הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים צריך מחקר שקובע שכדאי לספורטאים לצרוך מולטי ויטמין

power rack

משתמש קבוע
1,911
431
נק' מוניטין:
932
1,911
431
בית
כותרת @Moshe
@SweetBamba
@Beast and cheat

אני אישית סומך על ההמלצות שלכם אבל אבא שלי רוצה לראות מחקרים שקובעים יעילות של מולטי ויטמין ותוספים אחרים אצל ספורטאים (עדיפות לאימוני כוח). תודה

צריך מחקר שוויטמנים מועילים? תגיד לאבא שבתור מתאמן כל שינוי קטן בגוף יכול לגרום לשיפור ניכר באימונים.
עכשיו גם אי אפשר להבטיח שהוויטמנים יעזרו לך. הדרך היחידה היא לנסות.

• פותח/ת השרשור
צריך מחקר שוויטמנים מועילים? תגיד לאבא שבתור מתאמן כל שינוי קטן בגוף יכול לגרום לשיפור ניכר באימונים.
עכשיו גם אי אפשר להבטיח שהוויטמנים יעזרו לך. הדרך היחידה היא לנסות.

השאלה היא אם יש משהו מאחורי מה שאתה אומר, אם אתה יכול להביא סימוכין לכך. כי אם לא, אתה מבין שזה חסר ערך, כן?

נערך לאחרונה:
איזה מחקרים אתה רוצה?
אני מאמין שאין מחקרים על מולטי ויטמין פשוט כי לכל חברה יש מינונים שונים, אבל אתה בהחלט יכול למצוא
מחקרים על כל ויטמין בנפרד.
הסיכויים שאתה באמת משיג את כל הוויטמינים הדרושים מהתזונה שלך הם אפסיים.

מולטי יכול לתרום בהרבה דברים, פעילות תקינה של מערכות שונות בגוף הוא אחד מהם.

• פותח/ת השרשור
איזה מחקרים אתה צריך?
אני מאמין שאין מחקרים על מולטי ויטמין פשוט כי לכל חברה יש מינונים שונים, אבל אתה בהחלט יכול למצוא
מחקרים על כל ויטמין בנפרד.
הסיכויים שאתה באמת משיג את כל הוויטמינים הדרושים מהתזונה שלך הם אפסיים.

אני מאמין לך אבל הייתי רוצה סימוכין למה שאתה אומר:
א. "הסיכויים שאתה באמת משיג את כל הוויטמינים הדרושים מהתזונה שלך הם אפסיים"- מאיפה אתה יודע? יש לך סימוכין לעובדה הזאתי?
ב. איפה אני יכול למצוא מחקרים על כל ויטמין בנפרד<?

אני מאמין לך אבל הייתי רוצה סימוכין למה שאתה אומר:
א. "הסיכויים שאתה באמת משיג את כל הוויטמינים הדרושים מהתזונה שלך הם אפסיים"- מאיפה אתה יודע? יש לך סימוכין לעובדה הזאתי?
ב. איפה אני יכול למצוא מחקרים על כל ויטמין בנפרד<?
א. בשביל לקבל את כל הוויטמינים אתה צריך לאכול משהו כמו 12 ירקות ביום בצבעים שונים, היה כאן דיון על זה בפורום
פעם.
ב. חפש בגוגל לדוגמא ויטמין E ותוכל לקרוא על ההשפעות. אם תחפש גם באתרים כמו Pubmed וכו' תוכל למצוא כנראה גם
מחקרים בנושאים האלו.

• פותח/ת השרשור
א. בשביל לקבל את כל הוויטמינים אתה צריך לאכול משהו כמו 12 ירקות ביום בצבעים שונים, היה כאן דיון על זה בפורום
פעם.
ב. חפש בגוגל לדוגמא ויטמין E ותוכל לקרוא על ההשפעות. אם תחפש גם באתרים כמו Pubmed וכו' תוכל למצוא כנראה גם
מחקרים בנושאים האלו.

אתה יכול למצוא לי את הדיון הזה בבקשה?

אני חושב שצריך לחפש מחקר על כל ויטמין בנפרד...
וזה הולך להיות קצת קשה

http://netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx
http://www.bfit.co.il/Calc/NutritionCalc.aspx
http://www.goleango.com/מחשבון קלוריות.php
http://www.nutrition-and-you.com/

תשתמש באחד מהם על מנת לדעת כמה אתה צורך מכל ויטמין ביום בתזונה הנוכחית שלך, ואז בגוגל בשביל לדעת מה הכמות המומלצת לצריכה (או בזה: http://www.netogreen.co.il/pages213.aspx )
וקח בחשבון שאתה יותר פעיל פיזית, אתה צריך לספק לגוף שלך יותר ממה שצריך סתם ילד בן 20 שלא מתאמן.

לגביי מחקרים על מולטי ויטמין אני לא מכיר, אבל על ויטמינים בנפרד לא אמור להיות קשה למצוא. שמעתי הרבה "סיפורי אימה" כנגד קריאטין, אבקות חלבון ואפילו ביצים. אבל כנגד ממולטי ויטמין - פעם ראשונה שאני שומע \:

לא מדובר על סיפורי אימה, אני רוצה הוכחה שזו לא שרלתנות מעורבבת עם פופליזם.
החברות הללו רוצות להיכנס לך לכיס, השאלה אם אתה באמת צריך אותן.
רגע רגע,
אתה רוצה הוכחה שמה שיש בכדורים זה באמת מה שכתוב על האריזה,
או שאתה רוצה הוכחה שאתה באמת צריך לצרוך את מה שכתוב על האריזה?

כי אלה שני דברים שונים לגמרי.

• פותח/ת השרשור
והמחשבונים לא מספקים ערכים של ויטמינים חוץ מהכי עליון שלא עובד
רגע רגע,
אתה רוצה הוכחה שמה שיש בכדורים זה באמת מה שכתוב על האריזה,
או שאתה רוצה הוכחה שאתה באמת צריך לצרוך את מה שכתוב על האריזה?

כי אלה שני דברים שונים לגמרי.

השאלה השנייה כמובן מי אמר שחשוב לי שויטמין X אצלי יהיה בערכים כאלה? אני רוצה לראות הוכחות-מחקרים

והמחשבונים לא מספקים ערכים של ויטמינים חוץ מהכי עליון שלא עובד

השאלה השנייה כמובן מי אמר שכדאי לי שויטמין X אצלי יהיה בערכים כאלה? אני רוצה לראות הוכחות
תכלס פשוט צריך לחטט קצת בפאבמד, אבל אולי למישהו כאן כבר יש דברים בfavorites.

אה ומבחינת ההמלצות לצריכה אם אני לא טועה ההמלצות באתר שצירפתי הן של הFDA, לא שאני הולך לפי כל ההמלצות שלהם, אבל הם הסמכות הקונבנציונלית בתחום הזה כיום.

אם אני לא טועה ההמלצות באתר שצירפתי הן של הFDA
זה לא מדויק. ה FDA הוא הגוף המפקח שהצהרות היצרנים תואמות להמלצות, אבל ההמלצות נקבעות ע"י גוף אחר שנקרא "הועדה למזון ותזונה" (Food and Nutrition Board) של "המוסד לבריאות" (Institute of Medicine) מטעם האגודה האמריקאית למדעים. כמו שאפשר לנחש, לא כולם מקבלים את ההמלצות האלה כתורה מסיני...
אני אמנם לא אחד מהשלישיה אליה פנית, ואני משער שלא תשמח במיוחד לקרוא חוות דעת שבאופן כללי אינה תומכת, אבל לא יזיק להביא אותה הנה לידיעת המתעמלים... הגוף שפרסם אותה, JISSN, הוא גוף רציני בהחלט. יש שם התייחסות נפרדת לכל מיני ויטמינים ומינרלים, כולל, כמובן, הפניות למחקרים עליהם ההמלצות מבוססות, וגם התייחסות גורפת למולטי ויטמינים, שאומרת: "The overall review of the literature supports the viewpoint that multivitamin/mineral supplements are unnecessary for athletes or other physically active individuals who are on a well-balanced diet with adequate calories." (הדגשה שלי).

עוד דוגמא, לגבי ויטמין C נכתב שם: "Vitamin C supplementation has been shown to improve physical performance in vitamin C-deficient subjects, but several major reviews support the general conclusion that vitamin C supplementation does not enhance physical performance in well-nourished individuals" (שוב הדגשה שלי).

אני בטוח שאפשר למצוא גם חוות דעת אחרות הרבה יותר חיוביות, רק צריך לשים לב היטב מטעם מי הן מפורסמות. למשל, כשאתה קורא על תוספים מעולים לשיפור היכולת באתר של מי שמייצר ומוכר את המוצרים המעולים האלה (ייאמר לשבחו שהתמונות במאמר מדגישות את העניין המסחרי שלו בנושא), כדאי להפעיל קצת חשיבה ביקורתית. לא, חלילה, שהוא משקר אבל אולי האובייקטיביות שלו נפגעת באופן לא מודע או משהו... בזאת אינני אומר שאין המלצות טובות מטעם גופים אובייקטיביים ומהימנים, הידע שלי מוגבל ובטח יהיה מי שימצא כאלה. בסופו של דבר, בענייני תזונה לכל דבר שהוא יש תומכים ומתנגדים בעלי שם.

איך שלא יהיה, כדאי לך לוודא שאבא שלך לא יקרא את האזהרות שמופיעות בפרסום של ה consumer report... 😃

זה לא מדויק. ה FDA הוא הגוף המפקח שהצהרות היצרנים תואמות להמלצות, אבל ההמלצות נקבעות ע"י גוף אחר שנקרא "הועדה למזון ותזונה" (Food and Nutrition Board) של "המוסד לבריאות" (Institute of Medicine) מטעם האגודה האמריקאית למדעים. כמו שאפשר לנחש, לא כולם מקבלים את ההמלצות האלה כתורה מסיני... אני אמנם לא אחד מהשלישיה אליה פנית, ואני משער שלא תשמח במיוחד לקרוא חוות דעת שבאופן כללי אינה תומכת, אבל לא יזיק להביא אותה הנה לידיעת המתעמלים... הגוף שפרסם אותה, JISSN, הוא גוף רציני בהחלט. יש שם התייחסות נפרדת לכל מיני ויטמינים ומינרלים, כולל, כמובן, הפניות למחקרים עליהם ההמלצות מבוססות, וגם התייחסות גורפת למולטי ויטמינים, שאומרת: "The overall review of the literature supports the viewpoint that multivitamin/mineral supplements are unnecessary for athletes or other physically active individuals who are on a well-balanced diet with adequate calories." (הדגשה שלי).

עוד דוגמא, לגבי ויטמין C נכתב שם: "Vitamin C supplementation has been shown to improve physical performance in vitamin C-deficient subjects, but several major reviews support the general conclusion that vitamin C supplementation does not enhance physical performance in well-nourished individuals" (שוב הדגשה שלי).

אני בטוח שאפשר למצוא גם חוות דעת אחרות הרבה יותר חיוביות, רק צריך לשים לב היטב מטעם מי הן מפורסמות. למשל, כשאתה קורא על תוספים מעולים לשיפור היכולת באתר של מי שמייצר ומוכר את המוצרים המעולים האלה (ייאמר לשבחו שהתמונות במאמר מדגישות את העניין המסחרי שלו בנושא), כדאי להפעיל קצת חשיבה ביקורתית. לא, חלילה, שהוא משקר אבל אולי האובייקטיביות שלו נפגעת באופן לא מודע או משהו... בזאת אינני אומר שאין המלצות טובות מטעם גופים אובייקטיביים ומהימנים, הידע שלי מוגבל ובטח יהיה מי שימצא כאלה. בסופו של דבר, בענייני תזונה לכל דבר שהוא יש תומכים ומתנגדים בעלי שם.

איך שלא יהיה, כדאי לך לוודא שאבא שלך לא יקרא את האזהרות שמופיעות בפרסום של ה consumer report... 😃
מיותר לומר שאתה אחד המשתמשים שיותר כיף לי שהם בפורום?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית