סרטון גב עגול בדדליפט (150X5) הצעות לפתרון?

Crossfiter

מושעה
5,953
3,737
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
11,185
5,953
3,737
טוב, הצעות לשיפור\יעול...
אני יודע שאת הניתוק עם הרגליים אני לא עושה טוב(או לא עושה בכלל) מה שגורם לתחת לעלות ואז המשיכה היא כולה עם הגב מה שגורם לי להגיע למנח שאני לא גמיש בו ולעגל את הגב למרות זאת המשקל היה לי קל\אני לא מרגיש את הזוקפים שלי בכלל בדומס או בעומס במהלך הסט (אולי כי הכוח מגיע מהחלק העליון של הגב בגלל המשיכה הלקויה?) בכל מקרה אני רוצה לשפר את זה , שקלתי לעבור לסומו אבל אני מעדיף לשפר את העניין ולהשאר בקלאסי.
אימון הבא אני מתכנן ללכת על 130 5X5 ואז לנסות לשים דגש כמה שיותר , מי שרואה דברים שאני לא רואה ויכול לתת הצעות אני אשמח תודה!

להלן הסרטון:

אני לא רואה איזה בעיה קריטית.. סה"כ הטכניקה טובה.
תנסה להתעקש על הסיבוב אגן בזמן ההרמה, נראה שאתה קצת מאבד את זה כשאתה יוצא מהסט אפ..
מה עם חגורה? זה גם יכול לעזור

• פותח/ת השרשור
אני לא רואה איזה בעיה קריטית.. סה"כ הטכניקה טובה.
תנסה להתעקש על הסיבוב אגן בזמן ההרמה, נראה שאתה קצת מאבד את זה כשאתה יוצא מהסט אפ..
מה עם חגורה? זה גם יכול לעזור

אני מעדיף לא לעבוד עם חגורה בכלום ובכלל בדדליפט חגורה מפריעה לי "להתיישב"
תודה על התגובה

נראה לי שהדפוסים המוטוריים בין משיכת קלין לבין דדליפט פשוט מבולבלים אצלך (ולריפטואיסטים, לא - משיכת קלין היא לא דדליפט). במשיכת קלין הקוואדס מעלים את המוט עד הברך, בעוד בדדליפט הם נותנים רק את ה-2-3 ס"מ הראשונים. תמצא את ה-ques, ואת כל הפרטים הקטנים (רוחב אחיזה, רוחב עמידה, סיבוב הרגליים, וכו') שייצרו לך שתי תנועות מובדלות. התחת בדדליפט חייב להיות יותר גבוה מאשר במשיכת קלין (אלא אם כן אתה ריפטואיסט, ואז גם בקלין התחת שלך גבוה).

• פותח/ת השרשור
נראה לי שהדפוסים המוטוריים בין משיכת קלין לבין דדליפט פשוט מבולבלים אצלך (ולריפטואיסטים, לא - משיכת קלין היא לא דדליפט). במשיכת קלין הקוואדס מעלים את המוט עד הברך, בעוד בדדליפט הם נותנים רק את ה-2-3 ס"מ הראשונים. תמצא את ה-ques, ואת כל הפרטים הקטנים (רוחב אחיזה, רוחב עמידה, סיבוב הרגליים, וכו') שייצרו לך שתי תנועות מובדלות. התחת בדדליפט חייב להיות יותר גבוה מאשר במשיכת קלין (אלא אם כן אתה ריפטואיסט, ואז גם בקלין התחת שלך גבוה).

תודה על התגובה, אני יודע את ההבדלים במשיכות. (ואת הבעיה שלי שגם בקלין אני מושך כמו דדליפט) אבל לגביי הדדליפט הניתוק הראשוני נעשה עם הרגליים בכל מקרה (לא כמו קלין שכל התנועה היא כמו קפיצה) ומשם מושכים עם הזוקפים,המסטרינג גלוטס וכו'... זה משהו שאני לא מצליח ליישם משום מה ולכן מה שקורה התחת עולה למעלה (בלי למשוך את המוט מהרצפה) ואז הניתוק כאילו יוצא גם מהגב או רובו מהגב (במקום שהמוט ייתנתק בעזרת הרגליים) אני מקווה שהבנת על מה אני מדבר (אני כותב מהר, באמצע עבודה ולא הכי מרוכז אז מצטער על הכתיבה הקלוקלת)

נערך לאחרונה:
אתה פשוט מתחיל עם תחת נמוך מדי, וברגע שהמשקל מספיק כבד, והקוואדס לא יכולים לעשות את העבודה לבד, התחת עולה לאיפה שהוא היה צריך להיות מלכתחילה.

לא שאני דוגמא ומופת לגב ישר בדדליפט, אבל הייתי מנסה לחזק את הוולסלבה לפני המשיכה.
כשאני מרים אני מנסה שהפרצוף שלי יהיה אדום עוד לפני שהמוט בכלל מתרומם מהרצפה ולדחוף חזק עם העקבים, זה עוזר לי לשמור על הזווית של הגב.

• פותח/ת השרשור
לא שאני דוגמא ומופת לגב ישר בדדליפט, אבל הייתי מנסה לחזק את הוולסלבה לפני המשיכה.
כשאני מרים אני מנסה שהפרצוף שלי יהיה אדום עוד לפני שהמוט בכלל מתרומם מהרצפה ולדחוף חזק עם העקבים, זה עוזר לי לשמור על הזווית של הגב.

כן אני באמת משתמש בוולסלבה רק בסקוואט ופרס, אני אנסה להכניס את זה גם לדדליפט

אבקכוכבים נתן פה נקודה מצוינת, זה לגמרי נראה כמו התחלה של קלין.
אני הייתי משנה לגמרי את ההתחלה של התרגיל, עד שהטכניקה היא לא כמו טבע שני בשבילך, עזוב את הלקיחת תנופה הזאת בהתחלה ותכנס לסט אפ רגיל (אחרת אתה עושה קלין עם משקל של דדליפט, וככה זה יראה).

אני רואה פה משהו אחר , קודם כל מנח הצוואר לא תקין , תנסה להמשיך את עמוד השדרה עם זווית הצוואר (לי עזר להסתכל למטה כמו בסקוואט )
דבר שני שקשור בעקיפין, אל תזרוק את המוט כל פעם אתה יוצא מאיזון וצריך להיכנס לסטאפ מחדש( בטכניקה נכונה אתה מגיע למצב שאתה מוכן לחזרה הבאה כשאתה מסיים את הירידה ) . הוצאת האגן כלפי חוץ -> הורדת הטורסו עד שאתה עובר את קו הברכיים- > וירידה עם הברכיים , כל זה כמובן עם שמירה על כיווץ .
דבר אחרון ששמתי לב אליו זה שמעבר שאתה מתחיל עם ישבן למטה מידי ואז עולה כפי שסטארדאסט דיבר עליו אני חושב שאתה לא שם דגש על סיבוב האגן כלפי מעלה דבר שיכול להוריד את הכיפוף בגב.

הבעייה פשוטה למדי, ונוצרת מהבנה לא מלאה של המשיכה. אשים בצד לרגע את העניין שאתם רוצים למשוך קלין אחרת מדדליפט (למרות שאתם מבינים לחלוטין ש"משיכת דדליפט" אפשר לייצר יותר כוח למוט מאשר "משיכת קלין", ולכן כשהמשקל גבוה אנחנו חייבים בכל מקרה לעשות "משיכת דדליפט", אבל ניחא).

הבעייה של הגב העגול נובעת משני נושאים:
1. פחות דומיננטי מהנושא השני, אבל גם מאוד מאוד חשוב, וזה קצת ניחוש שלי אבל בד"כ אני פוגע - אתה קרוספיטר. אתה מקפיץ את הדדליפטים שלך. הטאץ' אנד גו פשוט גורם לך לעשות תנועה חלקית בלבד, כאשר החלק עליו אתה "מוותר" הוא הניתוק מהריצפה, שהוא למעשה מה שהופך את הדדליפט לכל כך קשה - והזוקפים שלך פשוט לא מקבלים את העבודה שהם אמורים לקבל. ואז במשקים הכבדים, זה מה שקורה.

2. אתה פשוט צריך לבצע את חמשת שלבי המשיכה מהריצפה באופן מלא, כל פעם מחדש. אתה מוריד את התחת כביכול על מנת ליישר את הגב ולזקוף אותו. לא משנה מה אתה רוצה שיקרה - אם המוט מספיק כבד, הוא לא עוזב את הריצפה בלי שהשכמות מעליו, והכתפיים לפניו (יותר מדוייק - כאשר זווית היישום של הלטיסימוס דורסי היא 90 מעלות)
שים לב מה קורה לכתפיים שלך (ביחס למוט) בזמן ניתוק המוט מהריצפה, ואיפה הן נמצאות לפני כן. זה מקרה קלאסי של מישהו שמנסה למשוך מפוזיציה שבה הוא לא יכול למשוך.
שים לב למסלול המוט, שזז אחורה בזמן הניתוק על מנת לחזור לנקודת שיווי המשקל (מעל מרכז כף הרגל) ועל מנת שתוכל להתקיים משיכה מבחינת הסטנדרטים של מיקום הכתפיים ביחס למוט (או יותר מדוייק, זווית היישום של הלטיסימוס כפי שציינתי). כשאתה מכופף ברכיים כל כך הרבה אתה גם דוחף את המוט קדימה ככה שהוא כבר לא נמצא מעל מרכז כף הרגל.

לסיכום: הcue שלך הוא קודם כל להפסיק לדמיין את המשיכה בצורה שבה היא לא יכולה להתקיים- הגב שלך לא יהיה אנכי לריצפה והברכיים לא יהיו כל כך כפופות - זה לא סקוואט עם מוט בידיים. דבר שני, שאני לא יודע אם אתה תוכל לעשות - זה להפסיק להקפיץ את הדדליפט שלך, לפחות עד שאתה פותר את הבעייה. והדבר השלישי, שהוא הכי חשוב - בצע את חמשת שלבי המשיכה מהריצפה.

בנוסף, אתה יודע לשלוט בזוקפים התחתונים? אולי זו בעייה נוספת שקיימת.

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
הבעייה פשוטה למדי, ונוצרת מהבנה לא מלאה של המשיכה. אשים בצד לרגע את העניין שאתם רוצים למשוך קלין אחרת מדדליפט (למרות שאתם מבינים לחלוטין ש"משיכת דדליפט" אפשר לייצר יותר כוח למוט מאשר "משיכת קלין", ולכן כשהמשקל גבוה אנחנו חייבים בכל מקרה לעשות "משיכת דדליפט", אבל ניחא).

הבעייה של הגב העגול נובעת משני נושאים:
1. פחות דומיננטי מהנושא השני, אבל גם מאוד מאוד חשוב, וזה קצת ניחוש שלי אבל בד"כ אני פוגע - אתה קרוספיטר. אתה מקפיץ את הדדליפטים שלך. הטאץ' אנד גו פשוט גורם לך לעשות תנועה חלקית בלבד, כאשר החלק עליו אתה "מוותר" הוא הניתוק מהריצפה, שהוא למעשה מה שהופך את הדדליפט לכל כך קשה - והזוקפים שלך פשוט לא מקבלים את העבודה שהם אמורים לקבל. ואז במשקים הכבדים, זה מה שקורה.

2. אתה פשוט צריך לבצע את חמשת שלבי המשיכה מהריצפה באופן מלא, כל פעם מחדש. אתה מוריד את התחת כביכול על מנת ליישר את הגב ולזקוף אותו. לא משנה מה אתה רוצה שיקרה - אם המוט מספיק כבד, הוא לא עוזב את הריצפה בלי שהשכמות מעליו, והכתפיים לפניו (יותר מדוייק - כאשר זווית היישום של הלטיסימוס דורסי היא 90 מעלות)
שים לב מה קורה לכתפיים שלך (ביחס למוט) בזמן ניתוק המוט מהריצפה, ואיפה הן נמצאות לפני כן. זה מקרה קלאסי של מישהו שמנסה למשוך מפוזיציה שבה הוא לא יכול למשוך.
שים לב למסלול המוט, שזז אחורה בזמן הניתוק על מנת לחזור לנקודת שיווי המשקל (מעל מרכז כף הרגל) ועל מנת שתוכל להתקיים משיכה מבחינת הסטנדרטים של מיקום הכתפיים ביחס למוט (או יותר מדוייק, זווית היישום של הלטיסימוס כפי שציינתי). כשאתה מכופף ברכיים כל כך הרבה אתה גם דוחף את המוט קדימה ככה שהוא כבר לא נמצא מעל מרכז כף הרגל.

לסיכום: הcue שלך הוא קודם כל להפסיק לדמיין את המשיכה בצורה שבה היא לא יכולה להתקיים- הגב שלך לא יהיה אנכי לריצפה והברכיים לא יהיו כל כך כפופות - זה לא סקוואט עם מוט בידיים. דבר שני, שאני לא יודע אם אתה תוכל לעשות - זה להפסיק להקפיץ את הדדליפט שלך, לפחות עד שאתה פותר את הבעייה. והדבר השלישי, שהוא הכי חשוב - בצע את חמשת שלבי המשיכה מהריצפה.

בנוסף, אתה יודע לשלוט בזוקפים התחתונים? אולי זו בעייה נוספת שקיימת.

בהצלחה!

א. תודה רבה על התגובה המושקעת אני אתייחס לחלק השני יותר כי
ב. אני לא מקפיץ את הדדליפט שלי בסט כבד (רק במטקון) לחזרות , התאמנתי כוח עוד הרבה לפני שהתאמנתי קרוספיט ואם היית מסתכל על סרטוני עבר שלי היית שם לב שבשום סרטון אין הקפצה של דדליפט על הרצפה אבל תודה בכל מקרה שוב

להלן :

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית