הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

2.7 קילו שריר בשבועיים..

• פותח/ת השרשור Lido7x
  • פורסם בתאריך

Lido7x

משתמש מתחיל
58
2
נק' מוניטין:
2
58
2
אהלן חבר׳ה..

לפני שבועיים וחצי פירסמתי פה נושא שבו רשמתי שאני לא מצליח לעלות במשקל ובמסת שריר.
http://www.lbs.co.il/threads/43952/#post-549975
זה הסיפור שלי למי שלא מכיר.

בקיצור אחרי הכל החלטתי ללכת לדיאטן. (לבנאדם יש תואר באוניבריסטת ת״א של מדעי הרפואה ופיזיולוגיה או מה שזה לא יהיה)
הגעתי אליו, אמרתי לו מה נתונים שלי, הסברתי לו את המצב שאני בצבא ושאני לא עולה וכו׳.
לאחר מכן הוא עשה לי מדידות, 172 מטר, 66.4 קילו, 13% שומן.
הוא הגיע למסקנה שאני צריך לאכול 3100 קלוריות ביום ובנה לי תפריט.

אחרי שבועיים חזרתי לבדיקה אצלו, עליתי על המשקל וראינו שעליתי ב2.7 קילו!
שמחתי! ואז שאלתי את השאלה המוכרת ״כמה מתוכם הם מסת שריר?״
הוא עשה מדידות שוב והיה נורא מופתע ו״מתרגש״, הוא אמר שנשארתי 13% שומן ושהמסה הזו היא 2.7 של שריר.
עכשיו אני לא מטומטם, זה לא היה נשמע לי הגיוני בכלל.. כשאמרתי לו את זה הוא אמר ש״הגוף שלי החזיר את מה שהיה חסר לו בגלל שהייתי מתחת לממוצע משקל שלי שהוא 70)

בקיצור אני לא יודע מה אני עושה עכשיו, עליתי 2.7 קילו אבל אני לא יודע אם להמשיך בתוכנית תזונה הזו כי זה נראה מוגזם.

מה דעתכם? אפשרי לעלות כזו כמות? ועוד בלי אחוזי שומן?

• פותח/ת השרשור
היה נחמד אם היית יותר מפורט..

אפשר לעלות בשומן בלי לעלות באחוז השומן

הוא כנראה לא למד הרבה במהלך התואר. או לא הבין הרבה.
אם עלית 2.7ק"ג ונשארת על 13%, זה אומר שעלית ב2.3ק"ג שריר.

ואם הוא עושה כאלו שגיאות, הייתי לוקח כל עצה שלו בערבון מוגבל.

• פותח/ת השרשור
אוקיי אז מה זה כל ה2.7 האלה שעליתי? הכל שומן?
ואתה צודק, הוא אמר לי 2.3, התבלבלתי עם המטרה שהיא 5 קילו שריר ב3 חודשים..
(כאילו ירדו 2.3 ונשארו עוד 2.7 לעלות)

המשקל הכולל שלך עלה ונשארת על אותו % שומן- עלית גם במסת שריר וגם בשומן. דוגמה: אדם ששוקל 100 קילו עם 10% שומן כלומר 10 קילו של שומן, ו90 קילו של LBM. אותו אדם עלה ל-110 קילו ונשאר על אותו % שומן זאת אומרת שהוא עלה בקילו שומן ו-9 קילו שריר.(המצב היפוטתי, כן?)

אוקיי אז מה זה כל ה2.7 האלה שעליתי? הכל שומן?
ואתה צודק, הוא אמר לי 2.3, התבלבלתי עם המטרה שהיא 5 קילו שריר ב3 חודשים..
(כאילו ירדו 2.3 ונשארו עוד 2.7 לעלות)
לא הכל אבל הרוב שומן כנראה

• פותח/ת השרשור
אוקיי.. ומה היחס המומלץ בעלייה במסת שריר, בהתחשב בעובדה שאי אפשר לעלות מסה נקיה?

א. יכול להיות שחלק ואפילו רוב המשקל זה נוזלים. מדידה אחת לא אומרת הרבה - צריך לבדוק כמה מדידות.
ב. עדיף למדוד משקל ישר כשאתה קם ובלי בגדים/בבוקסר בשביל שהמשקל לא יהיה של בגדים או של אוכל שעוד לא התעכל(נגיד אם אני אמדוד משקל ישר אחרי ארוחה של המבורגר 300 + צ'יפס + חצי ליטר שתייה(אפילו מים) אני אהיה קילו יותר ממה שאני באמת
ג. תגיד לו שהוא צריך ללמוד מתמטיקה
13%*66.4kg = שמונה נקודה שש קילו שומן
13%*69.1kg = תשע קילו שומן
עלייה של חצי קילו שומן - ככה שבהנחה שהמשקל זה לא נוזלים, עדיין עלית חצי קילו שומן, לא הרבה אבל עדיין..
ד. אין בעייה ב3100 קלוריות בהנחה שאתה מתאמן בצורה טובה. אתה תעלה אמנם בשומן אבל גם הרבה בשריר
אוקיי.. ומה היחס המומלץ בעלייה במסת שריר, בהתחשב בעובדה שאי אפשר לעלות מסה נקיה?
http://www.kilogram.co.il/741/הפילוסופיות-בהעלאה-במסת-השריר/
לפי המאמר אפשר להעלות 200 גרם שריר בשבוע = 400 גרם בשבועיים. אז אין מצב שבעולם שאפשר 2.7 קילו בשבועיים. אם יש לך גנטיקה של סופרמן אז זה אולי תגרד את ה600 גרם בשבועיים

• פותח/ת השרשור
אני בעקרון עושה ss..
בכל מקרה אני לא מתכוון לחזור אליו..
עליתי במשקל ואני מרוצה, אבל אני לא אתן שיעבדו עליי..

תודה על העזרה חבר׳ה!
דרך אגב, מישהו יכול להמליץ לי על דיאטן/פיזיולוג נורמאלי שאפשר לסמוך עליו?

אני בעקרון עושה ss..
בכל מקרה אני לא מתכוון לחזור אליו..
עליתי במשקל ואני מרוצה, אבל אני לא אתן שיעבדו עליי..

תודה על העזרה חבר׳ה!
דרך אגב, מישהו יכול להמליץ לי על דיאטן/פיזיולוג נורמאלי שאפשר לסמוך עליו?

אם אתה עושה ss אל תפחד לאכול 3100 קלוריות אחרת אתה לא תתאושש.
ואולי תנסה ללכת לדיאטן ספורט יכול להיות שהוא יעזור לך יותר. אני פשוט אצל דיאטנית רגילה ומוסיף קצת לתפריט כשאני רואה שאני לא מתאושש מאימונים. אבל אם אתה רוצה לעשות גם ככה תבדוק שהכמות חלבון וקלוריות מתאימה לך!

• פותח/ת השרשור
אבל זה לא מוגזם לעלות 2.7 קילו בשבועיים?
אם לא עליתי באחוזי שומן אז זה בסדר?
אם אתה עושה ss אל תפחד לאכול 3100 קלוריות אחרת אתה לא תתאושש.
ואולי תנסה ללכת לדיאטן ספורט יכול להיות שהוא יעזור לך יותר. אני פשוט אצל דיאטנית רגילה ומוסיף קצת לתפריט כשאני רואה שאני לא מתאושש מאימונים. אבל אם אתה רוצה לעשות גם ככה תבדוק שהכמות חלבון וקלוריות מתאימה לך!

מה זאת אומרת? סליחה על הבורות, אבל בקושי שתיתי חחח
פחמימות סופחות אליהן נוזלים... בתפריט החדש כנראה שיש הרבה פחמימות (3100 קלוריות...)

• פותח/ת השרשור
כן יש דיי הרבה.. אז בעצם הנוזלים האלה ירדו מתישהו?

מה זאת אומרת? סליחה על הבורות, אבל בקושי שתיתי חחח
אז קודם כל זה לא טוב שכמעט לא שתית, אבל לעצם העניין יש נוזלים גם באוכל (אולי ראית כאן פתיל מקביל שמדבר על זה שבבשר יש 80% מים), ומים נוצרים אפילו בתהליכי המטבוליזם בגוף (אני לא יודע אם עוד מלמדים כימיה פשוטה בבי"ס אבל תוצרי השריפה בגוף הם פחמן דו-חמצני ומים) - אם כי לא בכמות גדולה מאד. כך ששאלת צבירת הנוזלים היא יותר שאלה של מה הגוף שלך עושה עם המים מאשר שאלה של כמה שתית. כמו שאמרו לך, כדי לאגור פחמימות הגוף סופח אליהן מים.

Back
למעלה תחתית