ייעוץ האם אימוני כוח מנפחים אותך?

It depend on the lifter, I saw amazingly strong lifter who looks like normal people from your gym and some looks like bodybuilders. But if you want to be big train BB if you want to be strong train PL, and if you are smart start PL after you are strong you will get big very fast with BB training.
זה ההסבר שכל אחד צריך לקבל בפורום על שאלות "מה יותר טוב למאסה" "SS או ABC...."

באדיבילדרים, המקצוענים, יהיו לרוב נגד התמקדות באימוני כוח אבל כן בעד לשלב במקצת. ציטוט של קולמן: ״כשזה מגיע למסה שריר, על הזין מה המשקל שאתה מרים״.
נראה לי שאפשר לסכם זאת בצורה פשוטה ולא מדעית שאימוני כוח יגררו עלייה במסת שריר, ואימוני מסה יגררו עלייה בכוח, כמובן הכל תחת תזונה ומנוחה מתאימים. שאלה של העדפה אישית ומה מטרותיך, הרוב המוחלט רק רוצה להראות טוב, אבל אני בטוח שלבאדיבילדרים פה בארץ שלא לדבר על מתאמנים ממוצעים שמתאמנים שנים
וחודשים נשארים באותה נקודה, יש עקיצה בלב כשליפטר צעיר וחדש בן 4-5 חודשים במכון עם תכנית כוח מרים יותר מהם או קרוב למשקל שלהם. אולי הם אפילו מזילים דמעה כשאותו ליפטר מתמיד יותר משנה ושייך לאוכלוסייה מצומצמת של חזקים באמת 😃

• פותח/ת השרשור
באדיבילדרים, המקצוענים, יהיו לרוב נגד התמקדות באימוני כוח אבל כן בעד לשלב במקצת. ציטוט של קולמן: ״כשזה מגיע למסה שריר, על הזין מה המשקל שאתה מרים״. נראה לי שאפשר לסכם זאת בצורה פשוטה ולא מדעית שאימוני כוח יגררו עלייה במסת שריר, ואימוני מסה יגררו עלייה בכוח, כמובן הכל תחת תזונה ומנוחה מתאימים. שאלה של העדפה אישית ומה מטרותיך, הרוב המוחלט רק רוצה להראות טוב, אבל אני בטוח שלבאדיבילדרים פה בארץ שלא לדבר על מתאמנים ממוצעים שמתאמנים שנים וחודשים נשארים באותה נקודה, יש עקיצה בלב כשליפטר צעיר וחדש בן 4-5 חודשים במכון עם תכנית כוח מרים יותר מהם או קרוב למשקל שלהם. אולי הם אפילו מזילים דמעה כשאותו ליפטר מתמיד יותר משנה ושייך לאוכלוסייה מצומצמת של חזקים באמת 😃

אחי אני לא רוצה להיות באדיבילדר בגלל הסיבה הזו, אני כן רוצה גוף שרירי אבל לא על חשבון הכוח, ובגלל זה אני שואל, אם אפשר לגדול בצורה טובה מאימוני כוח גם אחרי ההתחלה?

אחי אני לא רוצה להיות באדיבילדר בגלל הסיבה הזו, אני כן רוצה גוף שרירי אבל לא על חשבון הכוח, ובגלל זה אני שואל, אם אפשר לגדול בצורה טובה מאימוני כוח גם אחרי ההתחלה?
כן , לא חסרים פה חברה גדולים שמעולם לא עבדו בטווח ה"היפוטרופיה"

אתלטים, שחקני כדורגל לדוגמא מתאמנים אימוני כוח?
לא יודע לגבי כדורגלנים, אך מתאגרפים לחלוטין כן. לגבי מתאמני כוח, המראה של אלו שלא משתמשים בסמים ושומרים על משקל נמוך יחסית לתחרות דומה למתחרים האולימפיים בהרמת משקולות.

עריכה - אני חוזר בי מההצהרה על מתאגרפים כי זה לא לחלוטין, אך רבים בוחרים כן לשלב אימוני כוח, אני כמתחרה הייתי משלב למשל, וגם ברמות העילית לא חסר שמשלבים, בעבר ובהווה.

באדיבילדרים, המקצוענים, יהיו לרוב נגד התמקדות באימוני כוח אבל כן בעד לשלב במקצת. ציטוט של קולמן: ״כשזה מגיע למסה שריר, על הזין מה המשקל שאתה מרים״.
נראה לי שאפשר לסכם זאת בצורה פשוטה ולא מדעית שאימוני כוח יגררו עלייה במסת שריר, ואימוני מסה יגררו עלייה בכוח, כמובן הכל תחת תזונה ומנוחה מתאימים. שאלה של העדפה אישית ומה מטרותיך, הרוב המוחלט רק רוצה להראות טוב, אבל אני בטוח שלבאדיבילדרים פה בארץ שלא לדבר על מתאמנים ממוצעים שמתאמנים שנים
וחודשים נשארים באותה נקודה, יש עקיצה בלב כשליפטר צעיר וחדש בן 4-5 חודשים במכון עם תכנית כוח מרים יותר מהם או קרוב למשקל שלהם. אולי הם אפילו מזילים דמעה כשאותו ליפטר מתמיד יותר משנה ושייך לאוכלוסייה מצומצמת של חזקים באמת 😃
באדיבילדרים משתמשים בסטרואידים, ויחי ההבדל הקטן.

זה נכון, אבל מה זה סותר בדיוק?
"באדיבילדרים, המקצוענים, יהיו לרוב נגד התמקדות באימוני כוח אבל כן בעד לשלב במקצת"
ברור שהם יהיו נגד, הם מזריקים סטרואידים ולכן יכולים להפיק משיטות אימון אחרות הרבה יותר למטרות שלהם. למתאמן רגיל שלא מזריק, ככל הנראה שאימוני כוח בתחום של 5 חזרות יפיקו עלייה במסת שריר בצורה הכי אידאלית... ברור שזה משתנה מאדם לאדם, אבל העיקרון של שילוב בין עלייה בכוח + גירוי השריר, מתבטאת בטווח של 5 חזרות בצורה הכי טובה .

סטרואידים מאיצים תהליכים. המתחרים בפאורליפטינג גם הם על סמים ועדיין, מבנה הגוף שלהם שונה משל הבאדיבילדרים, ואני מדבר על החטובים כי דובי גריזלי יש לך חופשי בתחום.

אחי צריך לקנות חגורה בשלב הזה?
ולגבי אוכל ב ss, אני אוכל 1000 קלוריות כל יום יותר ממה שאני מוציא באותו יום?
כלומר ביום של אימון אני יאכל יותר קלוריות?
בן אדם יכול לעלות גג קילו מסת שריר בחודש וזה בהגזמה , אז למה שתאכל אלף קלוריות יותר ותעלה שני קילו בחודש או יותר ?
"באדיבילדרים, המקצוענים, יהיו לרוב נגד התמקדות באימוני כוח אבל כן בעד לשלב במקצת"
ברור שהם יהיו נגד, הם מזריקים סטרואידים ולכן יכולים להפיק משיטות אימון אחרות הרבה יותר למטרות שלהם. למתאמן רגיל שלא מזריק, ככל הנראה שאימוני כוח בתחום של 5 חזרות יפיקו עלייה במסת שריר בצורה הכי אידאלית... ברור שזה משתנה מאדם לאדם, אבל העיקרון של שילוב בין עלייה בכוח + גירוי השריר, מתבטאת בטווח של 5 חזרות בצורה הכי טובה .
ואי ואי ואי איזה שטות , תראה לי מחקר שמוכיח ש5 חזרות זה לפיתוח של מסת שריר , אני מרחם על א אנשם חזרי ידע שרואים תדיון הזה ואי כמה סרטים הם הולכים לעבור בדרך לכלום !!

ליפטר - http://www.lbs.co.il/threads/44181/
מסקנה : אם תעשה חיטובים לאחוז שומן נמוך ותתמיד תיראה טוב בין אם תהיה ליפטר ובין אם תהיה בילדר
אם תבחר לא לחטב כדי לצבור כמה שיותר כוח ברור שלא תיראה טוב
אז אמנם זה לא ליפטינג בצורתו המקורית( על הזין שלי המראה העיקר משקלים גבוהים) אבל צורת האימון היא ליפטינג

דברי חוכמה מפיו של אליוט, הבן אדם יודע על מה הוא מדבר.
שורה תחתונה - אין כאן טועה או צודק, אבל לפיתוח גוף יש שיטת עבודה אחת, בעוד שלפיתוח כוח שיטת עבודה שונה. זה לא אומר שאינם יכולים להשתלב אחד בשני זה אינדיווידואלי וגנטקיה היא קלף חזק כאן כמובן, סמים עושים נפלאות בשני התחומים, אך בסופו של דבר צורת העבודה כן מעבירה דגש על אספקט אחד ולא כולם יחד.

בן אדם יכול לעלות גג קילו מסת שריר בחודש וזה בהגזמה , אז למה שתאכל אלף קלוריות יותר ותעלה שני קילו בחודש או יותר ?
ואי ואי ואי איזה שטות , תראה לי מחקר שמוכיח ש5 חזרות זה לפיתוח של מסת שריר , אני מרחם על א אנשם חזרי ידע שרואים תדיון הזה ואי כמה סרטים הם הולכים לעבור בדרך לכלום !!
אני לא הולך לבזבז אפילו שנייה בשביל למצוא מחקר לדבר הזה. אתה לא מבין את המשמעות של עבודה בטווח חזרות הזה אז בטח שלא תבין למה זה משמש לפיתוח מסת שריר... לך תעשה שיעורי בית ותחזור לפה...

ליפטר - http://www.lbs.co.il/threads/44181/
מסקנה : אם תעשה חיטובים לאחוז שומן נמוך ותתמיד תיראה טוב בין אם תהיה ליפטר ובין אם תהיה בילדר
אם תבחר לא לחטב כדי לצבור כמה שיותר כוח ברור שלא תיראה טוב
אז אמנם זה לא ליפטינג בצורתו המקורית( על הזין שלי המראה העיקר משקלים גבוהים) אבל צורת האימון היא ליפטינג
הוא נראה טוב יחסית למתאמנים כוח אבל ממש לא משתווה למישהו שמתאמן למסת שריר ,
בן אדם שמתאמן למסת שריר אחרי שנתיים יהיה הרבה יותר גדול ממנו בכל מקרה אתה שולח לי מישהו שהצליח להיות די גדול מאימוני כוח , בזמן שאני לא צריך לשלוח לך אפילו אחד כי ישנם בשפע .
http://www.lbs.co.il/threads/44447/page-2#post-558853

התגובה של tuxlight עם הטבלה. @golagol

gal313 לא נכון, יש הבדל מאוד גדול בין פאוורליפטר על חומרים לבין באדיבילדר מוזרק.
במראה ובעיקר בכוח, שכן לשניהם יכולה להיות אותה מסת שריר.
יופי אז הנה מחקר שמוכיח אחרת ,http://www.directlyfitness.com/store/maximizing-skeletal-muscle-hypertrophy-research-article/
אני לא הולך לבזבז אפילו שנייה בשביל למצוא מחקר לדבר הזה. אתה לא מבין את המשמעות של עבודה בטווח חזרות הזה אז בטח שלא תבין למה זה משמש לפיתוח מסת שריר... לך תעשה שיעורי בית ותחזור לפה...
ואני בטוח שאתה ממש אסתטי על 10 אחוז שומן נכון ?
או שאתה לא אסתטי ואתה על 20 אחוז שומן אבל חושב שיש לך מסת שריר וששואלים אותך איפה היא אתה אומר שהיא מתחבאת לה בפנים נכון ?
ואז שמדברים על ההוא שנראה פצצה התשובה שלך היא : הוא על חומרים

או שאתה לא אסתטי ואתה על 20 אחוז שומן אבל חושב שיש לך מסת שריר וששואלים אותך איפה היא אתה אומר שהיא מתחבאת לה בפנים נכון ?
חחחח אתה ממש מצחיק..
אם אתה רוצה לראות, אז יש לי לוג, וניחשת נכון אני באיזור ה-11 אחוז שומן, והמשקלי חימום שלי הם כנראה המשקלי עבודה שלך.
אתה חייב לצאת מהקיבעון שאתה נמצא בו. אתה לא רואה את הקשר בין אימוני "מסת שריר" כמו שאתה קורא להם, לאימוני כוח. בוא אני יספר לך משהו - עלייה במסת שריר לאנשים שלא מזריקים סטרואידים, תלויה בדבר אחד עיקרי - התחזקות, ככל שתהיה חזק יותר אתה תגדל. בשביל להתחזק אתה צריך לאכול במאזן קלורי חיובי, ולעבוד בטווח חזרות נכון. מה זה טווח חזרות נכון?
בוא תעשה ניסוי, ניסוי שאני כבר עשיתי, וכדי לך גם. שים משקל על המוט ל-RM10 . שים משקל על המוט ל-RM5. תאכל כמו שצריך, תישן כמו שצריך, ותבוא אחרי יומיים-שלוש לעוד אימון. שים על המוט 2.5 ק"ג יותר מהאימון הקודם. כנראה שתכשל ב-RM10 , ותצליח ב-RM5 , גם אם הצלחת בשניהם, כנראה שבאימון שאחריו שתוסיף עוד 2.5 ק"ג אתה תכשל ב-RM10 .
מה אנחנו לומדים מזה?
אתה יכול להתחזק בצורה יותר אפקטיבית ולהתאושש בצורה יותר טובה בטווח החזרות הזה. אז תשאל למה לא לעבוד ב-RM1 ? כי צריך בכל זאת גירוי לשריר, והגירוי הזה בא לידי ביטוי בצורה מעולה בטווח של 5 חזרות.
יש משהו לא ברור? לפני שאתה חוזר לדבר כמו ילד בן שנתיים.

הוא נראה טוב יחסית למתאמנים כוח אבל ממש לא משתווה למישהו שמתאמן למסת שריר ,
בן אדם שמתאמן למסת שריר אחרי שנתיים יהיה הרבה יותר גדול ממנו בכל מקרה אתה שולח לי מישהו שהצליח להיות די גדול מאימוני כוח , בזמן שאני לא צריך לשלוח לך אפילו אחד כי ישנם בשפע .

יופי אז הנה מחקר שמוכיח אחרת ,http://www.directlyfitness.com/store/maximizing-skeletal-muscle-hypertrophy-research-article/
ואז שמדברים על ההוא שנראה פצצה התשובה שלך היא : הוא על חומרים
אולי כי רוב הליפטרים מראש לא בוחרים להגיע ל11 אחוז שומן? אם אתה רוצה להיות טבעי אימוני ליפטינג הם הכי טובים

חחחח אתה ממש מצחיק..
אם אתה רוצה לראות, אז יש לי לוג, וניחשת נכון אני באיזור ה-11 אחוז שומן, והמשקלי חימום שלי הם כנראה המשקלי עבודה שלך.
אתה חייב לצאת מהקיבעון שאתה נמצא בו. אתה לא רואה את הקשר בין אימוני "מסת שריר" כמו שאתה קורא להם, לאימוני כוח. בוא אני יספר לך משהו - עלייה במסת שריר לאנשים שלא מזריקים סטרואידים, תלויה בדבר אחד עיקרי - התחזקות, ככל שתהיה חזק יותר אתה תגדל. בשביל להתחזק אתה צריך לאכול במאזן קלורי חיובי, ולעבוד בטווח חזרות נכון. מה זה טווח חזרות נכון?
בוא תעשה ניסוי, ניסוי שאני כבר עשיתי, וכדי לך גם. שים משקל על המוט ל-RM10 . שים משקל על המוט ל-RM5. תאכל כמו שצריך, תישן כמו שצריך, ותבוא אחרי יומיים-שלוש לעוד אימון. שים על המוט 2.5 ק"ג יותר מהאימון הקודם. כנראה שתכשל ב-RM10 , ותצליח ב-RM5 , גם אם הצלחת בשניהם, כנראה שבאימון שאחריו שתוסיף עוד 2.5 ק"ג אתה תכשל ב-RM10 .
מה אנחנו לומדים מזה?
אתה יכול להתחזק בצורה יותר אפקטיבית ולהתאושש בצורה יותר טובה בטווח החזרות הזה. אז תשאל למה לא לעבוד ב-RM1 ? כי צריך בכל זאת גירוי לשריר, והגירוי הזה בא לידי ביטוי בצורה מעולה בטווח של 5 חזרות.
יש משהו לא ברור? לפני שאתה חוזר לדבר כמו ילד בן שנתיים.
שלח תמונה או תלוג שלך שאני יראה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית