הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חולשה/תשישות גופנית כדרך קבע למרות אורח חיים ותזונה נכונה?

• פותח/ת השרשור p0st
  • פורסם בתאריך

p0st

משתמש פעיל
393
3
נק' מוניטין:
80
393
3
שלום חברי הפורום, בחודשים האחרונים הגוף שלי ממש מותש/עייף. כשאני מגיע לשלב שצריך להתאמן אני מרגיש שאין סיכוי שאני יכול להתחיל להניף ברזלים וכו'. בנוסף אני מרגיש סוג של עייפות וחולשה אפילו בדברים קטנים כמו לקום מספה/מיטה לאחר צפייה בטלויזיה וכדומה.

אני שוקל 70 על 1.73 , התזונה שלי יחסית מאוזנת, בסופו של יום בדרך כלל משתדל להגיע לכמות קלוריות סבירה ולסגור את פינת החלבון מעל ומעבר, בכול יום באופן קבוע כלולים:

200-250 גרם חזה עוף
קופסאת טונה בשמן
קופסאת קוטג' 3%
קופסאת 500 גרם גבינה לבנה 5%

את אלו אני משלב במהלך כל יום, מה שאומר שאני מכסה כ- 180 גרם חלבון מינימום ביום (מאחר ויש תוספת מאכלים מסביב).
עם המאכלים האלה אני משלב במהלך כל היום כמה ירקות, 2 כפות חמאת בוטנים, 2-3 פרוסות לחם ודברים קטנים שאני לא מחשיב במאזן כמו קטשופ וכו' .

בסופו של יום כמו שאמרתי אני סוגר כ- 2200-2500 קלוריות שמורכבות ממעל 180 גרם חלבון

אז התזונה מאוזנת, מספיק חלבון, יש ירקות ושומן איכותי יחסית. אבל העייפות לא מוסברת וממש מקשה עליי. אין לי כוח לכלום במהלך היום.

הדבר היחיד שבאמת חסר פה בתפריט, ולמען האמת אני פשוט "נמנע" ממנו הם הפחמימות. מאחר ותמיד חושב להפחית בהם כי הם פחות רצויות.

השאלה המרכזית אחרי החפירה שלי היא כזאת ... האם סוג העייפות שעליה אני מדבר בסופו של דבר כן נובעת מחוסר פחמימות (שניכר בתפריט) ? מאחר וזה הדבר היחיד שלא מאוזן פה.

מישהו יכול לייעץ? האם ההתחמקות הגדולה שלי מפחמימות היא טעות שאני עושה כבר המון זמן?

כדרך אגב - כנגד תחושת העייפות המייגעת הזאת ניסיתי הרבה קפאין, פחמימה בקטנה לפני אימון, קריאטין (מונו ופורמולה כמו קרייז ונו אקספלוד - שום דבר לא באמת עזר).

תודה רבה.

עשית בדיקות דם כדי לבדוק אם כל הערכים תקינים? לפעמים גם אם התזונה שלך טובה, הגוף לא מנצל את המזון כמו שצריך או סובל מליקויים כלשהם בכבד, בכליות וכו'. ממליץ מאד ללכת לעשות בדיקות דם מקיפות כמה שיותר כצעד ראשון ומשם להמשיך.

חוץ מזה, עייפות זה לא רק פונקציה של מזון שאתה מכניס לגוף אלא גם של אורח חיים, סטרס, שעות שינה, לחצים שונים ומשונים....

תוריד את הקופסה טונה / גבינה לבנה ותכניס קצת פחמימה במקום, תנסה לשבועיים ותראה מה קורה
או שתתחיל לעשות העמסת פחמימות פעם בשבוע שבוע וחצי

כל העניין בדיאטה דלת בפחמימות זה שאתה מקבל את רוב הקלוריות משומן (לפחות במאזן חיובי), אין סתפריט מספיק שומן. התפריט שלך דל וקבוע, אם אתה נמצא בו תקופה ארוכה בלי תוספים סיכוי גדול שחסרים לך חומרים חיוניים בגוף. הייתי גם מוסיף קלוריות, אתה על גבול הניטרלי.

קרא את זה:

http://www.kilogram.co.il/848/anabolic-diet-דיאטה-דלת-פחמימות/

הדבר היחיד שבאמת חסר פה בתפריט, ולמען האמת אני פשוט "נמנע" ממנו הם הפחמימות.
אחרים כבר אמרו לך, אבל אני רוצה להדגיש: יש אנשים שמגיבים רע מאד על דיאטה דלת פחמימות, עם סימפטומים שכוללים עייפות, חוסר מרץ, (לטרגיות) ולא פעם גם עצבנות, קוצר רוח ודכאון. ייתכן שאתה אחד מאלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית