הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הגב מתעגל בדדליפט, איך לתקן?

QuAliTy

משתמש מתחיל
44
4
נק' מוניטין:
52
44
4
אגו מודיעין
125 קילו * 5, הגב שלי ממש התעגל כמו שאני רואה למרות שאני חושב שהסט-אפ טוב (אולי התחת מתחיל טיפה גבוה).
זה רק המשקל גבוה מידי או שיש משהו בטכניקה שאני צריך לשפר בשביל שהגב ייתשר?

שמע באמת שאין פה אפילו דבר אחד שאתה עושה כמו שצריך, תראה סרטונים, תתחיל מהתחלה, שים פלטה של 20 כל צד ותעבוד על טכניקה

המשקל גדול עליך, ככה לא צריך להראות 5RM (אין בזה בושה, כן? אבל צריך להשאיר את האגו בכניסה לחד"כ).
למה הפלטות על הגבהה? המוט נמצא כמעט בגובה של הברך שלך.

• פותח/ת השרשור
זהו, שהשאלה אם זה המשקל פוגע בטכניקה או שהבסיס של הטכניקה לא נכון?
הפלטות על הגבהה כי הרצפה במכון חרא ומבקשים ממני לעבוד עם הגומי הזה.
ברור לי שהגב לא אמור להתעגל ככה השאלה היא אם זה בגלל הצורה שבה אני מושך את המוט או שזה בגלל שאני לא שומר על כיווץ בגב העליון או שחגורה תסדר את העניין וזהו.

ברור לי שהגב לא אמור להתעגל ככה השאלה היא אם זה בגלל הצורה שבה אני מושך את המוט או שזה בגלל שאני לא שומר על כיווץ בגב העליון או שחגורה תסדר את העניין וזהו.

להיפך, אתה לא מצליח לשמור על כיווץ בגב התחתון, אתה שומט את החזה והכתפיים- זה קורה שלא יודעים לעבוד עם הרגליים מספיק ומנסים למשוך בעזרת החלק העליון של הגוף.
אתה באמת מתחיל אותו מאד מאד גבוהה וזאת עוד אינדיקציה שהמשקל גדול עליך.
תרד לאיזה ה90 קילו , תעבוד על הטכניקה (במיוחד על להחזיק את החזה בחוץ ולא לשמוט אותו וכיווץ בגב התחתון) ותעלה לאט לאט עם המשקל.
שים לב גם שאתה אמור לדחוף את הרצפה עם הרגליים בעצם ולא למשוך את המוט למעלה (בתיאורה של המשיכה והמחשבה שאמורה להיות לך בראש)

המשקל גדול עליך, ככה לא צריך להראות 5RM (אין בזה בושה, כן? אבל צריך להשאיר את האגו בכניסה לחד"כ).
למה הפלטות על הגבהה? המוט נמצא כמעט בגובה של הברך שלך.

ד"א אתה לא צריך לזרוק תמוט על הריצפה אתה צריך להוריד אותו

• פותח/ת השרשור
סבבה, תודה לכולם.
אימון הבא אני אעבוד עם פלטות של 35 פאונד (לפצות על הגובה של המשטח) ואתחיל על 90 קילו ואעלה לפה את הטכניקה שלי במשקל קל כדי לוודא שזה באמת חוסר התמודדות עם המשקל ולא משהו פגום בבסיס של הדדליפט.

אימון הבא אני אעבוד עם פלטות של 35 פאונד (לפצות על הגובה של המשטח)
אם כרית ההגבהה ההיא עשויה מחומר קשיח, הדרך הכי פשוטה לבטל אותה היא לעמוד על כרית כזאת בעצמך.

• אהבתי
Reactions: asf
מה רע בלזרוק את המוט?
התרגיל הינו משיכה נטו.
צריך לכבד את הציוד ולא להרוס, זה כל הסיפור.

פותח האשכול,
קרא איך למשוך מוט מהריצפה.

בתכלס מה שקורה אצלך זה שהכתפיים שלך מעל המוט במקום להיות לפניו - מה שגורם לכך שהן יזוזו קדימה בזמן הניתוק מהריצפה (כי לא ניתן למשוך מוט כבד כשהכתפיים מעליו - רק כשהן לפניו). בכל אופן הרבה דברים כאן מקולקלים, גם רוחב העמידה ועוד כמה דברים החל מהסטאפ.

Back
למעלה תחתית