הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה לגבי מוט ופלטות לאימונים בבית

Noraste

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
הזמנתי ספת משקולות היא הגיעה והרכבתי אותה מה שחסר לי זה מוט ומשקולות, אני צריך לדעת איזה מוט לקנות כי הבנתי שיש כאלה שלא מומלצים, כמה פלטות ואיזה משקלי עבודה לקנות כך שיספיק לי לשנה הראשונה, אני רוצה להתחיל SS (בן 18, 50,1.72)
תודה רבה

לידע כללי, שנה זה דיי הרבה. אם תתמיד ותכנס לזה אתה יכול להגיע למשהו כמו 80 קילו (בדדליפט נגיד). אם לא תתמיד או שתעבוד לא מספיק נכון יכול להיות שתגיע רק ל40 קילו למשל, (הכל השערות, אני לא באמת יכול לדעת). אם תקנה צלחות של עד 80 או 100 קילו זה יעלה לך לא מעט לדעתי (אם אני זוכר נכון צלחות עולות משהו כמו 7 שקל לקילו בחנויות) וחבל אם לא תשתמש.
בשביל SS המוט הוא מוט אולימפי. גם הוא יקר ועולה כמה מאות שקלים. יכול להיות שאפשר לעבוד עם מוט אחר, לא יודע.

אני יגיד לך דוגרי במשך חודש גם אני שברתי את הראש עם לעשות חדר כושר בבית וכול זה,אבל ירדתי מזה מהר מאוד.
בחדר כושר יש לך כול מה שאתה צריך-כלוב,פלטות,מוט כמו שצריך,דאמבלים,מכונות,קרדיו וכול זה בכולה 200שקל לחודש.

אבל אם כבר קנית ספת בנץ,אז אתה צריך לקנות מוט עדיף אולימפי,הבעיה היא הפלטות שהאלומפיות עולות הרבה מאוד.
אז עדיף לך לקנות מוט רגיל ופלטות רגילות(נראה לי קוראים לזה אוניברסלי לא בטוח).
תקנה 100קילו משהו כזה,תלוי עד כמה אתה רציני..

מוט תלוי גם במקום שיש לך לשים אותו, יש חדרים שיכולים להכיל מוט אולימפי ויש חדרים שיכולים להכיל מוט של 1.5 כמו אצלי
לגבי צלחות, לSS אתה צריך משו כזה

4 של 20 קילו
2 של 10 קילו
2 של 5 קילו
2 של 2.5
2 של 1.25

מוט אולימפי שוקל בסביבות ה20 אם אני לא טועה ככה שזה יצא בערך 130 קילו כולל הכל...ויקח לך הרבה מאוד זמן עד שתנצל את כל המשקל הזה ככה שזה טוב להתחלה...

פלטות הכי זול שאני ראיתי מוכרים ב10 ש"ח לקילו...תעשה את החישוב כבר לבד

וקח בחשבון שבשביל SS ותרגילים כמו דדליפט פאוורקלין ולפעמים גם כל השאר אתה צריך מגן לרצפה כדי שלא תשבור בלטות בבית אם תגיע למצב של כשל ואתה צריך לזרוק את הברזלים (זה יקרה לעיתים יותר קרובות כשתעלה במשקלים)

בהצלחה

נראה לי שבאמת יקח הרבה הרבה זמן עד שבחור בן 18 במשקל 50 קילו יגיע להרים 130 קילו.. הייתי מוותר בינתיים על 2 פלטות של 20. בתור התחלה 90 נשמע לי מספיק.

• פותח/ת השרשור
אוקי אז הזמנתי מוט 180 אולימפי עכשיו כבר אצלי והצלחות אולימפיות קניתי זוג מכל משקל 1.25,2.5,5,10,20 והם יהיו אצלי גם כנראה היום או מחר
מאיפה אני יכול ללמוד את התרגילים בצורה הכי מדויקת או אולי כל מיני טיפים להתחלה על מנת שאני לא אעשה טעויות של מתחילים
תודה רבה

אוקי אז הזמנתי מוט 180 אולימפי עכשיו כבר אצלי והצלחות אולימפיות קניתי זוג מכל משקל 1.25,2.5,5,10,20 והם יהיו אצלי גם כנראה היום או מחר
מאיפה אני יכול ללמוד את התרגילים בצורה הכי מדויקת או אולי כל מיני טיפים להתחלה על מנת שאני לא אעשה טעויות של מתחילים
תודה רבה
מוט 1.80 לא יכול להיות אולימפי, נקודה.
מוט אולימפי הוא מוט ששוקל 20 קילו ובאורך 2.20 עם קוטר מסויים. כל מה שלא בנתונים האלה זה לא מוט אולימפי. אולי זה מוט שמתאים לצלחות אולימפיות.

תודה רבה

למרות שאני מסכים עם הבחור מעלי (מוט אולימפי זה מוט באורך 2.20 במשקל 20 ק"ג) זה עדיין בסדר גמור...רק קח בחשבון את המשקל של המוט שתוכל לחשב כמה באמת אתה מרים ושלא תחייה באשליה שאתה מרים יותר ממה שאתה מרים באמת...

לגבי למידה של התרגילים...תתחיל כמובן עם מוט ריק איזה שבוע לעבוד רק על טכניקה...ויש מלא סרטונים ביוטיוב + העצות והסרטונים פה בפורום שאתה יכול ללמוד מהם...בהצלחה

• פותח/ת השרשור
חבל שרק עכשיו אני יודע את זה. חבל, הייתי משקיע וקונה 2.20 אבל מאוחר מידי כבר אני לא אסע עד חיפה כדי להחזיר ואז לקנות שוב אבל אם אתם אומרים שזה בסדר אז לא נורא.. והמוט שוקל 12 ק"ג ככה שיוצא עם כל המשקלים 89.5 ק"ג, ומישהו יכול להפנות אותי לסרטונים טובים של התרגילים של SS כי חיפשתי קצת והסתבכתי לא נראה לי שמצאתי עם הסברים טובים, תודה

חבל שרק עכשיו אני יודע את זה. חבל, הייתי משקיע וקונה 2.20 אבל מאוחר מידי כבר אני לא אסע עד חיפה כדי להחזיר ואז לקנות שוב אבל אם אתם אומרים שזה בסדר אז לא נורא.. והמוט שוקל 12 ק"ג ככה שיוצא עם כל המשקלים 89.5 ק"ג, ומישהו יכול להפנות אותי לסרטונים טובים של התרגילים של SS כי חיפשתי קצת והסתבכתי לא נראה לי שמצאתי עם הסברים טובים, תודה
תלך ותחזיר את המוט לא יקרה כלום. מה שיקרה אם לא תלך אתה תפסיד.
ויש הבדל רציני זה אומר שהמוט יהיה חלש יותר ז"א יתעקם לך מהר יותר ובנוסף לא תוכל לעשות בו הרמות אולימפיות בעתיד בצורה נוחה.
לשיקולך....

Back
למעלה תחתית