הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות לגבי אימונים: תדירות דדליפט, ויטמינים, תדירות אימונים כללית

power rack

משתמש קבוע
1,911
431
נק' מוניטין:
932
1,911
431
בית
א. במידה ואני אוכל כל יום ירקות ופירות כמתואר כאן (פלפל אדום גדול, פלפל צהוב גדול, פלפל ירוק גדול, 2 גזרים, 2 מלפפונים, עגבנייה, בצל, תפוח, אפרסק, בננה), האם אני עדיין צריך לצרוך איזשהו ויטמין או מינרל?
ב. אשמח לשמוע המלצות לגבי ירקות נוספים שכדאי לאכול ומספקים ויטמינים חשובים.
ג. האם יש בעיה לעשות דדליפט כל יומיים לסט אחד של חמש חזרות? כלומר בכל אימון.
ד. אני מתאמן בבית, אם כוחי במותני, האם אני יכול להתאמן כל יומיים ולא שלוש פעמים בשבוע (שיוצא אימון שאני נח יומיים)? בהנחה שאני מתאושש טוב ולא מוסיף תרגילי עזר (כוחי במותני).
ה. מה אתם אומרים על שינוי קל בSS לכיוון בילדינג: A- בנץ', מתח, דדליפט, B-בנץ', מתח, סקוואט.

זה נושא מעורבב של תזונה ואימונים, לא רוצה לפתוח שני נושאים סתם. תודה לעוזרים.

מתייג כמה חברה שרוצה לשמוע את דעתם, זה לא אומר שאחרים לא יכולים להגיב, אני יותר מאשמח אם תגיבו.
@incin @Psycho @יהושע60
@Moshe (אם יוכל כבודו)

א. הרבה ויטמנים לא בהכרח מקורם העיקרי מהצומח. ויטמין A,D,B הם דוגמאות לויטמנים שדווקא מקורם מהחי הוא עשיר. גם בויטמנים כמו C,K,E אומנם מקורם בעיקר מהצומח, אבל אפשר להשיג מביצים (חלמון) וכבד , הרבה מהם. דעתי היא שמי שצורך ירקות מכל הצבעים, בשר, ביצים, חלב, אין חובה בתוסף של ויטמנים... התוספים האלה לדעתי חשובים יותר לתקופת חיטוב מאשר תקופת מסה.
ב. אבוקדו, אגוזים, ירקות עליים (חסה, כרוב, תרד, ברוקולי), גויאבה, קיווי, זה חוץ ממה שכתבת...
ג. אם קל לך, לך על זה, ברגע שהסט יהיה לך כבד, אתה לא תחשוב על זה בכלל, כי יקח לך שלושה ימים רק להפסיק ללכת כאילו עשו לך משהו בתחת.
ד. ענית לעצמך. כל עוד אתה מתאושש כמו שצריך אין בעיה. כמו עם הדדליפט, ברגע שהמשקלים יהיו לך כבדים, אתה תתחנן לימי חופש האלה.
ה. חסר פה עבודה על הכתפיים, הבנץ' אומנם מערב את הכתף הקדמית אבל לא נוגע בכלל באחורית ואולי ממש טיפה באמצעית וגם זה בסימן שאלה. חוץ מזה שיהיה לך קשה להתאושש בבנץ' מאימון לאימון. אם היית משנה באימון אחד את המתח למקבילים, ואת הבנץ' לפרס, זה כבר היה נראה טוב, אבל זה כבר לשנות לגמרי את התוכנית....

אני חושב שממש חבל לא לנצל את הSS במתכונת המקורית , ע"מ להתחזק בצורה המקסימלית .
לדעתי תעשה אותה ככתבה , ואח"כ תעשה מה שבא לך .
לגבי הדדליפט , אין טעם בתדירות יותר גבוהה מאשר בSS . מתקדמים בדדליפט דרך הסקוואט .
עם חמישיה לא יותר מפעמיים בשבוע הוא היה גדול אצלי ב40 ק"ג מהסקוואט .

א. הדרך הכי טובה לדעת זה בדיקות דם
ג. בתחילת ss ריפטו אפילו ממליץ לעשות דדליפט כל אימון. אני לא יודע מה המשקלים שלך, אבל לפי כמות הזמן שאני רואה אותך בפורום אני חושב שזה יהיה נפח גבוה מדי בשבילך

קשה לי להאמין שאתה מגיע לכל הויטמינים שאתה צריך בכל יום בשנה, מולטי הוא יחסית זול ולא מזיק, אני בעד.
SS תעשה כמו שהיא, בלי לשנות דבר, כשתסיים אותה עם משקלים מכובדים אז כבר תעשה מה שבז' שלך.

א. במידה ואני אוכל כל יום ירקות ופירות כמתואר כאן (פלפל אדום גדול, פלפל צהוב גדול, פלפל ירוק גדול, 2 גזרים, 2 מלפפונים, עגבנייה, בצל, תפוח, אפרסק, בננה), האם אני עדיין צריך לצרוך איזשהו ויטמין או מינרל?
ב. אשמח לשמוע המלצות לגבי ירקות נוספים שכדאי לאכול ומספקים ויטמינים חשובים.
ד. אני מתאמן בבית, אם כוחי במותני, האם אני יכול להתאמן כל יומיים ולא שלוש פעמים בשבוע (שיוצא אימון שאני נח יומיים)? בהנחה שאני מתאושש טוב ולא מוסיף תרגילי עזר (כוחי במותני).
ה. מה אתם אומרים על שינוי קל בSS לכיוון בילדינג: A- בנץ', מתח, דדליפט, B-בנץ', מתח, סקוואט.

זה נושא מעורבב של תזונה ואימונים, לא רוצה לפתוח שני נושאים סתם. תודה לעוזרים.

מתייג כמה חברה שרוצה לשמוע את דעתם, זה לא אומר שאחרים לא יכולים להגיב, אני יותר מאשמח אם תגיבו.
@incin @Psycho @יהושע60
@Moshe (אם יוכל כבודו)

שמח לשמוע שאתה חושב בכיון הזה , מתוכניות כוח בסוף נמאס כי הם חד גוניות (ויותר מועדות לפציעות) , בבלידינג יש אין סוף וואריציות .

בגדול אפשר להתאמן יום כן יום לא...זה ההמלצה הכי טובה שיש .
בקשר לתזונה אתה מצחיק אותי , אתה יודע כמה ויטמנים ומינרלים יש שם ? מה זה "האם אני עדיין צריך לצרוך איזה מינרל" ?
תאכל את חמשת הצבעים + מולטיוויטמין בזה אתה מכסה את רוב הוויטמינים \מינרלים שהגוף הכי זקוק להם ...

• פותח/ת השרשור
בקשר לתזונה אתה מצחיק אותי , אתה יודע כמה ויטמנים ומינרלים יש שם ? מה זה "האם אני עדיין צריך לצרוך איזה מינרל" ?

תאכל את חמשת הצבעים + מולטיוויטמין בזה אתה מכסה את רוב הוויטמינים \מינרלים שהגוף הכי זקוק להם ...

המשפט הראשון קצת סותר את השני אז לא הבנתי אותך כל כך.
שמח לשמוע שאתה חושב בכיון הזה , מתוכניות כוח בסוף נמאס כי הם חד גוניות (ויותר מועדות לפציעות) , בבלידינג יש אין סוף וואריציות .

האמת שאני יותר מתכוון לכוח פלג גוף עליון מאשר בילדינג במקרה הזה. לא ניסחתי את עצמי כמו שצריך. שים לב שמדובר על אותם תרגילים, אותו מספר סטים וחזרות. פשוט אני רוצה בזמן הקרוב להתחזק יותר בפלג הגוף העליון, אחר כך אני כבר ייאזן.

נערך לאחרונה:
המשפט הראשון קצת סותר את השני אז לא הבנתי אותך כל כך.

האמת שאני יותר מתכוון לכוח פלג גוף עליון מאשר בילדינג במקרה הזה. לא ניסחתי את עצמי כמו שצריך. שים לב שמדובר על אותם תרגילים, אותו מספר סטים וחזרות. פשוט אני רוצה בזמן הקרוב להתחזק יותר בפלג הגוף העליון, אחר כך אני כבר ייאזן.

אוקי , אני מסכים איתך לגבי סוף המשפט "אותם תרגילים" זה נכון מאוד , על מנת לעבוד חכם בבנית גוף יש להשתמש גם בתוכנית כוח וגם בתוכנית בילדינג... עכשו מה היא תוכנית בילדינג טובה? אני יענה בהפוך על הפוך . SS .אבל עם שינויים בהכול (כימעט) חוץ מהתרגילים (שינוי זמני מנוחה , חזרות , קצב וכו').

לא קיים אדם שיכול לאכול את כול מה שהגוף דורש , אפשר לאכול חלק נכבד מזה כן , ולהשתמש בתיסוף תזונה על מנת לנסות להשלים כמה שיותר מרכיבים (במקרה שלך זה מולטיוויטמין).

• פותח/ת השרשור
אוקי , אני מסכים איתך לגבי סוף המשפט "אותם תרגילים" זה נכון מאוד , על מנת לעבוד חכם בבנית גוף יש להשתמש גם בתוכנית כוח וגם בתוכנית בילדינג... עכשו מה היא תוכנית בילדינג טובה? אני יענה בהפוך על הפוך . SS .אבל עם שינויים בהכול (כימעט) חוץ מהתרגילים (שינוי זמני מנוחה , חזרות , קצב וכו').

לא קיים אדם שיכול לאכול את כול מה שהגוף דורש , אפשר לאכול חלק נכבד מזה כן , ולהשתמש בתיסוף תזונה על מנת לנסות להשלים כמה שיותר מרכיבים (במקרה שלך זה מולטיוויטמין).

תיזהר לא לקבל סחרחורת ממה שאתה כותב

• פותח/ת השרשור

שים לב שאמרתי שאני חפץ בכוח פלג גוף עליון ונתת לי הרצאה על בילדינג.
קבל טיפ לחיים, תנסה לקרוא את השאלה לפני שאתה עונה עליה, זה עשוי לשפר משמעותית את סיכויי ההצלחה שלך.

נערך לאחרונה:
התשובה לשתי השאלות זהה.
קודם כל חשוב להבין שלעשות זה חמד, אבל אנחנו מתעסקים בלהתקדם. לכן השאלה מקולקלת - כי לעשות דדליפט של 30 קילו אתה יכול לעשות גם פעמיים ביום אם בא לך. השאלה היא מה תהיה ההשפעה על ההתקדמות שלך, אם תהיה כזו.
כל עוד אתה מתאושש מאימון לאימון ומסוגל להוסיף משקל למוט כל יומיים - זה בסדר, אבל רק אנשים שהם מאוד detrained יוכלו לעשות את זה למשך זמן משמעותי, וגם אז בתנאי שהם יספקו לגוף את התנאים האידיאליים להתאוששות - שזה אומר מנוחה, שינה ותזונה.
איך זה בדיוק אמור להיות יותר טוב לבילדינג?
סתם החלפת את הבנץ' בפרס ושמת פעם אחת מתח במקום סקוואט.
להתאמן רק על בנץ' ללא פרס, במיוחד כשאתה מתאמן מתחיל - זה לנסות בכוח לגרום לחוסר איזון בכתפיים ולחפש פציעה. לא ממליץ בכלל.

• פותח/ת השרשור
התשובה לשתי השאלות זהה.
קודם כל חשוב להבין שלעשות זה חמד, אבל אנחנו מתעסקים בלהתקדם. לכן השאלה מקולקלת - כי לעשות דדליפט של 30 קילו אתה יכול לעשות גם פעמיים ביום אם בא לך. השאלה היא מה תהיה ההשפעה על ההתקדמות שלך, אם תהיה כזו.
כל עוד אתה מתאושש מאימון לאימון ומסוגל להוסיף משקל למוט כל יומיים - זה בסדר, אבל רק אנשים שהם מאוד detrained יוכלו לעשות את זה למשך זמן משמעותי, וגם אז בתנאי שהם יספקו לגוף את התנאים האידיאליים להתאוששות - שזה אומר מנוחה, שינה ותזונה.

איך זה בדיוק אמור להיות יותר טוב לבילדינג?
סתם החלפת את הבנץ' בפרס ושמת פעם אחת מתח במקום סקוואט.
להתאמן רק על בנץ' ללא פרס, במיוחד כשאתה מתאמן מתחיל - זה לנסות בכוח לגרום לחוסר איזון בכתפיים ולחפש פציעה. לא ממליץ בכלל.

קודם כל ברוך שובך איש יקר הפורום הוא לא אותו מקום בלעדיך.
תיקנתי את עצמי בקשר לשינוי בתוכנית, אני לא מכוון לבילדינג אלא לכוח פלג גוף עליון פשוט נמאס לי שאני מוקף בבצפר בחבורת ליצנים ועדיין אין לי את הבנץ׳ הכי מרשים. עקב פציעה בסקוואט אני עובד כרגע בנץ׳ מתח דדליפט סקוואט (עדיין קל- מעלה ב5 כל אימון) וכשהסקוואט יחזור למשקלים הכבדים, אחזור לתוכנית הרגילה. אתה רואה בעיה עם עבודה כזו לעוד 3-4 אימונים? לתת לי פוש לאגו בבנץ׳ בעיקר וגם במתח ובדדליפט. אני מאוד נהנה מקצת שינוי מרענן אבל אם יש לך רעיון אחר אשמח לשמוע.

קודם כל ברוך שובך איש יקר הפורום הוא לא אותו מקום בלעדיך.
אני עדיין לא 100% כאן, אבל לאט לאט חוזר. תודה רבה, שמח לשמוע 😃
אתה רואה בעיה עם עבודה כזו לעוד 3-4 אימונים?
אה, מדובר ע 3-4 אימונים? זה לא באמת משנה. אם בא לך - לך על זה, בכל מקרה 3-4 אימונים זה לא טווח הזמן שלפיו אתה מתכנן תוכנית. לא קריטי בכלל.

בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית