הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר ריצה ללא נעליים, פרס

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
בס"ד

2 שאלות שהתעוררו לי לאחרונה:

1. איך יתר בריא\כדאי לרוץ (על הליכון): יחף או עם נעליים? למה?
2. האם בפרס יש הבדל בין אם אני נועל את המוט למעלה וניכנס תחתיו או שמספיק להטות את הגב אחורה ופשוט ללחוץ בלי נעילה למעלה?

תודה רבה!

בקשר לנעליים: http://www.lbs.co.il/threads/44910/
בקשר לפרס, לא בטוח שהבנתי אותך נכון, אבל אם כן, אז צריך להבין שבתנוחה ההתחלתית שהגב מוטה לאחור (בהיפראקסטנשיין), יש לחץ על החוליות בגב התחתון. הלחץ הזה לא נורא ברגע שהתנוחה היא כמה שניות עד שאנחנו מיישרים את הגב לצורך הנעילה. אבל ברגע שכל הסט ככה, ובהנחה שעשינו 5 חזרות במשקל כבד, זה יכול לקחת 40-50 שניות, הלחץ הזה כבר נהיה משמעותי. זאת דעתי בעניין

לריצה יחפה / נעל מנימליסטית יש הרבה יתרונות. ממליץ לך לחפש barefoot running יש מאמרים מעולים בנושא ותוכל ללמוד לא מעט.

לגבי הפרס אני לא הכי מבין אבל היה דיון ארוך בפוסט של הרקון.
בגדול הנעילה מעל הראש מערבת יותר שרירים.

שוב אני אכתוב שאני רץ עם נעליים מינימליסטיות , כביכול ריצה יחפה (נעל קלה מאד בלי הגבהה בעקב). וכמו שאביב אמר לרוץ יחף לגמריי זאת לא אופציה כי תחתית כף הרגל שלך לא בנויה לזה ואתה יכול להפצע (שפשופים\ אם אתה רץ בחוץ אז זכוכיות וכו'...) ככה שנעל מינימליסטית היא בדיוק כמו ריצה יחפה רק על סוליה ששומרת לך על כף הרגל. ממליץ בחום.
אם החלטת ללכת על זה אני ממליץ לך ללמוד איך רצים (יש סרטונים ביוטיוב) עם נעל כזאת\יחף- יש כל מיני שיטות רלוונטיות ואני ממליץ להכנס לזה בהדרגה ולא לצאת לריצה של 5+ ק"מ ישר כדי שגיד אכילס שלך ייתרגל ולא תחטוף שם דלקת.
בהצלחה

אני לא רואה יתרון ממשי לרוץ יחף לגמרי , בזמן שיש נעלים (כמו שלך אני מבין) שהם מנימלסטיות ומותאמות לריצה יחפה , הסיבה העיקרית רשמו לך שיפשופים ופציעות מהקרקע.
אם אתה מתעקש לרוץ יחף אז אתה יכול לרדת לשפת הים ולבצע את זה.

עוד נקודה חשובה שהרבה מתאמנים לא יודעים או מתעלמים מזה והיא ריצה על הליכון.
ריצה על הליכון היא בקושי חצי ריצה בשטח (מסלול ישר לצורך העיניין)... המאמץ והשרירים שאתה מפעיל על הליכון ממש קטנה לעומת ריצה בחוץ.
יהיה לך הרבה הרבה יותר קשה לרוץ אותו מרחק שאתה עושה על הליכון בחוץ

לגבי שאלה שניה ברגע שאתה נועל את היד למעלה (נעילת מרפקים) אתה למעשה עובד בטכניקת כוח , אם זאת המטרה שלך סבבה. אם המטרה שלך זה טכניקה של היפרטרופיה בטווח גבוהה יותר של חזרות אל תנעל תמרפקים (וזה נכון לכול תרגיל אגב), אתה תראה לבד שזה הרבה יותר קשה שהלחץ(טנשיון) נשאר קבוע על השריר מאשר לנעול מרפקים (ובעצם לנוח לשניה או שניים).

בהצלחה

אני לא יודע מאיפה הבאתם את הטענה שלרוץ יחף זה לא בריא ושכף הרגל שלנו לא בנויה לזה זה שטויות במיץ הלהפך הוא הנכון לרוץ יחף זה הרבה יותר בריא מלרוץ עם נעליים במיוחד האלו עם העקב ואם תרוץ על ההליכון לא יהיה לך שום שיפשופים ושום כלום אני עושה את זה ואין לי שום שפשוף ברגל. מה שכן חשוב ללמוד באמת איך עושים את זה ואם אתה מחליט על זה כדאי לעשות את זה מאוד בהדרגה

אני לא יודע מאיפה הבאתם את הטענה שלרוץ יחף זה לא בריא ושכף הרגל שלנו לא בנויה לזה זה שטויות במיץ הלהפך הוא הנכון לרוץ יחף זה הרבה יותר בריא מלרוץ עם נעליים במיוחד האלו עם העקב ואם תרוץ על ההליכון לא יהיה לך שום שיפשופים ושום כלום אני עושה את זה ואין לי שום שפשוף ברגל. מה שכן חשוב ללמוד באמת איך עושים את זה ואם אתה מחליט על זה כדאי לעשות את זה מאוד בהדרגה
אל תכניס פה מילים שלא נאמרו, אף אחד לא אמר שלרוץ יחף זה לא בריא, הדבר היחיד שנאמר זה שלרוץ יחף על הליכון יזיין לך את הכף רגל. אם לך לא אז התברכת מרגל פלטינה

אז גם זה לא נכון
תרוץ יחף על ההליכון ותיראה שלא קורה שום דבר
לי אישית נוח יותר לרוץ עם נעליים בגלל בעיה אנטומית ברגליים
אבל זה לא חשוב, לרוץ יחף על הליכון זה לא רלוונטי בין אם זה פוצע אותך ובין אם לא, כי 99% מחדרי כושר מחייבים להיות עם נעליים.

אני מחכה שיכנס לך (חס ושלום כן? ) איזה מסמר או חתיכת זכוכית לרגל ואז תבוא לפה למחלקת "פציעות בספורט" ותשאל מה הכי טוב לעשות להתאוששות מזה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית