נק' מוניטין:
9,550
- 5,874
- 2,127
- נהלל, טבעון, וינגייט
זה קל להגיד. גם אני אומר את זה. זה כמו להגיד שאתה לא צריך לתסף בקריאטין או באומגה 3 אם אתה צורך מספיק מהם מהתזונה. יופי - עכשיו אתה רק צריך לאכול כל יום בערך קילו בשר בקר + כמה מאות גרמים של דג (הכמות תלויה כמובן בסוג הדג וכו')."The overall review of the literature supports the viewpoint that multivitamin/mineral supplements are unnecessary for athletes or other physically active individuals who are on a well-balanced diet with adequate calories."
ככה שצריך לדעת למה הם מתכוונים במשפט הזה, כי המשפט לבדו לא אומר כלום - גם אני אומר שאם אתה צורך מספיק מכל דבר אתה לא צריך לתסף, זו לא חכמה גדולה. בכל מקרה השאלה היא הכמויות, לא האם מולטי ויטמין זה טוב - אלא כמה צריך מכל דבר (ואז לבדוק האם אנחנו צריכים תוסף לתזונה שלנו - דעתי היא שזה לא ריאלי לצרוך את הכמות הנדרשת בלי תוספים - כאשר אנחנו מדברים על אדם שמתאמן רציני). איך להשיג את זה - בעזרת מולטי ויטמין או בעזרת המון ירקות זה דיון אחר לחלוטין, וכנראה שהתשובה לזה היא שזה לא ממש משנה.
ככל הנראה מקולקל, אבל צריך להסתכל על המחקר עצמו. הבעייה היא, שזה לא ממש אפשרי לבדוק האם חסר לך ויטמין C, זה לא ממש ברור מה הם החשיבו כ"חסר" (אני למשל צורך +- 2 גרם ביום, אז צריכה של גרם ביום נחשבת לחוסר?)"Vitamin C supplementation has been shown to improve physical performance in vitamin C-deficient subjects, but several major reviews support the general conclusion that vitamin C supplementation does not enhance physical performance in well-nourished individuals"
לגביי אפשרויות המדידה: http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_C#Testing_for_ascorbate_levels_in_the_body
1. חוות דעת בכל מקרה לא ממש מעניינות - אלא מחקרים.אני בטוח שאפשר למצוא גם חוות דעת אחרות הרבה יותר חיוביות, רק צריך לשים לב היטב מטעם מי הן מפורסמות.
2. מה שמשנה זה איך המחקר נעשה, לא מי עשה אותו. תודה לאל שאנחנו לא מסכימים עם כל דבר שיוצא מפה של כל דוקטור כי יש לו תואר דוקטור לפני השם.