הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בנוגע להורדת שומן

NeoTrix

משתמש מתחיל
47
2
נק' מוניטין:
5
47
2
שלום חברים,
אני מתאמן כבר 5 חודש, כמעט 6 ועשיתי כמה שינויים שאני ממש מבסוט מהם, אבל יש עוד דרך רבה לפניי.
המטרה העיקרית שלי נכון להיום היא להוריד כמה שיותר את הבטן, כי לא משנה מה אני עושה, אני די תקוע בעניין הזה..
מאז שהתחלתי ועד היום (למרות שכמובן השתפרתי) הייתי עושה ריצות (מינימום של חצי שעה, כ-6 ומעלה קילומטרים לפעמים אפילו עד 10-11 ק"מ) והייתי באמת מוריד משקל יחסית מהר, הורדתי עד כה 9 ק"ג והיקף של כ 12-13 ס"מ, עד היום.
המצב הוא שהיום לא משנה כמה אני מתאמץ אני תקוע ולא מוריד יותר, לפי דעתי.
עכשיו ייתכן וזה כי אני עושה משהו לא נכון, וזו הסיבה מדוע אני מבקש את עזרתכם.

תראו, מה שאני עושה ביום של אימון זה דבר כזה. אני מתחיל לעשות אימוני כוח, ורק בסוף האימון אני תמיד תמיד עושה ריצה.
עכשיו הבעיה עם האימוני כוח אצלי זה שאין לי ממש תוכנית, ולכן אני תמיד מנסה לעשות כמה שיותר מהכל, שעל פי הבנתי זה לא צעד
נבון לפיתוח שרירים וכו'.

כמובן שאני גם שומר על תזונה כמה שיותר נכונה, לא אוכל יותר מדי שטויות.. מדי יומיים-שלושה אני יכול להעז קצת ולאכול איזו קוביית שוקולד (חחחחחח), בכל מקרה אני לא מהמגזימים שמחליפים סוכר בסוכרזית אבל עדיין אני בטוח שאני יכול להצליח גם כך.

המשקל שלי כיום עומד על 63.5 בערך, אני בטוח שאתם תגידו לי שזה כבר כלום.
השאלה כיצד עלי להמשיך?

אשמח מאוד לעזרתכם!

שמע זה כמו שהמדירך שלי לכושר אמר לי "זאתה מוציא כסף מהבנק, אתה לא יכול לדעת איזה שקל בדיוק הוצאת" ככה זה גם בשומן שאתה שורף.
אתה לא יכול לדעת אם שרפת בבטן או בכל חלק אחר.

בעניין שריפת שומן בבטן, עפ"י מיטב ידיעתי כדי לשרוף שומן במקום מסויים צריך לפתח שם שרירים כדי שהשומן יצא מהשריר (יותר נכון מסיבי השריר)

עוד שיטה, אתה יכול לפתח מקומות אחרים וככה בעצם למתוח את הגוף שלך ולעצב אותו מחדש. (זאת שיטה שלא עובדת על על אחד ותלויה בגנים בעיקר)

שיטה אחרונה: דיאטה יעודית, כמו לדוגמא דיאטת פחמימות, שהיא מאוד קשה אבל יש לה תוצאות מרשימות מאוד. מובן, שיש אינספור דיאטות, אז תמצא ת הדיאטה שמתאימה לך, אתה יכול להתייעץ עם מאמני כושר או דיאטניות וכו'.

בהצלחה 😃

נ.ב,
יש לי את אותה בעיה של בטן שלא יורדת ומה שאמרתי לך זה אחרי מחקר שעשיתי. כרגע אני מנסה את שיטות 1 ו-2. במידה ולא יצליחו אני אלך על השיטה של הדיאטת פחמימות.

• פותח/ת השרשור
תודה מתן,
אני סוג של בדיאטת פחמימות הייתי אומר. אני כבר עברתי לחיות יותר על סלטים למען האמת.
אני בצבא, וידוע שבצבא כל הפחמימות שאוכלים שם זה מלא בשמן. ואני מדבר על כל האורז, ספגטי וכו' וכו'.
היום בעיקר אני לוקח כף אחת של פחמימות (אורז/ספגטי), בשר מה שמביאים באותו יום וכל השאר זה סלטים על גבי סלטים כדי להשביע את עצמי באותה ארוחה.
אבל בכל זאת בטוח שאני עושה משהו לא כזה נכון,
אני רואה פה אנשים מפרסמים בפורום תוצאות שלהם אחרי חצי שנה ואני ממש מופתע כי אני מתאמן כבר חצי שנה כמעט ולא מגיע לחצי ממה שהם הגיעו,
ייתכן והם לוקחים כל מיני דברים או מזריקים וכו' משהו שאני לא נוגע בו (למרות ששוקל בקרוב אולי להתחיל להתעסק טיפה קצת עם אבקת חלבון כשיהיה לי תקציב לכך).

שמע, בתור אחד שכבר סיים צבא הדיאטה הכי טובה שם זה פשוט לא לאכול כלום (שזה ממש דיאטה גרועה) אבל חוץ מזה אני ממליץ לך מאוד להשתחרר ואז לעבוד על הבטן כי בצבא זה פשוט בגדר הקשה מאוד עד הבלתי אפשרי.
שים לב שכל האוכל והסביבה הצבאית מאוד משמינה. הרבה מאוד אנשים שהשתחררו מהצבא מגלים שהם עלו במשקל במקום לרדת (טעות נפוצה כולם חושבים שבצבא מרזים).
קיצר, סיים צבא ואז תתחיל לעשות דיאטות.

• פותח/ת השרשור
חחח, למען האמת שעוד שבועיים אני נכנס לקבע של שנה 😲
אז אין לי כל כך הרבה ברירות.

גם אתה נפלת לקצונה? לא נורא! תמשיך להתאמן, תחזק שירירים ותשמור על משקל.
עוד שנה תתחיל בדיאטת קוביות ;)

• פותח/ת השרשור
נעעע, בחיים לא קצונה. אני נגד 😃

השם ישמור מה נסגר עם האוכל של צה"ל... למה צריכים לדחוף כל כך הרבה שמן לכל דבר.

חבל, כמו שהמשפט אומר: " עדיף להיות חמור בטבע מאשר נגד בקבע".

לעניינו, בתור קג.לוג' לשעבר (;)) שמבין טיפה במטבחים. צה"ל מנסה עכשיו להכניס מזון בריא יותר ופחות שומני. זה התחיל לצאת לפועל אבל זה יושלם כנראה רק בעוד עשור.
בכל אופן, בצבא יש הרבה ביצים, גבינה ובשר שיכול לעזור לך לתחליף לפחמימות. תנסה להסתדר עם הנגד מטבח של היחידה שלך ויש סיכוי טוב שתצליח לעשות בצבא דיאטת פחמימות.

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
חח, נגד הרבה יותר טוב להיות במקום שאני בו נמצא. אין שום חשיבות לקצינים בכלל במקום שאני נמצא בו, או שזה בעצם בלי קשר ככה בכל צה"ל :\

ואין לנו נגד מטבח, זה עידית חח. והם קמצנים רצח, מביאים ביצה אחת עבור פתק. פשוט לא ייאמן. לפחות אפשר להעמיס גבינה חופשי.
ובשר וגבינה לא הולכים ביחד ;)

עזוב צבא, שתחרר... זאת הדרך היחידה. בתור אחד שהיה 4 חודשים בצריפין. האוכל בעידית גרוע בכל מה קשור לשמן ואיכות.

• פותח/ת השרשור
יופי, אז שנינו באותה ספינה שנקראת צריפין (חח או לפחות היית) ואתה מבין את הבעיה שלי.

איך לרדת באחוז השומן: http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

אבל תכלס, אתה מתעסק בקקה. אתה תת משקל. זה מדהים שבחברה של היום אף אחד אף פעם לא מספיק רזה. זכרים בוגרים ששוקלים 63 קילו עושים דיאטה. זה אבסורד. אתה לא תראה כמו שאתה רוצה להראות לפני שתעלה במשקל, והרבה. כן, אני ממליץ שתתחזק, התוכנית הכי אידיאלית שיש לאנשים במצבך נקראת SS - Starting Strength, התוצאות שלה מאוד מהירות כי היא מנצלת את האפקט של האדם הלא מאומן (מבחינת כוח - שזו הסתגלות מאוד פשוטה). קרא עליה בפורטל ואם יש לך שאלות אתה יותר ממוזמן לשאול כאן. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
איך לרדת באחוז השומן: http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

אבל תכלס, אתה מתעסק בקקה. אתה תת משקל. זה מדהים שבחברה של היום אף אחד אף פעם לא מספיק רזה. זכרים בוגרים ששוקלים 63 קילו עושים דיאטה. זה אבסורד. אתה לא תראה כמו שאתה רוצה להראות לפני שתעלה במשקל, והרבה. כן, אני ממליץ שתתחזק, התוכנית הכי אידיאלית שיש לאנשים במצבך נקראת SS - Starting Strength, התוצאות שלה מאוד מהירות כי היא מנצלת את האפקט של האדם הלא מאומן (מבחינת כוח - שזו הסתגלות מאוד פשוטה). קרא עליה בפורטל ואם יש לך שאלות אתה יותר ממוזמן לשאול כאן. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

היי, תודה על תגובתך.
בנוגע ל-SS, אתה רוצה להגיד לי שיום של אימון מורכב אך ורק מ-4 תרגילים והולכים הבייתה? 😲
אני כמובן לא אומר שהתרגילים קלים, ממש לא. אבל זהו? זה אימון של 30 דק' מקסימום והולכים.

היי, תודה על תגובתך.
בנוגע ל-SS, אתה רוצה להגיד לי שיום של אימון מורכב אך ורק מ-4 תרגילים והולכים הבייתה? 😲
אני כמובן לא אומר שהתרגילים קלים, ממש לא. אבל זהו? זה אימון של 30 דק' מקסימום והולכים.
שתגיע למשקלים כבדים האימון יקח לפחות שעתיים

• פותח/ת השרשור
שתגיע למשקלים כבדים האימון יקח לפחות שעתיים

בגלל שכאילו אני צריך להגדיל את זמני המנוחה בין סט לסט?

וסתם שאני אבין. כעת אנחנו מדברים על תרגילי כוח, איך זה עוזר לי להשטיח את הבטן כמה שיותר ולהשיג את מטרתי?
שוב, אני לא מבין גדול. ואולי השאלה שלי תמימה. אבל חייב לשאול אותה. 😃

לא, בכל אימון יש רק שלושה תרגילים (מרכזיים). השאר זה תרגילי עזר - והם לא נכללים בתוכנית בהתחלה.

זה אימון של 30 דק' מקסימום והולכים.
בהתחלה כן, כי המשקלים קלים - מאוחר יותר אתה תנוח באיזור ה6-8 דקות בין סט לסט, כי זה יהיה כבד מאוד. בנוסף, יתווספו תרגילי עזר, שגם יקחו זמן.

איך זה עוזר לי להשטיח את הבטן כמה שיותר ולהשיג את מטרתי?
אם המטרה שלך היא באמת ובתמים לשקול 60 קילו עם בטן "שטוחה" ולחיות כל החיים ברעב - אז SS לא מתאימה לך. אני יוצא מנקודת הנחה שהמטרה שלך היא להראות טוב ושרירי, ושאתה גם רוצה קוביות בבטן, ושלא בא לך להיות מורעב כל החיים. SS תגרום לך לעלות במסת השריר בצורה משמעותית, בכל הגוף - גם בבטן. אחרי התוכנית אם תרצה אתה תוכל לעשות חיטוב ותוך ~6-8 שבועות להגיע לאחוז שומן נמוך (לצורך העניין 12%).

• פותח/ת השרשור
אם המטרה שלך היא באמת ובתמים לשקול 60 קילו עם בטן "שטוחה" ולחיות כל החיים ברעב - אז SS לא מתאימה לך. אני יוצא מנקודת הנחה שהמטרה שלך היא להראות טוב ושרירי, ושאתה גם רוצה קוביות בבטן, ושלא בא לך להיות מורעב כל החיים. SS תגרום לך לעלות במסת השריר בצורה משמעותית, בכל הגוף - גם בבטן. אחרי התוכנית אם תרצה אתה תוכל לעשות חיטוב ותוך ~6-8 שבועות להגיע לאחוז שומן נמוך (לצורך העניין 12%).

תודה רבה.
כן, מעדיף להיות יותר שרירי מן הסתם. פשוט בהתחלה יותר נטיתי לכיוון של קודם להרזות ואז לנסות להתנפח.

אגב, מזל טוב חחח, הגעת ל 2000 הודעות P:

תודה רבה.
כן, מעדיף להיות יותר שרירי מן הסתם. פשוט בהתחלה יותר נטיתי לכיוון של קודם להרזות ואז לנסות להתנפח.
זה תמיד רעיון גרוע - כי צריך מסת שריר על מנת לשרוף שומן בקלות ובלי להיות מורעב, וגם בשביל להיראות טוב, וגם בשביל להרגיש טוב.

• פותח/ת השרשור
זה תמיד רעיון גרוע - כי צריך מסת שריר על מנת לשרוף שומן בקלות ובלי להיות מורעב, וגם בשביל להיראות טוב, וגם בשביל להרגיש טוב.

ובכן, לא מרעיב את עצמי. אבל נשאר במאזן קלורי שלילי לא גדול מדי.

אפרופו תזונה. אם נכון לעכשיו אין לי איך לשמור על תזונה נכונה מבחינת מרווחי זמן של אוכל,
כמות נצרכת של שומן מהאוכל ועוד, יהיה בעייתי לפעול לפי תוכנית מאסיבית שכזו?
(אם קראת את ההתכתבות למעלה הבחנת בטח שאני בצבא וזה לא בדיוק המקום האידאלי להצליח לאכול נכון בו)

ובכן, לא מרעיב את עצמי. אבל נשאר במאזן קלורי שלילי לא גדול מדי.
מאזן קלורי שלילי כשאתה שוקל 63 זו הרעבה, בהנחה שאתה לא רץ איזה חצי מרתון ביום. אם בשביל להתחטב אתה צריך לאכול 1500 קלוריות ביום (פאק, כואב לי אפילו להגיד את זה. וכנראה שאתה אוכל פחות), זה רמז עבה לכך שאתה לא צריך לחטב.

אפרופו תזונה. אם נכון לעכשיו אין לי איך לשמור על תזונה נכונה מבחינת מרווחי זמן של אוכל
לא צריך שום הקפדה מבחינת מרווחי זמן של אוכל. הרבה אנשים לפניך ואחריך השיגו וישיגו תוצאות מדהימות גם בארוחה או שתיים ביום. מה שמשנה זה הסה"כ היומי - השאר זה להתעסק בתפל ולא בעיקר. אם זה משנה, בפעמיים שעשיתי SS אכלתי את רוב האוכל בארוחה אחת גדולה בערב.

יהיה בעייתי לפעול לפי תוכנית מאסיבית שכזו?
לא יהיה בעייתי - אלא יהיה לא אפשרי לעשות SS בלי תזונה מתאימה. תזונה מתאימה בשבילך לSS כוללת לפחות 2 גר' חלבון לקילו (רצוי להתקרב יותר לכיוון ה2.3-2.5), לפחות גרם שומן לקילו (רצוי יותר), ושכמות הקלוריות שאתה מכניס תספק עלייה של קילו בשבוע (אפשר גם יותר בהתחלה), ואחרי ~8 שבועות שהעלייה כבר תהיה יותר לכיוון החצי קילו בשבוע (למרות שבתכלס עדיף יותר מאשר פחות).
אין לי מושג מה התנאים שלך, אבל אני מניח שאתה יכול לסדר את זה - מקסימום לתסף באבקת חלבון או משהו בסגנון. אפשרי מבחינתך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית