הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם אפשר וכדאי לשלב ספרינטים, ריצות, אימונים בח"כ וחיטוב דל פחמימה?

• פותח/ת השרשור LioRiX
  • פורסם בתאריך

LioRiX

משתמש פעיל
612
42
נק' מוניטין:
58
612
42
שלום לכולם, יש לי פחות או יותר חודשיים בידיוק לגיוס, אני מתאמן ותיק שנמצא בפרישה של מעל לשנה וחצי.. המטרה שלי כרגע היא להגיע לצבא כמה שיותר מוכן, אני הולך לצנחנים וכרגע אני מגדיר את עצמי על כושר מאוד גרוע. אני רוצה לשפר תוצאה בריצות (כמו 2000), אני רוצה להוריד מעצמי אחוזי שומן (אני משער שאני בסביבות ה18%), אני רוצה לשפר את הספרינטים ואני רוצה לשפר זחילות.
ברור לי שזה המון דברים לשפר, ושאולי חלקכם לא יבינו איך חדר כושר נכנס לפה אבל כבר מנסיוני הצלחתי להוריד בסביבות ה-11 ק"ג בשלושה חודשים שאני יכול להבטיח שרוב רובם היה שומן (בזכות חיטוב דל פחמימה ואימונים בחדר הכושר), מה גם שאני רוצה פחות או יותר להרגיל את השרירים שלי לעבודה קשה ואינטנסיבית, אני דיי בטוח שזה יעזור לי גם לזחילות. חשבתי על דבר כזה:
יום ראשון - ספרינטים
יום שני - אימון FBW ללא רגליים וריצה (משהו כמו 2000)
יום שלישי - ספרינטים
יום רביעי - אימון FBW ללא רגליים וריצה
יום חמישי - ספרינטים
יום שישי - אימון FBW כולל רגליים

ואת כל זה לשלב עם חיטוב דל פחמימה עם גירעון שלישי של 500 קלוריות מהRMR.
מה אתם חושבים? כדאי? יש לכם דרך לשפר את זה? משהו לציין? זה אפשרי? תודה מראש

שלום לכולם, יש לי פחות או יותר חודשיים בידיוק לגיוס, אני מתאמן ותיק שנמצא בפרישה של מעל לשנה וחצי.. המטרה שלי כרגע היא להגיע לצבא כמה שיותר מוכן, אני הולך לצנחנים וכרגע אני מגדיר את עצמי על כושר מאוד גרוע. אני רוצה לשפר תוצאה בריצות (כמו 2000), אני רוצה להוריד מעצמי אחוזי שומן (אני משער שאני בסביבות ה18%), אני רוצה לשפר את הספרינטים ואני רוצה לשפר זחילות.
ברור לי שזה המון דברים לשפר, ושאולי חלקכם לא יבינו איך חדר כושר נכנס לפה אבל כבר מנסיוני הצלחתי להוריד בסביבות ה-11 ק"ג בשלושה חודשים שאני יכול להבטיח שרוב רובם היה שומן (בזכות חיטוב דל פחמימה ואימונים בחדר הכושר), מה גם שאני רוצה פחות או יותר להרגיל את השרירים שלי לעבודה קשה ואינטנסיבית, אני דיי בטוח שזה יעזור לי גם לזחילות. חשבתי על דבר כזה:
יום ראשון - ספרינטים
יום שני - אימון FBW ללא רגליים וריצה (משהו כמו 2000)
יום שלישי - ספרינטים
יום רביעי - אימון FBW ללא רגליים וריצה
יום חמישי - ספרינטים
יום שישי - אימון FBW כולל רגליים

ואת כל זה לשלב עם חיטוב דל פחמימה עם גירעון שלישי של 500 קלוריות מהRMR.
מה אתם חושבים? כדאי? יש לכם דרך לשפר את זה? משהו לציין? זה אפשרי? תודה מראש
חודשיים לגיוס, תהנה מהחיים. לא תצליח לעשות שינוי משמעותי והסיכוי להפצע הרבה יותר גדול מהתועלת. תהנה מהזמן, בטירונות יכניסו אותך לכושר.

מצד אחד תהנה מהזמן...מצד שני אתה תסבול נורא בחודשים הראשונים אם אתה בכושר גרוע. אפשר גם להנות וגם ללכת לריצה בלילה.
מניסיון הדבר היחידי שבאמת צריך להיות טוב בו זה ריצה. אם אתה מתאמן ותיק אז אני מניח שאתה חזק מספיק בשביל לעבור דברים כמו בוחן מסלול בלי להתקע במתקנים.
מספיק לעשות אימוני אינטרוואלים ופעם בשבוע ריצה ארוכה עם שכיבות שמיכה יועילו יותר מכל אימון בחדר כושר שתעשה למען הצבא (FBW זה בזבוז זמן)

נ.ב אל תבזבז את הזמן בגערון, אתה רק תגרום לפציעות ועייפות. את רוב השומן אתה תוריד בטירונות, רק תכנס לכושר (ואפשר להיכנס לכושר מעולה בחודשיים האלה) ותזהר משברי מאמץ

אל תגזים, תיכנס לכושר בסיסי.
בכושר שיא היא ירד לך כי יש סולם מאמצים אתה לא ישן טוב ולא אוכל טוב אז זה סוג של ילך לפח.

עכשו התעוררת ?

חודשיים זה לא זמן להשיג שום דבר בעל משמעות , לדעתי תעבוד על סיבולת לב ריאה (ריצה) בעיקר בזמן שנותר לך , קצת שכיבות שמיכה בסוף מתח וזהוא..

• פותח/ת השרשור
תודה על העזרה.. זה נכון שחודשיים לא יביאו לשיפור משמעותי וזה גם נכון שהטירונות עצמה נועדה בחלקה לפתח כושר אצל החיילים אבל הסיבה העיקרית שבגללה אני רוצה לעשות את כל זה היא גיבוש היחט"יות שמתקיים שבוע אחרי הגיוס.. (ז"א קצת יותר מחודשיים ושבוע נשארו).. הגיבוש הזה מתבסס ברובו על זחילות וספרינטים.. דברים שאני אהיה חייב לעבוד עליהם לפני הגיוס אם אני באמת רוצה לעבור את הגיבוש ואני רוצה..
אם ככה אז מה נראת לכם האופציה הטובה ביותר? אני באמת מאמין ששילוב של אימונים בחדר כושר וחיטוב דל פחמימה תוך שילוב של תרגילי משקל גוף יובילו לשיפור משמעותי בזחילות.

תודה על העזרה.. זה נכון שחודשיים לא יביאו לשיפור משמעותי וזה גם נכון שהטירונות עצמה נועדה בחלקה לפתח כושר אצל החיילים אבל הסיבה העיקרית שבגללה אני רוצה לעשות את כל זה היא גיבוש היחט"יות שמתקיים שבוע אחרי הגיוס.. (ז"א קצת יותר מחודשיים ושבוע נשארו).. הגיבוש הזה מתבסס ברובו על זחילות וספרינטים.. דברים שאני אהיה חייב לעבוד עליהם לפני הגיוס אם אני באמת רוצה לעבור את הגיבוש ואני רוצה..
אם ככה אז מה נראת לכם האופציה הטובה ביותר? אני באמת מאמין ששילוב של אימונים בחדר כושר וחיטוב דל פחמימה תוך שילוב של תרגילי משקל גוף יובילו לשיפור משמעותי בזחילות.
רוצים לראות שם שגם שקשה לך אתה לא נשבר. לא אכפת לאף אחד מה הכושר שלך שם.... לא תאמין איזה פדלאות עוברים גיבושים

• פותח/ת השרשור
רוצים לראות שם שגם שקשה לך אתה לא נשבר. לא אכפת לאף אחד מה הכושר שלך שם.... לא תאמין איזה פדלאות עוברים גיבושים
יש בזה משהו, אבל מקריאה מרובה ומדיבורים עם חברים שכבר עברו את הגיבוש הזה אני לא מאמין. שאוכל אפילו לסיים אותו עם הכושר והסיבולת שברשותי. אני מאוד מעריך את התגובות אבל זה לא סוד שכשמילא אני חייב לחטב ולהוריד במשקל. יכול להיות שבאמת התוכנית שציינתי בתגובה הראשונה לא אפקטיבית ועלולה להביא לפציעה אבל אשמח מאוד אם תוכלו אתם להגיד לי מה הכי כדאי לעשות במצב הזה עם הנתונים האלה..
אני לא יודע אם אפשר לוותר על כל אחד מהדברים שציינתי מכיוון שריפות וספרינטים ישפרו בריצות וספרינטים ואני מאמין שהחיטוב, האימונים בחדר כושר והתרגילים עם משקל הגוף יובילו לשיפור בזחילות...

• פותח/ת השרשור
הקפצה.. חבר'ה תודה רבה על העזרה עד עכשיו.. נרשמתי לחדר כושר.. אני צריך חוות דעת בנושא של החיטוב ושל הספרינטים, אם באמת כדאי לקיים אותם ואיך.. ולדעת עם איזה תוכנית אימונים כדאי לי לעבוד בחדר כושר אם אני הולך לעשות כל יום ריצה.

הקפצה.. חבר'ה תודה רבה על העזרה עד עכשיו.. נרשמתי לחדר כושר.. אני צריך חוות דעת בנושא של החיטוב ושל הספרינטים, אם באמת כדאי לקיים אותם ואיך.. ולדעת עם איזה תוכנית אימונים כדאי לי לעבוד בחדר כושר אם אני הולך לעשות כל יום ריצה.
אני מאחל לך רק בריאות, אבל עם ריצה כל יום. אני כבר יכול לתאר תוך כמה זמן תבוא שאלה לגבי כאבים ברגליים. תתחיל משתי ריצות קצרות ולא מהירות לכל היותר.

כמו שחנן אמר. אין לך באמת זמן לעשות משהו רציני עד הגיוס.
הדבר היחיד שמומלץ לעשות זה להתאמן בשביל להקטין את הסיכוי להפצע שם.
תעשה 2-3 ריצות בשבוע. קצב קל. תתחיל באזור ה20-30 דקות ותעלה לאט לאט.

• פותח/ת השרשור
אני מאחל לך רק בריאות, אבל עם ריצה כל יום. אני כבר יכול לתאר תוך כמה זמן תבוא שאלה לגבי כאבים ברגליים. תתחיל משתי ריצות קצרות ולא מהירות לכל היותר.
הבנתי.. אני יעשה ריצת 2000 בקצב איטי-בינוני 3 פעמים בשבוע. בכל מקרה.. להוריד את הספרינטים מהפרק? והאם לעשות חיטוב דל פחמימה או פשוט לשמור על גירעון שלילי מבלי להסתכל על כמות הפחמימות?
כמו שחנן אמר. אין לך באמת זמן לעשות משהו רציני עד הגיוס.
הדבר היחיד שמומלץ לעשות זה להתאמן בשביל להקטין את הסיכוי להפצע שם.
תעשה 2-3 ריצות בשבוע. קצב קל. תתחיל באזור ה20-30 דקות ותעלה לאט לאט.
רק עכשיו ראיתי את התגובה.. בכל מקרה תשמע זה לא שבחיים לא רצתי, כבר לפני חודשיים יצא לי לרוץ 5+- פעמים במשך חצי שעה בקצב איטי.. נרשמתי כבר לחדר כושר ואני באמת מעוניין להפיק את המיטב, גם אם הוא יהיה רק פסיכולוגי. זו גם לא תאוריה שמאוד כדאי לי לפחות לנסות קצת לחטב כי זחילות, מתח, שכיבות סמיכה וכו׳ הם עבודה עם משקל גוף. תוכלו רק להגיד לי איך בידיוק להתאמן בחדר כושר (איזו תוכנית ואילו תרגילים), וגם האם לעשות חיטוב דל פחמימה או פשוט לשמור על גירעון שלילי מבלי לדאוג לפחמימות..

כושר בסיסי בא והולך מהר מאוד. הייתי עושה 5 שבועות תוכנית כוח כמו למשל SS, אבל עם תוספת של 1-2 פעמים בשבוע מעט ספרינטים בעלייה רק על מנת להשאר בכושר בסיסי. בשלושת השבועות הנותרים הייתי ממשיך להתאמן על כוח, אבל בנפח יותר נמוך ומשקיע יותר בריצה.

הכוח שלך מאוד חשוב בצבא, גם בשביל לא להפצע וגם כי אתה הולך לסחוב דברים כבדים ואתה לא רוצה להיות שחיף חלש כששמים עליך 25 קילו למסע, ובשלבים יותר מתקדמים גם (הרבה) יותר.
הכושר שיהיה לך אם תתאמן חודשיים על הסיבולת שלך באינטנסיביות יעלם שם מהר - שוב, כי זה דבר שבא והולך מהר. כוח לעומת זאת, זו הסתגלות הרבה יותר קבועה - כזו שבאה והולכת לאט.

בכל אופן שיהיה בהצלחה

• פותח/ת השרשור
כושר בסיסי בא והולך מהר מאוד. הייתי עושה 5 שבועות תוכנית כוח כמו למשל SS, אבל עם תוספת של 1-2 פעמים בשבוע מעט ספרינטים בעלייה רק על מנת להשאר בכושר בסיסי. בשלושת השבועות הנותרים הייתי ממשיך להתאמן על כוח, אבל בנפח יותר נמוך ומשקיע יותר בריצה.

הכוח שלך מאוד חשוב בצבא, גם בשביל לא להפצע וגם כי אתה הולך לסחוב דברים כבדים ואתה לא רוצה להיות שחיף חלש כששמים עליך 25 קילו למסע, ובשלבים יותר מתקדמים גם (הרבה) יותר.
הכושר שיהיה לך אם תתאמן חודשיים על הסיבולת שלך באינטנסיביות יעלם שם מהר - שוב, כי זה דבר שבא והולך מהר. כוח לעומת זאת, זו הסתגלות הרבה יותר קבועה - כזו שבאה והולכת לאט.

בכל אופן שיהיה בהצלחה

תודה רבה על התגובה.. גם אני עשיתי SS (ולא בידיוק סיימתי כמו שצריך אבל כן צברתי הרבה כוח והעלתי משקלים), ואני עכשיו אחרי פרישה של כשנה וחצי, אני עדיין חושב שאני יתמודד טוב יותר עם משקל עליי מאשר האדם הממוצע.. בכל מקרה כבר נרשמתי לחדר כושר, אז על כוח אני כן אעבוד, אבל אשמח אם תוכל קצת לכוון אותי איזה תוכנית לעשות, איך לשלב קצת ריצות (לפחות לשמור על הכושר הדל שיש לי) והאם כדאי לי לשלב גם חיטוב דל פחמימה. (אני משער שאני בכ-18% שומן.)

כוח פיזי הוא חלק כל כך מינורי בטירונות, בטח ובטח בגיבושים כך שחדר כושר זו לא הבחירה המועדפת.
ממליץ בחום קרוספיט או כושר קרבי, אפשר לשפר המצב בחודשיים בצורה משמעותית.
לגבי המשקל עלייך - אולי בדקות הראשונות למסע תרגיש פחות את הג'ריקן כבחור עם כוח, אבל אחרי זמן מסוים הכוח ילך לעזאזל, ומעבר לזה שצריך להיות חזק בראש, כושר זה מה שיגבה אותך, ולא כמה משקל אתה מסוגל לשאת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית