הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ איך לעבוד על הבטן...?

StrongLift

משתמש קבוע
1,146
545
נק' מוניטין:
2,827
1,146
545
התוכנית שלי היא סוג של ABC
3 פעמים בשבוע (ראשון-שלישי-חמישי)

A - סקוואט + תרגילי עזר
B- בנץ'+ תרגילי עזר
C- דדליפט + תרגילי עזר

אני כבר שבוע בתוכנית... עד עכשיו עשיתי סתם כל מיני שטויות לבטן בסוף אימון A וC
אימון אחרון היום עשיתי פשוט בטן סטטי (
151-fitness.jpg
)
עם פלטה של 15 על הגב ל3 דקות....

יש עוד דברים לעשות או שזה מספיק?
ואם זה מספיק כמה זמן עדיף להישאר בזה?
כאילו 10 קילו ולהישאר 5 דקות או 20 קילו ולהישאר דקה וחצי? מה עדיף?
יש הצעות לתרגילים אחרים לגמרי?

• פותח/ת השרשור
אני מציע שתעשה ss, סיימתי את האימון היום עם בטן מותשת, קשה לי לקום משכיבה. חמשת המורכבים עובדים לנו מצוין על כל השרירים בגוף. לא צריך יותר מזה.

כבר עשיתי SS...
לא אומר שמציתי אותה...
סקוואט- 120
דדלליפט- 125 (טכניקה ובחיטוב היה 130X8 אבל טכניקה חרא)
בנץ'- 70
פרס- 42.5 או 45 (בחיטוב היה 47.5)
אבל היא כבר לא משרתת את המטרות שלי 😃
יש סיבה שאני בתוכנית הזאת...

אז בכל זאת אני יבקש תרגילים לבטן...? (שאפשר להוסיף משקל)
ואם הסטטי זה טוב ומספיק...?

אני מציע שתעשה ss, סיימתי את האימון היום עם בטן מותשת, קשה לי לקום משכיבה. חמשת המורכבים עובדים לנו מצוין על כל השרירים בגוף. לא צריך יותר מזה.
אם הוא עושה ABC סביר להניח שהוא מתאמן בינוני לכל הפחות.. SS לא תיתן לו אותו השפעה כמו שהיא נותנת לך ככל שהמתאמן יותר מתקדם כך התכנית אימונים צריכה להיות יותר מורכבת לכן הגיוני להכניס תרגילים לבטן בשלב מסוים..
לפותח האשכול לא אוכל לייעץ לך מכיוון שאני בעצמי מתאמן מתחיל חכה לעוד תגובות מחברה עם יותר ניסיון..

• פותח/ת השרשור
אם הוא עושה ABC סביר להניח שהוא מתאמן בינוני לכל הפחות.. SS לא תיתן לו אותו השפעה כמו שהיא נותנת לך ככל שהמתאמן יותר מתקדם כך התכנית אימונים צריכה להיות יותר מורכבת לכן הגיוני להכניס תרגילים לבטן בשלב מסוים..
לפותח האשכול לא אוכל לייעץ לך מכיוון שאני בעצמי מתאמן מתחיל חכה לעוד תגובות מחברה עם יותר ניסיון..

אני לא חושב שאני מתאמן בינוני 😃
אני גם לא עושה ABC קלאסית של 5-6 פעמים בשבוע... (שלא מתאימה גם למתאמן בינוני לדעתי)
אני עושה סוג של...... זה 3 פעמים בשבוע והרבה פחות עמוס

אני לא חושב שאני מתאמן בינוני 😃
אני גם לא עושה ABC קלאסית של 5-6 פעמים בשבוע... (שלא מתאימה גם למתאמן בינוני לדעתי)
אני עושה סוג של...... זה 3 פעמים בשבוע והרבה פחות עמוס

המצאת את התכנית או שהיא מאיזשהו מקור מסויים?
אתה לא מרגיש שחסר לך קלין\פרס\מתח?

ולדעתי האישית בן אדם שהגיע ל25 קילו כל צד(70 סה"כ) בבנץ לא מיצה את הSS.

הבטן עובדת מספיק בתרגילים המורכבים ובתרגילים כמו מתח, פול-אובר ועוד רבים טובים אחרים. אם אתה מחליט להקדיש לה יותר מזה לעניות דעתי זה בזבוז זמן יקר. אם אתה רוצה קוביות מחוטבות תשקיע בתזונה ובאימוני אינטרוולים עצימים - זה יקלף לך את השומן ויחשוף את הריבועים ש!יש! לך כבר.

• פותח/ת השרשור
המצאת את התכנית או שהיא מאיזשהו מקור מסויים?
אתה לא מרגיש שחסר לך קלין\פרס\מתח?

ולדעתי האישית בן אדם שהגיע ל25 קילו כל צד(70 סה"כ) בבנץ לא מיצה את הSS.

חבר מהפורום נתן לי בערך 😃
יש מתח יש פרס ואני לומד פווארקלין כרגע....
בקשר לבנץ'... אמרתי בעצמי שלא מיציתי את הSS... פשוט היא כבר לא משרתת את המטרות שלי ;)

הבטן עובדת מספיק בתרגילים המורכבים ובתרגילים כמו מתח, פול-אובר ועוד רבים טובים אחרים. אם אתה מחליט להקדיש לה יותר מזה לעניות דעתי זה בזבוז זמן יקר. אם אתה רוצה קוביות מחוטבות תשקיע בתזונה ובאימוני אינטרוולים עצימים - זה יקלף לך את השומן ויחשוף את הריבועים ש!יש! לך כבר.

לדעתך זה ביזבוז זמן... רק שלא ביקשתי את דעתך ביקשתי תרגילים לבטן 😃
תודה על הטיפ... ואכן עשיתי אינטרוולים בחיטוב... אבל כרגע חזרנו למסה..... (למרות שגם עכשיו אני עושה מידי פעם)

אם אפשר בתגובות הבאות לענות על השאלות שלי ולא ביקורת על התוכנית או כל דבר אחר שיש לכם להגיד....
אל תשכחו את המטרה של האשכול...

צודק 😃 וזה שלמישהו אחר יש דעה אחרת לא אומר שאתה צריך לשנות את דעתך.
בכל מקרה הבטן שלי הכי נתפסת כשאני עושה דרגון פלאג - בעיקר כשאני אוחז ותלוי על מתח - אז אני ממליץ לך לנסות את זה - תרגיל קשה אבל מתגמל 😃

בטן היא שריר שבדומה לתאומים וליד קדמית מגיבה טוב לסיבולת - להוריד משקל להעלות חזרות
בטן סטטי זה תרגיל מצוין. תמשיך עם פלטה של 15 וכל אימון תנסה להחזיק מעמד יותר זמן
כפיפות בטן משולבות עם אופניים זה תרגיל מצוין. כפיפות בטן עם אופניים עם פלטה של 10 ל2X15 בשילוב עם בטן סטטי ייתן לך עבודה טובה על הבטן.
בתור התחלה שני התרגילים האלה + המורכבים זה מספיק לבטן לפי דעתי.

בטן היא שריר שבדומה לתאומים וליד קדמית מגיבה טוב לסיבולת - להוריד משקל להעלות חזרות
בטן סטטי זה תרגיל מצוין. תמשיך עם פלטה של 15 וכל אימון תנסה להחזיק מעמד יותר זמן
כפיפות בטן משולבות עם אופניים זה תרגיל מצוין. כפיפות בטן עם אופניים עם פלטה של 10 ל2X15 בשילוב עם בטן סטטי ייתן לך עבודה טובה על הבטן.

אני די בטוח שזה שטויות מה שאתה אומר.

לפותח הפוסט, התרגיל הטוב ביותר לבטן ברמה שלך הוא לא לעשות תרגיל לבטן. יותר זה פחות באימונים. תפסיק להתאמן כמו ליצן עם תוכנית שחבר הביא לך. אתה לא רוצה ss, לך ללינארית.

אני אישית עובד על הבטן עם תרגיל שליפטר אחד מהצוות של EFTS עובד איתו.
לפי ההמלצה שלו, מומלץ לעבוד על הבטן עם גומיות \ פולי כשהגומייה \ חבל מאחורי הראש ואתה מושך למטה באמצעות הבטן,
ע"פ הדברים שלו, אתה צריך לעבוד על הבטן באותו אופן שאתה עושה סקוואט ודדליפט - בעמידה.
אם אתה עושה עם פולי, אל תתלהב יותר מדיי ותנסה לעלות כל אימון 10 ק"ג, זה תרגיל עזר נטו וזה לא מה שיוציא לך קוביות,
קח את זה בפרופורציות, אם אתה עושה ABC בסידור של 5 ימים בשבוע אתה יכול לעשות בטן באימון B.
2X10-12 במשקל הגיוני, אל תגזים אם זה אחרת יהיה לך קשה מאוד להתאושש.
אגב, לדעתי אפשר אפילו להוריד את זה לפעם אחת בשבוע, באימון C וזהו.

לפותח הפוסט, התרגיל הטוב ביותר לבטן ברמה שלך הוא לא לעשות תרגיל לבטן. יותר זה פחות באימונים. תפסיק להתאמן כמו ליצן עם תוכנית שחבר הביא לך. אתה לא רוצה ss, לך ללינארית.
אתה יכול במקרה להביא לי מאמר שתומך בזה? ממה שידוע לי( בעיקר מתגובות בפורומים שונים בארץ ובחול) בטן היא שריר שמגיב טוב לסיבולת.. אבל אני תמיד אשמח לקרוא דברים חדשים 😃

• פותח/ת השרשור
אני אישית עובד על הבטן עם תרגיל שליפטר אחד מהצוות של EFTS עובד איתו.
לפי ההמלצה שלו, מומלץ לעבוד על הבטן עם גומיות \ פולי כשהגומייה \ חבל מאחורי הראש ואתה מושך למטה באמצעות הבטן,
ע"פ הדברים שלו, אתה צריך לעבוד על הבטן באותו אופן שאתה עושה סקוואט ודדליפט - בעמידה.
אם אתה עושה עם פולי, אל תתלהב יותר מדיי ותנסה לעלות כל אימון 10 ק"ג, זה תרגיל עזר נטו וזה לא מה שיוציא לך קוביות,
קח את זה בפרופורציות, אם אתה עושה ABC בסידור של 5 ימים בשבוע אתה יכול לעשות בטן באימון B.
2X10-12 במשקל הגיוני, אל תגזים אם זה אחרת יהיה לך קשה מאוד להתאושש.
אגב, לדעתי אפשר אפילו להוריד את זה לפעם אחת בשבוע, באימון C וזהו.

מכיר... לא ניסיתי אבל אני ינסה... תודה! 😃

אבל למה לי ללכת ללניארית אם אני לא מחפש נטו כוח...?
תצדיק לי לעבור ללינארית או לSS ואני עובר...
קח בחשבון שהמטרה שלי היא לא רק כוח! אלא גם היפוטרפיה והרבה 😃
או אם יש לך הצעה אחרת אני ישמח לשמוע גם...

צודק 😃 וזה שלמישהו אחר יש דעה אחרת לא אומר שאתה צריך לשנות את דעתך.
בכל מקרה הבטן שלי הכי נתפסת כשאני עושה דרגון פלאג - בעיקר כשאני אוחז ותלוי על מתח - אז אני ממליץ לך לנסות את זה - תרגיל קשה אבל מתגמל 😃

עכשיו ענית על השאלה שלי... כבר שמעתי על התרגיל אני ינסה אותו בחמישי ;)
תודה על התגובה וההבנה!

תודה רבה! ננסה 😃

אתה יכול במקרה להביא לי מאמר שתומך בזה? ממה שידוע לי( בעיקר מתגובות בפורומים שונים בארץ ובחול) בטן היא שריר שמגיב טוב לסיבולת.. אבל אני תמיד אשמח לקרוא דברים חדשים

דבר ראשון, אתה הבאת את הטענה, אתה זה שצריך להביא מאמר.
אני די בטוח שכל השרירים שלנו מגיבים באופן זהה לאותו מספר חזרות אחרת למה ריפטו למשל לא נותן 4 חזרות לחזה ו5 לרגליים. אם הוא נותן לכולם אותו מספר חזרות משמע כל השרירים שלנו זהים. ולכן נעבוד על כולם עם אותו מספר חזרות לאותה מטרה. היגיון פשוט. כל העניין הזה של שוני בשריר הוא כנראה נכון (יש לנו שרירים עם יותר סיבים לבנים ופחות אדומים והפוך) אבל אני כמעט בטוח שהעבודה עליהם מבחינת טווחי חזרות היא זהה כי הסיבים הלבנים הם אלו שנוטים להיפוטרפיה. הכמות של הסיבים הלבנים בשריר תשפיע על ההיפוטרפיה שלו ולא על דרך האימון.

אבל למה לי ללכת ללניארית אם אני לא מחפש נטו כוח...? תצדיק לי לעבור ללינארית או לSS ואני עובר... קח בחשבון שהמטרה שלי היא לא רק כוח! אלא גם היפוטרפיה והרבה או אם יש לך הצעה אחרת אני ישמח לשמוע גם...

אני חושב שSS (או לינארית אם אתה חלש אופי) כשאתה מחליף את הפאוורקלין במתח בסופינציה היא התוכנית הטובה ביותר לפיתוח גוף למתחיל ואם תעשה אותה כמו שצריך, תגיע לתוצאות שיספקו אותך די והותר. וזה הקטע העצוב, שהתוכנית הזו מתאימה לכל המטרות ועדיין חברה כאן מסרבים לעשות אותה כמו שצריך.

דבר ראשון, אתה הבאת את הטענה, אתה זה שצריך להביא מאמר.
אני די בטוח שכל השרירים שלנו מגיבים באופן זהה לאותו מספר חזרות אחרת למה ריפטו למשל לא נותן 4 חזרות לחזה ו5 לרגליים. אם הוא נותן לכולם אותו מספר חזרות משמע כל השרירים שלנו זהים. ולכן נעבוד על כולם עם אותו מספר חזרות לאותה מטרה. היגיון פשוט. כל העניין הזה של שוני בשריר הוא כנראה נכון (יש לנו שרירים עם יותר סיבים לבנים ופחות אדומים והפוך) אבל אני כמעט בטוח שהעבודה עליהם מבחינת טווחי חזרות היא זהה כי הסיבים הלבנים הם אלו שנוטים להיפוטרפיה.

אני חושב שSS (או לינארית אם אתה חלש אופי) כשאתה מחליף את הפאוורקלין במתח בסופינציה היא התוכנית הטובה ביותר לפיתוח גוף למתחיל ואם תעשה אותה כמו שצריך, תגיע לתוצאות שיספקו אותך די והותר. וזה הקטע העצוב, שהתוכנית הזו מתאימה לכל המטרות ועדיין חברה כאן מסרבים לעשות אותה כמו שצריך.
אני בא כדי ללמוד משהו *ממשהו שאתה בחרת להגיב* אז אתה אומר לי שאני צריך להביא מאמר כי אתה לא מאמין לי? יופי אחי ככה החיים הולכים

אני בא כדי ללמוד משהו *ממשהו שאתה בחרת להגיב* אז אתה אומר לי שאני צריך להביא מאמר כי אתה לא מאמין לי? יופי אחי ככה החיים הולכים

בחיים, מי שטוען את הטענה הוא שצריך להביא סימוכין אליה, לא מי שסותר אותה, ידידי.

אם אטען שמיץ תפוזים מונע שבץ מוחי או כל טענה מומצאת אחרת ואבקש ממך להביא לי סימוכין לכך שאני טועה, האם תוכל? מאיפה תוכל להביא לי סימוכין שסותר את הטענה שלי אם אני המצאתי אותה? כלומר, אתה צריך להוכיח שמאחורי הטענה שלך עומד משהו ולא המצאה של ילד שלא מצליח להשיג ריבועים ולא אני צריך לחפש שמיץ תפוזים בעצם לא עושה כלום (כי אני לא אמצע מאמר כזה מעצם היותו חסר ערך). יש? ואגב, יחס גורר יחס כפול.

בחיים, מי שטוען את הטענה הוא שצריך להביא סימוכין אליה, לא מי שסותר אותה, ידידי.

אם אטען שמיץ תפוזים מונע שבץ מוחי או כל טענה מומצאת אחרת ואבקש ממך להביא לי סימוכין לכך שאני טועה, האם תוכל? מאיפה תוכל להביא לי סימוכין שסותר את הטענה שלי אם אני המצאתי אותה? כלומר, אתה צריך להוכיח שמאחורי הטענה שלך עומד משהו ולא המצאה של ילד שלא מצליח להשיג ריבועים ולא אני צריך לחפש שמיץ תפוזים בעצם לא עושה כלום (כי אני לא אמצע מאמר כזה מעצם היותו חסר ערך). יש? ואגב, יחס גורר יחס כפול.
רק שאתה שוכח פה משהו אחד. אתה בא לפה בגישה שמה שאתה אומר זה בולשיט בעוד אני באמת אמרתי, בסדר אולי זה בולשיט אבל אני רוצה שתראה לי את זה שאני אדע להבא. אתה לא ביקשת הוכחה שזה נכון, אתה טענת שזה לא נכון בלי שום דבר אחר!
סיימתי את הדיון הקטן שהיה לנו פה, ערב טוב

רק שאתה שוכח פה משהו אחד. אתה בא לפה בגישה שמה שאתה אומר זה בולשיט בעוד אני באמת אמרתי, בסדר אולי זה בולשיט אבל אני רוצה שתראה לי את זה שאני אדע להבא. אתה לא ביקשת הוכחה שזה נכון, אתה טענת שזה לא נכון בלי שום דבר אחר!
סיימתי את הדיון הקטן שהיה לנו פה, ערב טוב

אבל מאיפה אני אמצא מאמר שסותר עובדה שאיזה אידיוט המציא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית