האם כדאי לי לקנות גיינר?

• פותח/ת השרשור mmmos
  • פורסם בתאריך

mmmos

משתמש מתחיל
20
1
נק' מוניטין:
1
20
1
רציתי בבקשה לדעת לגבי האמר גיינר ? אם אפשר בבקשה חוות דעת ? ואם בכלל כדאי לקחת אני 1.83 ושוקל 78 תודה רבה 😃

צריכה של גיינר תלוייה בתפריט היומי שלך. אם אתה לא יכול לענות על השאלות:
1. כמה קלוריות אתה אוכל?
2. כמה חלבון/פחמימה/שומן אתה אוכל?

אז אתה לא צריך גיינר.

תזכור שגיינר זה תוסף תזונה. זה אומר שצריך להוסיף אותו למשהו - לאימונים טובים, לתזונה בריאה ומאוזנת ולמנוחה איכותית. אם אין לך את אלה - אל תוסיף גיינר כי יש סיכוי לא מבוטל שיתווספו לך צמיגים בבטן באותו קצב שיתווספו לך שרירים.
אם יש לך בעיה לאכול מסודר (נגיד סדר יום בלאגני או צמחנות) אז אולי יש מקום לשקול גיינר/אבקת חלבון כדי להוסיף חלבון (ופחמימה) אבל כמו שאמר משה - אתה צריך לדעת - אפילו בקירוב - כמה קלוריות אתה אוכל ומאיזה מקורות (חלבון/שומן/פחמימה) כדי שאפשר יהיה לענות לך ברצינות.

• פותח/ת השרשור
אוקי אז אני סטודנט ועכשיו חא יוצא לי לאכוח מסודר אז זה פעם ככה ופעם ככה לכן אני בהתטלבטות... ותאכלס אני לא רוצה להיות מנופח יותר מידי פשוט שיהיה גוף יפה

גיינר לא יעשה אותך מנופח מידי אם תצרוך אותו במשטר ותכנית קלוריים נכונים. אישית הייתי שוקל אבקת חלבון (בלי פחמימה) כדי לוודא שאתה מקבל מספיק חלבון איכותי, ומשיג את השאר מתזונה רגילה (אבל נקיה, כן?). גיינר יכול די מהר להשמין אנשים - ראיתי את זה קורה. תשקיע באימונים מסודרים, אם אתה מתחיל - חכה חודש וחצי לפני אתה מתחיל לתסף את האוכל שלך - אין מה לרוץ תבנה קואורדינציה וכושר בסיסים, תכנס לשגרה ואם תגלה שחסר לך חלבון או קלוריות - תוסיף. זו דעתי

• פותח/ת השרשור
סבבה רון תודה רק אם אפשר שאלה אחרונה בבקשה ארבע פעמים בשבוע של אימון אבל אני עובד כל השרירים בגוף ואימונים קשים אני עושה משהו כמו שעה וחצי כולל ריצה של 25 דק זה מספיק ? ובמידה ואני אקח חלבון כמה גרם אני אצטרך לקחת אם המשקל שלי 78 קילו ו1.83 גובה

נערך לאחרונה:
ארבע פעמים בשבוע זה מספיק, למרות שבתדירות כזו כדאי לפצל לAB ולא לעבוד על כל הגוף - תזכור שהשריר נבנה בזמן המנוחה. לשאלה כמה גרם חלבון לצרוך - התשובה לא כזו פשוטה ופשטנית. עקרונית אתה צריך משהו כמו 150 גר חלבון מתוך סך הקלוריות שאתה מכניס (וזו מכסה שקל יחסית למלא אם אתה לא צמחוני), וקח בחשבון שעודף חלבון הופך לפמימה בתהליך שנקרא דה-אמינציה ועודף פחמימה נאגר כשומן.
עכשיו, אם אתה רציני מאד בענין האימונים והתזונה, אם הסטנדט שלך לתוצאה הוא גבוה תצטרך לדעת מה וכמה להכניס לפה, תצטרך ללמוד קצת יותר את הנושא. אחרת - השיטה של ניסוי-וטעיה זה מה שישים עבורך: שים לב ותעקוב אחרי המשקל שלך, ההיקפים שלך, שים לב לקו המותניים שלך, למידת המכנסיים ותחושת הנפיחות בבטן במהלך היום ותהיה לך אינדיקציה לא רעה אם אתה מגזים בקלוריות.
בלי לדעת עליך יותר - הייתי אומר אם אתה אוכל מסודר - קח מנה ביום של אימון בתור התחלה, תזכור - זה תוסף, זה תחליף לארוחה - זה לא הדבר העיקרי. בכל מקרה אני מציע שלא תשתולל ותהיה מתון עם הכמויות כי להוריד משקל זה הרבה יותר קשה והרבה פחות נעים מאשר לעלות.

• פותח/ת השרשור
רון אחי עשיתי סוג של חשבון של מה שאני אוכל על מנת לראות אם באמת אני צריך גיינר לפני אימון אני אוכל ממש חופן של פיטנס מנשנש עם וושותה כוס פטל עם זה חח כן כן כוס פטל אחרי אימון אני אוכל קופסא קוטג שתי קופסאות טונה בשמן צמחי שתי ביצים קשות לפעמים שלוש עגבניה ואיזה 6 7 צנימים מוכנית שמוכרים בסןפר 25 קלוריות אחד לאחר
מכן אני אני יוצא לעבודה משלוש בצהריים עד אחד עשרה הלילה ובשש וחצי מגישים לנו סדביץ עם חזה עוף משהו כמו מאה גרם מאה לי ני מוציא את החזה ואוכל אותו עם חתיכה ממש קטנה של לחם
זה האוכל שלי ליום וכל התענעג הזה וכל התענוג הזה נותן לי בסהכ 96 גרם חלבון שאני צריך140 רציתי לדעת עם הגיינר בעצם יעזור או שלא כדאי לקחת אותו אני בינתיים חודש במכון וחא רואה תוצאות
תודה ויום נעים מצטער על השגיאןת נכתב באמצע העבודה

קודם כל זה נשמע לי מעט מידי אוכל/קלוריות. בלי להכנס לחישובים של כמה קלוריות יש בכל מה שתיארת....
אבל לפני שאני מתייחס לכל דבר אחר - טונה בשמן?? לא חראם? אני יודע שזה יותר טעים מטונה במים אבל זה שמן צמחי זול ומזיק.

אתה כותב שאתה 78 קילו על 183 ורוצה גוף יפה, ואם אתה רק חודש במכון אז אני מנחש אתה שם בשביל להוריד באחוזי שומן ולהעלות מסת שריר. אז אם זה המצב, לדעתי אתה צריך להוסיף חלבון - לא גיינר - רק חלבון, באבקה או אוכל. ושוב אני ממליץ שתתחיל לעקוב אחרי ההיקפים, תחושת הנפיחות בבטן וכמה אתה ממלא את הגינס שלך. זה יתן לך אינדיקציה מתי אתה מגזים. פשוט שים לב שלא יעלו. אם ניחשתי נכון ואתה בקטע של להוריד שומן - תימנע ממתוקים (עוגות, עוגיות,שתיה, גלידות, תשתה קפה/תה בלי סוכר - תלמד לאהוב את זה), תימנע מלחם קורנפלקס ואורז לבן, תאכל גבינות שמנות וביצים, תאכל חופן או 2 של אגוזים, כף או 2 של טחינה (אני שם בטונה - זה מוסיף טעם - אבל זהירות - זה פצצה של קלוריות) תאכל הרבה ירקות מהרבה סוגים כי תצטרך תוספת ויטמינים בתקופת האימונים, אם אתה תופס רעב - תאכל חלבון - טונה או קוטג או ביצה או משהו.... או דחוף לפה חופן אגוזים או איזה ירק. תזכור - אתה לא אוכל בשביל להתפנק ולא בשביל להנות - אוכל בשביל השרירים שלך. בכלל השיוני התזונתי הכי טוב שעשיתי בחיים היה לאכול חלבון בבוקר - בלי פחמימות, רק לא פחמימות: חלבון ושומן - ביצים ואגוזים, דג (אני צמחוני), טחינה או גבינה.

חודש במכון זה לא זמן לראות תוצאות ויזואליות למתאמן שרק התחיל, אז סבלנות. גיינר לא יעזור לך כמו שיעזרו לך סבלנות והתמדה כי אתה לא רחוק משם. אתה צריך תכנית אימונים טובה, AB על טווחי חזרות של 8-10, 2-3 סטים לתרגיל יכול להתאים אבל לא רק. יש מספיק תכניות באתר. אתה צריך לעלות במשקלי עבודה משבוע לשבוע בתקופה ההתחלה (חודש וחצי ראשונים לערך) עד שאתה נתקע במשקלים - כשזה קורה מתחיל הקסם - תמשיך להתאמן קשה, ותמשיך להתאמן חזק, וזה מה שיביא לך את המסה. פעם בשבוע שבועיים תוסיף עוד קצת משקל או עוד חזרה או 2 בסט.... בעוד חודש -חודש וחצי-חודשיים מהיום כדאי שתשנה את התכנית.

• פותח/ת השרשור
סבבנ אחי רון אלף תודות :

הכל טוב ויפה, חוץ מדבר אחד: אורז בסמטי הוא אורז לבן עם ערך גליקמי נמוך יותר מזה של אורז מלא.

אני חושב שאתה טועה יהושע, יתכן כי אורז בסמטי מלא הוא בעל ערך גליקמי נמוך יותר מאורז מלא אחר, אך לא אורז בסמטי לבן.

אני חושב שאתה טועה יהושע, יתכן כי אורז בסמטי מלא הוא בעל ערך גליקמי נמוך יותר מאורז מלא אחר, אך לא אורז בסמטי לבן.

יהושע60 לעולם לא טועה כשהוא עוקצני.

אורז.png
ראה, למשל, כאן או בכל אתר שמפרסם ערכים גליקמיים (ממילא רובם מעתיקים אחד מהשני)
יהושע60 לעולם לא טועה
!

צפה בקובץ המצורף 12251
ראה, למשל, כאן או בכל אתר שמפרסם ערכים גליקמיים (ממילא רובם מעתיקים אחד מהשני) !

הדיון לא כזה קריטי, ההפרשים זניחים בכל מדד.
אני, לדוגמא, מצאתי את הפירוט הבא מאוניברסיטת סידני:

Low GI
Wheat Pasta Shapes54
New Potatoes54
Meat Ravioli39
Spaghetti32
Tortellini (Cheese)50
Egg Fettuccini32
Brown Rice50
Buckwheat51
White long grain rice50
Pearled Barley22
Yam35
Sweet Potatoes48
Instant Noodles47
Wheat tortilla30

Medium GI
Basmati Rice58
Couscous61
Cornmeal68
Taco Shells68
Gnocchi68
Canned Potatoes61
Chinese (Rice) Vermicelli58
Baked Potatoes60
Wild Rice57

הדיון לא כזה קריטי, ההפרשים זניחים בכל מדד.
אכן, ההפרשים לא גדולים ולא ברור לאיזה כיוון. במצב הזה, לי אין שום התלבטות: אני אוכל אורז בסמטי טעים וקל להכנה, ומוסיף סיבים וויטמינים מכמה ירקות מבושלים או מאודים.

• פותח/ת השרשור
שאלה לרון ולשאר מומחי הפורום.
אז ככה שמעתי בעצת רון ובסוף החלטתי להשתמש באבקת חלבון ולא בגיינר רכשתי את החלבון סופר אפקט שהיא אבקה כשרה כי מאוד חשוב לי כל הקטע של הכשרות עכשיו רציתי לדעת אם אני יכול אחרי אימון לקחת שתי מנות של החלבון בנוסף לקוטג ולטונה בשביל לתת בום של 100 גרם חלבון לשריר ישר אחרי אימון ואת ההפרש אני ישלים בחזה עוף בצהריים תודה רבה
רק להזכיר שבמנה דל אבקה 25 גרם חלבון

שאלה לרון ולשאר מומחי הפורום. אז ככה שמעתי בעצת רון ובסוף החלטתי להשתמש באבקת חלבון ולא בגיינר רכשתי את החלבון סופר אפקט שהיא אבקה כשרה כי מאוד חשוב לי כל הקטע של הכשרות עכשיו רציתי לדעת אם אני יכול אחרי אימון לקחת שתי מנות של החלבון בנוסף לקוטג ולטונה בשביל לתת בום של 100 גרם חלבון לשריר ישר אחרי אימון ואת ההפרש אני ישלים בחזה עוף בצהריים תודה רבה רק להזכיר שבמנה דל אבקה 25 גרם חלבון

הערכים הסופיים של אותו יום הם מה שרלוונטי ולכן אין סיבה להעמיס הכל בארוחה שלאחר האימון. לדעתי, אם הגעת למסקנה שאתה צריך 2 סקופים של חלבון תוספת, אתה יכול לשתות את השייק אחרי האימון ולאחר חצי שעה או שעה לאכול ארוחה נוספת. את שאר האוכל תוכל לפזר לאורך היום כך שתגיע לערכים הרצויים.

Back
למעלה תחתית