עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אחרי אימון צריך לאכול פחמימה פשוטה(פרי).
בכתבה דובר על שומן ולא חלבון. אם קראתי נכון.
ולמה ממליצים (גם בתפריט חיטוב בפורטל) לצרוך אבקת חלבון או קופסת טונה או משהו דומה עד שעה אחרי האימון?
זה לא שטות, יש היגיון בריא מאוד בלאכול פחמימה פשוטה לאחר אימון. אם אתה לא יודע למה אז תבדוק במקום להגיד שזה שטות. יכול להיות שזה לא חובה, מתאמן לא ימות מן הסתם אם הוא לא יעשה את זה, אבל שטות זה בטוח לא.איזה שטות..
זה לא שטות, יש היגיון בריא מאוד בלאכול פחמימה פשוטה לאחר אימון. אם אתה לא יודע למה אז תבדוק במקום להגיד שזה שטות. יכול להיות שזה לא חובה, מתאמן לא ימות מן הסתם אם הוא לא יעשה את זה, אבל שטות זה בטוח לא.
לאחר אימון הגוף נמצא בחוסר איזון, הוא רוצה להגיע כמה שיותר להומאוסטזיס בשביל שהמערכות בגוף יחזרו לפעול כמו שצריך. גלוקוז מספק אנרגיה למוח ולשאר המערכות בגוף, בשביל לעלות את רמת הגלוקוז לרמה הנורמלית, נרצה לאכול פחמימה פשוטה שתעשה את זה כמה שיותר מהר. אחרי זה אפשר לאכול סיבים תזונתיים וכל המאכלים עם האינדקס הגליקמי הנמוך...תאכל פרי ותהיה לי בריא
ד"א יהיה נחמד אם תוכיח לי את הטענה שלך
לאחר אימון הגוף נמצא בחוסר איזון, הוא רוצה להגיע כמה שיותר להומאוסטזיס בשביל שהמערכות בגוף יחזרו לפעול כמו שצריך. גלוקוז מספק אנרגיה למוח ולשאר המערכות בגוף, בשביל לעלות את רמת הגלוקוז לרמה הנורמלית, נרצה לאכול פחמימה פשוטה שתעשה את זה כמה שיותר מהר. אחרי זה אפשר לאכול סיבים תזונתיים וכל המאכלים עם האינדקס הגליקמי הנמוך...
אז נחזור למה שאמרתי בהתחלה, יש פה היגיון בריא מאוד ואפשר להבין את זה, מצד שני, זה לא יהיה סוף העולם אם למערכות שלך בגוף יהיה חסר קצת אנרגיה לאחר אימון, בגלל זה אמרתי שאני אישית פחות מייחס לזה חשיבות. אבל ברור שיש לזה היגיון.
אני לא הולך לבזבז את הזמן שלי על להביא לך "מקור רציני" למשהו שהוא הבסיס של הבסיס בתזונה. לך תעשה שיעורי בית על החומר ותחזור לפה. ביקשת הוכחה? קיבלת הוכחה, יש משהו במה שכתבתי שאתה יכול לחלוק עליו? אם כן, תגיד מה. ואל תגיד לי "על הכל", תגיד בדיוק מה. אתה יודע, להודות בטעויות זה לפעמים לא הדבר הכי נורא בעולםהסבר ברמה של ילד כיתת מדעים לא אומר כלום. תביא לי מקור רציני עם ביסוס שיגיד את זה, אם לא אז אכן אמרת פה שטות
אני לא הולך לבזבז את הזמן שלי על להביא לך "מקור רציני" למשהו שהוא הבסיס של הבסיס בתזונה. לך תעשה שיעורי בית על החומר ותחזור לפה. ביקשת הוכחה? קיבלת הוכחה, יש משהו במה שכתבתי שאתה יכול לחלוק עליו? אם כן, תגיד מה. ואל תגיד לי "על הכל", תגיד בדיוק מה. אתה יודע, להודות בטעויות זה לפעמים לא הדבר הכי נורא בעולם
מצחיק שאתה קובע מחדש את ה"בסיס של הבסיס" בתזונה.
אתה מבין שכל אחד יכול לכתוב שטויות שנראות מדעיות, ולהגיד שזה הוכחה?
אני יכול להיות קטנוני ולבקש ממך לפרט כל חלק בהסבר שטות שהבאת לי, אבל זה עדיין לא יוכיח לי שום דבר.
מה אתה צריך שאני יסביר לך את זה ברמה של ילד בגן ?
אוקי.
לאחר האימון אין לך כוח ביזבזת את כל האנרגיה שלך באימון, עכשיו אחרי האימון בשביל שיהיה לך כוח בגוף אתה צריך למלא את מאגרי בכוח שלך בעזרת פחמימות בגלל זה אחרי אימון אוכלים פחמימות...
מובן?
לא,זה בדיוק מה שעשו עד עכשיו. אני רוצה הסבר רציני ממקור אמין. אני מת שתענו לי על זה כי אני בAD כבר כמה חודשים, והכל תקין, אפילו מרגיש טוב בהרבה מלפני הדיאטה. מה אני מסיק מכך? שפחמימות לאחר אימון זה מיתוס , מאגרי הגליקוגן שלך לא יתרוקנו מאימון אחד וגם אם כן אתה לא חייב למלא אותם מיד אחרי אימון.
כל אחד מגיב לזה שונה ולכל אחד יש רגישות שונה, אני למשל אם הייתי ב-AD לא הייתי מחזיק מעמד יומיים כי פשוט קשה לי בדל פחמימה.
ולגבי מקור האנרגיה שלך הוא כנראה בא משומן, יש כאלה שמרגישים עם זה מעולה (כמוך) ויש כאלה ומרגישים עם זה חרא (כמוני).
יש למה שאתה אומר הסבר הרבה יותר טוב אני לא יודע איפה קראתי על זה אני לא זוכר אבל יש תשובה לשאלה שלך אני פשט לא בקיא בעניין אולי נחכה לתשובה טובה יותר ממישהו אחר...
החלון האנאבולי עדיין אינו מיתוס, וכן צריך להשלים את מאגרי הגליקוגן שהוא פולימר המהווה דלק, מחסן האנרגיה, של הגוף(400ג' בערך המצויים בעיקר בשרירים אך גם בכבד ובכליות). את הגליקוגן מחזירים לאחר אימון ע"י אכילת פירות לרוב תמרים (5 במספר, ברוב המקרים) וכן בצריכת סוכר ענבים (דקסטרוזה) בהעדר הפולימר הזה הגוף למיטב ידיעתי יתחיל לחפש לו משאבי אנרגיה אחרים כדוגמת חלבון ושומן מהשריר בדר"כ.