הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

[דיון] קצב עליית משקל גוף במסה.

• פותח/ת השרשור
הגיוני שאחרי שהפסקת את הAD תעלה כמה קילו טובים של נוזלים.
העניין הוא שגם עכשיו, חודש ומשהו אחרי שהפסקתי, ממשיך להעלות 1-1.5 בשבוע.

היית שמן בעבר? לחלופין, יש לך מבנה גוף אתלט באופן טבעי?
לכל אדם יש נטייה שונה ולא רק על בסיס תפריט המזון, נראה שלך יש נטייה להשמנה\ הגדלת מסת שריר.

אם אתה אוכל כל כך הרבה אז אתה עולה באחוזי שומן ופחות במסת שריר, אלא אם כן יש לך מבנה גוף של מזומורף ואז הסיפור שונה לגמריי. לפי מה שאני רואה אתה אומר "אני יודע שאני לא עולה באחוזי שומן הרבה" לפי מה אתה מסתמך? על המכשירה המעפן שבחדר כושר שיש לו סטיות תקן של 50 אחוז? אם אין לך מכשירים מיוחדים כגון dexa או בודי פוד, אין לך אפשרות לדעת מה אחוז השומן המדויק שלך. אבל אם המטרה שלך לעלות במשקלים זה בסדר שאתה אוכל כך הרבה אבל תיקח בחשבון שתצבור המון שומן בדרך ויהיה לך חיים קשים בתקופת החיטוב גם כי הגוף שלך כבר רגיל לאכול הרבה וגם שלהוריד אחוזי שומן(במיוחד אצלך שתסיים את תקופת המסה ) זה לא דבר קל

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
היית שמן בעבר? לחלופין, יש לך מבנה גוף אתלט באופן טבעי?
לכל אדם יש נטייה שונה ולא רק על בסיס תפריט המזון, נראה שלך יש נטייה להשמנה\ הגדלת מסת שריר.

כן הייתי שמן בעבר, 30++ א.ש
עדיין אני לא צובר יותר מדי שומן במסה, המשקל ממשיך לעלות בקצב הזוי.
מקווה שיש לי איזה גנטיקה איכותית או משהו כזה :|

אם אתה אוכל כל כך הרבה אז אתה עולה באחוזי שומן ופחות במסת שריר, אלא אם כן יש לך מבנה גוף של מזומורף ואז הסיפור שונה לגמריי. לפי מה שאני רואה אתה אומר "אני יודע שאני לא עולה באחוזי שומן הרבה" לפי מה אתה מסתמך? על המכשירה המעפן שבחדר כושר שיש לו סטיות תקן של 50 אחוז? אם אין לך מכשירים מיוחדים כגון dexa או בודי פוד, אין לך אפשרות לדעת מה אחוז השומן המדויק שלך. אבל אם המטרה שלך לעלות במשקלים זה בסדר שאתה אוכל כך הרבה אבל תיקח בחשבון שתצבור המון שומן בדרך ויהיה לך חיים קשים בתקופת החיטוב גם כי הגוף שלך כבר רגיל לאכול הרבה וגם שלהוריד אחוזי שומן(במיוחד אצלך שתסיים את תקופת המסה ) זה לא דבר קל
אתה מדבר בתור מה? מה העניין של ההתנשאות הזאת?

לא גבר אני לא בודק במכשירים, אני בודק במעקב ויזואלי ובהערכה מתמונות כל פרק זמן מסויים.

בחודשיים האלה עליתי אותי 2-3%.

תמונות בפורום לא מדוייקות כל כך ומה זה מעקב ויזואלי?
בכל מקרה אם אתה אומר שבאמת הערכת את אחוזי השומן נכון נראה שאתה יודע מה אתה עושה.
אם אתה אומר שהעלת 2-3 בערך של אחוזי שומן מעשר קילו זה עלייה יחסית נקייה של הפרש 2 מול 1 לטובת השריר.
בדרך כלל זה 3/4 מול 1 לטובת השריר ואם היית אוכל פחות קלוריות אני מאמין שהיית עולה ככה . אבל זה עדיין טוב בהתחשב בכך שאתה לא אובססיבי לגבי זה.
השאלה היא האם תמשיך לעלות ביחס כזה גם בעתיד שתיהיה מתאמן בינוני+ כי ידוע שמתאמן מתחיל צובר בקלות מסת שריר ומתחיל להתקשות בשלב מסויים ויותר מתחיל לצבור שומן. שוב אל תקח את מה שאני אומר באופן אישי אבל ממליץ לך להתייעץ עם משה אם מה שאתה עושה זה טוב.

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית