הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

וריקוצלה באשך שמאל ואימונים

triplebomb

משתמש מתחיל
67
0
נק' מוניטין:
0
67
0
אתמול אחרי שבוע וקצת של כאבים הולכים ובאים באשך שמאל אורולוג קבע שיש לי וריקוצלה.
בעקבות זה יש לי כמה שאלות לגבי האימונים ובכללי למי שעבר או עדין יש את זה:
האם מותר לי בכלל להתאמן? כדי? מה מותר לי לעשות ואסור? האורולוג אמר שאפשר להתאמן, אבל הכאב נגרם בגלל התאמצות, ואם אני אתאמץ אז זה יכאב...משמע אי אפשר להתאמן?
מה עושים אם יש כאב באמצע האימון?
לאלה שעברו את זה...קבעתי תור ל3.10 לאולטרהסאונד צבע, הגיוני שהתור כל כך רחוק?
מה קורה במצב שבוא הכאב יחמיר? הרופא אמר לי לחכות עד שיגיעו הבדיקות ואז נראה
מה לגבי ניתוח? מישהו עבר פה? יכול לספר איזה הוא עשה ומה קרה אחרי הניתוח? האם זה חזר, המשיך לכאוב, נרפה וכו
הכאבים שלי הם קלים, באים פעם-כמה פעמים ביום ל5-10דק והולכים, האם הדרגה שלי היא 1? [הרופא בכלל לא ציין שיש דרגות, רק אחרי שקראתי בבית הבנתי שיש דרגות...]
אם מישהו רואה לנכון להוסיף חומר או משהו אישי, בבקשה, אני לא ממש יודע איך לאכול את זה[בעיקר בגלל שזה פוגע באימונים, בסיכוי שזה יפגע בפוריות אם אני לא אנתח ואם אני כן אנתח יש סיכוי לסיבוך]

אתמול אחרי שבוע וקצת של כאבים הולכים ובאים באשך שמאל אורולוג קבע שיש לי וריקוצלה.
בעקבות זה יש לי כמה שאלות לגבי האימונים ובכללי למי שעבר או עדין יש את זה:
האם מותר לי בכלל להתאמן? כדי? מה מותר לי לעשות ואסור? האורולוג אמר שאפשר להתאמן, אבל הכאב נגרם בגלל התאמצות, ואם אני אתאמץ אז זה יכאב...משמע אי אפשר להתאמן?
מה עושים אם יש כאב באמצע האימון?
לאלה שעברו את זה...קבעתי תור ל3.10 לאולטרהסאונד צבע, הגיוני שהתור כל כך רחוק?
מה קורה במצב שבוא הכאב יחמיר? הרופא אמר לי לחכות עד שיגיעו הבדיקות ואז נראה
מה לגבי ניתוח? מישהו עבר פה? יכול לספר איזה הוא עשה ומה קרה אחרי הניתוח? האם זה חזר, המשיך לכאוב, נרפה וכו
הכאבים שלי הם קלים, באים פעם-כמה פעמים ביום ל5-10דק והולכים, האם הדרגה שלי היא 1? [הרופא בכלל לא ציין שיש דרגות, רק אחרי שקראתי בבית הבנתי שיש דרגות...]
אם מישהו רואה לנכון להוסיף חומר או משהו אישי, בבקשה, אני לא ממש יודע איך לאכול את זה[בעיקר בגלל שזה פוגע באימונים, בסיכוי שזה יפגע בפוריות אם אני לא אנתח ואם אני כן אנתח יש סיכוי לסיבוך]

יש לך הרבה שאלות , וכדאי מאוד שתפנה אותם לרופא המטפל שלך (אני מציע לך לרשום על דף את כל השאלות שאתה מעוניין לשאול , ולא לפחד "לחפור" לרופא) . חסר עדיין הרבה מידע , ואתה תהיה הרבה יותר חכם אחרי ה US.
במקביל , אתה יכול לחפש מידע באינטרנט. יש הרבה.

לגבי אימונים - אני אישית הייתי ממתין כרגע עם מאמצים גופניים , בעיקר בגלל שזה מכאיב , ויש לזה פוטנציאל החמרה בטווח הארוך (תמרון ולסלבה שנעשה תרגילים רבים מעלה את הלחץ התוך ורידי (בורידי הבטן בעיקר) , ועשוי להחמיר את ההרחבה של הורידים בצינור הזרע.)

לך תעשה בדרך בדיקות דם ל TEST FREE ו TEST TOTAL.
במקומך גם הייתי מבקש בדיקת זרע.
אם הדרגה 1, אז בד"כ ממליצים לעשות מעקב. אולם, אם זה כואב, יש המלצה לעשות ניתוח כי אחרת זה לא נפתר מעצמו. אם רואים ורידים בשק האשכים כלפי חוץ, שניתנים למישוש (או בשק עצמו - כמו תולעים), אז סביר מאוד להניח שאין לך דרגה 1 אלא 2 או 3. בכל מקרה, תהיה חכם יותר לאחר ה US + הבדיקות שהמלצתי לך לעשות למעלה. גם אם הרופא מתנגד לעשות אותם, תתעקש. בדיקות טסט יש לעשות בין 8-10 בבוקר ויש להיות 10-12 שעות בצום (רק מים).
לגבי ניתוחים, אל תתפתה ללכת על שיטות "גת וגורן" ודומיו (שזה בעצם צנתור עם 70% הצלחה במקרה הטוב וזיהום במקרה הרע). לך על ניתוח מיקרוסקופי, שנחשב למוביל היום בתחום (microsurgical subinguinal):
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2422974/

he microsurgical varicocelectomy is considered the “gold standard” because it is associated with the lowest risk of complications (varicocele recurrence, hydrocele formation [fluid collection around the testicle] and testicular atrophy).41,45,46,47

We have favoured the microsurgical subinguinal approach because it is associated with a higher success rate (disappearance of varicocele) and a lower complication rate (recurrence rate and hydrocele formation), compared with non- microsurgical techniques.46,48 The subinguinal approach is also associated with less operative and postoperative pain than inguinal approaches.49,50

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית