון.

לקראת המשיכה, אתה נשאר בכיווץ בערך כ- 4 שניות. זה גוזל ממך כוח.
תנסה לכווץ רק לקראת החזרה.
בנוסף, האגן עולה למעלה. שים לב שהחזה שלך נמוך משמעותית מהאגן.
*מחכה לאימון.

אולי תגיע מחר? יש דדליפט

שים לב שהחזה שלך נמוך משמעותית מהאגן.
זה כי כל דדליפט נראה אחרת, בהתאם לאנתרופומטריה שלך. אולי במקרה שלו הוא לא מתחיל כמו שצריך, וזה אכן המצב (הערתי לו על כך), אבל מה שאתה אומר משתמע כאילו אתה חושב שיש זווית אחת מסויימת שבה מושכים. וזה לא נכון, זה תלוי אנתרופומטריה. השכמה, המוט ומרכז כף הרגל צריכים להיות בקו אנכי ישר כשעמוד השדריה במנח ניטרלי והידיים ישרות. כשזה מתקיים, יכולה להתקיים משיכה. וכל אתרופומטריה תתן זווית גב אחרת תחת התנאים הללו, שבלעדיהם המוט לא יעזוב את הריצפה אם הוא מספיק כבד.

זה כי כל דדליפט נראה אחרת, בהתאם לאנתרופומטריה שלך. אולי במקרה שלו הוא לא מתחיל כמו שצריך, וזה אכן המצב (הערתי לו על כך), אבל מה שאתה אומר משתמע כאילו אתה חושב שיש זווית אחת מסויימת שבה מושכים. וזה לא נכון, זה תלוי אנתרופומטריה. השכמה, המוט ומרכז כף הרגל צריכים להיות בקו אנכי ישר כשעמוד השדריה במנח ניטרלי והידיים ישרות. כשזה מתקיים, יכולה להתקיים משיכה. וכל אתרופומטריה תתן זווית גב אחרת תחת התנאים הללו, שבלעדיהם המוט לא יעזוב את הריצפה אם הוא מספיק כבד.
אני ממש לא אומר שישנה זווית מסוימת שאיתה צריך למשוך.
בתור אחד שמזדהה עם הגובה ופחות או יותר המבנה שלו, התחת לא צריך להיות גבוה כמו בסרטון. והוא כן יכול למשוך כמו שצריך עם תחת נמוך מהחזה.
אולי תגיע מחר? יש דדליפט
אני אהיה איתך בקשר. אולי אני אלך לחבר בראש פינה שיצא לרגילה. אז אולי לפני אני אקפוץ לאימון.
מקבילים יש?

אני ממש לא אומר שישנה זווית מסוימת שאיתה צריך למשוך.
בתור אחד שמזדהה עם הגובה ופחות או יותר המבנה שלו, התחת לא צריך להיות גבוה כמו בסרטון. והוא כן יכול למשוך כמו שצריך עם תחת נמוך מהחזה.
אני אהיה איתך בקשר. אולי אני אלך לחבר בראש פינה שיצא לרגילה. אז אולי לפני אני אקפוץ לאימון.
מקבילים יש?

יש מקבילים, יש מתח בכל הסוגים (רחב,צר,נייטרלי) ואפילו יש חגורה להוספת משקל ותיק (אם זה עד 30-40 קילו ולדעתי יותר נוח מהחגורה).
האימון באזור 8 כי אני צריך לתת שנץ לפני. יותר מאוחר אין בעיה, יותר מוקדם יותר בעייתי.

בתור אחד שמזדהה עם הגובה ופחות או יותר המבנה שלו
הגובה לא מעניין, מעניין היחס בין החלקים. ואני לא חושב שאת יודע אם היחס בין הטורסו שלך לרגליים שלך הוא כמו שלו. ומה ההבדלים ביניכם בין האורך של הידיים ביחס לגובה. ומה היחס בין השוק לירך. ההערה שלך פשוט לא יוצאת מתוך הבנה, זה הכל.

הגובה לא מעניין, מעניין היחס בין החלקים. ואני לא חושב שאת יודע אם היחס בין הטורסו שלך לרגליים שלך הוא כמו שלו. ומה ההבדלים ביניכם בין האורך של הידיים ביחס לגובה. ומה היחס בין השוק לירך. ההערה שלך פשוט לא יוצאת מתוך הבנה, זה הכל.
לא קשה לראות לפי הסרטונים. צא מנקודת הנחה שהטורסו מתחיל מסוף המכנס ( סנטימטר לפה ולשם ). וככה כן אפשר לדעת ( לא קשה להבין ).
מחר נתאמן ביחד, אני אעדכן אם צדקתי או לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית