הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון 90*8 פרס

האמת שלא התכוונתי לתת הטיה כזאת מוגזמת . פשוט אני אחרי הפסקה של כמה שבועות ולא הייתי מאופס על הטכניקה , שגם לפני כן תקופה ארוכה עשיתי רק פרס אחד בשבוע .
בכל אופן טכניקן טוב אני לא באופן כללי
אין צורך להתנצל על ההטיה, לדעתי זה בסדר גמור.
יקיק, הפעם אני לא מסכים איתך, הפרס הזה סבבה.

• פותח/ת השרשור
רקון אתה בחור חזק. אני חושב שאם תעבוד בטכניקה תקנית תוך חודש חודשיים אתה נותן את אותו משקל בלי בעיה כמו שצריך. בכל מקרה אני מעריך ומעריץ אותך על זה שהפציעה לא עוצרת אותך מלהתאמן (אבל תזהר)
בהצלחה

ניסיתי לנעול אפילו עם 60 קילו , וזה כואב .
אני לא יכול לעשות מתיחות לתלת ראשי בגלל זה , וגם הרחקות כתפיים עם יותר מ10 ק"ג מכאיבות לי .
בSS שעשיתי , ברובה לא עשיתי לחיצות בכלל בגלל כאבים בכתפיים .
אני לא מאמין שזו בעיה של חולשת שרירים או משהו , פשוט משו דפוק במפרק .

אני לא יכול לעשות מתיחות לתלת ראשי בגלל זה , וגם הרחקות כתפיים עם יותר מ10 ק"ג מכאיבות לי .

זה נשמע לי כמו משהו במפרק שם בכלל, אבל אתה מכיר את הגוף שלך אחי- מאחל לך רק שתצליח

לדעתי ההיערות שניתנו פה לגיטימיות.

ריפטו גם מזהיר שסיבוב אגן לפנים תחת עומס מסוכן יותר מסיבוב אגן לאחור, סתם שתכיר.

רק נציין שהחזה כן עובד בפרס כי יש קירוב אופקי בזרועות... רשמו שלא עובד ואף אחד לא העיר

בגלל שהידיים מתקרבות אחת לשנייה ? נשמע מוזר
בגלל התנועה שיש בכתף, בפרס התנועה היא לא הרחקת כתף קלאסית כמו בהרחקת כתף עם דאמבלים לצדדים... יש תנועה קטנה של קירוב אופקי וגם תנועה קטנה של כפיפת כתף...

כל הכבוד אחי משקל מכובד ... לגבי הטכניקה כבר הסברת למה אתה לא סוגר נעילה אז אני לא יגיד על זה שום דבר.

רק שאלה קטנה , בזמן הפרס איך מתבצעת הנשימה ?
אני לוקח נשימה לפני שאני מעלה את המוט ומוציא אוויר אחרי שהמוט נמצא כבר מעל הראש ?
ואז מוריד וחוזר על אותו פעולה או שזה אחרת ?

• פותח/ת השרשור
אתה מצחיק.. משתנה לאדום כשהמוט למעלה ובשניה מלבין חזרה חחח

משקל טוב, אבל זה לא בדיוק פרס..

מסכים עם כולם שזה חרא של טכניקה
זה לא היה מכוון
יש לי סרטון ששמתי פה בשרשור עם טכניקה הרבה יותר נורמלית

כל הכבוד אחי משקל מכובד ... לגבי הטכניקה כבר הסברת למה אתה לא סוגר נעילה אז אני לא יגיד על זה שום דבר.

רק שאלה קטנה , בזמן הפרס איך מתבצעת הנשימה ?
אני לוקח נשימה לפני שאני מעלה את המוט ומוציא אוויר אחרי שהמוט נמצא כבר מעל הראש ?
ואז מוריד וחוזר על אותו פעולה או שזה אחרת ?

אני בעקרון נושם כל כמה חזרות
זה טוב משתי סיבות
1. מקל על הביצוע
2. מגדיל את הסיכוי לנזק מוחי

מסכים עם כולם שזה חרא של טכניקה
זה לא היה מכוון
יש לי סרטון ששמתי פה בשרשור עם טכניקה הרבה יותר נורמלית

אני בעקרון נושם כל כמה חזרות
זה טוב משתי סיבות
1. מקל על הביצוע
2. מגדיל את הסיכוי לנזק מוחי

אתה מסתלבט ? או שטעית ? ( מגדיל את הסיכוי לנזק מוחי )

שמע כל הכבוד על המשקל, אין ספק שזה מכובד ביותר (אולי הכי כבד בפורום), וגם השלמת את החזרות, אבל, הטכניקה פשוט זוועה. אני לא יודע מה בדיוק קורה בגב שלך עכשיו, וסיכוי גבוה שהכל בסדר, אבל העומסי דחיסה שאתה מפעיל בחלק התחתון בביצוע הזה הם נוראיים.
בספר של ריפטו, יש לו תמונה של ארבעה שלבים:
1) המוט על החזה בתחילת התנועה
2) המוט בגובה הראש
3)המוט עבר את הראש
4) נעילת מרפקים
בכל תמונה רואים איך מנח הגב אמור להשתנות, בשלב הראשון הגב נמצא בפשיטה ובשלב האחרון של נעילת המרפקים הגב ישר לגמרי. ובשלבים באמצע כל הזמן הגב מתקרב עוד קצת ליישור... הבעיה בביצוע הזה שכל הזמן בעצם מנח הגב הוא כמו שבשלב הראשון...
אבל עוד פעם, כל הכבוד על המשקל, מי אני שיגיד לך משהו..😃
הגב לא אמור להגיע להיפר אקסטנשן כי שרירי הבטן אמורים לעבוד חזק. זה הmissing piece שלך.

בנצ' בעמידה של דן גרין

אני מעדיף להמשיך לעשות בנצ' בעמידה
לא מקבל את הטיעון הזה של "אם דן גרין עושה ככה זה בטוח טוב לי"
כי למרות שאתה חזק, אתה ודן גרין שתי חיות שונות לחלוטין - ובכל מקרה גם מקצוענים עושים דברים לא טובים ככה שזה לא משנה.

תפסיקו לבלבל במוח, זה לא פרס ריפטו סטייל, וגם אם זה בנץ בעמידה, הוא נעל את המרפקים, להכניס את הראש זה החלק היותר קל.
אה, לנעול את המרפקים זה הסטנדרט? למה לא אמרת. אני יכול לנעול מרפקים קדימה עם הרבה יותר משקל ממה שאני יכול לעשות פרס. אז לפתוח את השמפניה, כי בזה הרגע נוספה לי איזו פלטה לפרס?
אגב זה למה הקריטריון בקרוספיט הוא נעילת מרפקים כאשר הזרועות מאחורי האוזניים
(ומי שמכיר אותי יודע שאני ממש לא פרו-קרוספיט)

לא הבנתי, מה זה משנה איך הוא מסיים? ככה הוא עושה וזהו, זה לא שזה "חצי פרס" או "חצי סקוואט" ( או אולי חצי דדליפט כמו שראיתי באיזה קבוצה בפייסבוק )
זה לא "חצי סקוואט", אבל זה לא "שובר מקביל".

זה משהו שצריך לבדוק, אתה יודע. אני לא חושב שהייתי פשוט משלים עם העובדה שאני לא יכול לשים את היד מעל הראש סתם ככה מבלי שיש לי מושג מה קורה לי בכתף.

לדעתי ההיערות שניתנו פה לגיטימיות.

ריפטו גם מזהיר שסיבוב אגן לפנים תחת עומס מסוכן יותר מסיבוב אגן לאחור, סתם שתכיר.
והוא גם צודק, סתם שתכיר ;)

• פותח/ת השרשור
זה משהו שצריך לבדוק,

כל עוד זה מפריע לי רק בנעילה בפרס , ומידי פעם יש איזשהם איתותים לא קריטיים , זה לא ממש מפריע לי .
אני עובד על הרוטיטור קאף לאחרונה מתוך תקווה שזה יעזור
מה כבר יהיה לאורטופד להציע לי

מה כבר יהיה לאורטופד להציע לי
אם הייתי לומד רפואה 10 שנים (7 שנים + 3 התמחות), אולי הייתי יודע.

בכל מקרה כדאי לבדוק. במקרה הגרוע אל תקבל את מה שהוא יגיד, אבל תלך לשמוע. אורטופדים אמורים לדעת דיי הרבה על כתפיים, אתה יודע..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית