צריכת חלבון לאחר אימון

הקטע הוא שאימון אחד לא ירוקן לך את מאגרי הגליקוגן, אפילו לא קרוב. אתה לא רץ מרתון, אכלת עוד פחמימות לפני באותו יום והכל בסדר. ואתה נראה לי איש שאוהב להתעסק בשטויות.
קודם כל, למה ככה? אי אפשר כבר לדבר נקי בפורום הזה?
שנית אני חושב שזה תלוי ברמת עצימותו של האימון האירובי והאנאירובי

הקטע הוא שאימון אחד לא ירוקן לך את מאגרי הגליקוגן, אפילו לא קרוב. אתה לא רץ מרתון, אכלת עוד פחמימות לפני באותו יום והכל בסדר. ואתה נראה לי איש שאוהב להתעסק בשטויות.

טעות. בכל אימון אתה מרוקן את מאגרי הגליקוגן. מה שבונה לך את הנפח של השריר הוא הגליקוגן, ברגע שאתה מרוקן את מאגרי הגליקוגן ואת החמצן משוחררת החומצה הלקטית שהיא אחראית לתחושת השריפה בשריר (safety mechanism של הגוף) לאחר מכן הגוף ממלא את מאגרי הגליקוגן מחדש (3-5 דקות) ובמידה ושברת שיא חדש (מה שאתם מכנים 'גירוי' של השריר) הגוף בונה מאגרי גליקוגן רחבים יותר מאוחר יותר יחד עם תיקון הרקמות שנפגעו. כל זה כמו שאתה יודע לא קורה באימון אלא בשינה. מאגרי הגליקוגן מתרוקנים תוך כדי התרגיל שאתה מבצע, תלוי בעצימות. אבל שוב, משוחזרים תוך כ-3 עד 5 דקות. בגלל זה אתה נח בין סט לסט. ואני מניח שאם אתה לא עושה תכנית כוח אז אתה בטוח נח מתחת ל-3 דקות.

מה שכן, בתכניות כוח כמו SS אין ריקון רציני של מאגרי הגליקוגן בשריר, לפחות לא כמו בתוכניות נפח...
להתאוששות הראשונית מהאימון מומלץ באמת פחמימות פשוטות כמו אלו שבתמרים, זה יתן את המכת האינסולין - הקיקסטארט להתאוששות שלך מהאימון.

Back
למעלה תחתית