תמונה חזה קצת בפיגור מה דעתכם?

בעייתי לראות עם אחוז שומן כזה, אבל לדעתי החזה שלך לא מפותח (חסר שם המון בשר) ביחס לשאר הגוף שנראה רחב ועבה. איך אתה עובד עליו? המשקלים שלך הם ממש לא של מתאמן מתחיל וגנטיקה לא חסר לך. זה כנראה משהו שקשור לאופן ביצוע הלחיצות.

אבל בבילדינג המשקל זה לא מה שקובע

נכון
בתור בילדר הייתי מאמן את האמה עם סביבון

זה נורא הגיוני המשפט שלך

כי אדם שעושה 3X10 עם מוטה ריק לעומת אדם שעושה 3X10 עם 100 ק"ג , יראו אותו דבר .

אלי , כמובן שההתקדמות במשקלים באימון עם נפח גבוה היא מינורית יחסית .
להתווכח אם מתאמן ברמת SS צריך לעשות אימוני כוח או "בילדינג" בשביל להשיג מסה , זה פיגור .

זה עניין פיזיולוגי, יש כל מיני תהליכים שמתרחשים בשריר שמגדילים אותו כתוצאה מעלייה בכוח. השריר גודל כתוצאה מעלייה בכוח, זאת עובדה, מה זה משנה לך מעבר לזה?
פה אתה כבר מדבר מחוסר בקיאות, חוסר נסיון, לא יודע מה. תנסה לעשות סט ל-rm5 וסט ל-rm10 , לאחר כמה ימים תיגש שוב ותוסיף 2.5 קילו למשקלים, אתה תראה שאתה תצליח את ה-rm5 אבל rm10 סביר להניח שלא תצליח, וגם אם תצליח, פעם הבאה אתה תכשל. לגוף יש יכולת הסתגלות הרבה יותר טובה לטווח חזרות נמוך מאשר גבוה.
כמוך, יש לי בחדר כושר 100 מתאמנים לפחות שנכשלו בזה. לעומת זאת יש לי בחדר כושר עוד 2 מתאמני כוח פחות או יותר, וכולם מצליחים במטרה שלהם. מפתיע אה? וגם לתוצאות שלך, סביר להניח שהייתי יכול לקצר את הזמן. גם ה-100 מתאמנים שעובדים נפח בחדר כושר אצלי יכול להיות שמתישהו יגיעו לתוצאות, אבל בהרבה יותר זמן ממה שהם יכלו.
אני מרים 95 קילו בבנץ' ל-5 חזרות, אני נחשב מתאמן מתחיל - זאת אומרת שאימון הבא אני ירים יותר. אני שוקל פחות מ-80 קילו ואני מצליח להרים 80 קילו בבנץ' ל-10 חזרות. לא אמרתי שהמשקל הזה נמוך, אמרתי שהוא לא גבוה. זה משקל סביר, ומתאים למתאמן מתחיל כמוני. ותחסוך לי את החוב לראק, כי זה בדיחה ואני לא הולך לדפוק את האימון שלי בגלל זה.
משפט ראשון - אין לי כבר מה להגיד לך, זה שתי חשיבות שונות ואף אחד פה לא יצליח לשכנע את השני ,הגוף מגיב לדעתי לגירוי, לדעתך הגוף חכם כל כך שהוא יודע להבדיל במשקלים
משפט שני - אתה מסתכל על זה בצורה טכנית ולא בצורה יחסית, באופן יחסי תעשה בRM5 משקל יותר גבוה לכן 2.5 קילו יהיה אחוז יותר נמוך מהמשקל עצמו, לעומת זאת בRM10 2.5 קילו יהיו אחוז יותר גדול מהמשקל , באופן יחסי אפשר להשוות את זה ל1.25 קילו ול2.5 קילו ולדעתי אתה תצליח בשניהם להתקדם באותה מידה.
משפט שלישי - איך אתה אומר ש'היית מצליח יותר מהר והיית מקצר זמן' אם אני אומר לך בתכלס לפי הנסיון האישי שלי , שבשנה ראשונה של אימונים עליתי מ55 בנץ' פרס ל6-8 חזרות באימוניםהראשונים ,ל92 קילו ל2 חזרות (85 ל6 חזרות בערך)
אבל בשנה שניה של אימונים עליתי מ65 קילו ל10 חזרות ל105 קילו ל8 חזרות , כנ"ל במשקלי עבודה בסקוואט 40>100 לעומת 80>143 (טווח חזרות שונה לגמרי)

לגבי השורות האחרונות שלך - אני לא ילד לא מתכוון לתת לך חוב כי לא מעניין אותי המשקלים, 95 קילו בבנץ' ל5 חזרות לדעתי לפחות לבנאדם ששוקל פחות מ80 זה סבבה לגמרי, לא אמרתי שזה מתקדם אבל זה כבר בהחלט לא מתחיל.

דווקא בילדרים שעובדים הרבה נפח בדר"כ "חז
משפט ראשון - אין לי כבר מה להגיד לך, זה שתי חשיבות שונות ואף אחד פה לא יצליח לשכנע את השני ,הגוף מגיב לדעתי לגירוי, לדעתך הגוף חכם כל כך שהוא יודע להבדיל במשקלים
משפט שני - אתה מסתכל על זה בצורה טכנית ולא בצורה יחסית, באופן יחסי תעשה בRM5 משקל יותר גבוה לכן 2.5 קילו יהיה אחוז יותר נמוך מהמשקל עצמו, לעומת זאת בRM10 2.5 קילו יהיו אחוז יותר גדול מהמשקל , באופן יחסי אפשר להשוות את זה ל1.25 קילו ול2.5 קילו ולדעתי אתה תצליח בשניהם להתקדם באותה מידה.
משפט שלישי - איך אתה אומר ש'היית מצליח יותר מהר והיית מקצר זמן' אם אני אומר לך בתכלס לפי הנסיון האישי שלי , שבשנה ראשונה של אימונים עליתי מ55 בנץ' פרס ל6-8 חזרות באימוניםהראשונים ,ל92 קילו ל2 חזרות (85 ל6 חזרות בערך)
אבל בשנה שניה של אימונים עליתי מ65 קילו ל10 חזרות ל105 קילו ל8 חזרות , כנ"ל במשקלי עבודה בסקוואט 40>100 לעומת 80>143 (טווח חזרות שונה לגמרי)

לגבי השורות האחרונות שלך - אני לא ילד לא מתכוון לתת לך חוב כי לא מעניין אותי המשקלים, 95 קילו בבנץ' ל5 חזרות לדעתי לפחות לבנאדם ששוקל פחות מ80 זה סבבה לגמרי, לא אמרתי שזה מתקדם אבל זה כבר בהחלט לא מתחיל.

אני חושב שזה צריך להיות חוב לראק... @incin

תגיד לי מה אתה בא לחרטט אותי כאילו?
תראה מה כתבת לפני כמה ימים, ואני מצטט:
"מה יעזור לך סקוואט 140-150 לעזאזלללל מההההה
אתה עובד איתו 5*3 עם 5 דקות מנוחה בין הסטים ולפעמים אפילו יותר!
תגיע למצב כזה, תעבור לABC בקושי תצליח לעבוד עם 100 קילו, מה אתה חושב שהמשקל על המוט תמיד ישאר לך אותו דבר???
תראה את הרגליים שלי חלק הכי חזק אצלי ואני עושה סקוואטים 60-80 קילו לא יותר מזה.."

אלה
הגוף הוא סתגלן , ולכן הוא מוסיף מסת שריר כשהוא במאמץ עצים
סופר משקל לא , מאמץ כן

דווקא בילדרים שעובדים הרבה נפח בדר"כ "חז

אני חושב שזה צריך להיות חוב לראק... @incin
תהנה שים אותי בבאן מצידי אני לא עובד חזה שטוח כבר 3-4 חודשים
רק עליון ורק דאמבלים, אחרי התחרות אין לי בעיה לצלם לכם משקלי שיא ברגע שנאי חוזר להתאמן כמו שצריך
תגיד לי מה אתה בא לחרטט אותי כאילו?
תראה מה כתבת לפני כמה ימים, ואני מצטט:
"מה יעזור לך סקוואט 140-150 לעזאזלללל מההההה
אתה עובד איתו 5*3 עם 5 דקות מנוחה בין הסטים ולפעמים אפילו יותר!
תגיע למצב כזה, תעבור לABC בקושי תצליח לעבוד עם 100 קילו, מה אתה חושב שהמשקל על המוט תמיד ישאר לך אותו דבר???
תראה את הרגליים שלי חלק הכי חזק אצלי ואני עושה סקוואטים 60-80 קילו לא יותר מזה.."
כרגע, כן , כבר חודשיים שלושה לא עבדתי כוח בסקוואט ועובדה שאני מתקדם למרות שאני לא עובד כבד ברגליים בכלל, מאמץ>כוח
אלה
סופר משקל לא , מאמץ כן
לגבי ההודעה הראשונה שלך - ממוט ריק 10 חזרות הוא גם לא יגיע לכשל, הוא לא יתאמץ בכלל , וגם מסביבון לא תתאמץ בכלל, המשקל זה רק בשביל להוסיף עצימות לאימון, להגיע לגירוי מקסימלי של השריר, אבל להיות יותר חזק לא אומר שתהיה יותר גדול.
אתה בעצמך אמרת את זה, הגוף מגיב למאמץ.

הכוונה הייתה לשני אנשים שונים
ששניהם יתאמצו באותה המידה

הכוונה הייתה לשני אנשים שונים
ששניהם יתאמצו באותה המידה
אתה משווה פה אבל בין גודל וכוח, הוא דיבר על צורת התקדמות, אתה תתקדם יותר טוב גם בלי משקל מקסימלי RM1, כמובן שהמשקל תמיד צריך להיות מקסימלי למספר החזרות שאתה עובד

מה זה גירוי?
אתה מדגדג אותו והוא גודל?
היפרטרופיה זה תוצאת לוואי של השתפרות (עלייה בכוח) אבל השתפרות לא באה לידי ביטוי רק ע"י משקל אלא גם ע"י חזרות, מהירות, נפח, זמני מנוחה וכו'.
אם עשיתי 80 ל-1 ואז 80 ל-10 התחזקתי או 80 ל-5 ואז ל-5X5
אם עשיתי 80 ל-3 שהיו GRINDER (בקושי עלה) ואז 80 ל-3 במהירות של רץ מקניה התחזקתי.
אם אני עושה סטים של לחיצת חזה עם דאמבלים אקצונטרי ופעם ראשונה עם 17.5 הורדתי את זה 3-4 שניות ובפעם השנייה עם אותו משקל הורדתי את זה 5-7 שניות אז התחזקתי.
אם עשיתי 3X5X70 עם מנוחה של 5 דקות ולאחר מכן עשיתי 3X5X70 עם מנוחה של 30 שניות אז התחזקתי.

עלייה במשקל באופן לינארי זה פשוט הדרך הכי מהירה והכי קלה לחישוב.
סתם שיתפתי דעה שחשבתי עליה כבר הרבה זמן כשחשבתי איך בילדרים גודלים אם אין עלייה במשקלים......

• פותח/ת השרשור
אתם האנשים הכי אטומים שראיתי בחיים שלי נשבע לכם חברה
פשוט:
אימוני כוח+ תזונה נכונה תביא לעלייה במסה אבל הבעיה שההתקדמות באימוני כוח שגורם לגדילת מסת שריר יכול להיות שבועי או חודשי בסופו של דבר זאת אומרת שאז יהיה לכם מאוד קשה לגדול כי הגירוי לא משתנה ואתם רק מנסים להסתגל למשקל חדש שלוקח לכם מלא זמן
לעומת זאת אימונים עם מאמץ שכל אימון השריר מקבל מאמץ חזק אז הוא לא יפסיק לגדול וכל פעם ימשיך לגדול עד הגבול שהוא יוכל כבר לגדול
מסקנה בהתחלה ממש רצוי לשלב אימוני כוח ומאמץ יחד ואז אחרי זה יותר לדגול במאמץ , כי הרי אין טעם בכוח הוא לא מביא כלום בחיים האלו היום התקדמות במשקלים זה רק מתי שבאמת שולטים בטכניקה של תרגיל מסויים ואפשר לעשות עם אותו שליטה רק יותר משקל וגם אז צריך לדאוג שבאמת שולטים במשקל.
ובכללי אימוני כוח גם פוגעים מאוד בפורפורציות ומי שלא חשוב לו פורפורציות אז שלא יצחק על מי שלא מתאמן רגליים בבקשה .
נכון
בתור בילדר הייתי מאמן את האמה עם סביבון

זה נורא הגיוני המשפט שלך

כי אדם שעושה 3X10 עם מוטה ריק לעומת אדם שעושה 3X10 עם 100 ק"ג , יראו אותו דבר .

אלי , כמובן שההתקדמות במשקלים באימון עם נפח גבוה היא מינורית יחסית .
להתווכח אם מתאמן ברמת SS צריך לעשות אימוני כוח או "בילדינג" בשביל להשיג מסה , זה פיגור .
כן זה עם ה100KG יראה רוב הסיכויים גדול יותר בחזה שלו כי יש לו יותר מאמץ באימון אבל לדעתי זה לא משתווה למאמץ של 80KG בנץ עם תרגילים נוספים כמו פרפר בעליון וכו'
אתה צריך גם להבין ש5 חזרות זה לא המתכון הכי טוב להיפרטרופיה , איך אתה מרגיש את החזה שלך עם 130 ק"ג ל3 חזרות שכולך רועד כמו משוגע ועולה את זה עם כל השרירים האפשריים איך החזה פה מקבל גירוי יותר טוב מ100 ק"ג ל10 למשל עם ירידות ועליות מבוקרות וטכניקה שבאמת מתמקדת על החזה ?
זה כמו שאני יעשה כפיפת מרפקים עם 30KG כל צד אבל ישתמש בכתף הקידמית שלי לעלות איזה גירוי בדיוק הבאתי ליד הקידמית שלי מזה שווה
הראש שלך פועל ככה
כוח=היפרטרופיה אבל אין לך באמת את הכוח לעשות בנץ פרס במשקל שיא שלך ל10 עם טכניקה שבאמת תמצא את הגירוי לחזה עצמו לרקמה הזאת עצמה .. בנתיים הגב שלי גודל יפה מאוד מ55LBS של פולי עליון וחתירות של 55KG

נערך לאחרונה:
אתם האנשים הכי אטומים שראיתי בחיים שלי נשבע לכם חברה
פשוט:
אימוני כוח+ תזונה נכונה תביא לעלייה במסה אבל הבעיה שההתקדמות באימוני כוח שגורם לגדילת מסת שריר יכול להיות שבועי או חודשי בסופו של דבר זאת אומרת שאז יהיה לכם מאוד קשה לגדול כי הגירוי לא משתנה ואתם רק מנסים להסתגל למשקל חדש שלוקח לכם מלא זמן
לעומת זאת אימונים עם מאמץ שכל אימון השריר מקבל מאמץ חזק אז הוא לא יפסיק לגדול וכל פעם ימשיך לגדול עד הגבול שהוא יוכל כבר לגדול
מסקנה בהתחלה ממש רצוי לשלב אימוני כוח
ומאמץ יחד ואז אחרי זה יותר לדגול במאמץ , כי הרי אין טעם בכוח הוא לא מביא כלום בחיים האלו היום התקדמות במשקלים זה רק מתי שבאמת שולטים בטכניקה של תרגיל מסויים ואפשר לעשות עם אותו שליטה רק יותר משקל וגם אז צריך לדאוג שבאמת שולטים במשקל.
ובכללי אימוני כוח גם פוגעים מאוד בפורפורציות ומי שלא חשוב לו פורפורציות אז שלא יצחק על מי שלא מתאמן רגליים בבקשה .
כן זה עם ה100KG יראה רוב הסיכויים גדול יותר בחזה שלו כי יש לו יותר מאמץ באימון אבל לדעתי זה לא משתווה למאמץ של 80KG בנץ עם תרגילים נוספים כמו פרפר בעליון וכו'

במקום להגיד שאנחנו אטומים, תקרא את השרשור, ואז תגיד מי אטום פה.

• פותח/ת השרשור
במקום להגיד שאנחנו אטומים, תקרא את השרשור, ואז תגיד מי אטום פה.
איפה הוא איך אפשר להגיע אליו ?
ואין לך תגובה יותר טובה להגיב? אתה מוביל אותי לX כי פשוט אתה מסתמך עליו ומפה כבר אתה לא יודע ?

איפה הוא איך אפשר להגיע אליו ?
ואין לך תגובה יותר טובה להגיב? אתה מוביל אותי לX כי פשוט אתה מסתמך עליו ומפה כבר אתה לא יודע ?
wtf?! מוביל אותך ל-x כי אני מסתמך עליו? תקשיב ילד אמרתי לך בסך הכל לקרוא את התגובות הקודמות באשכול הזה. מה שנקרא "שרשור"
אז הנה תגובה שכתבתי לפני כמה הודעות ותבין למה אנחנו לא אטומים, כי כתבת בדיוק את מה שאני כתבתי:

"... ובתור מתאמן מתחיל אתה יכול להתחזק מאימון לאימון, כלומר תעלה בכוח בצורה מאוד מהירה ואתה תשיג את ההיפרטרופיה בהכי פחות זמן. כשאתה מתאמן בינוני-מתקדם אתה מתחזק משבוע לשבוע או בשלבים מאוחרים יותר אפילו מחודש לחודש, זאת אומרת שאתה בקושי מתחזק. ואז אפשר להכניס יותר נפח, זה בדיוק השוני...."

זאת הייתה תשובה לבחור שלא הבין למה בהתחלה כדאי לבצע תוכנית כוח ואחר כך רק אפשר לשלב יותר נפח.

• פותח/ת השרשור
wtf?! מוביל אותך ל-x כי אני מסתמך עליו? תקשיב ילד אמרתי לך בסך הכל לקרוא את התגובות הקודמות באשכול הזה. מה שנקרא "שרשור"
אז הנה תגובה שכתבתי לפני כמה הודעות ותבין למה אנחנו לא אטומים, כי כתבת בדיוק את מה שאני כתבתי:

"... ובתור מתאמן מתחיל אתה יכול להתחזק מאימון לאימון, כלומר תעלה בכוח בצורה מאוד מהירה ואתה תשיג את ההיפרטרופיה בהכי פחות זמן. כשאתה מתאמן בינוני-מתקדם אתה מתחזק משבוע לשבוע או בשלבים מאוחרים יותר אפילו מחודש לחודש, זאת אומרת שאתה בקושי מתחזק. ואז אפשר להכניס יותר נפח, זה בדיוק השוני...."

זאת הייתה תשובה לבחור שלא הבין למה בהתחלה כדאי לבצע תוכנית כוח ואחר כך רק אפשר לשלב יותר נפח.
אני קראתי ואלי צודק אני לא מתאמן מתחיל אני לא יכול להתקדם מאימון לאימון יותר במיוחד בבנץ פרס קשה לי מאוד ...

אני קראתי ואלי צודק אני לא מתאמן מתחיל אני לא יכול להתקדם מאימון לאימון יותר במיוחד בבנץ פרס קשה לי מאוד ...
אתה כן מתאמן מתחיל. תתחיל לעבוד על 5 חזרות ותאכל כמו שצריך, ותראה שאתה מתקדם במשקלים.
אם אתה מחליט שאתה לא רוצה להקשיב ובכוח אתה מחשיב את עצמך למתאמן לא מתחיל, אז שיהיה בהצלחה, כנראה שרחוק לא תגיע

• פותח/ת השרשור
אלה
סופר משקל לא , מאמץ כן
מאמץ* זה לא ייחודי רק למאמץ עצים
אתה כן מתאמן מתחיל. תתחיל לעבוד על 5 חזרות ותאכל כמו שצריך, ותראה שאתה מתקדם במשקלים.
אם אתה מחליט שאתה לא רוצה להקשיב ובכוח אתה מחשיב את עצמך למתאמן לא מתחיל, אז שיהיה בהצלחה, כנראה שרחוק לא תגיע
אבל הייתי כבר פעם בSS אחי אני אכלתי טוב והתקדמתי בכל התרגילים האחרים חוץ מהבנץ פרס ששם הייתי תקוע על 75 ל5 חזרות אבל ממתי שעברתי לפיצולים פשוט הקפצתי אותו ל80 ועוד ל10 חזרות 😲
אני אתייחס לכל חלק בהודעתך.
'תוצר לוואי של כח' - האם הגוף יודע שהוספת 1.25 כל צד בסקוואט ולכן הוא יערב גדילה, או שהגוף מרגיש שהוא ממש התאמץ וכמעט נכשל בתרגיל, לכן הוא יערב גדילה כתוצר לוואי של הפעילות?
עליה בכוח - האם לא תוכל לעלות בכוח כאשר תבצע 8-10 חזרות? הגוף יתנגד להוסיף את ה1.25 האלה בכל צד?
שוב, תהיה מתאמן בינוני- מתקדם ותתקדם בצורה פחות עקבית, אבל מי אמר שבתור מתאמן מתחיל אתה לא תוכל להתחזק תוך כדי שתבצע חזרות גבוהות יותר?? מנסיון אישי זה לא נכון, ולא התחלתי ממש להתאמן 'נפח' כמתאמן מתחיל, אלא הייתי קצת מעל זה, ובכל זאת התקדמתי .
תוכנית לא בהכרח חייבת להתמקד בכוח, אפשר לשלב בין שניהם ואף רצוי.

אתה מתבלבל לדעתי, 80 קילו ל10 חזרות לבנאדם שלדעתי שוקל באיזור ה75 (לפי התמונה כמובן) זה משקל מאוד מכובד, זה לא ל5 חזרות ולא ל3, במיוחד לאנשים כמונו עם גפיים ארוכות המשקל בכל חזרה מרגיש יותר ויותר כבד.
כשאני הייתי עובד חזרות נמוכות הגעתי למצב של 92 קילו ל2 חזרות אבל ברגע שהתחלתי להעלות את החזרות בקושי יכולתי לסגור 70*10.. אתה מבין כמה היחס משתנה כשאתה מערב חזרות שונות וזמני מנוחה שונים?
אני שוקל 82.8 בשקילת בוקר יא פוגע 😛

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית