הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בטא אלנין

TheHulk

משתמש פעיל
806
49
נק' מוניטין:
849
806
49
האם מומלץ לתסף ב"בטא אלנין"?
כשאנשים אומרים שהם מתספים עם "חומצות אמינו" הם מתכוונים לבטא אלנין?

וגם, איזו חברה מומלצת? ואיך צורכים את התוסף?

תודה

בטא אלאנין זה לא חומצות אמינו
תריץ חיפוש בפורום על בטא אלאנין
אני, אישית, כתבתי באיזה 3-4 פוסטים על הנושא
יש הרבה מידע

• פותח/ת השרשור
יש הרבה מידע

אתה מתכוון שזה לא מה שאותם אנשים מדברים עליו כשהם אומרים "חומצות אמינו"?
או שבטא אלנין זה בכללי לא חומצת אמינו?

בטא אלנין
תוספת חדשה יחסית למאגר תוספי הביצועים לענפי הספורט המגוונים היא חומצת האמינו בטא אלנין. היא מתפקדת כמעין מבודדת של ההשפעה של חומצת החלב בשרירי השלד, ועשויה לשפר ביצועים מסויימים, בייחוד בפעילויות שמסתמכות בעיקר על חילוף חומרים אנאירובי (כמו מאמץ מקסימלי (ME) הנמשך 30-60 שניות). לפחות מחקר אחד מצא שבטא אלנין וקריאטין משפרים את קצב העלאת משקלי העבודה. האתלטים העוסקים בפעילות ספורט מגוונת, והמעוניינים להעלות משקל לגוף או על מוט, עשויים לשקול שימוש בחומצת אמינו זו.

החסרון העיקרי של בטא אלנין היא הכמות הנדרשת כדי להגיע להשפעה הרצויה: 400-800 מ"ג, 4 פעמים ביום (סה"כ 1.6-3.2 גרמים ביום). חייבים לצרוך את החומר בשיטה הזו כדי להגיע להשפעות מירביות. אנשים מסויימים מדווחים שהשימוש גורם לתחושת עיקצוץ/גירוד/הסמקה. זה לא מסוכן, רק לא נעים.

http://www.kilogram.co.il/1514/תוספי-תזונה-חלק-ב/

היא חומצת האמינו בטא אלנין

רשמתי לך בטא אלאנין זה לא חומצות אמינו.
בחיאת תעשה חיפוש זה יסגור לך ת'פינה

יש הרבה מידע

אז זה חומצת אמינו?

אז זה חומצת אמינו?
כן ולא. באמת, זה תלוי הקשר.

מבחינה כימית זאת חומצת אמינו, כלומר היא עונה על ההגדרה הכימית של חומצת אמינו: יש בה קבוצת אמין (-NH2), חלק קרבוקסילי (-COOH) ושרשרת צידית ספציפית שקובעת איזו חומצת אמינו זאת. אם כן, מבחינה כימית זאת חומצת אמינו למהדרין.

מבחינה ביולוגית נוטים הרבה פעמים ליחד את השם "חומצת אמינו" רק לאותן חומצות מהן הגוף בונה את החלבונים שלו, ומבחינה זאת בטא-אלנין אינה חומצת אמינו, בניגוד לאחות הכמעט-תאומה שלה, אלנין, שהיא חומצת אמינו (לא חיונית) שכיחה מאד בחלבוני הגוף (השם "בטא", אם זה מעניין מישהו, מבטא את המרחק בין הקרבוקסיל לקבוצת האמין שהוזכרו למעלה).

לגבי התועלת שבתוסף אין לי מושג, אבל אלנין עצמה נוטלת חלק חשוב בהולכת חומרים מטבוליים מהשרירים לכבד והפיכתם חזרה לגלוקוז.

אלה היו ששים שניות שבוזבזו על טרמינולוגיה ביו-כימית (אבל לי זה עלה יותר).

מבחינה כימית זאת חומצת אמינו, כלומר היא עונה על ההגדרה הכימית של חומצת אמינו: יש בה קבוצת אמין (-NH2), חלק קרבוקסילי (-COOH) ושרשרת צידית ספציפית שקובעת איזו חומצת אמינו זאת. אם כן, מבחינה כימית זאת חומצת אמינו למהדרין.

מבחינה ביולוגית נוטים הרבה פעמים ליחד את השם "חומצת אמינו" רק לאותן חומצות מהן הגוף בונה את החלבונים שלו, ומבחינה זאת בטא-אלנין אינה חומצת אמינו, בניגוד לאחות הכמעט-תאומה שלה, אלנין, שהיא חומצת אמינו (לא חיונית) שכיחה מאד בחלבוני הגוף (השם "בטא", אם זה מעניין מישהו, מבטא את המרחק בין הקרבוקסיל לקבוצת האמין שהוזכרו למעלה).

לגבי התועלת שבתוסף אין לי מושג, אבל אלנין עצמה נוטלת חלק חשוב בהולכת חומרים מטבוליים מהשרירים לכבד והפיכתם חזרה לגלוקוז.

באיזה שפה דיברת עכשיו ?

• פותח/ת השרשור

תודה על ההסבר (למרות שהבנתי רק בערך משפט אחד :bag:)

אשמח אם למישהו יש תשובה לשאר השאלות.

המלצות למוצר טוב, אופן הצריכה והאם בכלל כדאי לצרוך.

תודה 😃

מניסיון שלי עם המוצר, המאסה הכי טובה שהייתה לי עד היום הייתה כשלקחתי את התוסף ביחד עם קריאטין, ויש כאלה שיגידו שזה עזר להם גם בהתאוששות בין ספרינט לספרינט באימוני אינטרוואלים (לא ניסיתי).
בהצלחה שיהיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית