עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בטא אלאנין זה לא חומצות אמינו
תריץ חיפוש בפורום על בטא אלאנין
אני, אישית, כתבתי באיזה 3-4 פוסטים על הנושא
יש הרבה מידע
היא חומצת האמינו בטא אלנין
רשמתי לך בטא אלאנין זה לא חומצות אמינו.
בחיאת תעשה חיפוש זה יסגור לך ת'פינה
בטא אלאנין זה לא חומצות אמינו
תריץ חיפוש בפורום על בטא אלאנין
אני, אישית, כתבתי באיזה 3-4 פוסטים על הנושא
יש הרבה מידע
כן ולא. באמת, זה תלוי הקשר.אז זה חומצת אמינו?
אלה היו ששים שניות שבוזבזו על טרמינולוגיה ביו-כימית (אבל לי זה עלה יותר)
באיזה שפה דיברת עכשיו ?כן ולא. באמת, זה תלוי הקשר.
מבחינה כימית זאת חומצת אמינו, כלומר היא עונה על ההגדרה הכימית של חומצת אמינו: יש בה קבוצת אמין (-NH2), חלק קרבוקסילי (-COOH) ושרשרת צידית ספציפית שקובעת איזו חומצת אמינו זאת. אם כן, מבחינה כימית זאת חומצת אמינו למהדרין.
מבחינה ביולוגית נוטים הרבה פעמים ליחד את השם "חומצת אמינו" רק לאותן חומצות מהן הגוף בונה את החלבונים שלו, ומבחינה זאת בטא-אלנין אינה חומצת אמינו, בניגוד לאחות הכמעט-תאומה שלה, אלנין, שהיא חומצת אמינו (לא חיונית) שכיחה מאד בחלבוני הגוף (השם "בטא", אם זה מעניין מישהו, מבטא את המרחק בין הקרבוקסיל לקבוצת האמין שהוזכרו למעלה).
לגבי התועלת שבתוסף אין לי מושג, אבל אלנין עצמה נוטלת חלק חשוב בהולכת חומרים מטבוליים מהשרירים לכבד והפיכתם חזרה לגלוקוז.
אלה היו ששים שניות שבוזבזו על טרמינולוגיה ביו-כימית (אבל לי זה עלה יותר).
בשפה היחידה שבה אפשר לענות על השאלה שנשאלה. קוראים לה כימיה.באיזה שפה דיברת עכשיו ?
תודה על ההסבר (למרות שהבנתי רק בערך משפט אחד :bag:)כן ולא. באמת, זה תלוי הקשר.
מבחינה כימית זאת חומצת אמינו, כלומר היא עונה על ההגדרה הכימית של חומצת אמינו: יש בה קבוצת אמין (-NH2), חלק קרבוקסילי (-COOH) ושרשרת צידית ספציפית שקובעת איזו חומצת אמינו זאת. אם כן, מבחינה כימית זאת חומצת אמינו למהדרין.
מבחינה ביולוגית נוטים הרבה פעמים ליחד את השם "חומצת אמינו" רק לאותן חומצות מהן הגוף בונה את החלבונים שלו, ומבחינה זאת בטא-אלנין אינה חומצת אמינו, בניגוד לאחות הכמעט-תאומה שלה, אלנין, שהיא חומצת אמינו (לא חיונית) שכיחה מאד בחלבוני הגוף (השם "בטא", אם זה מעניין מישהו, מבטא את המרחק בין הקרבוקסיל לקבוצת האמין שהוזכרו למעלה).
לגבי התועלת שבתוסף אין לי מושג, אבל אלנין עצמה נוטלת חלק חשוב בהולכת חומרים מטבוליים מהשרירים לכבד והפיכתם חזרה לגלוקוז.
אלה היו ששים שניות שבוזבזו על טרמינולוגיה ביו-כימית (אבל לי זה עלה יותר).